. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

Darina B. (danda3) ID 104195
.
Oblasť: Piešťany
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 12.7.2009
Naposledy: 8.9.2017 10:43
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 9
RODINNÉ FOTOGRAFIE 113
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 206
NÁVODY 6
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 44 (zobrazuje sa 31-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

Punčové kocky z orezkov



POTREBNÉ PRÍSADY

orezky, zbytky zákuskov zarobené podľa môjho receptu pri roláde z orezkov, sušené ovocie - hrozienka, brusnice, marhule, ananás, amareto podľa chuti (čím viac, tým lepšie), upečená piškóta podľa osvedčeného receptu (ja som dostala kakaovú od maminy, ktorá omylom upiekla dve navyše), marhuľový džem, čokoládová poleva, biela poleva hotová vo vrecúšku na dozdobenie

POSTUP PRÍPRAVY

Inšpirovala som sa Janíkovým receptom na punčové kocky, ktoré som aj vyskúšala a veľmi nám chutili. Keďže ma mamina zásobuje orezkami zo svadobných zákuskov a vyskúšala som z nich robiť už všeličo, teraz ma z nich napadlo urobiť práve tieto punčové kocky. Manžel mal narodeniny a tak sa patrilo mu niečo do roboty nachystať a keďže rolády, guľky a úliky som mu robila k meninám, chcelo to zmenu a niečo sa mi ušlo aj na orientálny večierok a niečo na koštovku do práce. A samozrejme, úliky som robila tiež, pretože tých orezkov bolo neúrekom.
Postup som nefotila, pretože som nestíhala a nevedela som, čo z toho vznikne, ale nie je to nič zložité. Orezky si zarobíme ako mám uvedené v recepte na roládu z orezkov, potom do tejto hmoty pridám namočené hrozienka, brusnice a nakrájané sušené marhule a ananás. Amareto som dala podľa chuti, orechy som nedávala, ale môžu byť, nabudúce vyskúšam aj s nimi. Upečenú piškótu natriem džemom, potom pripravenou hmotou, mala som ju asi centimeter vysokú. cez noc som ju mala v chlade, na druhý deň som ju pokrájala na kocky, ktoré som namáčala v pripravenej čokoládovaj poleve, keď poleva stuhla, dozdobila som ich bielou polevou.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (42) posledné: 18.8.2011, 18:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Orechové kocky



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 1 PLÁT - 7 bielkov (220g), 175g kryš. cukru, 130g ml. orechov, 17g strúhanky, 1 KL maizeny, PLNKA - 4dl mlieka, 40g vanilkového pudingu, 2 vanilkové cukre, 200g kryš. cukru, 100g ml. orechov, 100ml umu (ja som dala amareto), 400g masla, 250g gaštanového pyré, POLEVA - hotová Oetker

POSTUP PRÍPRAVY

Včera som dostala od maminy veľa bielok a robiť kokosky ani nič podobné sa mi nechcelo a keďže som u nej našla recept z bielkov, rozhodla som sa, že ho vyskúšam. V pôvodnom recepte sú mleté oriešky, ja som použila vlašské a robila som z dvojitej dávky. V pôvodnom recepte je jeden plát, ktorý sa rozkrojí a plní, ale keďže tých bielok bolo dosť, urobila som pláty dva. Plnka je na dva pláty, pyré som doň pridala, v recepte nebolo.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (50) posledné: 13.11.2011, 19:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Roláda z orezkov s gaštanovým krémom a banánom



POTREBNÉ PRÍSADY

Orezky zo zákuskov, alebo nejaký upečený nepodarok, čokoládový puding uvarený v káve, na plnku - 3-4 dl mlieka, 1 vanilkový puding, 1 maslo (250g), 1 gaštanové pyré, 3 PL kryš. cukru, banány

POSTUP PRÍPRAVY

Z orezkov robievam najčastejšie tieto rolády, ale bez banánov, ktoré dám potom do mrazáku a už len vyťahujem, keď je príležitosť, alebo dám synom na internát. Už sa mi zas nakopilo kopec orezkov a pretože má dnes manžel meniny, urobila som mu do práce tieto rolády, úliky, ktoré som tiež plnila gaštanovým krémom a guľky, obalené v kokose, do ktorých som dala nahrubo pomleté mandle, sušené marhule a ananás. PLNKA - Mlieko s cukrom a pudingom uvaríme, potom pridáme do vychladnutého maslo a gaštanové pyré, rozmixujeme. Cukru som dala preto tak málo, lebo pyré býva sladké.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (86) posledné: 23.2.2013, 23:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Vianočné rezy



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO - 6 vajec, 6 PL kryš. cukru, 2 PL vody, 2 PL kakaa, 3 PL ml. orechov, 2 PL strúhanky, 1 PL polo múky, ORECHOVÁ PLNKA - 140g ml. orechov, 80g kryš. cukru, 50g masla, 100ml mlieka, PUNČOVÁ PLNKA - 350ml vody, 6 PL kryš, cukru, 1 PL džemu, šťava z jedného citróna, 20ml umu, 300g detských piškót, POLEVA - várová čokoláda, cera

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept som minulý rok objavila u mami v prílohe akýchsi novín, je veľmi jednoduchý, šťavnatý a síce mám v názve "vianočné rezy", zvykla som si ho robiť až po sviatkoch, keď už doma nič nie je a návšteva je za rohom.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (50) posledné: 19.5.2013, 13:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Americký chlebík priateľstva



POTREBNÉ PRÍSADY

kryštálový cukor, polohrubá múka, mlieko, olej, 3 vajíčka, PDP, sóda bicarbóna, soľ, prísady - orechy, hrozienka, posekaná čokoláda, škorica, sušené ovocie, ja som dávala aj roztlačený banán a gaštanové pyré alebo postrúhané jabĺčka...a hlavne je potrebný kvások, ktorý dostanete a aj vy potom darujete...

POSTUP PRÍPRAVY

Podobný recept sa tu na MMB objavil ako Vatikánsky chlebík priateľstva, ale keďže mám iný postup, dávam sem ten môj, ktorý mám od 94 roku. K tomuto receptu potrebujete kvások, ktorý Vám niekto daruje, nedá sa posielať poštou, dá sa dodať len osobne, preto maminy, ktoré bývajú v PN a majú záujem, rada sa oň podelím. Ja mám v utorok desiaty deň, vtedy sa kvások delí. Keď ho nemám komu dať, tak normálne zarobím chlebík z celého množstva, momentálne som ho dvakrát piekla ako mufiny. Tu je postup:


1.deň - nerobiť nič (myslí sa s kváskom, nie v domácnosti),
2.deň - premiešať, ja používam drevenú varešku,
3.deň - premiešať,
4.deň - premiešať,
5.deň - preliať kvások do väčšej nádoby a pridať - 1 šálku teplého mlieka, 1 šálka kryš. cukru, 1 šálka polohrubej múky ,

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (6) posledné: 9.7.2023, 2:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Mufiny a la Snickers



POTREBNÉ PRÍSADY

3 tyčinky Snickers, 70g nesolených arašidov, 175g masla, štipka soli, 125g hnedého cukru, 1 van. cukor, 4 vajcia, 325g polohrubej múky (300g celozrnnej, 25g polo),1 PDP, 5 PL mlieka, poleva - 160g hnedého cukru, 4 PL medu, 200ml smotany na šľahanie, 200g nahrubo posekaných arašidov.

POSTUP PRÍPRAVY

Ďalší recept, ktorý som ešte neskúšala a mám ho v kuchárke dobrých pár rokov, je z nejakého českého časopisu, ale netuším z akého. Na recepte som nemenila nič, len názov - pôvodný - americké bochánky. Vlastne pridala som tam túto polevu, tam nebola žiadna.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (39) posledné: 3.12.2014, 22:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Vianočné mufiny s karamelovou polevou



POTREBNÉ PRÍSADY

100g masla, 100g cukru, 150g várovej čokolády, 2 vajcia, 250g polohrubej múky (dala som 200g celozrnnej a 50g polo), 1 KL PDP, 1 KL sódy bicarbóny, 200ml mlieka, 1 banán, trošku škorice, kukuričné lupienky, banánové chipsy, na polevu - 80g cukru, 2PL medu, 100ml smotany na šľahanie, 1/2 šálky kukuričných lupienkov a 1/2 šálky banánovách chipsov.

POSTUP PRÍPRAVY

Pôvodný recept je na veselú vianočnú štólu z nejakého časopisu, ja som si ho trošku upravila, niečo ubrala, niečo pridala a sú z toho veselé vianočné mufinky...:-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (66) posledné: 17.11.2012, 11:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Mufiny a la Sacher



POTREBNÉ PRÍSADY

250g hl. múky (ja som dala 200g celozrnnej, 50g hladkej), 200g kryš. cukru, 300g jemne nastrúhaných jabĺk, 100g roztopeného masla, 40g kakaa, 3 vajcia, 1 PDP, džem, poleva, orechy

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept som našla v časopise Pošli recept na Sacherovu tortu z jabĺk a keďže mám tento týždeň mufinomániu, urobila som ich ako mufiny a sú ozaj výborné. Síce som pravú sacherku nejedla, ale tento recept predčil moje očakávanie.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 109 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (167) posledné: 5.9.2017, 14:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Banánové mafinky s čokoládou a mandľami



POTREBNÉ PRÍSADY

200g masla, 200g kr. cukru, 1 van. cukor, 3 vajcia, 240g hl. múky ( ja som dala 200g celozrnnej a 40g hladkej), 1/2 KL PDP, 1/2 KL sódy bikarbóny, 100ml mlieka, 2 prezreté banány, 80g várovej čokolády, posekané mandle.

POSTUP PRÍPRAVY

Recept je od Martinky P.(mata406) na úžasný zasnežený banánovo-čokoládový chlebíček. V špajzi som našla prezreté banány a keď som rozmýšľala, čo s nimi, voľba padla na tento recept a keďže forma od mafiniek ešte nebola od obeda schovaná, bolo mi jasné, čo to bude. A výsledok - posúďte sami...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (36) posledné: 18.8.2011, 18:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Mufinky z gaštanového pyré



POTREBNÉ PRÍSADY

160g masla, 200g kryš. cukru, 5 vajec, 200g gaštanového pyré, 100g polo múky (dala som celozrnnú), 1 van. cukor, posýpka

POSTUP PRÍPRAVY

Toto cesto som pekávala ako tortu a dnes som z neho skúsila urobiť mufiny.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (49) posledné: 14.11.2010, 18:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 44 (zobrazuje sa 31-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu