. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MLETÉ MÄSO

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 361 (zobrazuje sa 311-320)<< predošlé 1,.,27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ďalšie >>

MLETÉ MÄSO

Bočikova rolada-plnena


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

1,5 kg prerasteneho bočika,250ml sladkej smotany,1 pl vegety,1 ml soli,koreniePLNKA: petržlenkova vnaťka,150g šunkovej salami,7 vajec(praženica),2 červene papriku(možu byť aj zavarane)

POSTUP PRÍPRAVY

Zomeliete mäsko na mlynčeku,zmiešame s prísadami a nechame cez noc postať v chladničke.Rano si masu rozložime na igelit potravinarska folia,na tenko,aby sme mohli potom stačať.Na masu uložime praženicu zo 7 vajec a červenej papriky s vnaťkou.Pomocou igelit.folie rolujeme na roladku.Dame na plech.Ničím nepodlievať,ani olejom-vodou...same si to pustí šťavičku.Zakrijeme druhym opačnym pekačikom a pečieme,alebo si roladu dame do alobalu.Velmi dobre....ja to pečiem na každučku Velku noc...a každemu velmi chutí.Napln si možete podla vlastnej fantazie striedať..ja davam aj syr zo šunkou a šampiony...Dobru chuť vam želam.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Helena Š. (kvetinocka) ID 145542 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Štipľavé ochladenie



POTREBNÉ PRÍSADY

Ryža, Cukiňa, Bravčové mleté mäso, Horčicovo-paradajková omáčka: slepačí bujón, paradajkový pretlak, čili papričky, cesnak, sušené rajčiny, horčica, vegeta

POSTUP PRÍPRAVY

Uvaríme si ryžu, pripravíme si cukiňový prívarok- svetlá zápražka, smotana na varenie a nasekaná cukiňa, paradajková omáčka- uvaríme si vodu, pridáme slepačí bujón, pridáme paradajkový pretlak, nasekané čili papričky- netreba to prehnať :-), strúčik cesnaku- nasekaný na drobno, sušené paradajky, horčica, vegeta a zahustíme hladkou múkou zarobenou s olejom, fašírka- urobíme si guľky z mletého bravčového mäsa.. A môžeme podávať :-) Posypeme syrom a vychutnávame si spojenie všetkých týchto chuti, dobrú chuť ! :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Justína Š. (summer882) ID 208798 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Chalupársky koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g mletého hovädzieho mäsa, 400g krájaných paradajok z plechovky, 2 lyžice rajčinového pretlaku, 2,5 dl hovädzieho vývaru z kocky, 2 karotky, za hrsť hrášku (použila som mrazený), 1 cibuľa, olej, bobkový list, tymián, soľ, mleté čierne korenie Zemiaková kaša: 800g ošúpaných zemiakov, 200 g paštrnáku, 75g masla, 0,5dl mlieka, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Na lyžičke oleja orestujeme nakrájanú cibuľku a karotku, pridáme mleté mäso. Po chvíľke pridáme rajčiny, pretlak, vývar, hrášok,bobkový list a tymián. Prikryté dusíme 30 - 40 min. Osolíme a dochutíme korením.
Zemiaky uvaríme s paštrnákom domäkka, urobíme kašu s maslom a mliekom.

Mäsovú hmotu dáme do zapekacej misy a prikryjeme ju kašou. Pečieme pri 180 stupňoch 30-40 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Simona H. (ritta) ID 8902 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 18.10.2011, 12:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Cottage pie



POTREBNÉ PRÍSADY

Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu : http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2013/10/cottage-pie.html 25g masla 2 stredne velke cibule,nakrajane na drobno 2 struciky cesnaku,nakrajanych na drobno 500g mleteho hovadzieho masa 25 g hladkej muky 1 vacsiu mrkvu,nakrajanu na kusky 500 ml hovadzieho vyvaru (ja som pouzila kuraci ) 1 PL rajcinoveho pretlaku ( ale myslim ze mozte pouzite aj plechovku nakrajanych rajcin ) 2 PL pazitky,nakrajanej 700 g zemiakovej kase

POSTUP PRÍPRAVY

Ruru si predhrejeme na 180C.
V mensom hrnci si rozpustime maslo.Pridame cibulu a cesnak.Smazime 5 min pokial nam nezmeknu (vyhnite sa tomu aby vam zhnedli ).Pridame mlete maso.Smazime az kym nam cele nezhnedne.Pridame muku.Premiesame a povarime 1 min.Napokon pridame mrkvu,vyvar a rajcinovy pretlak.Osolime,okorenime.Dobre premiesame a znizime plamen na najnizsie a nechame pomalicky varit asi 10 min.Pridame pazitku.Zamiesame a napokon si to prelejeme do keramickej formy (alebo plechu alebo v com to len uznate za vhodne piect ).Navrch si rozotrieme zemiakovu kasu.A dame piect na 30 min.(Vrch musi byt zlatavo hnedy )

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 21.3.2014, 6:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Štavnaté bravčové burgery s porom a jablkom



POTREBNÉ PRÍSADY

2 pory - ocistene a nadrobno nakrajane * 450g mleteho bravcoveho masa * 1 zelene kysele jablko (Bramley) - ocistene a nahrubo nastruhane * 2 male vajicka * 80g plniacej zmesi Salvia s cibulkou (kupite v tesco) * 8 hamburgerovych zemiel * salat, cibula, paradajky * majoneza, sladka chilli omacka, kecup (podla toho co mate radi ), ako priloha mozu byt hranolky

POSTUP PRÍPRAVY

- por si ocistime, nakrajame nadrobno a na oleji jemne osmazime cca. 5 minut, aby nam krasne zmakol *
- vo velkej mise zmiesame mlete maso, osmazeny por, postruhane jablko, vajicka a plniacu zmes, posolime a pokorenime a nechame odstat aspon 15 minut* tvarujeme burgery, vyjde cca 8.kusov *
- rozohrejeme si olej a burgery smazime na panvici 5-6 minut z kazdej strany ( aby boli pekne prepecene)
- podavame v zemlach s omackami ake mame radi, salatom,rajcinou a cibulou alebo akakolvek zeleninka co mate radi
- prekvapilo ma, ze tieto burgery boli ozaj stavnate a osviezujuce, vobec nie tazke na zaludok :)
- prajem bru chut ak sa rozhodnete skusat :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Maria M. (misqs17) ID 166394 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 18.4.2012, 15:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Mäsová štrúdla



POTREBNÉ PRÍSADY

Suroviny: Cesto: 1 hrnček hladkej múky, 1 žĺtok, 1 dcl mlieka, 120g margarinu, štipka soli, Plnka: mleté mäso, mrkva, cibuľa, cesnak, oregano ,soľ, 1 PL sójovej omáčky, 3 PL ostrého kečupu.

POSTUP PRÍPRAVY

Postup: Cibuľku si nakrájame na jemno aj s mrkvou a cesnakom, orestujeme na oleji, pridáme mleté mäso a ešte chvíľku orestujeme až pustí šťavu. Pridáme sójovú omáčku, soľ, kečup a oregano. Necháme dusiť až kým zelenina a mäso nie sú mäkké. Necháme úplne vychladnúť. Suroviny na cesto si zmiešame a vypracujeme hladké cesto, rozdelíme na 3 časti. Každú časť si na tenko vyvaľkáme a naplníme, zvinieme a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Povrch potrieme vajíčkom, pečieme pri 180 °c asi 20-25 minút

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Silvia F. (CapsLock) ID 184015 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

.Masove gulky v paradajkovej omacke zapekane so syrom


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

.

POSTUP PRÍPRAVY

.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

MARIA L. (majecka) ID 765 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 7.6.2013, 17:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

BUREK-



POTREBNÉ PRÍSADY

BUREK-tipické južanské jedlo -Pol kila mäsa mletého, 4 cibuľe,vegeta,sol,mlete čierne korenie,2 strúčiky cesnaku-

POSTUP PRÍPRAVY

LISTKOVé CESTO-cibulu nakrajame na drobno opečieme na oleji aj s cesnakom,pridame maso,vegetu a korenie,osmažíme a necháme vychladnúť...nísledne plnime narezané cesto,zvyjeme,dáme na plech na papier,a dáme piecťpodávame s kyslou smotanou

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Michaela s. (misela34) ID 265367 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 16.3.2013, 14:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Absolútne fantastické mäsové guľôčky s teriyaki omáčkou



POTREBNÉ PRÍSADY

Mäsové guľôčky: 500 g mletého bravčového mäsa, prípadne mix bravčového a hovädzieho (ja som robila z čisto hovädzieho), 1 vajce, hrsť strúhanky, 1 drvený strúčik cesnaku, postrúhaný cca 5 cm kúsok zázvoru, 2 nadrobno pokrájané jarné cibuľky, soľ, čerstvo mleté čierne korenie, rastlinný olej na opekanie TERAYAKI omáčka: pol šálky sójovej omáčky, štvrť šálky hnedého cukru, pol šálky vody, 1 PL sezamového oleja, prípadne iného rastlinného), 1 PL octu (ideálne ryžového), strúhaný cca 3cm kúsok zázvoru, 2 PL kukuričného škrobu /Gustin/, 1 PL sezamu (nemusí byť - ja som ho zabudla pridať) ... Feniklovo – redkvičkovo - uhorkový šalát s pikantným zázvorovým dresingom: polovica zväzku redkvičiek, 1 fenikel, polovica uhorky, 1 kopcovitá ČL cukru, 2 PL ryžového octa, 1 PL sójovej omáčky, 1 PL sezamového oleja, prípadne olivového, strúhaný cca 3 cm kúsok zázvoru ... ryža ako príloha (jasmínová, hnedá ... ja som mala len obyčajnú a bolo to OK)

POSTUP PRÍPRAVY

za inšpiráciu ďakujem Anetke a jej úžasnému blogu (nielen) o varení (www.anetagoesyummi.blogspot.sk) ... Dáme variť ryžu. Urobíme si mäsové guľôčky zmiešaním všetkých surovín na guľôčky a mokrými rukami tvarujeme guľôčky o veľkosti väčších vlašských orechov. Guľôčky opečieme na panvici zo všetkých strán, cca 8 minút. V miske zmiešame všetky suroviny na omáčku okrem sezamových semienok. Keď opečiete poslednú dávku mäsových guľôčok, vylejte olej z panvice, utrite ju papierovým obrúskom, vráťte do nej mäsové guľôčky a nechajte ich ohrievať na miernom plameni a nalejte na ne omáčku. Miešajte, kým omáčka neprejde varom a nezhustne vďaka škrobu. Celé jedlo nazáver posypte sezamom. Ja som dnes dala najskôr omáčku, nechala som ju jemne zhustnúť - trvá to len minútku, prisypala som guľôčky a nechala prevrieť. Na výborný šalátik umyjeme a pokrájame zeleninu - fenikel na mesiačiky, reďkovku na kolieska a uhorku na polkolieska a zalejeme ju dresingom, ktorý vytvoríme zmiešaním surovín určených na dresing. Bol to môj prvý počin s čerstvým feniklom ale oplatilo sa ... super šalátik.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Zapekaná cuketa s voňavým mletým mäsom



POTREBNÉ PRÍSADY

1 väčšia cuketa, cca 600 g mletého mäsa (zmes hovädzieho a bravčového), soľ, čerstvé mleté korenie, 1 vajce, 2 mladé cibuľky aj s vňaťou, cca 3 cm kúsok čerstvého zázvoru - očistený a nastrúhaný, čerstvé bylinky - napr. rozmarín, tymian, oregano, bazalka, tvrdý syr na zapečenie (plátkový alebo vcelku), olej na mastenie pekáča

POSTUP PRÍPRAVY

... jednoduché, rýchle a chutné ... cuketu dobre umyjeme a nakrájame aj so šupou na cca 1,5 cm hrubé kolieska, stred vyrežeme alebo vypichneme okrúhlou vykrajovačkou, jemne osolíme a okoreníme ... z ostatných surovín (okrem oleja a syra) zarobíme plnku, ktorou naplníme jednotlivé krúžky ... pečieme vo vyhriatej rúre na 190°C cca 30 minút, následne na každý kopček mäsa dáme plátok syra (ja som nemala plátkový, tak som dala po 2 pásiky z váženého) a zapečieme ešte cca 5 minút ... podávame s prílohou podľa chuti (zemiaková kaša, šalát, chleba, ...)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 4.8.2015, 9:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 361 (zobrazuje sa 311-320)<< predošlé 1,.,27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu