. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > TORTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1.898 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,190 ďalšie >>

TORTY

Cvikľovo-čokoládová torta



POTREBNÉ PRÍSADY

Suroviny na tortovú formu s priemerom 24 cm : 300 g surovej cvikle, 100 g mrkvy, 100g jabĺk, 200 g kvalitnej tmavej čokolády, 100 g masla, 4 vajíčka, 200 g hnedého trstinového cukru, 100 g hladkej špaldovej múky celozrnnej, 1 PL kakaa, 1 balíček prášku do pečiva, kandizovaná pomarančová kôra, ovocný pikantný džem – napr. marhuľový

POSTUP PRÍPRAVY

... zažiadalo sa mi skúsiť cviklu na sladko a rozhodla som sa pre kombináciu s čokoládou ... inšpiráciu som čerpala z internetu zo stránky *sladká ema* - pomer surovín som upravila, pretože pôvodné množstvo cvikle (400g) bolo podľa mňa nadmerné a veľmi prerážalo chuťou - časť som nahradila jablkom ... torta je šťavnatá, s výraznou chuťou čokolády a červenej repy Neočistenú cviklu aj mrkvu v celku uvaríme do mäkka (cca hodinu). Ja som cviklu upiekla deň vopred a mrkvu som použila surovú. Necháme vychladnúť a očistíme (odporúčam použiť rukavice - cvikla silno farbí). Cviklu s mrkvou postrúhame na jemnom strúhadle alebo roztlačíme vidličkou na drobno, do misky pridáme nastrúhané jablká, roztopenú a na izbovú teplotu vychladnutú čokoládu a premiešame. Maslo rozpustíme. Vyšľaháme vajíčka s cukrom. Prilejeme maslo a pridáme cviklovo-čokoládovú zmes a všetko spolu zmiešame. Na koniec pridáme suché prísady - múku, prášok do pečiva a kakao a kandizovanú pomarančovú kôru, ktorá krásne zahrá s čokoládou a cviklou. Dôkladne premiešame a vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Pečieme na 180°C cca 35 - 45 minút - skúšame špajľou. Upečený koláč necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke a potom ho potriem ovocným pikantným džemom, ja so ozdobila aj bielou čokoládou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 8.11.2015, 20:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Šmoulinka



POTREBNÉ PRÍSADY

orechový korpus, jahodový džem, vanilkovo-pudingový krém, domáce jahodky, čokokrém pod poťah, MMF a ozdoby SV a PDTš, váha 3,3 kg

POSTUP PRÍPRAVY

- na želanie podľa predlohy

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Anna L. (anka29) ID 111855 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 7.9.2015, 9:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Muffiny pre deti do škôlky



POTREBNÉ PRÍSADY

2 vajíčka, 3/4 hrnčeka cukru, 1 hrnček mlieka, 1/2 hrnčeka oleja, 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, nahrubo nastrúhaná čokoláda, poťah Pasta Dama čokoláda, ozdoby Pasta Dama Top špeciál.

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny postupne zmiešame a pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Eva M. (evita76) ID 15730 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 30.6.2015, 9:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Mascarpone torta s ovocím.



POTREBNÉ PRÍSADY

Piškóta: 5 vajec, 5 PL polohrubej múky, 5 PL kryštálového cukru, 1/2 kypriaceho prášku, 1 PL vody, 1 PL oleja... Krém: 500g mascarpone, 500ml smotany na šľahanie, práškový cukor podľa chuti /cca 100-150g/, malinový alebo jahodový lekvár, jahodová šťava, jahody maliny, trubičky na zdobenie.

POSTUP PRÍPRAVY

Piškóta: bielky si dotuha vyšľaháme, žĺtky vyšľaháme do peny s cukrom, vodou a olejom, múku zmiešame s kypriacim práškom. K žĺtkom striedavo zľahka vmiešame múku a sneh z bielkov. Cesto vylejeme do tortovej formy - vymastenej a múkou vysypanej a pečieme na 160 °C cca 30-40 minút. Skontrolujeme špajdľou.
Necháme vychladnúť, prekrojíme na tri časti, spodnú preložíme na tanierik, pokvapkáme šťavou, natrieme lekvárom a natrieme krém. Poukladáme ovocie nahusto, priklopíme ďalším plátom a postup zopakujeme. Nakoniec vrchný plát pokropíme šťavou, ozdobíme krémom a ovocím prípadne posýpkou, boky ponatierame krémom a obložíme trubičkami. Necháme dobre vychladiť.




Krém: Mascarpone vymiešame s cukrom a smotanu vyšľaháme dotuha, potom ju zľahka vmiešame k mascarpone.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 14.7.2015, 11:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Postna torticka



POTREBNÉ PRÍSADY

Kedze tu v Grecku dodrzuju post a nejedia ani vajcia,ani mliecne vyrobky,tak som urobila presne taku tortu\r\npotrebujeme \r\n2 pohare muky -hladkej\r\n2 pohare vody\r\n2 pohare cukru\r\n1 pohar pomlete mandle\r\n1 vanilkac\r\n2lyzicky prasku do peciva\r\n2 lyzicky soda bikarbona\r\n6 lyzic kakao\r\npremiesame mixerom a rozdelime do 2 foriem aby sme sa nenatahovali s rezanim

POSTUP PRÍPRAVY

Pecieme vo vopred vyhriatej rure na 175stupnov asi 20 minut,skusime sparatkom a ak neostane na sparatku\r\ntekute,lepiace cesto ,korpusy su hotove vyberieme a po 5 minutkach prelozime na mriezku chladit\r\nna syrup potrebujeme 1 pohar cukru a 1 pohar vody pripadne 1 vanilkac a troska bud kory z neosetreneho citrona alebo pomaranca.Privedieme k varu a nechame vriet 3 minutky.\r\nKed su korpusy vychladnute postriekame teplym syrupom.\r\nKrem si pripravime den alebo teda vecer vopred.Do hrnca dame zohriat 500ml rastlinnej smotany na slahanie\r\na nalameme tam 300g varovej cokolady,miesame az sa cokolada rozpusti.\r\nDame vychladnut a stuhnut do chladnicky.\r\nPred naplnenim vyslahame 2-3 minutky a naplnime .\r\nDozdobime podla vlasnej fantazie!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Natali F. (druna) ID 217609 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 3.5.2015, 13:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Ovocný cheesecake



POTREBNÉ PRÍSADY

500g mascarpone, 2vajcia, 150g sušienok( napr. bebe, marína), pol šálky práškového cukru, jedna kyslá smotana( 200-250g) a cca 100g masla alebo ineho tuku( olej, kokosový olej), 2 pol.lyžičky kryštálového cukru, ovocie podľa vlastného výberu.

POSTUP PRÍPRAVY

Keksíky rozmixujeme na múčku v mixéry, pridáme 2PL kryštálového cukru-používam hnedý, ak nechcete nebude Vám možno vôbec chýbať. Pridáme rozpustené/nahriate maslo a spravíme si akoby mokré cesto, ktorým vyložíme spodok tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Mascarpone so smotanou, vajciami a cukrom vyšlaháme mixérom a vlejeme do formy. Vrch som zdobila ovocnou zmesou z rozmixovaného ovocia s troškou kryštálového cukru a smotany. Nožom sa dá na povrchu urobiť mramorovanie či vzor. Pečieme 60 minút na 150 stupňoch, potom necháme úplne vychladnúť v rúre a ďalší deň odstáť v chladničke. Kúsky ovocia som na vrch naukladala až keď bol koláčik vychladený.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Tamara U. (Trendy Fashion) ID 122633 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 26.3.2015, 17:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Nepecena torta s troma plnkami



POTREBNÉ PRÍSADY

1. plnka: -okruhle piskoty (pre istotu 2 balicky - vystacia na celu tortu) -500g jablk -vanilkovy puding -1dcl vody -vanilkovy cukor - 8 kvapiek stevie 2. plnka: -piskoty -250g mascarpone alebo riccota -250g nutelly - ja som pouzila z DM Alnatura, nie je presladena. -marhulovy kompot, najlepsie domaci 3. plnka: -piskoty -2 banany -500ml mlieka -vanilkovy puding - 1 vanilkovy cukor

POSTUP PRÍPRAVY

1. vrstva.
Nakladieme piskoty na dno tortovej formy, mozme pokvapkat stavou z marhuloveho kompotu. Osupeme jabka a nastruhame na jemno, udusime spolu s 1 vanilkovym cukrom, podla potreby este dosladit, ja davam tekutu steviu. Ked su jablka makke, za staleho miesania do nich vlejeme puding rozrobeny v 1dl vody, miesame 1-2 minuty do zhustnutia. Hotovu zmes vylejeme na piskoty a rozotrieme.

2. vrstva.
na jablkovu vrstvu idu opat piskoty - pokvapkat stavou z kompotu. Nutellu a mascarpone zmiesame a rozotrieme na piskoty, potom rozvrstvime odkvapkany marhulovy kompot.

3. vrstva.
Opat piskoty, pokvapkane kompotovou stavou, na kolieska nakrajane banany a puding. Na tuto vrstvu by mala ist este jedna vrstva piskot.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Martina K. (Martina46) ID 31472 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Faby



POTREBNÉ PRÍSADY

Zdravim cukrarky. Viete mi poradit cim nahradim potravinarske farby do cesta aj marcipanu? Napada ma cvikla, ale mam len zavaranu, spenat, cervena paprika, kurkuma len neviem, co to spravi s chutou. Do cesta by mi bolo najlepsie nieco praskove, co nakoniec zamiesam. Napadlo ma, ze nafarbim nejak cukor, napriklad cajom, necham uschut tak pouzijem. Vopred dakujem za vase rady a skusenosti

POSTUP PRÍPRAVY

*

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Jana B. (coccoline) ID 40536 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Mascarponovo-tvarohovo-šlahačková torta s lesním ovocím



POTREBNÉ PRÍSADY

KORPUS:10 bielkov ,150g kryštálového cukru ,2 Vanilkove cukr. ,10 žĺtkov ,250g práškového cukru ,500g hladkej múky ,1 PDP ,10 PL horúcej vody. KREM:1 zlatý klas,400ml mlieka,malé maslo,500g mascarpone,500g jemn.tvarohu,2 šlahačky a dva stužovače šlahačky.cukor podla chuti.na ozdobu lesné ovocie,jahody,čo mate radi, trubičky a čokoládové hoblinky,Aróma Rumová na pokapanie kortpusu.

POSTUP PRÍPRAVY

Inštrukcie na korpus: Bielka s kryš. cukrom a VC vyšľaháme do tuhej peny.Žĺtka osobitne vymiešame s práškovým cukrom dopenista, pridáme horúcu vodu. Za stáleho miešania mixérom pridáme polovicu múky s práškom do pečiva. Na záver domiešame zvyšok múky a vyšľahané bielka - striedavo - už iba varechou.Ja som si do polky dala kakao a do formy som davala striedavo dve PL kakaove cesto a dve PL biele cesto a robila som to pokial som neminula všetko cesto.Pečieme v predhriatej rure na 170-180 stupnov cca 1 hodinku,cesto skušame špajdlou.Ak sa vam na ceste po upečení urobi kopček mam malý trik ako to zrovnat ešte horuci piškot v forme otočím na dosku,potlačíme a necháme vychladnut,potom ak sa vam prichitil orezte to nožom.\r\n\r\nKrémPuding si uvaríme.po vychladnutí pridame do pudingu maslo a vyšlaháme,mascarpone vyšlaháme s cukrom,pridáme tvaroh znova vyšlaháme.Zvlášt si vyšlaháme šlahačky so stužovačmi šlahačky a troškou cukru.šlahačku už len varechou vmiešame do mascarponovo-pudingovo tvarohovej zmesi.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Veronika B. (veve2211985) ID 164938 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 25.9.2014, 20:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Čokoládová torta OREO - bez múky



POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme: OREO susienky (asi 4 balenia), 250 - 350 g masla, krystal. cukor (niekolko lyzic), praskovy cukor (niekolko lyzic), 5-6 vajec, cokolada na varenie (200 - 300 g), mlety muskatovy orech (stipka), stipka soli, aroma (napriklad karamel), klasicka tortova forma alebo vyssi a mensi plech, pohar vody

POSTUP PRÍPRAVY

1-Oreo susienky rozmixujeme na jemno. Cast toho si nechame bokom a zvysok zmiesame s asi 50-100 g roztopeneho obycajneho masla. Tuto zmes pritlacime na dno formy v hrubke asi 1 cm (ako ked robime cheescake). Nepritlacame silno, aby sa nam to potom tazko nekrajalo.

2-Zltka (6 vajec) rozmixujeme s krystalovym cukrom dopenista. (Kolko zltkov tolko zarovnanych lyzic cukru - kto chce menej sladke, moze toho cukru ubrat). Slahame asi 5 minut. Pridame aromu (nemusi byt - ja som mala karamelovu), stipku soli a stipku muskatoveho orechu.
Ked su zltka vyslahane, pridame tuhy sneh z bliekov vyslahanych s lyzicou praskoveho cukru - Zo 6 zltkov mame 6 bielok, avsak do cesta pridame vyslahane len tri. Zvysne tri pojdu na polevu z bielkov.

3-Dame si roztopit cokoladu (cca 150 g) s maslom (50 g) vo vodnom kupeli a tuto zmes primiesame k zltkovemu cestu.

4-Cast rozdrvenych susienok oreo pridame do tohto cesta.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Zuzana C. (zuzanna24) ID 303538 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.898 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,190 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu