končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 39 (zobrazuje sa 31-39) | << predošlé 1, 2, 3, 4 |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Torta s orechamiPOTREBNÉ PRÍSADY 300 g jabĺk, 350 g polohrubej múky (Promix PK), 150 g práškového cukru, 100 ml oleja, 150 ml mlieka, 2 vajcia, 2 PL rumu, 100 g mletých orechov, 100 g hrozienok, 1 ČL mletej škorice, 1 vanilkový cukor, 1 pdp, tuk a múka na vymazanie formy POSTUP PRÍPRAVY V obrázkovom postupe. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (6) posledné: 11.10.2010, 19:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Nugátový koláč podľa EmanuelaPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 110 g hladkej múky (bezlepkovej Promix PK), 50 g kryštálového cukru, 45 g masla, 1/5 pdp, 10 g kakaa (cca 2 čajové lyžičky), 2 žltky, kvapka olivového oleja, šťipka soli Krém: 150 g nutelly, 50 g čokolády na varenie, 100 ml smotany na šľahanie, 100 ml mlieka, 1 vajce POSTUP PRÍPRAVY V obrázkovom postupe. Koláčik robil manžel podľa receptu odpozeraného z "S italem v kuchyni". Je to taký talianský koláčik. Vrch je sladučky a spodok je slankavý. Úžasná chuť vzniká spojením oboch chuti. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (6) posledné: 21.11.2010, 12:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jednoduchý tvarohový koláčPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY cesto: 500 g jemného tvarohu, 2 vajcia, 1 pdp, 7 PL kryštálového cukru, 7 PL múky ( ja som použila Promix), 7 PL oleja, 370 ml bieleho jogurtu, 4 PL mlieka poleva: 180 ml kyslej smotany, 1 vajce, vanilkový cukor, kryštálový cukor podľa chute (najviac 1 PL) POSTUP PRÍPRAVY Prísady na cesto vyšľaháme*Vznikne tuhšie cesto, ktoré roztrieme na plech vyložený papierom na pečenie*Dáme do rúry vyhriatej na 200 stupňov na dobu 10 min.*Medzi tým si pripravíme polevu veľmi jednoduchým spôsobom*Vyšľaháme všetky suroviny určené na polevu*Plech z rúry po 10 min. vyberieme, na koláčik rovnomerne natrieme polevu a opätovne dáme do rúry na 35 min. pri teplote 190 stupňov. Koláčik nevyzerá veľmi lákavo, ale tá chuť stojí za vyskúšanie. PS: ja ho mám tenší, lebo som zabudla pridať biely jogurt, chuti to však neubralo. Takže ak nebudete mať biely jogurt, nič sa nedeje, len bude tenší. Zdroj: internet ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 18.8.2010, 13:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jednoduchý a rýchly slivkový kolačPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 2 hrnčeky bezlepkovej múky (resp. 1 hrnček hrubej a 1 hrnček polohrubej múky), 1 kypriaci prášok do pečiva, 1 hrnček kryštáloveho cukru, 1/2 hrnčeka oleja, 1 hrnček zakysanky, 1 vajce, 1 škoricový cukor, 0,5 kg sliviek POSTUP PRÍPRAVY Všetky prísady okrem sliviek a škoricového cukru zamiešame v hladké cesto*Vylejeme ho na plech pokrytý papierom na pečenie*Na vrch poukladámae umyté, odkôstkované a na polovicu prekrojené slivky*Posypeme škoricovým cukrom*Pečieme pri teplote 160 stupňov cca 40 min. Základ receptu je od Emky http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=2088 ID 633, pričom som si ho trochu prispôsobila. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 8.8.2010, 10:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Malinová bábovkaPOTREBNÉ PRÍSADY 250 g krupicového cukru, 2,5 dl acidka bez príchute, 200g malín, 250 g múky (ja som dala bezlepkovej - v pôvodnom recepte je 125 g hladkéj múky a 125 g hrubéj múky), 1 veľké vajce, 3 lyžice oleja, 1 vanikový cukor, 1 lyžica kakaového prášku, 1 lyžica prášku do pečiva, 1/2 lyžičky sódy, tuk a múka na vymazanie formy POSTUP PRÍPRAVY Múku zmiešame s práškom do pečiva, sódou a kakaovým práškom*V druhej mise vyšľaháme vajce s cukrom a vanilkovým cukrom do peny a primiešame olej*Do vajíčkovej zmesy pridáme sypkú zmes a za stáleho miešania prilievame acidko*Pripravíme hladké cesto*Polovičku cesta nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy, rozvrstvíme maliny a zalejeme zvyšným cestom*Vložíme do vyhriatej rúry - 175 stupňov a pečieme cca 30 min. v závislosti od rúry*Ešte teplú bábovku posypeme práškovým cukrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (6) posledné: 10.10.2010, 16:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Marhuľový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 300 g polohrubej múky, 150 g mäkkého tvarohu, 1 vajce, 6 lyžíc oleja, 30 g krupicového cukru, 1 vanilkový cukor, 1 lyžička kypriaceho prášku, šťipka soli Náplň: 250 g mäkkého tvarohu, 10- 15 ks marhuľ, 100 g práškového cukru, 0,7 dl mlieka, 1 vajce, 1 vanilkový puding, 2 lyžice bieleho jogurtu Na posypanie cca 100 g orechov POSTUP PRÍPRAVY Vajce vyšľaháme s oboma cukrami, pomaly prilievame olej a pridáme tvaroh*Múku zmiešame s práškom do pečiva a soľou a pridáme do tvarohovej hmoty*Cesto rozvaľkáme na plát a dáme na plech vystlaný papierom na pečenie*Spravíme vyššie okraje*Na náplň vyšľaháme tvaroh s vajcom a cukrom. Pridáme biely jogurt a v mlieku rozmiešaný pudinkový prášok*Zmes natrieme na cesto*Na to poukladáme marhule rozkrájané na štvrťky a posypeme posekanými orechami*Pečieme na 180 stupňov cca 40 - 45 min. *Upečený koláč necháme vyhladnúť a pokrájame. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (13) posledné: 18.3.2015, 15:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Makovec s ovocímPOTREBNÉ PRÍSADY 2 poháre polohrubej múky, 1 pokár mletého maku, 1 pohár bobuľového ovocia, 3/4 pohára mlieka, 3/4 pohára krupicového cukru, 1/2 pohára oleja, 2 vajcia, 1 prášok do pečiva, na jemno nastrúhaná kôra z 1/2 citróna, šťipka mletej škorice Zdobenie: 1 pohár bobuľového ovocia, 1/2 pohára bileho jogurtu alebo kyslej smotany, 3 - 4 lyžice cukru POSTUP PRÍPRAVY V mise zmiešame múku, mak, prášok do pečiva, a škoricu* V ďalšej mise vyšľaháme vajcia s cukrom a citrónovou kôrou do peny, zašľaháme do nej olej a mlieko*Potom pridáme múčnu zmes a dobre premiešame*Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie*Povrch posypeme ovocím a pečieme v rúre na vyhriatej na 170 stupňov cca 45 min.*Na omáčku rozmačkáme ovocie, premiešame ho s cukrom a zmes pomaly za stáleho miešania zahrejeme a krátko povaríme, až sa cukor rozpustí*Omáčku necháme vychladnúť*Vychladnutý koláč pokrájame, ozdobíme omáčkou a kopčekom jogurtu, alebo kyslej smotany. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (4) posledné: 30.8.2010, 16:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Ribezľový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 125 g masla, 70 g práškového cukru, 1 vajce, 200 g múky, štipka soli Náplň: 500 g tvarohu, 2 vajcia, 100 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 100 g ríbezlí POSTUP PRÍPRAVY Ako základ receptu, som použila recept z www.pecenijeradost.cz, pričom som si ho následne upravila. 1. Najskôr pripravíme náplň. V mise zmiešame tvaroh s vajciami, cukrom a s vanilkovým cukrom. 2. Spracujeme suroviny na cesto: vymiešame zmäknuté maslo s cukrom, pridáme vajce a múku so štipkou soli a všetko dôkladne premiesime. 3. Tortovú formu vymažeme maslom a pomúčenymi prstami do nej vložíme cesto. Urobíme okraj vysoký asi 5 cm. Na cesto rovnomerne roztrieme tvarohovú náplň a do tvarohovej náplne povtláčame ribezle. 4. Koláč pečieme v predhriatej rúre na 170 stupňov asi 1 hodinu. 5. Po upečení necháme koláč 10 min vychladnúť, vyberieme ho z formy a necháme ho vychladnúť úplne. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) KOMENTÁRE (17) posledné: 19.7.2013, 21:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Marhuľová tortičkaPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 3 vajcia, 140 g hladkej múky, 3 lyžice vriacej vody, 120 g práškového cukru, 2 lyžice masla, citrónová kôra z jedného menšieho citróna \\r\\nKrém: 1 vanilkový puding, 3 lyžice kryštálového cukru, 400 ml mlieka\\r\\nOvocie: kompótové marhule, odskúšané máme aj jahody, rovnako dobré\\r\\nPoleva: 3 balíčky tortového želé, sirup z kompótu POSTUP PRÍPRAVY 1. Formu vymažeme a vysypeme múkou/strúhankou - buď alebo.\\r\\n2. Ovocie nakrájame na malé kusky. Sirup z kompótu si odložíme. Kľudne je možné v tomto období použiť aj čerstvé ovocie. \\r\\n3. Žltka vyšlaháme s polovicou cukru (bielka si odložíme), pridáme vriacu vodu a šľaháme do zhustnutia.Po ušľahaní vmiešané tekuté maslo. \\r\\n4. V druhej mise vyšľaháme tuhý sneh z bielok, postupne zašľaháme druhú polovicu cukru. \\r\\n5. Sneh veľmi opatrne vmiešame do žltkovej zmesy. Nakoniec opatrne pridáme citrónovú kôru,múku, až vznikne piškótové cesto. \\r\\n6. Cesto vlejeme do formy a pečieme pri 175stupňov celzia cca 15 - 20 min. Záleží od toho akú máte trúbu. \\r\\n7. Upečený korpus trošku vydlabeme a naplníme pudinkom, ktorý si uvaríme z mlieka, cukru a pudingu. \\r\\n8. Na puding navrstvíme ovocie. \\r\\n9. Pripravíme si želatínu podľa návodu. Použijeme sirup z kompótu. \\r\\n10. Necháme v chladničke stuhnúť. \\r\\n\\r\\nPoznámka: je dobré, upečený korpus pred plnením dať späť do formy, resp. si môcť: papier na pečenie 2 krát preložíme, tesne otočíme okolo korpusu, konce papiera (ten druhý koniec musí ešte býť obtočený aj cez prvý) pripevníme (jeden o druhý). My s mužom sme na to použli klasickú kancelársku zošívačku. \\r\\n\\r\\nP.S. Chcela som pridať viac fotiek, ale priznám sa, že som neprišla na to ako. Moja technická polovička je ešte v robote, snáď nabudúce. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 10.7.2010, 20:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 39 (zobrazuje sa 31-39) | << predošlé 1, 2, 3, 4 |