končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 37 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |
TORTY |
Linecká mrežovaná torta - pomerne rýchla a chutná!POTREBNÉ PRÍSADY Na krehké cesto: -350 g hladkej múky - 300 g masla - 200 g práškového cukru - 300 g neošúpaných mletých mandlí - strúhaná kôra z 1 citróna - 2 žĺtky - 1 zarovnaná káv. lyž. kypriaceho prášku - 1/4 káv. lyž. mletej škorice - 1/4 káv. lyž. mletých klinčekov - 1/2 balíčka vanilkového cukru - 1 pol. lyž. smotany - Ďalej: - 1 pol. lyž. smotany na šľahanie - 1 žĺtok - 2 pol. lyž. strúhanky - 350g ríbezľového alebo malinového džemu - práškový cukor na posypanie a poprípade 30 g mandľových plátkov na posypanie POSTUP PRÍPRAVY Ja som si krehké cesto dala zarobiť do domácej pekárne a trvalo to asi 6 minút (program na obyčajné, nekysnuté cesto) a potom som ho ešte jemne ručne spracovala. Ručne ho zarobíte takto: Nadrobíme maslo do múky, prisypeme práškový cukor a kypriaci prášok zmiešaný s mandľami, s koreninami, strúhanou citrónovou kôrou a vanilkovým cukrom. Nakoniec pridáme žĺtky so smotanou a cesto čo najrýchlejšie zamiesime. Rozdelíme na dve časti, utvoríme bochníky, zabalíme a nachvíľu odložíme do chladničky. Rúru predhrejeme na 180 C. Na koláč môžeme použiť buď normálnu tortovú formu 26 cm alebo formu na tzv. "páje" ako som použila ja. Formu jemne vymažeme maslom. Väčší bochník rozvaľkáme na pomúčenej doske na 1,5 cm hrúbku a vložíme do tortovej formy. Pokiaľ robíme v tortovej forme tak ešte osobitne spravíme z cesta obruč a olemujeme ňou kruh. Ak máme formu na páj, tak cesto doň klasicky vtlačíme. Okraj cesta tenko potrieme žĺtkom rozmiešaným so smotanou, ale dávame pozor, aby sa nedostalo na obruč, lebo pri pečení sa na ňu cesto prilepí. Spodok cesta posypeme strúhankou a natrieme džemom. Z druhého bochníka vytvarujeme asi 10 šúlčekov (koľko sa vám podarí) a zamrežujeme nimi celý koláč. Mriežky a okraje cesta potrieme žĺtkom. Okraje môžeme posypať mandľovými lupienkami. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jednoducho famózny MEDOVO-ORECHOVÝ koláčik!!!POTREBNÉ PRÍSADY Na cesto: - 500 g hladkej múky - 200 g práškového cukru - 2 vajcia - 200 g masla - 2 lyžice medu - 2 lyžičky sódy bikarbóny rozmiešať v 2 lyžičkách mlieka - Na orechovú zmes: -300 až 350 g vlašských orechov nasekaných na štvrtinky - 80 g práškového cukru - 120 g masla - 3 lyžice medu - Na krém: - 3 dcl mlieka, 1 a 1/2 lyžice hladkej múky - 1 a 1/2 lyžice Solamylu - 100 g cukru - 250 g masla - 1 vanilkový cukor - K tomu: - 1 dcl rumu- POSTUP PRÍPRAVY V obrázkovom postupe :) Tento koláčik síce nie je hotový za pol hodinku, ale ten čas za to určite stojí! Je totiž vynikajúci!!! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 933 návštěvníkov) KOMENTÁRE (275) posledné: 19.12.2016, 22:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Celozrnný ražný chlieb, jednoduchý a chutný!POTREBNÉ PRÍSADY Prísady: -400 ml vody - 1 lyžička slnečnicového oleja - 2 lyžičky soli - 1,5 lyžičky cukru - 2 lyžičky sušeného mlieka - 240 g pšeničnej chlebovej múky (T650) - 460 g ražnej celozrnnej múky - 21 gramov čerstvého droždia alebo 2 lyžičky sušeného - kto chce, môže pridať slnečnicu, ľan, sezam... POSTUP PRÍPRAVY Prísady dáme do domácej pekárne v poradí: voda, olej, cukor, droždie, sušené mlieko, pšeničná chlebová múka, ražná celozrnná múka a nakoniec soľ. Pečieme na programe pre celozrnný chlieb, 1000 gramový. Do chleba som pridala aj slnečnicu, ľan a sezam a chlebík bol naozaj chutný! Mám ho aj na reze, len nie je príliš podarený, krájala som za horúca, lebo som naňho mala neskutočnú chuť :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov) KOMENTÁRE (22) posledné: 26.10.2015, 14:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Kokosová roládaPOTREBNÉ PRÍSADY Recept je z českého MMB, ale musela som pridať, lebo mne osobne veľmi chutil! Prísady: -250 g strúhaného kokosu -1 konzerva SALKA -180g práškového cukru -2 lyžice rumu -2 lyžice kakaa -červené potravinárske farbivo POSTUP PRÍPRAVY Kokos vo väčšej miske zmiešame so Salkom. Dochutíme rumom, pridáme cukor a vytvarujeme hmotu. Hmotu rozdelíme na 3 rovnaké diely. Ak by sa s ňou zle pracovalo, môžeme ešte pridať cukor. Jednu hmotu zafarbíme kakaom, druhú červeným farbivom a tretiu necháme bielu. Ja som si z každej hmoty spravila dlhší valček a ten vyvaľkala. Potom som všetky placky dala na seba a zvinula do rolády. Mne chutila aj takto, ale nabudúce by som možno pred zavinutím ešte pokvapkala rumom. Na obrázku to nie je moc vidno, ale keď sa hmota pekne zafarbí malo by to aj celkom efektne vyzerať. Mne sa podaril len takýto náznak. Roládu som ešte trochu posypala na záver kokosom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov) KOMENTÁRE (11) posledné: 8.2.2013, 21:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Likérové špicePRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Sú naozaj vynikajúce, robila som prvýkrát a išlo to ľahúčko, aj keď som sa bála! Takže smelo do toho! Omnoho lepšie ako tie kupované, z tých mi bolo vždy až zle...tento je vynikajúci. POSTUP PRÍPRAVY Podľa: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=5170 ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (9) posledné: 9.11.2009, 23:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Úúúžasný medový krémešPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 300 g hladkej múky - 50 g Hery - 150 g práškového cukru - 1 lyžica medu - 1 lyžica rumu - 1 lyžička sódy bikarbóny - 1 celé vajce - 1 žĺtok- Maslová plnka: 200 g masla - 150 g práškového cukru - 1 liter mlieka - 3 balíčky Zlatého klasu - 3 žĺtky - 2 lyžice rumu- Šľahačková plnka: - 2 smotany na šľahanie - 1 vanilkový cukor (popr. stužovač šľahačky)- Čokoládová poleva: 80 g čokolády na varenie - Cera (cca 25-30 g) POSTUP PRÍPRAVY V obrázkovom postupe ;) Je fantastický, skvele vyzerá a len sa po ňom zapráši! Nič náročné, zvládne každý :) Krémeš je najlepšie robiť tak deň ropredu alebo aby mohol aspoň v noci odstáť a cestíčko nasiaklo plnku. Pokrájame ho tak, že si dáme zovrieť vodu, namočíme doň ostrý nôž, utrieme, ale tak, aby zostal horúci (čokoládová poleva sa trošku roztopí a zmäkne) a krájame. Pôjde to ľahko :) Mne najviac chutí vytiahnutý z chladničky ;) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 107 návštěvníkov) KOMENTÁRE (40) posledné: 26.3.2016, 21:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Syrové slimáčikyPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: -300 g polohrubej múky - 125g Hery - 0,125 l mlieka - 1/2 lyžičky práškového cukru - 1/2 balíčka prášku do pečiva - 1 lyžička soli- Syrová plnka: - 150 g masla - 200 g postrúhaného tvrdého syra (ja som použila eidam) - mletá paprika- K tomu: -1 žĺtok - mak, sezam, ľan, rasca na posypanie POSTUP PRÍPRAVY V obrázkovom postupe ;) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Bryndzové kolieska - perfektná chuťovka na každú príležitosťPOTREBNÉ PRÍSADY -250 g rastlinného tuku - 250 g bryndze - 300 g hladkej múky - 1 vajce - 1/2 balíčka prášku do pečiva - štipka soli + žĺtok na potretie, mletá paprika, rasca POSTUP PRÍPRAVY Z múky, tuku, bryndze, vajca, prášku do peč. a soli vypracujeme hladké cesto, ktoré odložíme asi na 1/2 hodiny na chladné miesto (popr. chladničky) Potom ho vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 1 cm, povykrajujeme kolieska, potrieme žĺtkom, posypeme paprikou a rascou, dáme na plech a pečemie asi na 190 C cca 20 min. (treba sledovať!) Z dávky mi vyšli dva veľké plechy a ešte nejakých 10 kúskov. Čiže je toho dosť :) A je to naozaj chuťovka, na oslavu, k TV, k pivu, vínu...k čomu len chcete. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 59 návštěvníkov) KOMENTÁRE (14) posledné: 19.3.2015, 20:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Fantastické Muffins – čokoláda, oriešky, jabĺčkaPOTREBNÉ PRÍSADY - 260 g hladkej múky - 2 lyžičky prášku do pečiva - ½ lyžičky sódy bikarbóny - 1 lyžička mletej škorice - 100 g práškového cukru - ½ balíčka vanilkového cukru - 80 ml oleja - 2 vajcia - 5 lyžíc mlieka - 2 nastrúhané jablká (cca 300 g) - 1 čokoláda na varenie (100 g) (nasekaná na maličké kocky) - 50 g lieskových orieškov (nasekaných nadrobno) - lyžica medu - troška rumu POSTUP PRÍPRAVY Pripravíme si dve misy. Do jednej nasypeme múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, škoricu a premiešame. Do druhej dáme cukor, vanilkový cukor, olej, vajcia, mlieko, nastrúhané jablká, nastrúhanú čokoládu, nasekané oriešky, med, lyžičku rumu a všetko dobre spolu premiešame. Obsah druhej misy pridáme k obsahu prvej misy a všetko spolu vareškou jemne premiešame. Do formy dáme košíčky a rozdelíme cesto. Pečieme asi na 170 C cca 25 minút (ale treba to strážiť). Muffinky sú naozaj vynikajúce a všetky suroviny by ste v podstate mohli mať doma, takže nič náročné :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) KOMENTÁRE (14) posledné: 25.10.2010, 20:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Tortička k 16. narodeninám s krémovým obrázkom Prasiatka :)POTREBNÉ PRÍSADY -Na piškótový korpus: -120 g hladkej múky - 80 g Solamylu - 2 zarovnané káv. lyž. kypriaceho prášku - 6 vajec - 3-4 pol. lyž studenej vody - štipka soli - 180 g kryštálového cukru - 1 vanilínový cukor - Na orieškový krém: -250 ml mlieka- 50 g hladkej múky- 250 g masla -2 žĺtky -150 g práškového cukru, -1 vanilkový cukor -120 g orieškov (ja som robila polovičnú dávku, lebo som okrem tohoto krému robila aj ten z ľadových gašťanov) -Krém z ľadových gaštanov odtiaľto z MMB: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=7420 - Na krémový obrázok: -3 vajcia - štipka soli - 200g práškového cukru vrátane vanilkového - 500 g masla - potravinárske farby - kakao POSTUP PRÍPRAVY -Piškótový korpus: Preosejeme spolu múku, Solamyl a kypriaci prášok. Oddelíme žĺtka od bielkov. Z bielkov vyšľaháme s troškou vody a štipkou soli tuhý sneh a postupne pridávame polovicu kryštálového cukru. Žĺtky s druhou polovicou kryštálového cukru a vanilínovým cukrom vymiešame dopenista a vmiešame do toho tretinu vyšľahaného snehu. Striedavo pridávame zvyšný sneh a zmes múky so Solamylom a kypriacim práškom tak, že múku preosejeme na povrch snehu a zľahka zamiešame. Cesto nalejeme do formy a dáme do rúry predhriatej na 180 C. Potom pečieme asi pri 160 C 40 - 50 minút a asi 25 - 30 minút nesmieme rúru otvoriť. Čas aj teplota sú orientačné, podľa druhu rúry, treba sledovať. -Orieškový krém: Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (7) posledné: 9.11.2008, 19:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 37 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |