končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 361 (zobrazuje sa 311-320) | << predošlé 1,.,27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ďalšie >> |
MLETÉ MÄSO |
Bočikova rolada-plnenaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 1,5 kg prerasteneho bočika,250ml sladkej smotany,1 pl vegety,1 ml soli,koreniePLNKA: petržlenkova vnaťka,150g šunkovej salami,7 vajec(praženica),2 červene papriku(možu byť aj zavarane) POSTUP PRÍPRAVY Zomeliete mäsko na mlynčeku,zmiešame s prísadami a nechame cez noc postať v chladničke.Rano si masu rozložime na igelit potravinarska folia,na tenko,aby sme mohli potom stačať.Na masu uložime praženicu zo 7 vajec a červenej papriky s vnaťkou.Pomocou igelit.folie rolujeme na roladku.Dame na plech.Ničím nepodlievať,ani olejom-vodou...same si to pustí šťavičku.Zakrijeme druhym opačnym pekačikom a pečieme,alebo si roladu dame do alobalu.Velmi dobre....ja to pečiem na každučku Velku noc...a každemu velmi chutí.Napln si možete podla vlastnej fantazie striedať..ja davam aj syr zo šunkou a šampiony...Dobru chuť vam želam. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Helena Š. (kvetinocka) ID 145542 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Štipľavé ochladeniePOTREBNÉ PRÍSADY Ryža, Cukiňa, Bravčové mleté mäso, Horčicovo-paradajková omáčka: slepačí bujón, paradajkový pretlak, čili papričky, cesnak, sušené rajčiny, horčica, vegeta POSTUP PRÍPRAVY Uvaríme si ryžu, pripravíme si cukiňový prívarok- svetlá zápražka, smotana na varenie a nasekaná cukiňa, paradajková omáčka- uvaríme si vodu, pridáme slepačí bujón, pridáme paradajkový pretlak, nasekané čili papričky- netreba to prehnať :-), strúčik cesnaku- nasekaný na drobno, sušené paradajky, horčica, vegeta a zahustíme hladkou múkou zarobenou s olejom, fašírka- urobíme si guľky z mletého bravčového mäsa.. A môžeme podávať :-) Posypeme syrom a vychutnávame si spojenie všetkých týchto chuti, dobrú chuť ! :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Justína Š. (summer882) ID 208798 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Chalupársky koláčPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g mletého hovädzieho mäsa, 400g krájaných paradajok z plechovky, 2 lyžice rajčinového pretlaku, 2,5 dl hovädzieho vývaru z kocky, 2 karotky, za hrsť hrášku (použila som mrazený), 1 cibuľa, olej, bobkový list, tymián, soľ, mleté čierne korenie Zemiaková kaša: 800g ošúpaných zemiakov, 200 g paštrnáku, 75g masla, 0,5dl mlieka, soľ POSTUP PRÍPRAVY Na lyžičke oleja orestujeme nakrájanú cibuľku a karotku, pridáme mleté mäso. Po chvíľke pridáme rajčiny, pretlak, vývar, hrášok,bobkový list a tymián. Prikryté dusíme 30 - 40 min. Osolíme a dochutíme korením. Zemiaky uvaríme s paštrnákom domäkka, urobíme kašu s maslom a mliekom. Mäsovú hmotu dáme do zapekacej misy a prikryjeme ju kašou. Pečieme pri 180 stupňoch 30-40 minút. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Simona H. (ritta) ID 8902 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 18.10.2011, 12:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Cottage piePOTREBNÉ PRÍSADY Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu : http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2013/10/cottage-pie.html 25g masla 2 stredne velke cibule,nakrajane na drobno 2 struciky cesnaku,nakrajanych na drobno 500g mleteho hovadzieho masa 25 g hladkej muky 1 vacsiu mrkvu,nakrajanu na kusky 500 ml hovadzieho vyvaru (ja som pouzila kuraci ) 1 PL rajcinoveho pretlaku ( ale myslim ze mozte pouzite aj plechovku nakrajanych rajcin ) 2 PL pazitky,nakrajanej 700 g zemiakovej kase POSTUP PRÍPRAVY Ruru si predhrejeme na 180C. V mensom hrnci si rozpustime maslo.Pridame cibulu a cesnak.Smazime 5 min pokial nam nezmeknu (vyhnite sa tomu aby vam zhnedli ).Pridame mlete maso.Smazime az kym nam cele nezhnedne.Pridame muku.Premiesame a povarime 1 min.Napokon pridame mrkvu,vyvar a rajcinovy pretlak.Osolime,okorenime.Dobre premiesame a znizime plamen na najnizsie a nechame pomalicky varit asi 10 min.Pridame pazitku.Zamiesame a napokon si to prelejeme do keramickej formy (alebo plechu alebo v com to len uznate za vhodne piect ).Navrch si rozotrieme zemiakovu kasu.A dame piect na 30 min.(Vrch musi byt zlatavo hnedy ) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 21.3.2014, 6:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Štavnaté bravčové burgery s porom a jablkomPOTREBNÉ PRÍSADY 2 pory - ocistene a nadrobno nakrajane * 450g mleteho bravcoveho masa * 1 zelene kysele jablko (Bramley) - ocistene a nahrubo nastruhane * 2 male vajicka * 80g plniacej zmesi Salvia s cibulkou (kupite v tesco) * 8 hamburgerovych zemiel * salat, cibula, paradajky * majoneza, sladka chilli omacka, kecup (podla toho co mate radi ), ako priloha mozu byt hranolky POSTUP PRÍPRAVY - por si ocistime, nakrajame nadrobno a na oleji jemne osmazime cca. 5 minut, aby nam krasne zmakol * - vo velkej mise zmiesame mlete maso, osmazeny por, postruhane jablko, vajicka a plniacu zmes, posolime a pokorenime a nechame odstat aspon 15 minut* tvarujeme burgery, vyjde cca 8.kusov * - rozohrejeme si olej a burgery smazime na panvici 5-6 minut z kazdej strany ( aby boli pekne prepecene) - podavame v zemlach s omackami ake mame radi, salatom,rajcinou a cibulou alebo akakolvek zeleninka co mate radi - prekvapilo ma, ze tieto burgery boli ozaj stavnate a osviezujuce, vobec nie tazke na zaludok :) - prajem bru chut ak sa rozhodnete skusat :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Maria M. (misqs17) ID 166394 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 18.4.2012, 15:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Mäsová štrúdlaPOTREBNÉ PRÍSADY Suroviny: Cesto: 1 hrnček hladkej múky, 1 žĺtok, 1 dcl mlieka, 120g margarinu, štipka soli, Plnka: mleté mäso, mrkva, cibuľa, cesnak, oregano ,soľ, 1 PL sójovej omáčky, 3 PL ostrého kečupu. POSTUP PRÍPRAVY Postup: Cibuľku si nakrájame na jemno aj s mrkvou a cesnakom, orestujeme na oleji, pridáme mleté mäso a ešte chvíľku orestujeme až pustí šťavu. Pridáme sójovú omáčku, soľ, kečup a oregano. Necháme dusiť až kým zelenina a mäso nie sú mäkké. Necháme úplne vychladnúť. Suroviny na cesto si zmiešame a vypracujeme hladké cesto, rozdelíme na 3 časti. Každú časť si na tenko vyvaľkáme a naplníme, zvinieme a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Povrch potrieme vajíčkom, pečieme pri 180 °c asi 20-25 minút ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Silvia F. (CapsLock) ID 184015 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
.Masove gulky v paradajkovej omacke zapekane so syromPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY . POSTUP PRÍPRAVY . ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) MARIA L. (majecka) ID 765 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (7) posledné: 7.6.2013, 17:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
BUREK-POTREBNÉ PRÍSADY BUREK-tipické južanské jedlo -Pol kila mäsa mletého, 4 cibuľe,vegeta,sol,mlete čierne korenie,2 strúčiky cesnaku- POSTUP PRÍPRAVY LISTKOVé CESTO-cibulu nakrajame na drobno opečieme na oleji aj s cesnakom,pridame maso,vegetu a korenie,osmažíme a necháme vychladnúť...nísledne plnime narezané cesto,zvyjeme,dáme na plech na papier,a dáme piecťpodávame s kyslou smotanou ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Michaela s. (misela34) ID 265367 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 16.3.2013, 14:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Absolútne fantastické mäsové guľôčky s teriyaki omáčkouPOTREBNÉ PRÍSADY Mäsové guľôčky: 500 g mletého bravčového mäsa, prípadne mix bravčového a hovädzieho (ja som robila z čisto hovädzieho), 1 vajce, hrsť strúhanky, 1 drvený strúčik cesnaku, postrúhaný cca 5 cm kúsok zázvoru, 2 nadrobno pokrájané jarné cibuľky, soľ, čerstvo mleté čierne korenie, rastlinný olej na opekanie TERAYAKI omáčka: pol šálky sójovej omáčky, štvrť šálky hnedého cukru, pol šálky vody, 1 PL sezamového oleja, prípadne iného rastlinného), 1 PL octu (ideálne ryžového), strúhaný cca 3cm kúsok zázvoru, 2 PL kukuričného škrobu /Gustin/, 1 PL sezamu (nemusí byť - ja som ho zabudla pridať) ... Feniklovo – redkvičkovo - uhorkový šalát s pikantným zázvorovým dresingom: polovica zväzku redkvičiek, 1 fenikel, polovica uhorky, 1 kopcovitá ČL cukru, 2 PL ryžového octa, 1 PL sójovej omáčky, 1 PL sezamového oleja, prípadne olivového, strúhaný cca 3 cm kúsok zázvoru ... ryža ako príloha (jasmínová, hnedá ... ja som mala len obyčajnú a bolo to OK) POSTUP PRÍPRAVY za inšpiráciu ďakujem Anetke a jej úžasnému blogu (nielen) o varení (www.anetagoesyummi.blogspot.sk) ... Dáme variť ryžu. Urobíme si mäsové guľôčky zmiešaním všetkých surovín na guľôčky a mokrými rukami tvarujeme guľôčky o veľkosti väčších vlašských orechov. Guľôčky opečieme na panvici zo všetkých strán, cca 8 minút. V miske zmiešame všetky suroviny na omáčku okrem sezamových semienok. Keď opečiete poslednú dávku mäsových guľôčok, vylejte olej z panvice, utrite ju papierovým obrúskom, vráťte do nej mäsové guľôčky a nechajte ich ohrievať na miernom plameni a nalejte na ne omáčku. Miešajte, kým omáčka neprejde varom a nezhustne vďaka škrobu. Celé jedlo nazáver posypte sezamom. Ja som dnes dala najskôr omáčku, nechala som ju jemne zhustnúť - trvá to len minútku, prisypala som guľôčky a nechala prevrieť. Na výborný šalátik umyjeme a pokrájame zeleninu - fenikel na mesiačiky, reďkovku na kolieska a uhorku na polkolieska a zalejeme ju dresingom, ktorý vytvoríme zmiešaním surovín určených na dresing. Bol to môj prvý počin s čerstvým feniklom ale oplatilo sa ... super šalátik. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Zapekaná cuketa s voňavým mletým mäsomPOTREBNÉ PRÍSADY 1 väčšia cuketa, cca 600 g mletého mäsa (zmes hovädzieho a bravčového), soľ, čerstvé mleté korenie, 1 vajce, 2 mladé cibuľky aj s vňaťou, cca 3 cm kúsok čerstvého zázvoru - očistený a nastrúhaný, čerstvé bylinky - napr. rozmarín, tymian, oregano, bazalka, tvrdý syr na zapečenie (plátkový alebo vcelku), olej na mastenie pekáča POSTUP PRÍPRAVY ... jednoduché, rýchle a chutné ... cuketu dobre umyjeme a nakrájame aj so šupou na cca 1,5 cm hrubé kolieska, stred vyrežeme alebo vypichneme okrúhlou vykrajovačkou, jemne osolíme a okoreníme ... z ostatných surovín (okrem oleja a syra) zarobíme plnku, ktorou naplníme jednotlivé krúžky ... pečieme vo vyhriatej rúre na 190°C cca 30 minút, následne na každý kopček mäsa dáme plátok syra (ja som nemala plátkový, tak som dala po 2 pásiky z váženého) a zapečieme ešte cca 5 minút ... podávame s prílohou podľa chuti (zemiaková kaša, šalát, chleba, ...) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 4.8.2015, 9:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 361 (zobrazuje sa 311-320) | << predošlé 1,.,27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ďalšie >> |