. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 6.922 (zobrazuje sa 31-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,693 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

Banánovo karamelový koláč...



POTREBNÉ PRÍSADY

Keď som ho upiekla po prvý krát, zamilovala som sa do jeho chute... sladký, vláčny, šťavnatý. 1 3/4 šálky hladkej múky, ½ PL kypriaceho prášku, ½ ČL mletej škorice, ¼ ČL soli, ¾ zmäknutého masla, 2/3 šálky trstinového cukru, 2 veľké vajcia, 1 šálka pomáganých banánov, 1 ČL vanilkového extraktu, 2/3 šálky nasekaných karameliek, ½ šálky mletých orechov... KARAMELOVÁ POLEVA: ½ šálky masla, 1 šálka trstinového cukru, 1 šálka smotany na šľahanie, 1 ČL vanilkového extraktu, ½ ČL morskej soli...

POSTUP PRÍPRAVY

1 šálka = 200 ml
V jednej miske si zmiešame múku, kypriaci prášok, soľ a škoricu... V druhej miske si vyšľaháme zmäknuté maslo s cukrom, pridáme vajcia, banány a extrakt... prešľaháme. Vmiešame orechy a karamelky. Vylejeme na menší plech /cca 25x25 cm/ vystlaný papierom na pečenie a pečieme 25-35 minút na 175°C. Po vychladnutí polejeme karamelovou polevou.





POLEVA: V hrnčeku rozpustíme maslo, pridáme cukor a necháme skaramelizovať, potom pomaly vlejeme smotanu a necháme prevariť. Do hotového vmiešame soľ.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jahodovo rebarborové crumble...



POTREBNÉ PRÍSADY

Ak ste si odložili do mrazničky rebarboru, teraz sa zíde. Tento dezert je neskutočne svieži a šťavnatý a a keď sa servíruje s kopčekom zmrzliny, dokonalý na leto... 250g olúpanej rebarbory, 350g čerstvých jahôd, 100g trstinového cukru, 1 vanilkový cukor, 60g bieleho jogurtu...Mrvenička: 100g masla, 75g trstinového cukru, 120g polohrubej múky, 100g mandlí...

POSTUP PRÍPRAVY

Rúru predhrejeme na 200°C. Stuhnuté maslo nakrájame na kocky, posypeme múkou /alebo suchými keksíkmi zomletými najemno, prípadne najemno zomletými piškótami/ a cukrom, necháme zmäknúť. Rebarboru si nakrájame na tenké plátky, jahody umyjeme odstopkujeme, nakrájame na 1/4 a spolu s rebarborou dáme do misky, zasypeme cukrom a vanilkovým cukrom. Do mrveničky pridáme mandle /plátky alebo zomleté, kto ako chrumkavý výsledok očakáva/ a všetko spolu krátko zmiesime. K rebarborovo-jahodovej zmesi pridáme jogurt a premiešame. Misky na zapekanie /môže byť jedna veľká alebo 6 menších/ si vymastíme maslom a na spodok porozdeľujeme ovocnú zmes aj so šťavou, posypeme mrveničkou a dáme piecť na 200°C, 20-25 minút, povrch musí byť upečený do zlata. Potom crumble necháme vychladnúť a podávame s vanilkovou alebo jahodovou zmrzlinou... prípadne s vychladeným bielym jogurtom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 26.7.2018, 21:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Trubičky s vanilkovým krémom...



POTREBNÉ PRÍSADY

500 gramov lístkového cesta, 1 vajce... Krém: 700 ml mlieka, 250 ml smotany na šľahanie, 2 vanilkové pudingy, 4 PL kryštálového cukru, 100g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 200g čerstvého krémového neochuteného syra - môže byť aj mascarpone alebo Lučina

POSTUP PRÍPRAVY

Lístkové cesto na jemne pomúčenej doske rozvaľkáme natenko a nakrájame na cca 2 cm pásy. Tie omotáme okolo trubičiek na šamrole alebo podomácky vyrobených /práve z tých sú robené koláčiky na fotke/ a potrieme vajíčkom, ktoré sme rozmiešali s troškou vody. pečieme na 220°C do zlata, cca 20-25 minút. Necháme vychladnúť a potom cesto stiahneme z trubičiek a naplníme pomocou cukrárskeho vrecúška krémom.

Krém si pripravíme vopred: Mlieko, kryštálový cukor a oba pudingy spolu uvaríme a za častého premiešania necháme vychladnúť. Smotanu vyšľaháme dotuha. Syr vyšľaháme s práškovým cukrom a prišľaháme vychladnutý puding. Nakoniec zľahka vmiešame šľahačku.

Naplnené trubičky necháme niekoľko hodín v chlade a potom posypeme práškovým cukrom... môžeme podávať.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 3.3.2020, 11:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Malinové řezy ... podle Moniky .P.


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

: 4 vejce, 200 g cukru moučka, 200 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 5 PL oleje, 5 PL vody sníh z bílků. Krém: 250 g tvarohu, 250 ml šlehačky v prášku ta dobře drží a jeden bílý jogurt 2 PL cukru moučka. Malinová náplň - 400g malin , 100 g cukru, pudinkový prášek - vanilkový, 200 ml vody........

POSTUP PRÍPRAVY

Upečeme korpus ,který necháme vychladnout.Na něj naneseme malinovou náplň a necháme opět vychladit a nakonec natřeme tvarohovošlehačkovu náplń.
Malinová náplň - maliny (nebo jiné ovoce), cukr a 100ml vody necháme projít varem a chvilku provaříme, pak přecedíme přes síto, aby v tom nebyla zrníčka) a přidáme vanilkový pudink, rozmíchaný ve 100ml vody a chvilku (cca minutu) povaříme. Náplň ihned rozetřeme na korpus a opět necháme vychladnout.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Tana L. (backa11) ID 28088 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Čučoriedkovo citrónový cheesecake...



POTREBNÉ PRÍSADY

Korpus: 2 šálky podrvených grahamových sušienok, 1⁄3 šálky kryštálového cukru, 1⁄4 ČL soli, 6 PL rozpusteného masla***Náplň: 750g jemného tvarohu, 250g kyslej smotany, 300g kryštálového cukru, 3 vajcia, 2 žĺtka, 2 PL hladkej múky, 2 ČL vanilkového extraktu, 150 ml citrónovej šťavy, 2 ČL nastrúhanej citrónovej kôry***Poleva:125g čučoriedok, 3 PL kryštálového cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Rúru predhrejeme na 175 °C. Tortovú formu obalíme alobalom. Rozmixované sušienky zmiešame s cukrom, soľou a maslom a natlačíme na dno tortovej formy. Odložíme bokom. V mixéri si zmiešame tvaroh s cukrom, vajíčkami, žĺtkami, vanilkovým extraktom, pridáme citrónovú kôru, múku a nakoniec šťavu. Náplň vylejeme na korpus a formu položíme na plech, do ktorého nalejeme vodu asi do výšky 2 cm.



Čučoriedky rozmixujeme s cukrom dohladka, prepasírujeme a omáčku špirálovito nalejeme na plnku koláča. Pomocou špáradla vytvoríme mozaiku. Pečieme na 175°C, 1 hodinu 20 minút. Povrch koláča bude v strede akoby ešte nedopečený, ale to je v poriadku. Pootvoríme dvierka a koláč necháme ešte 1 hodinku v rúre chladnúť. Potom vyberieme, necháme vychladnúť, šupneme na pár hodín do chladničky a môžeme podávať.



Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Malinové scones s bielou čokoládou...



POTREBNÉ PRÍSADY

4 šálky hladkej múky, 1 šálka kryštálového /trstinového/ cukru, 2 ČL kypriaceho prášku, 1 ČL soli, 200g studeného masla /nakrájame na malé kocky/, 1/2 šálky nasekanej bielej čokolády,3/4 šálky studeného mlieka, 1/2 šálky vychladnutej kyslej smotany, 2 vajcia, 1 1/2 Čl mandľového extraktu, 1 ČL vanilkového extraktu, 2 šálky čerstvých malín...

POSTUP PRÍPRAVY

1 šálka = 200ml


Dôležité je mať všetky suroviny vychladené a pracovať s nimi rýchlo... V miske zmiešame múku, cukor, kypriaci prášok, a soľ. Pridáme nasekané maslo. V nádobe si zvlásť zmiešame mlieko, kyslú smotanu, obe esencie a vajcia. Vylejeme do mlieka a varechou rýchlo a krátko spracujeme, aby sa nám maslo nerozpustilo /potrebujeme mať kúsky/: nakoniec vmiešame nasekanú čokoládu a zľahka aj maliny. Cesto dáme na 1/2 -1 hodinu do chladničky. Potom ho Vyklopíme na papier na pečenie, vytvarujeme polguľu a nakrájame na 8 častí. Pečieme na 200°C, 15-20 minút. Po vychladnutí polejeme bielou čokoládou, pokrájame a podávame napr. na raňajky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 19.6.2018, 17:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Tvarohový koláč s rebarborou a jahodami...



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 400g hladkej múky, 1/2 kocky čerstvého droždia, 1 PL krupicového cukru, 50ml smotany 30%, 100ml teplého mlieka, 2 žĺtky, 1 Čl nastrúhanej citrónovej kôry, štipka soli a 100g rozpusteného masla. OKREM TOHO: 2 stonky olúpanej rebarbory, 2 PL krupicového alebo trstinového cukru, 1 ČL mletej škorice a cca 10 čerstvých jahôd, 250g jemného tvarohu a 2 vanilkové cukre...MRVENIČKA: 50g masla /stuhnutého/, 50g hrubej múky alebo najemno nastrúhaných piškót/, 50g krupicového alebo trstinového cukru a 1 ČL mletej škorice.

POSTUP PRÍPRAVY

Do misky nasypeme múku, do stredu rozmrvíme droždie, posypeme cukrom, zalejeme mliekom a necháme podkysnúť. Potom pridáme smotanu, žĺtky, soľ, kôru z citróna a miesime. Počas ,miesenia pridávame maslo. Cesto by sa malo pekne spojiť a nelepiť na misku. Misku prikryjeme a dáme na teplé miesto. Necháme kysnúť 45 minút.



Zatiaľ si rebarboru nakrájame na tenké pásiky, zasypeme ju cukrom a škoricou a necháme bokom. Tvaroh vymiešame s oboma vanilkovými cukrami. Jahody si umyjeme a odstopkujeme. Nakrájame na štvrtinky.
Maslo na mrveničku si nakrájame na kocky, pridáme ostatné prísady a rýchlo zmiesime dokopy...


Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 17.6.2018, 11:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jahodove srdiečka



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO NA 2 PLECHY: 5 zltkov,180 g práškového cukru, 180 g polohrubej múky, 1/2 prášku do pečiva, 5 PL vody, 5 bielkov PLNKA: 125g masla, 100 g práškového cukru, 1/2 l mlieka, a balíček pudingu (jahodovy alebo malinovy), troška červeného farbiva SIRUPOVA VODA: 1/2 fľaše jahodoveho sirupu, 1/2 dcl vody, červené farbivo, podľa chuti rum

POSTUP PRÍPRAVY

Vymiesat žĺtka s cukrom, pridať múku s práškom do pečiva. Zmiešať a nakoniec pridať tuhý sneh. Cesto dať na 2 plechy a piecť. Na plnku z mlieka, pudingu a farbiva uvariť puding. Vymiesat maslo s cukrom. Vychladnuty puding (bez šupky) dobre vymiesat s maslom.rnZ cesta vykrojit srdiečka, naplniť plnkou a lyžicou ich oblievat sirupovou vodou, ale nie tak aby sa srdiečka rozmocili. Obliate srdiečka opatrne obal v kokose.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Simona S. (SimonkaS) ID 322229 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Brownies s arašidovým maslom.



POTREBNÉ PRÍSADY

80g rozpusteného masla, 80g horkej čokolády, 160g trstinového cukru, 2 PL kakaa, 1 vajce, 1 ČL vanilkového extraktu, 200g hladkej múky, 1 ČL kypriaceho prášku... NA POLEVU: 6 PL arašidového masla, 6 PL čokolády

POSTUP PRÍPRAVY

Maslo s čokoládou spolu rozpustíme, pridáme cukor, kakao, vajce a vanilkový extrakt... prešľaháme. Múku zmiešame s kypriacim práškom a pridáme do cesta. Vylejeme do malej formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme na 175°C, 20-25 minút. Necháme cca na 10 minút vychladnúť a potom polejeme rozpustenou čokoládou a po chvíli aj mierne rozpusteným arašidovým maslom a vidličkou urobíme vír...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 2.6.2018, 13:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

OREO brownies ♥



POTREBNÉ PRÍSADY

250g masla, 1 šálka kryštálového cukru, 3⁄4 šálky trstinového cukru, 3 vajcia, 1 PL vanilkového extraktu, 2 1⁄2 šálky hladkej múky, 1 ČL kypriaceho prášku, 1 šálka nasekanej čokolády, 1 balík Oreo sušienok, 1⁄2 šálka rozpustenej horkej čokolády, 1 ČL soli

POSTUP PRÍPRAVY

1 šálka = 250 ml



Maslo vyšľaháme s kryštálovým a trstinovým cukrom do peny, pridáme vajíčka a vanilkový extrakt, dobre prešľaháme. Múku zmiešame s kypriacim práškom, soľou a nasekanou čokoládou. Polovicu cesta vylejeme do formy /približne veľkosti 23 x 33 cm/ vyloženej papierom a na ňu naukladáme Oreo sušienky. Do druhej polovice vmiešame rozpustenú čokoládu a nalejeme na sušienky. Formu prikryjeme alobalom. Pečieme na 175 °C, 30 minút. Potom alobal odstránime a pečieme ešte 15-20 minút. Necháme vychladnúť a nakrájame na kocky.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 17.10.2018, 18:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 6.922 (zobrazuje sa 31-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,693 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu