. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > DOMÁCE PEKÁRNE

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 618 (zobrazuje sa 31-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,62 ďalšie >>

DOMÁCE PEKÁRNE

Chlieb (nielen) pre začiatočníkov



POTREBNÉ PRÍSADY

3,5 šalky (2,5 decovej )hl.muky,1 1/2 šalky teplej vody,1 1/2 čl soli,3/4 čl droždia (inst.) alebo 1/2 kocky čerstveho,1 čl rasce

POSTUP PRÍPRAVY

Postup je veeelmi jednoduchy,takze kto začina piect chlebiky, tak pre neho idealny..Stručne by som napisala postup ako zmiesit,vykysnut a upiect..

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 62 návštěvníkov)

Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (64) posledné: 18.3.2016, 9:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Úúúplne jednoduchý a VELMI chutný chlebík.



POTREBNÉ PRÍSADY

A nepotrebujete ani pekáren!!! *500g hladkej múky /250g obyčajnej a 250g T650/ *1 kocka kvasníc /42g/ + trošku mlieka a KL cukru /na kvások/ *250ml vlažnej vody *1KL soli *1KL kmínu *1PL octu

POSTUP PRÍPRAVY

Z trošky vlažneho mlieka ,kvasníc a trošky cukru urobíme kvások.
Do misy si dáme múku a v strede si urobíme dieru,kde vylejeme hotový kvások .
Pridáme sol, kmín, ocot a vlažnú vodu.
Všetko spolu poriadne vymiesime a necháme prikryté utierkou vykysnút na teplom mieste.
Po vykysnutí ešte premiesíme a vytvarujeme bochník chleba. Dáme na jemne vymastený plech,alebo papier na pečenie ,potrieme slanou vodou a pečieme asi tak pri 180 stupnoch 45-50min.
Po 20min. môžte teplotu znížit tak na 160stupnov.

Záleží na tom ako Vám pečie rúra.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 59 návštěvníkov)

Jana R. (RiJana) ID 54 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (37) posledné: 30.12.2020, 12:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Genialny artezsky chlieb (bez miesenia)



POTREBNÉ PRÍSADY

Cela davka: 6 a 1/2 pohara hl.muky (pohar=250ml), 2 sacky suseneho drozdia (1 sacok=7g), 1 a 1/2 CL soli, 3 pohare teplej vody. Polovicna davka: 3 a 1/4 pohara hl. muky, 1 sacok suseneho drozida, 3/4 CL soli, 1 a 1/2 pohara teplej vody. Muku mozete pouzit len hladku, alebo 1/2 hladkej a 1/2 polohrubej (podla toho co prave mame doma). Hrubu muku a celozrnu este nemam vyskusane.

POSTUP PRÍPRAVY

nizsie ...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 59 návštěvníkov)

Zuzka W. (charlotte31) ID 76965 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (33) posledné: 9.7.2013, 21:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Langoše z pekárničky :o)



POTREBNÉ PRÍSADY

1/2 kg múky, 250ml mlieka, 1/2 kocky čerstvých kvasníc (možeme nahradiť 2čl sušených), 1kyslá smotana, soľ, trošku cukru.

POSTUP PRÍPRAVY

Do pekárničky dáme mliečko s cukrom a kvasnicami pridamé múku, soľ a smotanu. Zapneme program cesto cca 1hod30min . Po vykysnutí mokrými rukami formujeme langoše, ktoré potom vyprážame v horúcom oleji. Podávame s cesnakom, smotanou, syrom, kečupom proste kto má ako rád. Z uvedeného množstva som spravila 8 kuskov. Prajeme dobrú chuť.

Extra tip: pri vysmážaní pridávam do oleja krúžky surovej mrkvy. Olej sa tak rýchlo neprepáli a nesmrdí :o) ( podľa rady od Adrianky ID 32431.)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 58 návštěvníkov)

Lucia F. (lucia13) ID 9254 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (55) posledné: 11.9.2014, 21:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

NEJLEPŠÍ ČESKÉ BUCHTY - náš rodinný recept (NEJEN Z DOMÁCÍ PEKÁRNY)



POTREBNÉ PRÍSADY

TĚSTO: takto vložíme do DP: 250ml vlažného mléka, 112g rozpuštěné Hery, trochu rumu, 2 vejce, 1 lžička citronového aroma Dr. Oetker, nebo citronová kůra, 600-620g hladké mouky (dala jsem 600g a pak přisypávala, aby těsto nebylo řídké), 1 vanilkový cukr, 112g cukru, 3/4 kostky droždí, lžička soli a špetka muškátovéoh květu. Pokud nemáme domácí pekárnu, zaděláme ve stejném množství klasickým způsobem!!

POSTUP PRÍPRAVY

těsto necháme zadělat a vykynout v DP, já mám Moulinex XXL - takže program č.13

pak tvoříme buchty (vysvětleno u obrázkového postupu), do kterých dáváme následující náplně:


TVAROHOVÁ - rozděláme si jeden tvaroh s žloutkem, vanilkovým cukrem a dosladíme ještě cukrem písek dle chuti. Používám vaničkový tvaroh polotučný, ale nepřidávat mléko! Pokud máte klasickou kostku tvarohu, budete muset trochou mléka naředit.


Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 58 návštěvníkov)

Alena M. (MachyA) ID 40026 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (27) posledné: 1.8.2011, 8:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Zemiakový chlebík ;)



POTREBNÉ PRÍSADY

300 ml vody, 1 pol. lyz. oleja olivoveho /cesnakoveho/, 1 pol. lyz. octu, 1 kav. lyz. rasce, 1 kav. lyz. soli, 1 kav. lyz. krystal. cukru, 480 g hladkej muky T650, za hrst /aj dve/ ovsennych vlociek, uvarene a postruhane 2 stredne velke zemiaky (davam do mikrovlnky - vid nizsie) , 1 bal suseneho drozdia alebo 1/2 polovica cerstveho drozdia namrvit

POSTUP PRÍPRAVY

Vsetko do domacej pekarne, nastavit zakladny program, na 750g, a ja davam farbu najtmavsiu, chlebik je nekonecne chrumkavy ... mnam. A dobru chut :)
Dva zemiaky dam v supke do mikrovlnky, na najvyssi stupen a necham 5 min (po 2,5 min ich len pretocim) ,,, necham vychladnut , osupem , postruham ==> netreba varit zemiaky

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 58 návštěvníkov)

Nina G. (shitanshah) ID 70486 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (42) posledné: 14.2.2014, 13:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Cesnakové žemle



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: ( 1 šalka =2,5 dcl) 2 šalky hl.muky,1 š pšenično-ražnej alebo inej muky,1/2 pl cukru,1,5 čl inst.droždia, 1,5 čl soli,2 pl oliv.oleja,1/4 š vlažneho mlieka,1 š teplej vody,cela rasca Na potretie: 2 stručky cesnaku,3 pl masla,1 čl suš.oregana

POSTUP PRÍPRAVY

.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 56 návštěvníkov)

Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (29) posledné: 22.11.2016, 16:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Bochníčky. briošky, lupáky, vianočka..



POTREBNÉ PRÍSADY

To vsetko sa da pouzit z tohoto cesta.... 500g polohr. muka, 70g cukru kryst., 1/2 CL soli, 1 vajce, 1 zltok, 25g drozdia, 2,5 dcl mlieka

POSTUP PRÍPRAVY

Vsetko dame do pekarne na funkciu CESTO. * Po vykysnuti vyberieme na pomucenu dosku a rukami tvarujeme bochniky a davame na papierom vystlany plech. Potrieme zvysnym bielkom a posypeme cim chceme. Ak nechceme mat bochniky sladke, tak pridame menej cukru.
Ak nemame pekarnicku tak postup je podobny.
1. V miske zmiesame vlazne mlieko, drozdie a cukor. NEchame asi 10 min. kysnut. Vysypeme muku na dosku a v strede urobime jamku do ktorej vlejeme kvasok a zmiesame ostatne prisady. Dobre vymiesane cesto zakryjeme a dame na teple miesto vykysnut. DAlej podla textu za hviezdickou.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 55 návštěvníkov)

Majka S. (skyvka) ID 4227 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (50) posledné: 2.2.2013, 10:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

MAKOVÉ LUPAČKY



POTREBNÉ PRÍSADY

350ml vlažného mlieka, 140g zmäknutého masla, 2 žĺtka, 42g kvasníc-jedna kocka, 800g hladkej múky, 80g práškového cukru, 1ČL vanilkovej esencie, kôra z limetky /citrón/. Na potretie lupačiek bielko a na posypanie celý mak.

POSTUP PRÍPRAVY

Ospravedlňujem sa, že lupačky nie sú jeden ako druhý, ale čas tlačil :-)))) na chuti to však ani trošku neuberie :-))

Do pekárničky dáme mokré prísady, potom sypké prísady a dáme vypracovať cesto. Necháme vykysnúť.

Vykysnuté cesto si rozdelíme na 5 dielov.
Každý diel rozvalkáme do kruhu a rozdelíme na dieliky trojuholníkov.
Podľa toho aké veľké chceme lupačky mať, rozdelme cesto. Ja som robila na 8 dielov.
Každý trojuholník zvinieme od najširšej časti k špičke, trošku ho ohneme.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 55 návštěvníkov)

Katarína T. (studiokatja) ID 26305 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (46) posledné: 12.5.2016, 15:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Grissini



POTREBNÉ PRÍSADY

1 droždie, 400 g hladkej múky, 1 PL cukru, 2 KL soli, 1,1 dl mlieka, 1,2 dl vody*****na potretie 0,5 dl mlieka, hrubozrnná soľ, sezam. semienka, mak, rasca alebo iné...

POSTUP PRÍPRAVY

Hľadala som niečo slané, trvanlivé, zaujímavé a hlavne pre mňa nové a padol mi do oka práve tento recept. Z dávky mi vyšlo 29 kusov asi 27 centimetrových tyčiniek.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 53 návštěvníkov)

Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (25) posledné: 23.5.2013, 18:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 618 (zobrazuje sa 31-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,62 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu