končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 22 (zobrazuje sa 21-22) | << predošlé 1, 2, 3 |
DETSKÉ ŠPECIALITY |
Domáci jogurtPOTREBNÉ PRÍSADY 1 liter polotučného mlieka -nie trvanlivé! , 2 lyžice cukru, 2 vrecká vanilkového cukru, 4 lyžice sušeného mlieka, štartovací 1 kelímok bieleho plnotučného jogurtu / ja používam z LIDLu/ POSTUP PRÍPRAVY Mlieko zohrejeme na cca 60 stupňov, vmiešame všetky ostatné suroviny,poriadne rozmiešame a rozdelíme do kelímkov - ja mám jogurtovač so 7 pohárikmi a vyjde mi to presne, zapneme jogurtovač a necháme asi 8 hodín stáť.Jogurt je mierne sladký,ale dá sa urobiť aj úplne bez cukru a vanilky, potom čím dlhšie sa jogurtuje,tým je kyslejší.Sušené mlieko nemusí byť,ale už sa stalo,že bez neho zostal jogurt pomerne riedky,tak ho dávam stále. Kto má rád ovocné,na dno kelímka si môže dať lyžičku napr.jahodového alebo iného obľúbeného džemu,potom zaleje jogurtovou zmesou. Tip pre mamičky bez jogurtovača - strčiť kelímky pod perinu,aj dve, a nechať stáť tak isto dlho.V zime sa môže postaviť na radiátor. Jogurt je fakt chutný, a hlavne domáci ,bez farbív a chémie.Pre tie,ktoré používajú surové mlieko z automatov-mlieko najprv prevariť,schladiť na požadovanú teplotu a ďalej postupovať podľa receptu. Tak prajem dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (21) posledné: 31.7.2012, 20:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Švédske guľky s brusnicamiPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg mletého bravčového masa, 2 vajcia, strúhanka z 1 a pol vyschnutého rožka, 1 lyžička soli, 1/4 lyžičky ml.čierneho korenia, 1 lyžička ml. červenej papriky,olej na vyprážanie\r\nNa omáčku:\r\n1 liter vody, 2 kocky hov. bujónu, 4 lyžice masla, 4 lyžice hl.múky,ml.paprika,štipka ml.čierneho korenia, 1 lyžica worchest. omáčky\r\nsušené brusnice POSTUP PRÍPRAVY Maso dvakrát zomelieme, osolíme,okoreníme,pridáme strúhanku a vajcia a poriadne rukami premiesime.Lepí sa to, ale oplatí sa nešetriť časom. Z masy formujeme guličky, vyjde ich pomerne veľa, ja som robila asi 4 cm a vyrobila som 45 kusov. Nabudúce urobím určite menšie. Aby sa hmota nelepila, guličky formujeme vlhkými rukami. Do panvice dáme olej do takej výšky,aby sa guličky namočili asi do polovice a pomaly vyprážame a obraciame,aby sa opiekli rovnomerne. Zatiaľ si pripravíme omáčku: z masla a múky urobíme zápražku,pridáme korenie a papriku, posmažené zalejeme uvareným vychladnutým bujónom a pridáme worch. omáčku. Ja dávam aj čajovú lyžičku sladkej sójovej omáčky,ale tú nemá každý v obľube. Necháme zovrieť. Medzitým by mali byť guličky opečené, vyberieme ich na papierový obrúsok,necháme odkvapkať prebytočný olej a šup s nimi do vriacej omáčky. Povaríme cca 20 minút. V menšom hrnci rozvaríme asi 100 g sušených brusníc v čistej vode, pokým nenadobudnú konzistenciu hustejšieho džemu. Schválne nepoužívam hotový džem, toto je bez cukru a čistej chuti.Ako prílohu dám smažené hranolky. Je to fakt super a kto jedol toto jedlo v IKEI, nebude sklamaný, Kto má rád jemnejšie omáčky,môže pridať do omáčky trocha smotany.Ja ju nemusím. Tak skúšajte a dobrú chuť! Pozor-guličky nie sô úplne makké,kto má rád rozpadavejšie varianty,nech dá do receptu iba jedno vajce. /Poradila moja mama,ale tá už nemá vlastné zúbky/.:-( OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 46 návštěvníkov) KOMENTÁRE (18) posledné: 29.9.2013, 20:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 22 (zobrazuje sa 21-22) | << predošlé 1, 2, 3 |