. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Ema S. (majlus) ID 749
.
mimibazar.sk/ema
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 26.8.2005
Naposledy: 7.1.2017 11:04
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 43
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 14
RECEPTY 33
NÁVODY 1
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 33 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

Bajgle (alias Bratislavské rohlíky)



POTREBNÉ PRÍSADY

Presný opis s knihy Kuchyne Starého Prešporáka

Bajgle sú malé alebo obrovské makové a orechové rožky s ligotavým povrchom ktoré sú schopne byť tak dlho čerstvé,že vydržia aj cestu šífom do Ameriky. Také vie upiecť v Prešporku len pán Wendler.Naštastie raz pani Wendlerovrodiná u mojej mamy tak chutila naša starobila višnovka, že si ju zatúžila robiť doma sama , a tak si vymenili predpisy na našú višnovku a na ich bajgle.

POSTUP PRÍPRAVY

Na tridsaťdva bežných malých rožtekov rozdrob v dvoch deci mlieka droždie. Kvások vlej do tretiny kila poloh.múky . Pridaj osminku masla, dve vajcia, štipku soli, dve polievkové lxyžice rumu päť deka cukru a zmies cesto. Daj ho na teplé miesto na dve hod. kysnúť.
Na orechovom mlynčeku zomeľ 10 dkg. vlašských orechov,a na makovom 10 dkg. maku- daj ich do osobitných misiek a na obsah každej vlej deci vriaceho mlieka. 10dkg. jemnej žemlovej strúhanky 20 dkg prášk.cukru ochuteného vanilkou. kôru z celého citrona, kávovú lyžičku mletej škorice zmiešaj. Polovicu tej zmesi pridaj k orechom, druhú k maku. Do oboch misiek pridaj 5 dkg. suš. hrozienok, cez noc máčaných v rume. Každu plnku dobre premiešaj, tri minuty na miernom ohni podus a nechaj vychladnúť.
Vykysnuté cesto rozdel na štvrtinky. Každú na pomúčenej doske vyváľkaj na hrúbku stebla. Dve natri orechovou , dve natri makovou plnkou.Z každého cesta zviň velký rožok. Makové sformuj do polmesiacov s koncami zahnutými k sebe.Orechové do podoby pripomínajúcej písmeno M s koncami od seba . Pierkom ich natri rozšlahaným vajíčkom. Nechaj ich zaschnúť a opäť natri.Po daľšom zaschnutí natri rožky vajcom do tretice. Pre pečení na pomastenom plechu v stredne vyhriatej trúbe vytvorí sa ti na rožtiskách pekná mozaiková štruktúra.
Na malé bajgle rozdel každú polovicu cesta na 16 kúskov.Z každej vyváľkaj elipsu, daj na ňu plnku tvaruj ich podľa vzoru čo som ti už dala (makové do polmesiacov, orechové do písmena M) aj vajcom ich ponatieraj rovnako.
Bajgle sú super a poviem pravdu, že nevydržia v našej rodine dlhšie ako jeden deň!!!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 9.7.2010, 18:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Krémeš bez použita vlastnej trúby



POTREBNÉ PRÍSADY

medové pláty (kúpene v obchode), zlatý klas, mlieko, žltko, vanilkový cukor, práškový cukor, šlahačka , horká čokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

...takže nechala som sa inšpirovať Vašimi receptami a v nemožnom priestore bez trúby som ukuchtila koláč. Kúpila som si medové pláty ktoré som naplnila uvareným pudingom ( vanilkový cukor, prášk. cukor žĺtok) naň som potom natrela šľahačku a navrch plátu som dala horkú čokoládu. Výsledok bol omračujúci...bolo toho málo a zvládnu to aj tie ktoré neradi pečú,....
Dobrú chuť!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (7) posledné: 10.6.2007, 15:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravčové na divoko



POTREBNÉ PRÍSADY

bravčové karé, kyslá kapusta, kmín,slanina, horčica (dijon), korenie, soľ, pivo

POSTUP PRÍPRAVY

najskôr si dodáme odvahy (nejakým dobrým vínom a potom ideme pracovať). je to dobre nachystať to večer aby si to trošku oddýchlo....a my tiež

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (11) posledné: 11.12.2016, 6:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Kysnutý slivkový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

kvasnice, polohr.múka 200 g, hl.múka 200g, soľ, maslo, slivky, hrozienka, škorica
Posýpka: 100g prašk.cukru, 100g poloh. múky, 100 g masla

POSTUP PRÍPRAVY

s kvasníc si pripravíme kvások pridáme múku, maslo ,soľ a zamiesime na hladké cesto. Necháme podkysnúť. Zatiaľ si pripravíme posýpku s masla ,cukru a múky ak sa maslo moc lepí pridáme ešte cukor s múkou musí to byť taká mrvenička. Cesto dáme na vymastený plech a naň poukladáme slivky (vykôstkované)šupou dole .posypeme vanilkou, škoricou , hrozienkami a nakoniec posypeme posýpkou a dáme piecť asi tak na 30 min. pri teplote 180 stupňov. Skrátka vôňa koláču Vás bude trápiť a Vaša nedočkavosť bude strašná. Susedom narobíte chute tak ako ja.......
Dobrú chuť!!!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 11.1.2014, 18:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Praclíky na slano



POTREBNÉ PRÍSADY

0,5 lístkové cesto, 40g zmäknutého masla, 1 lyži. posekanej petržlenovej vňate, pažítky, rozmarínu, 1cesnak, korenie podľa chuti
Na potretie: 20 g roztopeného masla
Na posyúpanie: sezam, mak....

POSTUP PRÍPRAVY

v miske zmiešame maslo, s bylinkami, cesnakom a korením podľa chuti. Lístkové cesto rozdelíme na dve časti , vyvaľkáme a na jeden plát natrieme plnku druhý vyvaľkaný plát na to položíme potrieme maslom posypeme makom...a krájame asi tak 2cm široké pásiky .Stočíme z oboch strán do špirály a pečieme 10-15 min. Odporúčam vychladiť dobré vínko pozvať dobrú kamošku na večer deti nechať manželovi a vykecať sa o blbostiach ....


Rychle listkové cesto ktoré spravíte aj doma:
1 cera, 30dkg. hl.múky, 10lyžíc vody trochu soli...... s cestom môžete pracovať hneď...žiadne čakanie...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Mamino letné pokušenie



POTREBNÉ PRÍSADY

piškotove cesto
3x vanilkový puding
1 liter mlieka
maslo 20 g
BB keksy čokoládové
rum
čokoládu a ovocie ....

POSTUP PRÍPRAVY

na upečené piškótové cesto natrieme lekvár uložíme ovocie (marhule, broskyne...) V mlieku si uvaríme hustý puding do ktorého zašľaháme maslo a horúce vylejeme na ovocie , necháme schladiť a potom na to uložíme BB keksy ktoré pokvapkáme rumom a zalejeme čokoládou.....no je to dobrôtka...mňam.... dobrú chuť!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Babkin Koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 220g masla, 300g hl. múky, 100 g. prášk.cukru, 2 žltka
Plnka: 270 g cukru, 1 vanilkový cukor, 4 vajíčka, 220 g mletých orechov, alebo maku

POSTUP PRÍPRAVY

maslo, múku, cukor a žlttka vymiesime , cesto rozdelíme na dve časti. prvé cesto rozválkame na vymastení plech potrieme kyslím lekvárom na ktorý dáme Plnku a tú spravýme takto: celé vajíčka vyšlaháme s cukrom dopenista a potom pridáme orechy. Nakoniec z druhej časti cesta vyšúlame pásy a urobíme mriežku. upečieme v stredne vyhriatej trúbe.... Dobrú chuť !!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

KURBISKERNOIL



POTREBNÉ PRÍSADY

táto lahodná chuť Vás presvedčí o tom,že to bude hit Vášho LETA...nebojte sa ochutnať!!!!

POSTUP PRÍPRAVY

http://www.tekvicovyolej.sk

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (11) posledné: 7.10.2008, 9:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Tvarohový koláč sypaný



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 3 hrnčeky hrubej múky, 1 hrnček kryštálového cukru, 1 prášok do pečiva,1 vanilkový cukor
Plnka: 4x tvaroh (teda 1kg), 0,5 litra mlieka, 4 celé vajcia 1x vanilkový cukor (ak chce niekto sladší tak viac cukru)

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky ingrediencie na cesto zmiešame, nachystáme si zvlášť plnku ktorú tiež zmiešame .Zoberte si plech alebo nejakú vyššiu formu , na dno vysypeme polovičku cesta (teda múky) na to vylejeme celú plnku a opäť posypeme zbytkom zmiešanej múky na vrch poukladáme plátky masla a pečieme na 180 asi tak 40minút. Do plnky môžete dať aj hrozienka, orechy...na čo máte chuť je vynikajúci- Pozor nie je moc sladký. Dobrú chuť!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 10.7.2008, 22:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

PANAMA Torta



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 15 dkg mandlí alebo orechov, 3 dkg strúhanky,7vajec, 10 dkg prášk.cukru, 3 rady varovej čokolády
Plnka: 14 dkg. masla, 10dkg.cukru, zstatok varovej čokolády , 1celé vajce

POSTUP PRÍPRAVY

Žĺtky +cukor vymiešať ,postupne pridávať roztopenú čokoládu(nie horúcu -daj si na tanier čokoládu a zalej trochu vlažnej vody -potom zlej vodu)postupne pridávaj orechy a nakoniec tuhý sneh z bielkov (vymaž a vysyp formu strúhankou) a peč stredne 180C aj 40 min.(pomalšie)
Nakoniec po upečení nechaj vychladnúť prichystanou plnkou naplň tortu
Plnka sa robí nad parou.
Je to vynikajúca torta, je síce drahšia ale zaručene s nej nič neostane (recept mám od sestry z Viedne a je odskúšaný

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (3) posledné: 18.6.2008, 18:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 33 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu