. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Jarmila V. (Božolé) ID 30389
Oblasť: Košice
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 14.12.2007
Naposledy: 4.4.2023 12:43
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 1
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 61
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 61 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

Zemiakové štrudle(závin)



POTREBNÉ PRÍSADY

250g polohrubej múky,1prdopeč, špetka soli,250g pasirovaných zemiakov uvarených v šupke, 120g práškového cukru,1/2 balíčka vanilkového,2 vajcia,70g masla, 200g marhuľovej marmelády

POSTUP PRÍPRAVY

Z hore uvedených prísad,okrem marmelády, vypracujeme cesto,rozdelíme na polovicu,vyváľame asi na pol prsta,potrieme rozriedenou marmeládou a zvinieme do rolády. Tak isto spravíme aj s druhou polovicou.Pečieme pri miernej teplote do zlatova.Neviem či to bude tento recept,ale takýto som našla.
Tento recept má už niekoľko desiatok rokov,a pochádza zo starého receptára Dr.Oetkera,ktorý som zdedila po mojej starkej.Ešte som ho nepiekla,tak neviem pri akej teplote by sa mal piecť.Taktiež neviem aká múka by tam mala ísť,lebo v origináli je napísaná iba ,múka,.Tak som napísala polohrubú.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (3) posledné: 22.12.2008, 9:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Kokosky raz dva



POTREBNÉ PRÍSADY

200g kokosu,100-150g práškového cukru,podľa toho ako má kto rád sladké,2 vajcia

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko zmiešame,lyžičkou alebo vykrajovátkom na melon tvoríme malé guľky,ktoré dávame na plech vyložený papierom a pečieme pri 180°C asi 8-10 minút,podľa toho ako komu pečie rúra.Pečieme do ružova.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (6) posledné: 4.11.2009, 8:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Storočný perník



POTREBNÉ PRÍSADY

580g hladkej múky,300g práškového cukru, 4 PL medu, 1čl sody bikarbony, 4 vajcia, 1čl perníkového korenia,1čl mletého klinčeka a trochu škorice.Na náplň: slivkový lekvár,sekané orechy,hrozienka

POSTUP PRÍPRAVY

Vypracujeme cesto,necháme asi 2 hod. odležať.Potom rozdelíme na 4 časti,rozvaľkáme,potrieme slivkovým lekvárom,posypeme sekanými orechami a hrozienkami.Stočíme do rolády,potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme pri 150°C 20 minút. Po vychladnutí porežeme na širšie rezy.Vydrží veľmi dlho mäkký.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (4) posledné: 6.12.2008, 19:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Viedenské orechové rohlíčky



POTREBNÉ PRÍSADY

250g palmarinu,160g mletých orechov(vlašské,lieskové alebo mandle),2 žltky,80g práškového cukru,320g hladkej múky,trošku citr.kôry

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny spolu vypracujeme,cesto necháme aspoň hodinku odpočívať a potom tvarujeme malé rožteky.Dáme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme pri 180°C 20minút.Po upečení ešte horúce obalíme práškovým cukrom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Kombinované rezy



POTREBNÉ PRÍSADY

8 vajec,8 PL práš.cukru,8 PL polohrubej múky, 1 prdopeč Krém: 1L mlieka, 3 Zlaté klasy, 1/2 masla, 5 PL cukru, kakao Poleva:2 balíčky Marína keksov alebo BE-BE keksov, čokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

Bielky oddelíme od žltkov, žltky vyšľaháme s polovicou cukru do peny,pridáme múku s prdopečom.Z bielkov a ostatného cukru vyšľaháme sneh a pridáme ho k žltkovej zmesi. Opatrne premiešame a vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie.Pečieme pri 180°C 20minút.
Krém: Z uvedených surovín uvaríme puding a ešte do horúceho zamiešame maslo.Dáme na vychladnutú piškotu.Navrch poukladáme keksy (ja dávam BE-BE,lebo sú menšie) a polejeme čokoládou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Karamelka



POTREBNÉ PRÍSADY

2,5 pohára kryštál.cukru,2 poh.vody, 4 poh. polohrubej múky, 2 čl sody bikarbony,4 vajcia, 1 dcl oleja

POSTUP PRÍPRAVY

2 poháre cukru skaramelizujeme,zalejeme vodou a rozpustíme.Potom pridáme ešte pol pohára cukru a necháme rozpustiť.Do tohto pridáme ostatné suroviny,vymiešame,môžeme pridať sekané orechy, kokos alebo nasekané sušené ovocie.Vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme pri 180°C asi 30-35 minút.Upečený koláč potrieme džemom a polejeme čokoládou alebo ešte horúci posypeme grankom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 16.9.2008, 19:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Toustová pomazánka



POTREBNÉ PRÍSADY

3kg paradajok, 1kg papriky,1kg cibule,1kg mletého mäsa,100g soli,150g cukru, 6 feferoniek,1/2 kg plnotučnej horčice,2 dcl oleja, 2 sáčky kyseliny sorbovej

POSTUP PRÍPRAVY

Papriku,paradajky a cibuľu pomelieme alebo pomixujeme, dáme do hrnca,pridáme mleté mäso,soľ a cukor a varíme 2 hodiny za občasného miešania.Potom odstavíme a necháme vychladnúť. Pridáme horčicu,olej a kys.sorbovú.Poriadne rozmixujeme,dáme do malých pohárov(od výživy) a sterilizujeme 20 minút.Používame na hrianky alebo na chlieb s maslom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 13.9.2008, 22:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OVOCIE

Hroznový sirup



POTREBNÉ PRÍSADY

Hrozno,cukor,kyselina citronová

POSTUP PRÍPRAVY

Hrozno umyjeme,poriadne rozmačkáme.Drť scedíme a zbytok vylisujeme.šťavu necháme odstáť niekoľko hodín,aby sa nám usadil kal,lebo šťava na prípravu sirupu musí byť číra.Stiahneme pomocou hadičky, bez usadenín.Musíme dať pozor,aby nám šťava nekvasila.Zohrejeme na bod varu a pridáme na 1L šťavy 1,6kg cukru a 8-12g kyseliny citronovej.Rozpustíme a nalejeme do fliaš.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (1) posledné: 9.9.2008, 6:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCA MEDICÍNA

Jablčný ocot



POTREBNÉ PRÍSADY

3litre prevarenej vody,1kg jablk

POSTUP PRÍPRAVY

Jablká nadrobno nakrájame,dáme do 5 litrovej fľaše, zalejeme vodou a necháme stáť 10 dní.Potom prilejeme ešte 2L prevarenej vlažnej vody,premiešame a precedíme cez sitko z umelej hmoty.Necháme 20 dní odstáť a potom zlejeme do fliaš,najlepšie tmavých, a odložíme na tmavé a chladné miesto.Na urýchlenie kvasenia môžeme pridať 1-2 PL cukru.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 8.9.2008, 15:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

PIZZA

Pizzaiola paradajková omáčka na pizzu



POTREBNÉ PRÍSADY

2 cibule, 1 malý zeler asi 50g, 1 stopka stopkového zeleru i s menšími lístkami, 3 PL olivového oleja, 1kg ošúpaných paradajok, 1PL hnedého cukru, 2PL hustého paradajkového pretlaku, 1 bobkový list, 100ml červeného vína, soľ, čierne korenie, 2x na konček noža mletej papriky, na konček noža mletého nového korenia, pol čl sušeného mletého rozmarínu, 2 vetvičky petržlenu, niekoľko kvapiek korenia tabasco

POSTUP PRÍPRAVY

Táto omáčka sa v Taliansku dáva na pizzu ako podklad a potom sa na ňu kladú rôzne prísady.Ja ju robím do zásoby tak, že znásobím dávku a poto to zasterilizujem.Táto dávka je asi na 4poháre od detskej výživy.
Cibuľu a cesnak očistíme a najemno nasekáme.Potom ošúpeme zeler,stopkový zeler umyjeme a oba zelery najemno nakrájame.Olej zohrejeme a podusíme na ňom cibuľu,cesnak a zeler.Pridáme pokrájané ošúpané paradajky,pretlak a cukor a necháme krátko povariť.Potom pridáme bobkový list a podlejeme vínom.Pridáme ostatné suroviny,petržlen nakrájame a takisto pridáme do omáčky.Vmiešame niekoľko kvapiek tabasca a omáčku necháme neprikrytú za občasného zamiešania variť asi 20 minút.Napokon omáčku dochutíme, rozmixujeme a dáme do malých pohárikov.Zasterilizujeme.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 61 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu