končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 1.242 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,125 ďalšie >> |
CHUŤOVKY |
Paštéta z kuracích pečienokPOTREBNÉ PRÍSADY 0,5 kg kuracích pečienok, 1- 2 červené cibule, 2 strúčiky cesnaku, maslo cca 200g, šľahačka cca 4 PL, cca 100g slaninky, mčk, soľ, nakladané celé zelené korenie. POSTUP PRÍPRAVY Pečienky očistíme umyjeme a dáme na panvicu smažiť na kúsku masla s cibulou a cesnakom a slaninkou nakrájanými na kocky...keď sú pečienky hotové vnútri len mierne ružové dáme ich do misky trochu vychladnúť...osolíme(cca pol malej lyžičky soli.., okoreníme...rozmixujeme ponorným mixérom na kašu...pridáme smotanu na šlahanie, a kúsok masla nech sa roztopí...poriadne premiešame...možme pridať korenie podla vlastnej chuti napr. trochu majoránu,vegety, korenie na gril. kura atd.... zmes prelejeme do misky v ktorej chceme paštétu podávať...roztopíme si zvyšne maslo a polejeme ním povrch paštéty navrch porozhadzujeme pár guličiek nakladaného zeleného korenia v celku prípadne vopred namočené sušené brusnice...brusnice aj korenie môžeme zamiešať aj do paštéty..každý podla chuti :o) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Lucia P. (Luzla1) ID 58386 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 16.5.2016, 12:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Efektný *párty* koláč z lístkového cestaPOTREBNÉ PRÍSADY lístkové cesto, paradajková omáčka príp. kečup, bazalkové pesto (nemusí byť), oregano, pizza korenie, strúhaný parmezán alebo iný vhodný syr, vajíčko na potretie POSTUP PRÍPRAVY ... video s receptom som videla niekde na webe ... prišiel mi zaujímavý a chutný, preto posúvam ďalej ... minimálna snaha - maximálny efekt ... ja som skúšala mini verziu z jedného hotového cesta, keďže som doma viac nemala - z väčšieho kusa bude koláč krajší ... nabudúce dám menej plnky (keď je plnky veľa cesto sa šmýka a nedá sa pekne zatočiť) a nakrojím na viac kusov dookola ... podrobnejší postup v obrázkoch OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 25.1.2016, 11:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Výborné zemiačiky zapekané s bryndzou a slaninouPOTREBNÉ PRÍSADY na okrúhlu koláčovú formu : cca 4 stredne veľké kusy nakrájané na kolieska hrubé cca 2-3 mm, 125 g bryndze, 2-3 plátky oravskej slaniny, na dozdobenie a dochutenie lahôdková cibuľka, 1 ČL oleja POSTUP PRÍPRAVY ... výborné jednoduché slovenské jedlo ... zemiaky očistíme, umyjeme, nakrájame na kolieska a varíme cca 15 minút ... medzitým pokrájame slaninu na pásiky a opražíme na oleji ... časťou výpeku vymažeme misu na zapekanie ... bryndzu rozmrvíme - môžeme premiešať časťou výpeku zo slaniny ... uvarené zemiačky poukladáme do zapekacej misy, posypeme bryndzou a opraženou slaninou a zapečieme v rúre vyhriatej na 200°C na strednej mriežke cca 10 minút ... na konci na 2 minútky zapneme funkciu gril, aby zemiačky získali zapečený vzhľad ... vyberieme, posypeme pokrájanou lahôdková (jarnou) cibuľkou a vychutnávame ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Slané slimáčiky s hruškovo-syrovo-orechovou náplňouPOTREBNÉ PRÍSADY 1 lístkové cesto - použila som hotové vyvaľkané (príp. kysnuté cesto), 2 menšie čerstvé hrušky - cca 150g, 125g Nivy alebo iného syra s modrou plesňou, 80g mletých vlašských orechov, 1 vajíčko na potretie POSTUP PRÍPRAVY ... obmena na tradičné pizza slimáčiky ...môžeme použiť aj kysnuté cesto ... je to zaujímavá kombinácia - už som robila aj koláč s touto kombináciou - ale použila som gorgonzolu a aj nátierku nivovo-hruškovú - chuť sladkej hrušky a pikantnej Nivy ide veľmi dobre k sebe a orechy sú už len čerešničkou, ktorá túto kombináciu dotvára ... takže cesto rozvinieme, môžeme ešte jemne povaľkať ... hrušky očistíme a nahrubo nastrúhame, vytlačíme prebytočnú šťavu, dáme do misky, pridáme strúhanú alebo rozmrvenú Nivu, premiešame, rozložíme rovnomerne na cesto, posypeme strúhanými orechmi, zavinieme, pokrájame na cca 1,5 cm kúsky, ktoré kladieme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme vajíčkom a pečieme v rúre vyhriatej na 190°C cca 30 minú - pokiaľ nie sú do zlatista upečené ... a potom už len vychutnávame ... dobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 3.1.2016, 13:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Výborný slaný koláč bez múky č. 2POTREBNÉ PRÍSADY 6 vajec, 1 kyslá smotana, 80 - 100g strúhaného parmezánu, soľ, korenie, 50g oravskej slaniny, 50g prosciutta, 1-2 sušené paradajky (nie v náleve), 1 cibuľa, zelenina podľa chuti - ja som použila ružičkový kel - asi 12 ks, 1 ČL oleja, 2 plátky masla POSTUP PRÍPRAVY cibuľu, slaninu a prosciustto nakrájame na drobno ... na oleji opečieme slaninu a prosciutto, vyberieme, do výpeku dáme opražiť cibuľu, pridáme maslo a očistené a na polovicu prekrojené kelové hlavičky - osmažíme do zlatista ... formu vymažeme maslom ... vajíčka zmiešame so smotanou, dochutíme soľou a korením, pridáme postrúhaný parmezán (prípadne iný voňavý syr) ... na spodok formy dáme opražené polovičky kelových hlavičiek, pokrájané sušené paradajky, 1/2 opraženej slaniny a prosciutta, zalejeme vajíčkovou zmesou, posypeme zvyškom opraženej slaniny a prosciutta ... pečieme v rúre vyhriatej na 190°C cca 25-30 minút na strednej mriežke do zlatista ... je výborný a súčasne ľahký ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
PagáčikyPOTREBNÉ PRÍSADY 1kg hladkej múky, 2 lyžičky soli, 150g bravčovej masti, 1 Palmarin, 120g masla, 2 kyslé smotany, 1 šľahačka, 1 vajce , kvasnice POSTUP PRÍPRAVY Zo šľahačky kvasníc vajíčka zamiešame kvások. Dobre zamiešame múku,tuky , kvások. Nič netreba pridať. Spracuje sa to. Necháme 24 hod v chladničke stáť. Rozdelíme na polovičky, jednu dáme zatiaľ naspäť do chladničky a druhú rozvaľkáme na hrúbka 2cm. Vykrajujeme a pri kladení na plech otáčame spodom na vrch. Pečieme na180℃ asi 20min. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Soňa T. (rexo) ID 108927 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Figová chuťovkaPOTREBNÉ PRÍSADY na 2 porcie : 2 čerstvé figy (nesmú byť mäkké - prezreté), 70g prosciutta, 2 malé guľôčky mozarelly, hrsť rukoly, 2 kusy toastového alebo iného chleba, 2 ks cherry paradajky ... na dresing : 1 PL panenského olivového oleja, 2-3 kvapky balzamikovej redukcie, 1/2 ČL dijonskej horčice, soľ, čerstvo mleté čierne korenie, 1 ČL medu, toastový alebo iný chlebík ako príloha POSTUP PRÍPRAVY ... pripravte netradičnú večeru či predjedlo ... pripravíme si dresing zmiešaním olivového oleja, medu, dijonskej horčice, balzamikovej redukcie, soli, korenia .... čerstvé figy umyjeme, osušíme, nakrojíme do kríža a jemným stlačením pootvoríme, do stredu vložíme guľôčku alebo kúsok mozarelly, prípadne iného syra ... rukolu jemne premiešame s 1 ČL dresingu alebo len pokvapkáme ... rovnako pokvapkáme dresingom figu s mozarelou ... chlebík opečieme v hriankovači alebo a suchej panvici ... naaranžujeme a vychutnávame túto súhru chutí ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
PLNENÉ ZEMIAKOVÉ PAGÁČEPOTREBNÉ PRÍSADY Pagáče:4 hrnčeky hladkej múky,2 hrnčeky postrúhaných uvarených zemiakov,1 vajce,1 hrnček olej,1 hrnček mlieko,soľ,kvasnice (21 g) Plnka:1 vačsí syrokrém bambino v črievku+roztlačený cesnak+majonéza+soľ,40 dkg šunkovej salámy,30 dkg plátkov údeného syru,3 paradajky,1 šalátová uhorka,trochu petržlenovej vňate. POSTUP PRÍPRAVY Na recept používam 3dcl hrnček.Tento recept milujem poznám ho už od malého dieťata a mám ho od starkej.Pre návštevu ako stvorené plnené pagáčiky :) Uvaríme si cca 3 vačšie zemiaky v šupke.Z vlažného mlieka a kvasníc urobíme kvások.Do väčšej misy si dáme múku,postrúhané uvarené zemiaky,vajce,olej,mlieko,soľ za jednu čajovú lyžicku a kvások.Vypracujeme si cesto ktoré necháme na teplom mieste hodinu kysnúť.Po vykysnutí si cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku 1,5cm a pohárom vykrajujeme väčšie pagáče.Tie pred pečením necháme na teplom mieste kysnúť 10minút.Potrieme ich celým vajíčkom a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 °C približne 15 minút.Treba si ich odsledovať.Medzi tým si do misky dáme bambino,podľa chuti si pretlačíme cesnak,pridáme majonézu a soľ.Keď sú pagáče upečené a vychladnuté prekrojíme ich na polovicu ako žemlu.Natrieme nátierkou,dáme plátok šunky,syru, umytú zeleninu pokrájame na kolieska ,pridáme rajčinu,uhorku.Pagáč zavrieme a podavame :) Ahojte aj tu píšem s odstupom času ....Z tejto dávky mi vyšlo 25 väčších pagáčov a mali mega úspech zaprášilo sa po nich až som lutovala že som ich neurobila viac ....a inak pagáče som si upiekla večer ,po vychladnutí som ich uzavrela v umelo hmotnej dóze a na druhý deň som ich plnila boli ako čerstvé :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) Lulu M. (Makanova) ID 311840 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 2.5.2015, 20:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Olivový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY Opäť skvelý koláč,ale na slano,od mojej obľúbenkyne-A.Polákovej.tento koláč sa takto pripravuje na Sicílii. :) 250g pochúťkovej smotany,150g strúhaného syra,250g čiernych olív,250g zelených olív,2 vajíčka,2PL hladkej múky,1/2 čl soli,bylinky POSTUP PRÍPRAVY V miske zmiešame smotanu a strúhaný syr.Keď je zmes poriadne premiešaná,pridáme dve celé vajcia a opäť poriadne zamiešame.Nakoniec vmiešame hladkú múku so soľou a miešame,kým cesto nie je hladké bez hrudiek.Do formy na pečenie dáme papier na pečenie a potom nasypeme čierne aj zelené olivy.Celý koláč prelejeme smotanovo-syrovou zmesou.Pred pečením ešte posypeme čerstvými bylinkami a dáme piecť.Koláč sa skvele hodí k bielemu vínku. :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Nikoleta N. (Nikol2204) ID 206927 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 11.12.2015, 17:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Slané veterníčky s chrenovou penouPOTREBNÉ PRÍSADY Odpaľované cesto:100 g masla, soľ, 200 g hladkej múky, 4 vajcia. Plnka: 250 g taveného syra, 100 g majonézy, 2 lyžice jemného strúhaného chrenu (dávala som už hotový naložený v poháriku), nadrobno nakrájaná červená paprika, nakrájaná žerucha (petržlen, pažítka), soľ, listy šalátu, 200 g šunky. POSTUP PRÍPRAVY Recept som našla v časopise u svokry a natoľko ma zaujal, že som musela vyskúšať. Preto sa s ním chcem podeliť aj s vami. Do kastróla s hrubým dnom vlejeme 250 ml vody a pridáme maslo. Vodu privedieme do varu, mierne osolíme a vysypeme do nej múku. Všetko miešame, pokým nepripravíme cesto, ktoré sa nelepí na steny kastróla. Necháme vychladnúť. Do cesta postupne vmiešame celé vajcia. Pomocou cukrárskeho vrecúška nastriekame na plech, vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri 190°C asi 20 min. (záleží, od typu rúry, ja som piekla trošku dlhšie). Pripravíme si plnku: rozmixujeme tavený syr, majonézu, chren, papriku, žeruchu a dosolíme podľa chuti. Upečené veterníčky rozkrojíme, vložíme kúsok listu šalátu, šunku a na koniec penu. Dobrú chuť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Andrea O. (AďaO.) ID 5041 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (11) posledné: 31.12.2017, 6:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1.242 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,125 ďalšie >> |