končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 61 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Zemiakové štrudle(závin)POTREBNÉ PRÍSADY 250g polohrubej múky,1prdopeč, špetka soli,250g pasirovaných zemiakov uvarených v šupke, 120g práškového cukru,1/2 balíčka vanilkového,2 vajcia,70g masla, 200g marhuľovej marmelády POSTUP PRÍPRAVY Z hore uvedených prísad,okrem marmelády, vypracujeme cesto,rozdelíme na polovicu,vyváľame asi na pol prsta,potrieme rozriedenou marmeládou a zvinieme do rolády. Tak isto spravíme aj s druhou polovicou.Pečieme pri miernej teplote do zlatova.Neviem či to bude tento recept,ale takýto som našla. Tento recept má už niekoľko desiatok rokov,a pochádza zo starého receptára Dr.Oetkera,ktorý som zdedila po mojej starkej.Ešte som ho nepiekla,tak neviem pri akej teplote by sa mal piecť.Taktiež neviem aká múka by tam mala ísť,lebo v origináli je napísaná iba ,múka,.Tak som napísala polohrubú. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (3) posledné: 22.12.2008, 9:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Kokosky raz dvaPOTREBNÉ PRÍSADY 200g kokosu,100-150g práškového cukru,podľa toho ako má kto rád sladké,2 vajcia POSTUP PRÍPRAVY Všetko zmiešame,lyžičkou alebo vykrajovátkom na melon tvoríme malé guľky,ktoré dávame na plech vyložený papierom a pečieme pri 180°C asi 8-10 minút,podľa toho ako komu pečie rúra.Pečieme do ružova. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (6) posledné: 4.11.2009, 8:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Storočný perníkPOTREBNÉ PRÍSADY 580g hladkej múky,300g práškového cukru, 4 PL medu, 1čl sody bikarbony, 4 vajcia, 1čl perníkového korenia,1čl mletého klinčeka a trochu škorice.Na náplň: slivkový lekvár,sekané orechy,hrozienka POSTUP PRÍPRAVY Vypracujeme cesto,necháme asi 2 hod. odležať.Potom rozdelíme na 4 časti,rozvaľkáme,potrieme slivkovým lekvárom,posypeme sekanými orechami a hrozienkami.Stočíme do rolády,potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme pri 150°C 20 minút. Po vychladnutí porežeme na širšie rezy.Vydrží veľmi dlho mäkký. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 6.12.2008, 19:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Viedenské orechové rohlíčkyPOTREBNÉ PRÍSADY 250g palmarinu,160g mletých orechov(vlašské,lieskové alebo mandle),2 žltky,80g práškového cukru,320g hladkej múky,trošku citr.kôry POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny spolu vypracujeme,cesto necháme aspoň hodinku odpočívať a potom tvarujeme malé rožteky.Dáme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme pri 180°C 20minút.Po upečení ešte horúce obalíme práškovým cukrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Kombinované rezyPOTREBNÉ PRÍSADY 8 vajec,8 PL práš.cukru,8 PL polohrubej múky, 1 prdopeč Krém: 1L mlieka, 3 Zlaté klasy, 1/2 masla, 5 PL cukru, kakao Poleva:2 balíčky Marína keksov alebo BE-BE keksov, čokoláda POSTUP PRÍPRAVY Bielky oddelíme od žltkov, žltky vyšľaháme s polovicou cukru do peny,pridáme múku s prdopečom.Z bielkov a ostatného cukru vyšľaháme sneh a pridáme ho k žltkovej zmesi. Opatrne premiešame a vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie.Pečieme pri 180°C 20minút. Krém: Z uvedených surovín uvaríme puding a ešte do horúceho zamiešame maslo.Dáme na vychladnutú piškotu.Navrch poukladáme keksy (ja dávam BE-BE,lebo sú menšie) a polejeme čokoládou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
KaramelkaPOTREBNÉ PRÍSADY 2,5 pohára kryštál.cukru,2 poh.vody, 4 poh. polohrubej múky, 2 čl sody bikarbony,4 vajcia, 1 dcl oleja POSTUP PRÍPRAVY 2 poháre cukru skaramelizujeme,zalejeme vodou a rozpustíme.Potom pridáme ešte pol pohára cukru a necháme rozpustiť.Do tohto pridáme ostatné suroviny,vymiešame,môžeme pridať sekané orechy, kokos alebo nasekané sušené ovocie.Vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme pri 180°C asi 30-35 minút.Upečený koláč potrieme džemom a polejeme čokoládou alebo ešte horúci posypeme grankom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 16.9.2008, 19:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Toustová pomazánkaPOTREBNÉ PRÍSADY 3kg paradajok, 1kg papriky,1kg cibule,1kg mletého mäsa,100g soli,150g cukru, 6 feferoniek,1/2 kg plnotučnej horčice,2 dcl oleja, 2 sáčky kyseliny sorbovej POSTUP PRÍPRAVY Papriku,paradajky a cibuľu pomelieme alebo pomixujeme, dáme do hrnca,pridáme mleté mäso,soľ a cukor a varíme 2 hodiny za občasného miešania.Potom odstavíme a necháme vychladnúť. Pridáme horčicu,olej a kys.sorbovú.Poriadne rozmixujeme,dáme do malých pohárov(od výživy) a sterilizujeme 20 minút.Používame na hrianky alebo na chlieb s maslom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 13.9.2008, 22:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OVOCIE |
Hroznový sirupPOTREBNÉ PRÍSADY Hrozno,cukor,kyselina citronová POSTUP PRÍPRAVY Hrozno umyjeme,poriadne rozmačkáme.Drť scedíme a zbytok vylisujeme.šťavu necháme odstáť niekoľko hodín,aby sa nám usadil kal,lebo šťava na prípravu sirupu musí byť číra.Stiahneme pomocou hadičky, bez usadenín.Musíme dať pozor,aby nám šťava nekvasila.Zohrejeme na bod varu a pridáme na 1L šťavy 1,6kg cukru a 8-12g kyseliny citronovej.Rozpustíme a nalejeme do fliaš. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (1) posledné: 9.9.2008, 6:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCA MEDICÍNA |
Jablčný ocotPOTREBNÉ PRÍSADY 3litre prevarenej vody,1kg jablk POSTUP PRÍPRAVY Jablká nadrobno nakrájame,dáme do 5 litrovej fľaše, zalejeme vodou a necháme stáť 10 dní.Potom prilejeme ešte 2L prevarenej vlažnej vody,premiešame a precedíme cez sitko z umelej hmoty.Necháme 20 dní odstáť a potom zlejeme do fliaš,najlepšie tmavých, a odložíme na tmavé a chladné miesto.Na urýchlenie kvasenia môžeme pridať 1-2 PL cukru. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 8.9.2008, 15:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
PIZZA |
Pizzaiola paradajková omáčka na pizzuPOTREBNÉ PRÍSADY 2 cibule, 1 malý zeler asi 50g, 1 stopka stopkového zeleru i s menšími lístkami, 3 PL olivového oleja, 1kg ošúpaných paradajok, 1PL hnedého cukru, 2PL hustého paradajkového pretlaku, 1 bobkový list, 100ml červeného vína, soľ, čierne korenie, 2x na konček noža mletej papriky, na konček noža mletého nového korenia, pol čl sušeného mletého rozmarínu, 2 vetvičky petržlenu, niekoľko kvapiek korenia tabasco POSTUP PRÍPRAVY Táto omáčka sa v Taliansku dáva na pizzu ako podklad a potom sa na ňu kladú rôzne prísady.Ja ju robím do zásoby tak, že znásobím dávku a poto to zasterilizujem.Táto dávka je asi na 4poháre od detskej výživy. Cibuľu a cesnak očistíme a najemno nasekáme.Potom ošúpeme zeler,stopkový zeler umyjeme a oba zelery najemno nakrájame.Olej zohrejeme a podusíme na ňom cibuľu,cesnak a zeler.Pridáme pokrájané ošúpané paradajky,pretlak a cukor a necháme krátko povariť.Potom pridáme bobkový list a podlejeme vínom.Pridáme ostatné suroviny,petržlen nakrájame a takisto pridáme do omáčky.Vmiešame niekoľko kvapiek tabasca a omáčku necháme neprikrytú za občasného zamiešania variť asi 20 minút.Napokon omáčku dochutíme, rozmixujeme a dáme do malých pohárikov.Zasterilizujeme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 61 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ďalšie >> |