končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 1.149 (zobrazuje sa 31-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,115 ďalšie >> |
POLIEVKY |
Krémová šampiónová polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY Čerstvé šampióny, olej, vegeta, voda, maggi, petržlenová vňať, smotana 33% alebo mlieko, maslo, hladká múka... POSTUP PRÍPRAVY Šampióny nakrájať na plátky a osmažiť na oleji cca 15-20 minút, zaliať vodou pridať vegetu... Všetko spolu povariť...na konci zahustiť buď smotanou alebo mliekom s hladkou múkou...pridať maggi a nakrájanú petržlenovú vňať a kúsok masla... Dobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Petra H. (Ciaobellka) ID 314389 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Zeleninovy vyvar s masovymi gulkami podla Nigela SlateraPOTREBNÉ PRÍSADY Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2015/07/zeleninovy-vyvar-s-masovymi-gulkami.html POSTUP PRÍPRAVY Potrebujeme:500g mleteho bravcoveho masa\r\n2 male chilli papricky,\r\n4 jarne cibulky\r\n2 struciky cesnaku\r\n6 vetviciek maty\r\n6 vetviciek petrzlenovej vnate\r\n1,5 litra zeleninoveho vyvaru\r\n1 cuketa,na tenko nakrajana\r\nPostup:Chilli papricky,cibulku,cesnak,matu a petrzlenovu vnat si nakrajame na drobno.Pridame k mletemu masu.Vsetko dobre premiesame,osolime a vytvorime male gulky.\r\nV hrnci si privedieme vyvar k varu a pridame gulky.Nechame varit 5-7 minut a pridame nakrajanu cuketu a nechame varit 1-2 minutky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 13.7.2015, 23:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Rýchla zeleninová polievka s ov. vločkami a kôprom :-)POTREBNÉ PRÍSADY trošku póru, 2 mrkvičky, 1 petržlen, 2 zemiaky, pár ružičiek karfiolu, hrsť vločiek, kôpor, soľ, racsa -podľa chuti POSTUP PRÍPRAVY Kôprová sezóna sa začala a keďže kôpor a vločky máme radi, tak som spojila tieto dve chute a vznikla výborná polievočka, ktorá chuti nielen drobcovi ale aj nám..... Na troške masla si orestujeme pór, mrkvu, petržlen, karfiol a zemiaky. Zalejeme vodou a pridáme ovsené vločky. Necháme variť domäkka. Nakoniec pridáme posekaný kôpor a dochutíme podľa seba. Prajem dobrú chuť :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Mária K. (konteska) ID 177553 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 16.5.2017, 12:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Skvelá *bezzvyšková* brokolicová polievka ... bez múky a smotanyPOTREBNÉ PRÍSADY na polievku : brokolica, kurací vývar, soľ, korenie, cibuľa, šalotka, maslo ... na knedličky : zvyšky brokolice z prepasírovanej polievky, detská krupica, soľ, korenie, vajíčko, strúhaný parmezán resp. Grana Padano POSTUP PRÍPRAVY ... výborná polievočka od šéfkuchára Ľuba Herka, bez múky a smotany a "bezodpadová" ... postupovala som podľa receptu, ktorý tu už je (http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=45762) : ... na masle spením cibuľu aj šalotku, pridám kúsky brokolice, zalejem vývarom a privediem k varu ale nevarím - pred varom odstavím. Rozmixujem a prepasírujem. Dochutíme soľou a čiernym korením. Do zmesi čo nám ostane v sitku,pridám vajce a detskú krupicu, štipku kypriaceho prášku a na jemno nastrúhaný parmezán alebo podobný syr, dobre rozmiešam. .Knedličky uvarím v slanej vode a pridám do polievky .... ja som recep doplnila tým, že som "vylepšila" chuť brokolicových knedličiek strúhaným parmezánom resp. niekedy používam aj strúhaný syr Grana Padano - syr dodáva knedličkám výbornú chuť ale aj bez syra sú výborné ... polievočku jednoznačne odporúčam vyskúšať ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Fantastická kyslá zemiaková polievka s jablkami ... klasika trocha inakPOTREBNÉ PRÍSADY 600g očistených a na kocky pokrájaných zemiakov, 3 očistené a na kocky pokrájané jablká, 3 dl suchého bieleho vína (podľa toho aké víno dáme - regulujeme kyslosť) , 1 liter zeleninového vývaru, soľ, korenie, 1 očistená a nadrobno pokrájaná cibuľa, 1 smotana na varenie, olej + kúsok slaniny, plátok masla a pažítka na ozdobu, POSTUP PRÍPRAVY ... jednoduchá príprava a absolútne úžasná a vyvážená chuť ... na oleji opečieme pokrájanú cibuľu, keď je opečená do zlatista, pridáme pokrájané zemiaky a jablká a podlejeme vínom (ja som tentoraz dala moravský muškát, takže chuť bola jemnučko kyselkavá, ak dáte suchšie bude kyslosť výraznejšia) ... necháme pár minút prevariť aby sa alkohol odparil, zalejeme vývarom a povaríme cca 30 minút ... rozmixujeme do hladka, prepasírujeme (kto nechce nemusí), pridáme smotanu, necháme prevariť, dochutíme soľou a korením ... vypneme, a vhodíme plátok masla na zjemnenie (ja som zabudla ale výsledok bol aj tak famózny) ... podávame ozdobené opraženou slaninou (ja dávam aj osmaženú sušenú paradajku, ktorá dodá ten správny šmrnc) a pažítkou ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Fazulová polievka z konzervovanej fazule s kyslou smotanouPOTREBNÉ PRÍSADY - konzerva bielej fazule v rajčinovom pretlaku - 250ml kysla smotana -2 zemiaky - 1 rajčina - 3 strúčiky cesnaku - 2 PL múky - 2 PL oleja -sol, čierne korenie, vegeta POSTUP PRÍPRAVY Na oleji si speníme múku, zalejeme necelým litrom a pol vody a vložíme na kocky pokrájané zemiaky, pokrájanú rajčinu zbavenú šupky a pretlačený cesnak. Povaríme do mäkka, pridáme sol, čierne korenie a vegetu. Vyberieme zemiaky, vložíme kyslu smotanu a šťavu z fazulovej konzervy a rozmixujeme. Pridáme fazulu, chvílku povaríme, vrátime do polievky zemiaky a môžeme podávať. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Hana D. (sharmana) ID 135570 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Zelerova polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2015/03/zelerova-polievka.html POSTUP PRÍPRAVY Potrebujeme:75g masla 1 PL olivoveho oleja 250g zelerovych stonkov,nakrajane na mensie kusky 100g nakrajanej cibule 100g nakrajaneho zemiaku 1 liter kuracieho vyvaru sol,cierne korenie Postup:V masle a oleji si podusime cibulu a zelerove stonky 10 minut a prikryjeme pokrievkou.Ale davajte si pozor aby vam zelenina nezhnedla.Pridame zemiak.Premiesame a pridame vyvar.Privedieme k varu a znizime plamen na najnizsie.Nechame bublat 30 minut.Ked je polievka hotova rozmixujeme si ju do hladka ponornym mixerom.Ja som si do svojho taniera pridala aj trosku smotany ! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 8.3.2015, 10:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Fazuľovo-krúpová polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY Vývar z údeného mäsa, fazuľa, jačmenné krúpy stredné, pomer je na každom podľa chuti, koreňová zelenina, zemiaky, soľ, ml.korenie, ml.rasca majorán. POSTUP PRÍPRAVY Deň vopred si namočíme fazuľu. Osobitne uvaríme údeninu a osobitne varíme fazuľu. Ak nemáme údeninu, urobíme klasickú zápražku paprikovú. Keď je fazuľa na polovice uvarená, pridáme krúpy, zeleninu, zemiaky, podľa chuti osolíme, okoreníme, pridáme rascu a varíme domäkka. Nakoniec pridáme majorán. \r\nPS: U nás sa tejto polievke hovorí geršňa :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Zlatica Š. (zlatka67) ID 146123 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Kysla srbska corbaPOTREBNÉ PRÍSADY masko a kosti na vyvar /ja som dala kuracie/, korenovu zeleninu, cele cierne korenie, ocot, ryza, sol, kys. smotana, paliva paprika /nemusi byt/ POSTUP PRÍPRAVY Polievocka nie je presne podla receptu, kedze tam ma ist baranie masko, ale aj tato verzia je perfektna. Dame si varit vyvar, do ktoreho pridame korenovu zeleninu a sol. Postupne pridavame cierne korenie, ryzu, smotanu, ocot. Masko a kosti vyberieme, masko pokrajame a vratime do polievky. Kto chce prida palivu papriku. Dobru chut ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Alena K. (alenie3) ID 135571 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Silný bažantí vývar s pečeňovými knedličkamiPOTREBNÉ PRÍSADY - 1 celý bažant - cibuľa - cesnak - koreňová zelenina (mrkva,petržlen,zeler) - kaleráb, pór - soľ, korenie pečeňové knedličky - pečienka (napr. kuracia) - soľ,korenie - cesnak, petržlenová vňaťka - vajíčko - strúhanka (podľa seba, tak na zahustenie) POSTUP PRÍPRAVY Bažanta umyjeme (žltý tuk ktorý je na ňom nedávam dole ten tam robí tu pravú bažantiu chuť keď sa vyvarí) dáme variť do vriacej vody (viem že sa odporúča do studenej, ale mne sa lepšie osvedčilo do vriacej), pridáme soľ, celé korenie (podľa chuti môžete pridať aj 1-2 guličky nového korenia), cesnak, cibuľu, pór,\r\nnecháme variť min 1,5 hodiny. Potom pridáme zvyšnú zeleninu a necháme znova variť min 1- 1,5 hodiny.\r\n\r\nMedzitým si pripravíme pečeňové knedličky. všetky potrebné ingrediencie zmiešame, a zavaríme rovno do polievky.ja si odoberiem do menšieho hrnca toľko koľko zjeme a do toho ich zavarím. do polievky ich zaváram cez takú klasickú "haluškáreň" s nie moc veľkými dierkami, alebo tvarujeme guličky. ja ich mám rada také maličké ale kto má ako rád podľa chutí. pred servírovaním môžme polievku posypať čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou. DOBRÚ CHUŤ :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Martina G. (keisa) ID 250322 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1.149 (zobrazuje sa 31-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,115 ďalšie >> |