. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > PIZZA

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 244 (zobrazuje sa 31-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,25 ďalšie >>

PIZZA

Domáce pizza cesto



POTREBNÉ PRÍSADY

200g hladkej múky (Castello typ 530 – dostať ju v Lídli)\r\n1/3 kocky droždia\r\nštipka soli\r\n1 PL olivového oleja\r\n1,5dl teplej vody

POSTUP PRÍPRAVY

Do múky pridáme štipku soli a droždie predtým rozpustené v teplej vode a olivový olej. Cesto vymiesime pomocou ručného miešača (so špirálami) a dopracujeme ručne (ak je mokré pridáme múku, ak suché pridať teplú vodu). Necháme 2 hodiny kysnúť. Potom rozvaľkáme na papieri na pečenie. Na cesto dáme paradajkovú omáčku (napr. Mutti – dostať v Kauflande), ja som dala kečup. Do nich dáme trochu oregana a olivového oleja. Premiešame a dáme na cesto (pozor dávať tesne pred dávaním do rúry). Na omáčku dáme napr. mozarellu, šunku a pod. Pečieme dokým mozarella nezačne chytať farbu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Monika H. (Monika17) ID 202024 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

PIZZA

Plnené pizza štangle s cesnakovým dresingom



POTREBNÉ PRÍSADY

Množstvo surovín je cca na 3-4 porcie. Cesto: 400 g hladká múka, 4 PL olivový olej, 1 ČL soľ, 1/2 ČL cukor, 30 g droždie, vlažná voda, oregáno Náplň: šunka, syr, saláma, šampiňóny, olivy (podľa chuti) Cesnakový dresing: 2 ks biely jogurt alebo kyslá smotana, 5 strúčikov cesnaku, mleté čierne korenie, soľ Na potretie: 0,1 l olivový olej, 2 strúčiky cesnaku

POSTUP PRÍPRAVY

Pripravíme si kvások - rozdrobíme droždie, pridáme cukor a vlažnú vodu. Necháme vzísť v teple.
Pridáme olej, múku, soľ, oregáno a vlažnú vodu pridávame podľa hustoty cesta. Spracujeme rukami, miesime asi 10 minút. Vytvarujeme do bochníka, prikryjeme utierkou a dáme vykysnúť na teplé miesto.

Cesto by sa nemalo lepiť, malo by byť vláčne. Z cesta vytvarujeme podlhovasté štangle, roztlačíme tak, aby sa dali plniť a naplníme čím len chceme :) Následne treba štangle dobre zavrieť, aby nevytiekol syr. Štangle poukladáme na plech (na papier samozrejme) a potrieme olivovým olejom, v ktorom sme roztlačili cesnak. Pečieme pri najvyššej možnej teplote (250 °C) zhruba tých 15 minút.

Podávame s cesnakovým dresingom, ktorý si pripravíme s bieleho jogurtu alebo kyslej smotany, pridáme pretlačený cesnak, dochutíme soľou a mletým čiernym korením.

Hotovo :))) Prajem dobrú chuť!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 84 návštěvníkov)

Lucia H. (Quida752) ID 235482 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (17) posledné: 4.12.2013, 21:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR

PIZZA

PIZZA DOMÁCA



POTREBNÉ PRÍSADY

Hladká múka 500g, pol kocky droždia, 125g masla, 1 vajce, 2,5 deci mlieka, lyžica cukru, vegeta, 200 g šunky, 200 g maďarskej salámy, 200g syra, 20 olív, 4 kápie, olej, 2 plechovky lúpaných paradajok

POSTUP PRÍPRAVY

Vymiesime cesto z pol kila hladkej múky, 2 deci vlažného mlieka, 1 žĺtka, 125 g rozpusteného masla, 2 lyžičiek vegety, a kvásku (pol kocky droždia, lyžica cukru a pol deci vlažného mlieka). Necháme hodinku vykysnúť. Medzitým si pripravíme plnku: zmiešame nadrobno nakrájanú salámu, šunku, na kolieska nakrájané olivy, nahrubo nastrúhaný syr, pridáme 2 plechovky lúpaných paradajok, nadrobno nakrájanú kápiu, lyžičku vegety, pol deci oleja. Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti a roztiahneme na vymastený a pomúčený plech. Posypeme plnkou a pečieme 15 minút pri 180 stupňoch. Z tejto dávky vyjdú 2 plechy.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Ivan K. (ikzm1) ID 254041 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 15.9.2014, 15:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

PIZZA

Patizónová pizza



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto : 1P - 1 pohár/šálka cca 250ml * 2 1/2 P patizón * 1 3/4 P polohr.múka * 3 vajíčka * 1/2 P olej * 1 ML soľ * 3 strúčiky cesnak * 1/2 PDP* ľubovoľné korenie aké máte radi (ja som dala pizza korenie)

POSTUP PRÍPRAVY

rýchle, chutné....mňam

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Michaela M. (myska1) ID 112202 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 21.9.2013, 7:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

PIZZA

PIZZA podľa talianskeho majstra


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

cesto: 260 g hl. múka, 260 g polohr. múka, 4 PL olivového oleja, 2 KL soli, 1 KL cukru, 3 dcl vody, 42 g droždia| marináda: kečup, 2 strúčiky cesnaku, 2 PL oleja, pizzové korenie | na povrch kto čo má rád napr. šunka, anglická slaninka, klobáska, pásiky papriky, kolieska paradajok, postrúhaný syr...

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko spolu vymiesime, riadne cesto obúchame o stôl a dáme do mikroténového sáčku na 24 hod. do chladničky. Vznikne nám výborné cesto na 2 plechy. Cesto roztiahneme rukami po naolejovanom plechu. Natrieme marinádou vytvorenou z kečupu, dvoch strúčikov cesnaku, dvoch PL oleja a pizzového korenia. Poukladáme natenko nakrájanú slaninku, šunku, klobásu, pásiky papriky a postrúhaný syr. Pečieme vo vyhriatej rúre na 230°C asi 10 min. (v rúre ,,ohrev len zo spodu" a plech čo najnižšie ako sa dá.) Mám vyskúšané - je vynikajúca, chutí nielen celej rodine.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

Dana N. (danjuska) ID 252008 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 2.2.2014, 21:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

PIZZA

Pizza Margherita Napoletana


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

0,5 kg múky hl. 1 lyžica oleja pol kocky droždia 250 dl vlažnej vody soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Vo vlažnej vode rozmiechame droždie, zmiechame s múkou, olivovým olejom a štipkou soli. Cesto rozdelíme na dva bochníky, zabalíme do alobalu a necháme v chladničke odpočívať najlepšie 12 hodín.
Vrch pizze potrieme zmesou rozmixovaných lúpaných paradajok, ktoré ochutíme štipkou soli, štipkou cukru a kvapkou olivového oleja. Ozdobíme plátkami mozzarely, lístkami bazalky. Pokvapkáme olivovým olejom a pečieme v predhriatej rúre na maximum. Pečieme pokiaľ pizza nemá okraje cesta upečené do zlatova

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Marta U. (Evelka) ID 38210 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

PIZZA

Pizzove Muffiny od KiRi-GENIÁLNE!!!!!



POTREBNÉ PRÍSADY

1 hrnček polohrubej alebo hladkej múky, štipku soli, 1 lyžičku vegety, 1/2 prášku do pečiva, 1 lyžička cukru, 1 lyžička bazalky alebo provensálskeho korenia, 1/2 lyžičky cesnakového prášku, 1 lyžica nakrájaných čiernych alebo zelených olív , 1/2 hrnčeka nahrubo nastrúhaného syra, 1/3 hrnčeka oleja, 1/2 menšej nakrájanej cibule, 2 plátky najemno nakrájanej slaniny alebo 10 koliesok salámy, 1/4 nakrájanej zelenej alebo červenej papriky , 1 vajce, 5 lyžíc pikantného (sladkého) kečupu, 1/2 hrnčeka mlieka (aj viac, ak treba)

POSTUP PRÍPRAVY

Veľmi jednoduchý recept bez váženia, stačí hrnček na čaj a neveľká misa. Musíte ich skúsiť, neoľutujete. Sú vynikajúce, budete s nimi hviezdy. Trúbu predhriať na 200 °C. Opražiť slaninku / salámku, na nej cibuľku a jemne na nej osmahnúť papriku a pridať do múky. Pridať olivy, bazalku, cukor, PRDOPEČ a syr. Potom premiešame osve všetky mokré ingrediencie, a všetko zmiešame dokopy až tesne pred plnením do košíčkov. Vložíme do rúry, znížime na 180°C a pečieme na asi 15-20 minút. Ja používam program s ventilátorom a ku koncu –posledných 5 minút pečenie zhora.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 59 návštěvníkov)

Zuzana D. (LaKiRi) ID 96750 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (19) posledné: 16.4.2020, 9:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

PIZZA

Talianska pizza & skvelá omáčka



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 400 g hladkej múky, 200 g polohrubej múky, 1 balíček droždia v sáčku (alebo 1 celé čerstvé), 2 PL medu (alebo 3 PL cukru), 2 ČL soli, 50 ml olivového oleja, 150 ml mlieka (nemusí byť presne, stačí od oka :), 250 ml vlažnej vody, papier na pečenie, veľká tortová forma (stačí len spodok na ktorý položíme pizzu)...................................................................................OMÁČKA: paradajkový pretlak (ja používam len značku BONNY alebo PAT), 4 PL kečupu, 1 stredná cibuľka, 3-4 strúčiky cesnaku, maslo, sušená bazalka, sušené oregano, 2 PL medu (alebo cukru), 1 lyžička soli

POSTUP PRÍPRAVY

Na CESTO si klasicky rozmiešame droždie vo vlažnej vode. Vlejeme ho do pripravenej múky v miske, ktorú sme si predtým rozmiešali so soľou. Pridáme olej, rozmiesime trochu vareškou a nakoniec postupne pridáme mlieko, v ktorom sme si rozpustili med/cukor. Vymiesime ho v miske a nakoniec ho preložíme napr. na silikónovú podložku, kde ho "dorobíme" ručným miesením na hladké a vláčne cesto (ak by sa Vám zdalo že tekutín je na múku priveľa, odoberieme časť mlieka, alebo ak je zas veľa múky a málo tekutín, pridávame len mlieko :). Keď je cesto poriadne ponaťahované, spravíme z neho bochník a necháme cca 20 minút kysnúť pod čistou utierkou na teplom mieste........................................................................................................................Za tých 20 minút čo nám kysne cesto si spravíme základ na pizzu. Na masle si orestujeme cibuľku nakrájanú nadrobno a takisto cesnak. Pridáme pretlak a kečup, rozmiešame a varíme pár minút, aby sa z paradajkových surovín stratila kyslosť. Nakoniec pridáme bylinky, soľ a med/cukor a minútku ešte povaríme a nakoniec odstavíme............................................................................................................................Ideme sa venovať cestu: cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na cca 0,5 cm hrúbku. Dôležité je, aby sa cesto pieklo na papieri na pečenie - tak sa ani nepripáli a na spodku sa upečie dozlatista. Natrieme naň pripravený základ. Takto sme si pripravili základnú pizzu s omáčkou a navrch si môžme poukladať hocičo (napr. šunku, syr, šampiňóny, ananás, kukuricu,...).........................Pečieme asi 8-10 minút pri teplote 200-220°C (záleží od hrúbky cesta)..........Dobrú chuť Vám prajem! :-) Najlepšia pizza na svete!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Baška F. (Berushka.F) ID 247940 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (19) posledné: 7.11.2012, 14:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

PIZZA

Pizzove guľky



POTREBNÉ PRÍSADY

Pizza cesto 430 g hladkej múky 1 balíček sušeného droždia 2,4 dcl vlažnej vody 1 lyžica olivového oleja 1 lyžička soli Ostatné: 120 gramov tvrdého syra (my sme použili Mozzarellu) 10 dkg korenistej salámy (alebo klobásy, alebo aj iných prísad, však ide o pizzu) 1 lyžica koreniacej zmesi na pizzu 0,5 dl olivového oleja nastrúhaný Parmezán (množstvo podľa vlastného gusta) pizza omáčka (buď si ju spravíte z paradajok a korenín, alebo kúpite hotovú, my sme kúpili omáčku Heinz)

POSTUP PRÍPRAVY

skombinovaním prísad pre cesto vymiesite hotové cesto, potom ho hodinu necháte odstáť v teple (nám to vyriešila domáca pekáreň, takže sme mali hotové cesto bez práce)
syr a salámu sme nakrájali na menšie kúsky (tu je možnosť kombinácie aj iných prísad)
keď bolo cesto hotové, tak sme z neho zobrali kúsok (asi ako pingpongová loptička), trošku ho v rukách roztiahli, vložili naň kúsok syra a salámy a potom sme cestom zakryli plnku, vytvarujúc vlastne plnenú guľku, toto opakujeme, kým sa neminie cesto
guličky sme poukladali na vymastený pekáč, potreli ich olivovým olejom (do ktorého sme predtým primiešali koreniacu zmes na pizzu) a následne posypali nastrúhaným parmezánom
guličky sme vložili do rúry na cca. 25 minút, na 200°C
aby sa nestratila povinná chuť paradajkovej zmesi, guličky sme servírovali s teplou pizza omáčkou, do ktorej ich môže každý namáčať podľa vlastnej chute

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Kika S. (fia25) ID 71647 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 5.7.2012, 15:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

PIZZA

Pizza z rozkov (Pizza tety Gevy)



POTREBNÉ PRÍSADY

5 ks rozkov najlepsie starsich 2,3 dnove, 1 dl olej, 2 dl mlieka ,1 vajicko (cerstve), platkovy syr, sunka (podla uvazenia), kecup, krajane sampinony (v konzerve), kukurica, feferonky alebo ina stiplava paprika ja pouzivam Jalapeno (dostat kupit v Bille a nie su az tak agresivne stiplave), korenie na pizzu, cierne korenie mlete, granulovany cesnak

POSTUP PRÍPRAVY

1.) Rozky nakrajame na kolieska.
2:) Zmiesame dokopy olej, vajicko a mlieko do ktoreho pridame trosku granulovany cesnak a cierne korenie
3.) Zmeskou zalejeme rozky a rukou vymiesame kasovite cesto.
4.) Cesto dame na vymasteny plech (mozme pouzit aj papier na pecenie) a mokrou rukou vyformujeme po celom plechu, aby to vyzeralo aj esteticky mozme si cesto niecim zarovnat.

5.) Dame piect do rury na 20 minut a 200 stupnov (pecenie rury nastavte zhora aj zdola).

Tip: Ak sa nahodou cesto niekde na plechu vyduje, otvorte ruru a vidlickou ho prepichnite.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Ladislav K. (Scofield) ID 143838 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 31.10.2013, 13:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 244 (zobrazuje sa 31-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,25 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu