končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 32 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Banánová roládaPOTREBNÉ PRÍSADY 6 vajec, 6 PL práškového cukru, 5 PL polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, troška citrónovej šťavy, troška citrónovej kory....KRÉM- 1 vajce, 2 PL kryštálového cukru, 1PL kakaa, 120 G masla, 2 vačšie banány....POLEVA- 100 g varovej čokolády, 70 g palmarínu POSTUP PRÍPRAVY Celé vajcia s cukrom vyšľaháme dopenista, postupne pridávame prášok do pečiva, múku. Postrúhanú citrónovú koru a šťavu (dávam koli tomu že cesto pekne vonia). Cesto vylejeme na plech (na veľký a hlboký plech) vyloženým papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre pečieme asi 10 minút ( kto má plynovú radšej pomaly). Po upečení cesto zavinieme do vlhkej utierky a necháme vychladnúť. Vo vodnom kúpeli vyšľaháme vajce, cukor, kakao ( kto chce može si pridať 2-3 PL mletých orechov) a šľaháme kým nezačne hustnúť a ťahať sa (asi 20 minút). Vymiešame si maslo ( ja som dala 1 lyžicu práškového cukru ale nemusí byť). Vychladnutú plnku vmiešame do masla a vyšľaháme. Vychladnutú roládu zavinieme a natrieme plnkou na kt. potom ku kraju dáme 2 banány ( lepšie sú rovné). Roládu zavinieme a polejeme čokoládovou polevou, kt. pripravujeme zo 100 g varovej čokolády a 70 g palmarínu, pridáme ešte 1 lyžičku oleja a roztopíme vo vodnom kúpeli. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Pomarančovo tvarohový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY 6 vajec, 150 g práškového cukru, 200 g polohrubej múky, 1 balíček prášku do pečiva, tuk na vymastenie a hrubá múka na vysypanie plechu, 1 mandarinkoví kompót....KRÉM- 200 g masla, 200 g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 500 g makkého tvarohu, 1 PL citrónovej šťavy, 1 PL rumu....POMARANČOVÁ POLEVA- 500 ml pomarančového džúsu, 2 balíčky vanilkového pudingu, 1 balíček vanilkového cukru POSTUP PRÍPRAVY Vajcia rozdelíme a žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny. Postupne do zmesi zapracujeme preosiatu múku a prášok do pečiva. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh, kt. opatrne zamiešame do cesta. Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme približne 20 až 25 minút v rúre vyhriatej na 180°C. Maslo alebo tuk, práškový a vanilkový cukor vyšľaháme do peny. Pridáme tvaroh, citrónovú šťavu a rum. Všetko dokladne vyšľaháme. V hrnci krátko povaríme džús s pudingom a vanilkovým cukrom. Odstavíme a necháme mierne vychladnúť. Po upečení a vychladnutí piškótu natrieme tvarohovým krémom, na kt. poukladáme odkvapkané mardarinky. Navrch nanesieme pomarančovú polevu a necháme vychladnúť a stuhnúť. Pred podávaním nakrájame na kocky. Na tento koláč možeme použiť aj čerstvé mandarínky, no treba ich zbaviť vnútorných blaniek. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Citrónové kockyPOTREBNÉ PRÍSADY - 16 kusov, čas prípravy 50 minút, čas varenia 30 minút, čas pečenia 25 minút...POTREBUJEME- 6 vajec, 120 g kryštálového cukru, 120 g hladkej múky, 1 PL prášku do pečiva, 1 ČL vanilkového cukru, tuk na vymastenie plechu.....PLNKA-2 citróny, 2 vajcia, 160 g kryštálového cukru, 40 g masla, štipka soli POSTUP PRÍPRAVY Citróny dokladne umyjeme pod horúcou vodou, osušíme a koru nastrúhame na jemnom strúhadle. Z citrónov vytlačíme šťavu, kt. v miske zmiešame s korou, cukrom, vajciami, soľou a maslom. Misku preložíme nad teplý vodný kúpeľ a miešame do zhustnutia. Zmes sa nesmie variť. Po zhustení odstavíme, necháme vychladnúť a dáme do chladničky. Vajcia vyšľaháme v miske do penista s cukrom. Preosiatu múku, prášok do pečiva a vanilkoví cukor zmiešame preosejem do vaječnej zmesi a opatrne premiešame. Cesto preložíme do vymasteného plechu. Robia sa 2 cestá. Pečieme 25 minút v rúre, vyhriatej na 160°C. Po upečení necháme vychladnúť v plechu a vyklopíme. Spodné cesto natrieme vychladnutou plnkou a zakryjeme vrchným cestom. Pred podávaním nakrájame na kocky a podľa chuti ozdobíme ovocím. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 12.6.2013, 9:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Lacný jablkový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g jabĺk, 150 g hladkej múky, 150 g Hélie ( Rama), 1 vajce, 1 lyžica vody, trošku cukru, 1 vanilkový cukor, 30 g masla, práškoví cukor, (orechy, hrozienka, škoricoví cukor) POSTUP PRÍPRAVY Z múky, vajca, Hélie (Ramy), a vody vypracujeme cesto, kt. rozdelíme na 2 časti. Alebo ak chceme hrubšie cesto, 2x spravíme cesto. Prvú časť rozvaľkáme na polcentimetrovú hrúbku a prenesieme na vymastený a pomúčený plech. Na cesto nahusto naukladáme olúpané a na mesiačiky pokrájané jablká. Pokropíme rozpusteným maslom, vanilkovým cukrom, prípadne škoricovým cukrom. Možno pridať hrozienka a na hrubo pomleté orechy. Nakoniec rozvaľkáme 2-hú časť cesta a dáme na plech a okraje pritlačíme, vrch popicháme vidličkou a dáme upiecť. Pečieme na 200°C. Po upečení ešte horúci jablčník posypeme práškovým cukrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jogurtová bublaninaPOTREBNÉ PRÍSADY 600 ml polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 300 ml kryštálového cukru, 3 vajcia, 2 tégliky bieleho jogurtu, ovocie POSTUP PRÍPRAVY Múku aj s práškom do pečiva preosejeme. Cukor vymiešame s vajcami, pridáme jogurt a neskor postupne aj múku. Cesto vylejeme do formy, na vrch poukladáme ovocie a dáme piecť v dobre vyhriatej rúre na 200°C. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 19.6.2017, 23:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Smotanová tortaPOTREBNÉ PRÍSADY 2 vrecká piškót,6 kusov kyslej pochúťkovej smotany,6 sáčkov vanilkového cukoru, ovocie, práškový cukor POSTUP PRÍPRAVY Do nádoby dáme na spodok piškóty. Zmiešame kyslú pochúťkovu smotanu s vanilkovým cukrom a práškovým cukrom, nalejeme na piškóty. Navrch poukladáme ovocie. Takto postupujeme až na samí vrch nádoby, striedaním prísad. Nezabudnime že na vrchu musí byť smotana. Nakoniec nádobu dáme vytuhnúť do chladničky na hodinu a pol. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Banánové jednohubkyPOTREBNÉ PRÍSADY 1 vrecko piškót, 140 g banánov ( jahod, broskýň, ... ), 100 g čokolády na varenie, 50 g stuženého tuku ( Hera ), špáradlá POSTUP PRÍPRAVY Čokoládu a tuk rozpustíme vo vodnom kúpeli. Vždy medzi 2 piškóty vložíme plátok banánu alebo iného ovocia. Napichneme na špáradlo a namočíme do rozpustenej čokolády. Necháme stuhnúť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 29.7.2013, 19:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
MuffinyPOTREBNÉ PRÍSADY 200 g čokolády na varenie, papierové košíčky, Suchá zmes- 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 balíček prášku do pečiva, 1 hrnček kryštálového cukru, štipku soli, Mokrá zmes- 1 hrnček mlieka, 1/2 hrnčeka oleja, 2 vajcia POSTUP PRÍPRAVY Plech na muffiny si vyložíme papierovými košíčkami. Zmiešame suchú zmes. Zmiešame mokrú zmes. Do suchej zmesi vlejeme mokrú zmes. Vymiešame hladké cesto a pridáme na hrubo nakrájanú čokoládu na varenie a kúsok čokolády na varenie necháme na koniec. Pečieme pri teplote 190°C cca, 15-20 minút. A nakoniec posypeme vrch cesta čokoládou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Nebíčko v ústachPOTREBNÉ PRÍSADY 5 vajec, 200 g kryštálového cukru, 180-200 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, olej, ovocie POSTUP PRÍPRAVY 5 vajec a 200 g kryštálového cukru vyšľaháme. Pridáme 180-200 g polohrubej múky, prášok do pečiva a premiešame. Vymastený plech olejom, posypeme polohrubou múkou a vylejeme cesto na plech. Pridáme na vrch cesta ovocie a pečieme na 200°C. Po dopečení vrch možme posypať práškovým cukrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
Rybie filé so salámouPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g rybieho filé, 100 g slaniny, 1 cibuľa, 1 PL sladkej papriky, maslo na vymastenie formy, saláma, soľ, 150 ml vody POSTUP PRÍPRAVY Rybie filé necháme zvoľna rozmraziť a dokladne ho osušíme papierovou utierkou. Cibuľu olúpeme a nakrájame na kolieska. Zapekaciu misu vymastíme maslom a dno vyložíme plátkami slaniny. Kúsky ryby obalíme v paprike a osolíme. Na slaninu poukladáme kolieska cibule a pripravenú rybu. Na ne poukladáme opat cibuľu a nakoniec salámu. Všetko podlejeme 150 ml vody a vložíme na 180°C do rúry. Pečieme asi 30 minút. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 32 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |