končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 1.124 (zobrazuje sa 381-390) | << predošlé 1,.,34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44,.,113 ďalšie >> |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
SACHOVNICA-alebo cierno-biele pecivoPOTREBNÉ PRÍSADY 250g hladkej muky* 2 zltka* 180g masla* 150g praskoveho cukru* 1/2 CL PDP* 1 PL sladkej smotany* 50g horkej cokolady na varenie* 2 CL kakaa* 1 bielko POSTUP PRÍPRAVY Vypracujeme si cesto z preosiatej mukys PDP,zltkov,masla,cukru a smotany. asi 200g cesta odoberieme a primiesame postruhanu varovu cokoladu a kakao.Obidve cesta oddelene zabalime do folie a nechame v chladnicke asi 30min odpocivat. Samotne poskladanie sachovnice vyzaduje cvik ale mozete urobit napr aj slimacikov to je jednoduche,ale opisem postup na sachovnicu. Svetle cesto vyvalkame na hrubku asi 1 cm a krajame tiez asi 1cm pasiky. Tmave cesto takisto ale oddelene. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Slavka H. (Archaa) ID 84161 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (29) posledné: 28.10.2011, 12:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
ulikyPOTREBNÉ PRÍSADY 200g mletych orechov.,150g praskoveho cukru, 1 vajce,1 lyzicka rumu plnka10 dkg masla 15 dkg prask.cukru 1 zltko ,trochu kavy POSTUP PRÍPRAVY suroviny zmiesame a odlozime na 1 / 2 hodiny do chladnicky.Pripravime si formičky na ulík, ktoru vysypeme prask.cukrom a vtacame do nich cesto, na ktore so spodu spravime dierku a naplnime kremom a prilozim piskotu, polejeme cokoladou OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) stanislava r. (ssbbc) ID 121383 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (11) posledné: 20.12.2009, 8:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
MEDVEDIE LABKY S HORALKAMIPOTREBNÉ PRÍSADY 3 horalky, 15dkg práškového cukru, 25dkg hladkej múky, 1 Cera, 1 vajce, 10dkg kokosu, 1 prášok do pečiva POSTUP PRÍPRAVY Horalky si najemno nastrúhame, pridáme ostatné prísady a vymiesime cesto. Formičky neplníme až po okraj, pretože labky sa nafúknu. Pečieme doružova. Po vyklopení obalíme v práškovom cukri zmiešanom s vanilkovým cukrom. Recept mám od kamarátky Barborky, sú výborné, Bobuš ďakujem. :o) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Jana K. (Januliatko77) ID 40095 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 20.12.2010, 16:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Linecké koláčiky.POTREBNÉ PRÍSADY 750g...hladká múka*****500g... palmarin***250g ...práškový cukor***3 žltka***trochu nastrúhanej citrónovej kôry POSTUP PRÍPRAVY Všetko spolu zamiesime a necháme postáť v chladničke aspoň 1 - 2 hodinky. Na pomúčenej doske rozvaľkáme na približne 3 mm hrúbku. Vykrajujeme podľa vlastnej fantázie :o). Povykrajované poukladáme na papierom vyložený plech - nemusí byť, ale ja dávam / môže sa použiť aj viackrát ten istý :o) /. Pečieme pri teplote 180 C približne 5 až 8 minút - tak, aby spodok koláčika bol jemne hnedý. Hotové spájame lekvárom - najlepšie ríbezľovým, alebo malinovým / musí byť hustejší, aby nám nevitekal./ Potom obaľujeme v práškovom cukre a prípadne dozdobíme čokoládovou polevou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Andrea A. (tigríci) ID 21212 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 19.12.2009, 19:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Jágerské gombíky-výborné!!!POTREBNÉ PRÍSADY Cesto:300g hl.múky špeciál,190g hery,60g práš.cukru,3 žĺtky. Pena:3 bielky,200g práš.cukru,200g mletých orechov. slivkový lekvár,celé orechy na vrch POSTUP PRÍPRAVY Zo surovín na cesto vypracujeme cesto,rozvaľkáme a vykrajujeme menšie kolieska,hneď ukladáme na plech.Do zdobiaceho sáčku si dáme slivkový lekvár-ak je príliš hustý,rozmiešame ho s troškou prevarenej vody a v strede keždého kolieska urobíme kôpky.Z bielkov a práš.cukru si vyšľaháme penu,do ktorej zľahka primiešame ml.orechy,naplníme ňou vrecúško a okolo lekváru urobíme koliesko.Na vrch každého ,,gombíku" dáme orech.Pečieme pri 180 st. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Katarína B. (kutkutka) ID 33559 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (14) posledné: 19.12.2012, 20:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Naše bobaľky (opekance/ pupáky) - delikatesaPOTREBNÉ PRÍSADY cesto: 900g hladkej múky, 100g polohrubej múky, 250ml mlieka, 1 kocka droždia, cca 250ml vody, 1 ČL soli, 1 ČL cukru, 100ml oleja, 50g masla, 1 vanilkový cukor, dochutenie: mletý mak, škorica(škoricový cukor), med, kr. cukor, vanilkový cukor, hrozienka namočené v rume POSTUP PRÍPRAVY Do vlažného mlieka dáme lyžičku cukru, pridáme droždie necháme napučať. Kvások prilejeme do múky, prídáme vlažnú vodu, vlažný olej, cukor a vypracujeme cesto. Necháme podkysnúť v teple. Potom si z cesta zoberiem kúsok, vyšúľame na dlhý šúľok a krájame asi centimetrové kúsky, ktoré dáme na pekáč. necháme podkysnúť a upečieme na cca 190-200° do zlata. Potom si pripravíme makovú "plnku". Mak zavaríme vriacou vodou a dochutíme podľa chuti. Potom si dáme do hrnca zovrieť vodu a ňou polejeme bobaľky, necháme pár sekúnd vo vode, zamiešame, aby každá bobaľka nasiakla trochu vody a zcedíme. Bobaľky dochutíme makovou "plnkou" , pridáme hrozienka a necháme chvíľu odležať. Pred podávaním kto chce, môže opražiť trošku masla a ním poliať bobaľky na tanieri. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) jana j. (Janushinka) ID 30839 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 17.12.2020, 13:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Kokosovo-sunquickový rezPOTREBNÉ PRÍSADY . POSTUP PRÍPRAVY Piškótové cesto- 5 bielok vyšlahať s 5 lyžicami práš.cukru,5 žĺtok,trochu teplej vody,1 lyžica oleja,5 lyžíc poloh.múky.\\r\\nTmavé cesto- pridať kakao a o jednu lyžicu menej múky.Hnedý plát natrieme džemom,priložíme biely.Biely plát namáčame sunquickom a rumom.\\r\\nPlnka- 2 dcl vody,15 dkg kryš.cukru a z toho uvariť sirup. Do sirupu vysypať celý kokos,nechať ochladiť.Do toho zamiešame celé maslo. Natrieť na biely plát a poliať čokoládou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Andrea S. (andreyyka) ID 69365 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Linecké pečivo....POTREBNÉ PRÍSADY 250 g. masla(hera), 350 g. Hladká múka, 120 g. pr. cukor, vanilkový cukor, 3 žĺtky, POSTUP PRÍPRAVY cesto dame odpocinut do chladnicky, cesto vyvalkame na 3 mm a vykrajujeme, 200 stupnov, 12 min. Potierame lekvarom a spajame.... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Veronika G. (veronika45) ID 20591 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (18) posledné: 5.2.2016, 17:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
rýchle kakaové guľkyPOTREBNÉ PRÍSADY 150 g bravčovej masti, 150 g práškového cukru, 160 g hladkej múky, 2 polievkové lyžice kakaa, orechy na ozdobenie POSTUP PRÍPRAVY Toto je naša obľúbená vianočné maškrta, je trvanlivá, takže už je napečená na Vianoce. Odporúčam robiť aspoň z dvojnásobnej dávky, aspoň u nás sa rýchlo po nej zapráši. Takže všetky prísady spolu v miske rukou zmiešame, vytvarujeme malé guličky a vtlačíme do nich kusok orieška, na plech kladieme ďalej od seba, lebo pri pečení narástu. Z jednej dávky vyjde asi 48-50 guličiek. Guľky sa pečú na suchom plechu ale môžte dať aj papier na pečenie.Odporúčam vyskúšať. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Darina S. (daduskas) ID 93736 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (14) posledné: 23.12.2010, 18:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
DVOJFAREBNEPOTREBNÉ PRÍSADY Na biele cesto: 250g polo.múky,150g masla,80g praš.cukru,2 lyžičky vanil.cukru,1 vajce. Na tmavé cesto: 250g polo. muky,20g kakaa,80g praško.cukru,2 lyžičky vanil.cukru,150g masla,1 vajce,1 žltko. 1 bielko na potretie pri spajaní. POSTUP PRÍPRAVY Biele cesto: preosiatu múku zmiešame s praškovým a vanilkovým cukrom.Pridáme pokrájané studené maslo,vajce a vypracujeme cesto.Zabalené do folie ho odložíme na 2 hodiny do chladu.Tmavé cesto:Peosiatu múku zmiešame s preosiatim kakaom,práškovým a vanilkovým cukrom.Pridáme pokrájané studené maslo,vajce a žltok.Spracujeme cesto,ktoré vložíme do mikro.sáčku a dáme na 2 hodiny odpočinúť do chladu. Zvlášť vyvaľkáme bledé a tmavé cesto.Z bledého a tmavého cesta vykrajujeme rôzne tvary,ktoré potom navzájom spájame.Spájať ich môžme pred pečením tak,že miesto spoju potrieme bielkom.Pečieme asi 8 až 15 minút pri teplote 175°C.Alebo ich upečieme a spolíme s džemom. DOBRU CHUT OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) jana b. (jaja004) ID 131502 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 5.12.2010, 9:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1.124 (zobrazuje sa 381-390) | << predošlé 1,.,34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44,.,113 ďalšie >> |