končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 30 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3 |
CHUŤOVKY |
PLNENA PAPRIKA NA STUDENOPOTREBNÉ PRÍSADY papriky akej kolvek farby, 1 cele maslo obyčajne, 2 trojuholnikové syrečky, 3 vajicka na tvrdo, 1 lyzica horčice, 1 lyžica kečupu, ml.korenie, sol, ml.červ. paprika, pažitka alebo petržlenová vnat, cibula, 20 dkg sunkovej salamy POSTUP PRÍPRAVY Papriky si umyjeme zbavíme jadrovnika a odložime bokom. Do misky dáme maslo syrečky, horčicu kečup, sol mlete korenie, papriku, vajícko pokrájané na kocky, sunku na kocky, cibulku najemno a všetko spolu dobre premiešame a pridáme ešte vnať alebo pažitku. Tuto zmas plníme po pripravených paprik. Dáme stuhnúť do chladničky. Papriku potom krájame na koliečka a dávame na chlebik alebo na studené misy. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
PLNENE ZEMIAKOVE PLACKYPOTREBNÉ PRÍSADY Plnka: 300 g akeho kolvek masa alebo kuracie pečienky, cibula cesnak, kečup, horčica, korenie mlete, vegeta,majoranka, sterilizované uhorky ked je maso a ked je pečienka tak sampiony Placky: zemiaky, vajcia, hladka muka, cibula, cesnak, vegeta, korenie, drvena rasca, majoranka Na posyp: slahačkova smotana , tvrdy syr tehka POSTUP PRÍPRAVY Plnka: Nakrajanu cibulu spenime na oleji, pridame na rezance maso alebo pečenku, pridame 1 lyžicu kečupu,1 lyžicu horčice, korenie, premiešame a dusime do makka, potom pridáme do masa na drobno nakrajané uhorka alebo šampiony do pečienky, necháme chvilku dusit a odstavíme, dosolime, pridáme majoránku a prelisovaný cesnak. Tuto zmes plnime do upečených placiek a rolujeme ich ako palacinky a uložime ich na plech. Zalejeme ich slahačkovou smotanou a posypeme struhaným syrom dame zapiect kym sa syr nerozpusti. krajame na kocky. Podavame s tatárskou omackou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 14.4.2012, 23:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
KAPUSTOVY SALATPOTREBNÉ PRÍSADY kapustabiela alebo šervena asi 1/2 kg, 2 cibule červené, 1 biela, 1 mrkva, hrsť kukurice a 1 červená kapia čerstva sol, korenie biele, olivovy olej, ocot, cukor, drvena rasca POSTUP PRÍPRAVY Kapustu si na jemno pokrájame, nasolime a polejeme troškou oleja dobre premiešame a necháme stáť. Pokrájame cibulu na tenké polkoliečka, mrkvu nastruhame, primiešame ku kapuste posolime ak je treba okoreníme posypeme drvenou rascou a zalejeme sladkokyslým nalevom.Dobre premiešame a necháme do druheho dna stať a sem tam to ešte v chladničke premiešame aby to zobralo svoje chute. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
JOGURTOVE SISKYPOTREBNÉ PRÍSADY 2 biele jogurty, 1 kysla smotana, 300g hladkej muky, 2 vanilkove cukre, 1 lyžica kryštaloveho cukru, 2 vajcia, 1 prášok do pečiva POSTUP PRÍPRAVY všetko spolu zmiešame, necháme asi hodinu stáť. Potm cesto dávame do horuceho oleja na panvicu. Posypeme práškovým a škoricovym cukrom. Davame džem podla chuti ale najlepši je čučoriedkovy. POZOR šišky sa velmi rýchlo pražia. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
SYROVA ROLADAPOTREBNÉ PRÍSADY 350g syru tehla, 125 g masla obyčajneho, 100 g šunky,2 vajička na tvrdo,1 menšia cibula, pažítka allebo petržlenova vnať, 2 trojuholniky syra, 1 lyžička horčice aj kečupu, ml.červena paprika, sol, vegete, ml.čierne korenie alebo bile POSTUP PRÍPRAVY Syr tehlu dáme do mirkotenovehovrecka zavrieme a dame do vriacej vody roztoriť v celku, trva to asi 20 minut. Medzi tým si urobime pomazánku. Cibulu si na drobno nakrajame, nasolime a dáme niekde bokom. Maslo syrečky, horčicu kečup, koreniny premiešame pridáme nakrájanu šunku a vajíčka na kocky, premiešame a pridáme cibulu, dobre premiešame. ked je syr roztopeny si ho na doske vygulame a na sy natrieme pomazánku, od kraja si možeme dať olivy alebo kapiu a stočíme do rolady, zabalime do alobalu a dame stunuť. Vhodné len tak na chlebik alebo na obložene misy. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 24.1.2008, 13:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
KREM DO ZAKUSKOU A TORIETPOTREBNÉ PRÍSADY 6 lyžic mlieka, 6 lyžic mleteho cukru a 4 lyžice kakaa, 250g masla obyčajneho POSTUP PRÍPRAVY Tento krem sa nikdy nepokazí a odkedy ho mám iny nepoužívam len ked potrebujem vanilkovy. Do misky si dáme mlieko, cukor akakao premiešame ak je moc huste pridame ešte mlieko. Varila som ju nad parou ale teraz ju robim na teflonovej panvici. nechame prejsť varom odstavime nechame vychladnúť a potom primiešame maslo. Plnime do cohokolvek. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 16.12.2010, 8:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Sviečkova na smotanePOTREBNÉ PRÍSADY 500 g hovädzieho mäsa,2 menšie mrkvy, 1 menši zeler, 1 väčšia cibula, 2 kysle smotany, 1 lyžica hladkej muky,1 lyžica horčice 1 lyžica kryšt, cukru, bobkový list,4-5 ks celeho korenia, mlete biele korenie,citronova šťava, asi 50 g masla, 4-5 ks borievok sušených POSTUP PRÍPRAVY Zeleninu očistíme a nastruhame, cibulu na drobno pokrájame, maso nakrájame na platky, ktore naklepeme nasolime a posypeme mletým korenim Do hrnca ja používam len tlakovy si dáme asi 2 lyžice oleja necháme rozpali a sprudka opečieme maso z oboch stran. maso vyberieme na tanier a do hrnca dame spať sťavu ktorú nám maso pustilo, do vypeku pridáme cibulu a osmažime do zlata ked je cibula zlatistá pridáme lyžicu cukru a premiešame poukladáme maso na maso dame zeleninu bobkovy list sol a korenie, borievky,vrstvy opakujeme pokial máme maso, podlejeme vodou alebo vývarom zavrieme hrniec a dusime do makka. potom mäso vyberieme na tanier, vyberieme bobkový list a zeleninu rozmixujeme ponorným mixerom na kasu, pridáme smotanu zmiešanú s hladkou mukou a horčicou. Dame na zeleninu, necháme prejsť varom pridáme asi 2 cm hrubý platok obyčajného masla, citronovú stavu a kto chce ešte aj cukor, pridáme maso aby sa prehrialo a podávame zo žemlovými knedlami. Sviečkova chuti najlepšie na druhý deň a preto ju varím vždy den dopredu. Dobru chut. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 17.9.2011, 18:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
CESTOVINY A LA TUTTIPOTREBNÉ PRÍSADY cestoviny, 100g šunky, 100 g čerstvé šampiony, 1 cibula, 1 stručik cesnaku, 1 šlahačkova smotana, vegeta, sol, bazalka, 100g syru niva, 1 bambino, hrsť kukurice mrazenej alebo sterilizovanej, hrsť hrachu, lepši je mrazený, trošku sterilizovanej kápie alebo aj čerstvej POSTUP PRÍPRAVY Cestoviny si uvarime v slanej vode a troške oleja, scedimé. Na oleji si speníme cibulu, cesnak pridáme šampiony ovegetíme pridáme kukuricu, hrach, kapiu a dusíme asi 5 minut potom pridáme nakrájanú šunku a trošku podusíme, pridáme nastruhanu nivu a bambino,premiešame a pridáme smotanu, necháme prejsť varom odstavíme a posypeme bazalkou a zamiešame. Hotovú omášku dáme na cestovinu a dobre premiešame. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (6) posledné: 8.3.2008, 21:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie kridla na zemiakochPOTREBNÉ PRÍSADY kuracie kridla, grilovacie korenie, sol,1 konzerva šampionov, 2 cibule, asi 500 g zemiakov, 1 šlahačková smotana, 100 g strúhaného syra, sol,rasca POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky si nakrájame tak ako ma každý rád, u nás sú to koliečka, cibulu nakrájame na mesiačiky. Do pekáča dáme zemiaky cibulu sampiony oslíme, dame rascu dobre premiešame. Mäso nasolíme a celé obalíme v koreni a poukladáme na zemiaky a zalejeme smotanou, dáme piecť. Ked dáme porciu na tanie posypeme strúhaným syrom a podávame so zeleninovým šalatom ale najviac nám to chutí s kapustovým. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 25.9.2008, 13:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
MASO NA INDICKY SPOSOBPOTREBNÉ PRÍSADY 500g kuracích prs, 1 cibula, 2 stručky cesnaku, 1 lyžica horčice,1 lyžica kečupu, 1 lyžica kari korenie, 1 lyžička diabolskeho korenia,1 lyžička orientálneho korenia,1/2 dcl konaku, sol, vegeta,ml.čierne korenie, 1 šlahačkova smotana POSTUP PRÍPRAVY Mäso nakrajame na tenké rezančeky a v miske ho nasolímenakorenime, ovegetíme a necháme stáťasi 10 min. Na oleji si speníme na drobno pokrájanú cibulu,cesnak pridáme mäso, a premiešame tak aby nám obelelo, pridáme trošku vody a dusíme asi 5 minut. Potom pridáme horčicu, kečup, dobre premiešamea zase dusíme asi 3 minuty, odkryjeme pridáme kari premiešame a dusime, pridáme diabolské korenie, premiešame a dusime, pridáme orientálne koreniea dusíme do mäkka. POtom pridáme konaka snotanu, necháme prejsť varom a podávame s opekanými zemiakmi alebo kroketami. V tomto recepte je doležité pridávanie tých korenim a to dusenie medzi ich pridávaním, aby to maso vždy dostalo chut toho korenia. Recept je trošku náročnejší ale výsledok je veľmi chutný. Prajem dobru chut. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 30 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3 |