končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 24 (zobrazuje sa 21-24) | << predošlé 1, 2, 3 |
STRUKOVINY |
Cícer na smotanePOTREBNÉ PRÍSADY 150 g cíceru ( sušeného, alebo v konzerve), 1 cibuľa, 1 ČL červenej papriky, 2ks bobkový list, 1 ČL bazalky, sójová omáčka, wurzl (bujón), soľ, 1 šálka smotany, 1,5 PL hla.múky, POSTUP PRÍPRAVY Cícer namočíme deň vopred do dostatočného množstva vody (ja kupujem sušený a varím si ho sama). Na druhý deň si ho opláchneme a uvaríme c osolenej vode cca 20 minút. Cibuľku si nakrájame nadrobno a opražíme na oleji, pridáme červenú papriku a podlejeme vodou z cícera (aby nám paprika nezhorela). Teraz si pridáme cícer a nálev v ktorom sa varila, asi toľko aby bol všetok cícer pod vodou... Pridáme bobkové listy, bazalku, bujón a varíme 5 minút bez pokrievky na miernom ohni. Cícer je už uvarený, takže potrebujeme leb aby sa chute spojili. Medzitým si rozmiešame múku v smotane a cícer zahustíme. Povaríme cca 3-5 minút. Ocbhutnáme a podľa potreby ešte dochutíme sójovou omáčkou. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 30.7.2012, 21:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
Rybacia pomazánkaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 konzerva údené šproty 1 cibuľa rastlinné maslo soľ mäkký chlebík nakladané kyslé uhorky POSTUP PRÍPRAVY Ryby vidličkou roztlačíme úplne najemno. Cibuľku nakrájame nadrobno a zmiešame s rybou. Pridáme maslo podľa chuti a počtu osôb (čím viac masla, tým väčšia dávka, ale chuťou by mala mať prevahu ryba! ). Osolíme podľa chuti a natrieme na chlebík. Na vrch odporúčam nakrájané kolieska uhorčičiek. Je to skvelá kombinácia údenej a kyslej chuti !!! Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Cestoviny s nivou ( keď sa mi nechce siahodlho vyvárať)POTREBNÉ PRÍSADY 500g cestovín (najlepšie penne) 10 dkg šunky (dá sa aj bez toho) 15 dkg čerstvých šampiňónov ( aj konzerva môže, ale čerstvé sú lepšie) 1 niva 1 33% smotana 4strúčiky cesnaku (kto nemá rád, tak menej) soľ, mleté korenie, oregano POSTUP PRÍPRAVY Uvaríme cestoviny al dente (teda nerozvariť!, oni ešte dôjdu v omáčke) Na oleji si podusíme očistené, nakrájané šampiňóny. Prikryjeme ich, lebo majú nemilú tendenciu prskať. Asi v polčase pridáme pretlačený cesnak a na slížiky nakrájanú šunku. Keď šampiňóny sú už fajn, pridáme rozmrvenú nivu a necháme roztopiť. Prilejeme smotanu, dochutíme oreganom, korením a soľou. Necháme krátko prejsť varom a odstavíme. Prelejeme na cestovinky, zamiešame, prikryjeme, akým prestrieme stôl, sú cestovinky hotové. Dobrú chuť !!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (9) posledné: 17.5.2013, 20:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Zapečené rezne pre hostíPOTREBNÉ PRÍSADY bravčové rezne (naklepané, ale môže byť aj kuracie) syr tehla 33% smotana múka soľ, korenie POSTUP PRÍPRAVY Veľmi jednoduchý. Mäso si upravíme a naklepeme ako na klasické rezne. Pekáč si jemne vymastíme. Mäsko osolíme, okoreníme z oboch strán. Obalíme v pol. múke (ale stačí jemne poprášiť) a poukladáme vedľa seba na pekáč. Postup opakujeme so všetkými kúskami. Teraz na vrch rezňov nastrúhame dostatočné množstvo syra ( čím viac tým chutnejšie) a zalejeme smotanou. Pečieme cca 15-20 min na 200C. Chutné je čerstvé, preto si pripravujem len koľko je potrebné. Ako prílohu podávam ryžu a broskyňový kompót. Tento receptík je super keď čakáte hostí, ale neviete o ktorej presne prídu. Tak si mäsko pripravíte, ale s pečením počkáte až na ich príchod. Kým sa posadia mäsko v rúre už bude skoro hotové. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 17.5.2013, 20:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 24 (zobrazuje sa 21-24) | << predošlé 1, 2, 3 |