. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Denis Č. (adec01) ID 164460
ADEC Slovakia s.r.o.
Oblasť: Sereď
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 4.9.2010
Naposledy: 4.4.2011 18:42
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 41
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 41 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >>

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravčové mäso Babi Ketjap



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g bravčového mäsa, 500 ml vody, Sladká Sójová omáčka KETJAP A alebo KETJAP KAKI TIGA, 1-2 lyžice citrónovej šťavy, Olej, Zelené fazuľky, Šampiňóny, Babi Ketjap Mix 100g

POSTUP PRÍPRAVY

Nakrájame si mäso na prúžky. Na panvici v 2 lyžičkách oleja mäso usmažíme. Pridáme zmes korenia a dôkladne premiešame. Pridáme 500ml vody, 1-2 lyžičky sladkej sójovej omáčky, 1-2 lyžice citrónovej šťavy. Varíme na miernom ohni. Za občasného miešania dusíme do mäkka. Omáčka počas varenia zhustne. Na záver pridáme šampiňóny a zelenú fazuľku. Soľ podľa chuti.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (3) posledné: 18.1.2011, 18:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Krémová brokolicová polievka s chrumkavou cibuľkou



POTREBNÉ PRÍSADY

500g čerstvej brokolice, 250 ml smotany na šľahanie, Soľ, Čierne mleté korenie, Vegeta, Solamyl, polotovar: Sušená chrumkavá cibuľka

POSTUP PRÍPRAVY

Brokolicu rozoberieme na ružičky a dôkladne umyjeme. Uvaríme v osolenej vode pokiaľ nezmäkne. Potom brokolicu do hladka rozmixujeme vo vode, v ktorej sme ju varili. Pridáme smotanu, dochutíme korením vegetou a v prípade potreby zahustíme solamylom. Chvíľu povaríme na miernom ohni. Pri podávaní polievku ozdobíme smotanou na šľahanie a posypeme chrumkavou cibuľkou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 14.1.2011, 17:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Karí polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

1000 ml l vody,1 bujón (kurací alebo hovädzí,300 g mäsa (kuracie alebo hovädzie, Mrkva, Pór, Zelené fazuľky, 300 ml kokosového mlieka, Soľ, 1 balenie Kerrie Djawa Mix 100g

POSTUP PRÍPRAVY

Do 1 litra vody pridáme kurací bujón, kuracie mäso a uvaríme kurací vývar. Uvarené mäso vyberieme a nakrájame na kúsky. Do vývaru pridáme zmes a spolu s mäsom dobre premiešame. Dolejeme vodu do 1l. Potom pridáme nakrájanú zeleninu (mrkvu, pór, zelené fazuľky) a 300 ml kokosového mlieka, 1 lyžicu citrónovej šťavy. Varíme na miernom ohni, pokiaľ zelenina mierne zmäkne. Solíme podľa chuti.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Pražená ryža - Nasi Goreng



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g dlhozrnnej ryže, 250 g mäsa (kuracie, bravčové, krevety), 250 g zeleniny (vegetariánska varianta), Olej, Soľ, Nasi Goreng Mix 100 g, 4-5 lyžíc dochucovacej pasty Sambal Nasi Goreng (ak nemáte zmes Nasi Goreng Mix)

POSTUP PRÍPRAVY

Uvarte dlhozrnnú ryžu až pokiaľ nezmäkne a nechajte vychladnúť a odstáť. V panvici na oleji usmažte mäso (kuracie, bravčové, krevety) a potom pridáte zmes Nasi Goreng Mix (alebo dochucovaciu pastu Sambal Nasi Goreng) a ešte pár minút smažíte. Pridajte do panvice odstátu a chladnú ryžu (nepridávajte teplú alebo čerstvo uvarenú ryžu.) Soľ podľa chuti. Pražíte za stáleho miešania. Podávate s volským okom, kyslou uhorkou, kapustovým šalátom a so sambalom podľa chuti.
Vegetariánska varianta je bez mäsa. Mäso nahradíte zeleninou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (2) posledné: 9.1.2011, 11:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Zapečené banány s kokosovým mliekom



POTREBNÉ PRÍSADY

300 ml sladeného kondenzovaného mlieka,80 ml kokosového mlieka, 2 lyžice masla, 1 lyžičku pomletej škorice, 6 ks zrelých banánov, 2 žĺtka, 3 lyžice kokosovej múčky

POSTUP PRÍPRAVY

Ošúpeme šesť zrelých banánov a nakrájame ich po dĺžke na polovicu. Vymiešame dve polievkové lyžice masla, jednu čajovú lyžicu pomletej škorice a kôru z jedného citróna. Vymiešanou zmesou vymastíme pekáč, položíme na to banány. Z plechovky do šálky vylejeme kondenzované mlieko, kokosové mlieko, rozšľaháme v ňom dve žĺtka. Zalejeme banány, navrch nasypeme tri polievkové lyžice kokosovej múčky a dáme na pätnásť minút do vyhriatej rúry na 15-18 minút pri cca 160º C zapiecť. Servírujeme a jeme ešte teplé.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (4) posledné: 10.11.2011, 17:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kurča na špajdli



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g mäsa kuracie alebo bravčové,1 lyžičku oleja, Špajdle, pór alebo inú zeleninu, 1 lyžičku Sambal pasty, Sambal Majonéza,1 balenie Sate Marinade Mix(100 g)

POSTUP PRÍPRAVY

Nakrájate si kuracie mäso na kocky a uložíte do misky. Saté marinádu roztavíte na miernom ohni v 1 lyžičke oleja alebo margarínu. Pozor, nesmažíte. Pridáte 1 lyžičku dochucovacej pasty Sambal Badjak a premiešate. Necháte marinádu mierne vychladnúť a vylejete ju na mäso a marinujete aspoň 1 hodinu. Mäso napicháte na špajdle a prudko grilujete. Podávate priamo z grilu, s ugrilovanou zeleninou a so Sambal Majonézou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Farebná ryba



POTREBNÉ PRÍSADY

500g rýb Pangasius, 145 g biely smotanový jogurt, 1 strúčik cesnaku, Olej, Citrónová šťava, 1-2 lyžičky dochucovacej pasty Sambal Badjak, Soľ, Drvená rasca, Žltá , oranžová, zelená paprika, Cherry paradajky, Zelená fazuľka, 2 červené cibule, Kôpor, Petržlenová vňať, Citrónová kôra, Kôpor, 1 lyžička medu, Príloha: varené zemiaky

POSTUP PRÍPRAVY

Filety si nakrájame na väčšie kocky a mierne posolíme. Pripravíme si marinádu: ½ jogurtu, 1-2 lyžičky dochucovacej pasty Sambal Badjak, 1 lyžicu citrónovej šťavy, 1 roztlačený strúčik cesnaku, 2 lyžice oleja, 1 lyžičku drvenej rasce a všetko dobre rozmiešame. Pokrájanú rybu uložíme do marinády a trochu premiešame, tak aby sme mali rybu dôkladne namočenú. Necháme cca 2 hodiny odležať v chladničke. Medzi tým si nakrájame zeleninu a pripravíme si dressing: rozmiešame 1 lyžičku citrónovej šťavy, ½ bieleho jogurtu , kôpor, petržlenovú vňať, citrónovú kôra, med na dochutenie a dáme vychladnúť do chladničky.
Po 2 hodinách marinovania rybu so zeleninou striedavo napichávame na špajdle.
Zohrejeme si trochu oleja v grilovacej panvici a špízy dôkladne ugrilujeme z každej strany. Podávame s varenými zemiakmi a jogurtovým dressingom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Thajské Kuracie Kari s Nasi ryžou



POTREBNÉ PRÍSADY

Kuracie prsia, Čerstvý pór, Celé šampiňóny, Kari korenie, Soľ, Čierne korenie, 200 ml smotany na šľahanie, 160 ml kokosového mlieka, 200 ml polotučného mlieka, Solamyl, Olej, Ryža vo varných vreckách, 1 lyžica dochucovacej pasty Sambal Badjak 1 lyžica dochucovacej pasty Sambal Nasi Goreng (na ryžu)

POSTUP PRÍPRAVY

Do panvice nalejeme trochu oleja a mäso prudko osmažíme po dobu 2-3 minút. Ďalej do panvice pridáme Sambal Badjak, šampiňóny a osmažíme spolu s mäsom. Pridáme na plátky nakrájaný čerstvý pór a všetko posypeme kari korením, dochutíme soľou a čiernym korením. Zmes už len chvíľku smažíme, tak aby sa pór nerozvaril a zachovala sa chuť kari korenia. Ak je zmes hotová, pridáme smotanu, kokosové mlieko, polotučné mlieko, dokoreníme (kari korenie, soľ, čierne mleté korenie) a krátko povaríme.
Na záver zahustíme solamylom.

NASI RYŽA
Do vriacej vody pridáme 1-2 lyžice dochucovacej pasty Sambal Nasi Goreng a dobre rozmiešame. Ryžu ponoríme do pripravenej vody a varíme podľa návodu. Nepridáme soľ, pasta je dostatočne slaná. Po uvarení môžeme podávať.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (1) posledné: 7.12.2010, 20:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Kokosový pohár



POTREBNÉ PRÍSADY

400 ml konzerva kokosového mlieka, 60 g cukru, 1 lyžička rumu, 3-4 plátky želatíny, topping podľa chuti alebo čerstvé ovocie, oriešky, čokoláda na posypanie, šľahačka

POSTUP PRÍPRAVY

3-4 plátky želatíny namočíte do studenej vody cca na 10 min. Riaďte sa návodom na želatíne . Pokiaľ sa želatína pripravuje, spravíte si kokosový základ . Kokosové mlieko vylejete do malého hrnca, pridáme cukor a za stáleho miešania privediete k varu a odstavíme. Plátky želatíny zbavíte prebytočnej vody a po jednom ich zamiešate do teplého (nie do vriaceho) kokosového mlieka. Vymiešate do hladka, ide to jednoducho. Naplníte poháre alebo misky do jednej tretiny a necháte stuhnúť cca na 5-8 hodín v chladničke, najlepšie na noc. Pred podávaním ozdobíte toppingom podľa chuti, zmrzlinou, kokosovo-citrónovou polevou, orieškami, fantázia je na Vás. A na koniec sa už len do toho pustiť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (1) posledné: 22.11.2010, 8:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Mrazený kokosový sen



POTREBNÉ PRÍSADY

130 ml kokosového mlieka, 3 lyžice polotučného mlieka, 2 lyžice solamylu, vajce, 130 ml sladené kondenzované mlieko, štipka soli, 1 lyžica jemného kryštálového cukru, ½ balenia vanilkového cukru, Poleva, čokoláda, ovocie

POSTUP PRÍPRAVY

Kokosové mlieko ohrejeme, pridáme postupne do neho solamyl rozmiešaný v mlieku a necháme prejsť varom. Nedávajte naraz , aby sa Vám zmes nezrazila. Vznikne Vám hustý lepivý krém. Oddelíme bielok a žĺtok, žĺtok rozšľaháme a zamiešame do krému, ktorý sa už nevarí. Kondenzované mlieko vyšľaháme do peny, vmiešame do krému a necháme vychladnúť. Precedíme cez sitko, aby sme v kréme nemali hrudky. Bielok vyšľaháme do tuha, pritom pridáme štipku soli, pozvoľna prisypávame kryštálový a vanilkový cukor. Sneh jemne vmiešame do krému. Kokosový krém naplníme do silikónovej formy, uhladíme a vložíme na 3-4 hodiny do mrazničky. Zmrazený krém vyklopíme na misu a ozdobíme. Výborne sa k nemu hodí ovocie, kokosovo citrónová poleva, čokoláda.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (5) posledné: 10.11.2011, 17:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 41 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu