končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 23.796 (zobrazuje sa 23741-23750) | << predošlé 1,.,2370, 2371, 2372, 2373, 2374, 2375, 2376, 2377, 2378, 2379, 2380 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Čokoládovo – banánový parfaitPOTREBNÉ PRÍSADY Na zdravú čokoládovú zmrzlinu:1 šálku mrazených banánových koliesok, 1 PL arašidového masla, odmerku čokoládového proteínu, 2 PL kvalitného kakaa, 1 ČL vanilkového extraktu, 1-2 PL mlieka. Na parfait:čerstvý banán nakrájaný na kolieska, kúsky horkej čokolády, ovsené vločky alebo musli, čerstvé čučoriedky (alebo iné ovocie podľa chuti) POSTUP PRÍPRAVY 1. Všetky ingrediencie na zdravú zmrzlinu zmixujte na jemnú hmotu. Zmrzlinu môžete ihneď servírovať alebo dať na 15-20 minút do mrazničky trochu stuhnúť.2. Do pohára navrstvite čokoládovú zmrzlinu, banány, čokoládu, vločky a čučoriedky. Hotovo.\\r\\nViac receptov na: www.fitnessdezerty.sk ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Lívia Š. (katyperry31) ID 295352 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Super rýchle proteínovo – arašidové guličkyPOTREBNÉ PRÍSADY 1 odmerku vanilkového proteínu, 2 PL medu alebo javorového sirupu, 2 PL kvalitného arašidového masla POSTUP PRÍPRAVY V miske zmiešame proteín s medom a arašidovým maslom. Do hmoty môžeme pridať ďalšie dobroty podľa chuti (kokos, oriešky, čokoládu..) V rukách vytvarujeme malé guličky – a je to :-) Podávame ihneď alebo odložíme do chladničky na neskôr. Viac receptov na www.fitnessdezerty.sk ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Lívia Š. (katyperry31) ID 295352 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Sigara börekPOTREBNÉ PRÍSADY xxxx POSTUP PRÍPRAVY 1 zvazok petrzlenovej vnate,400 g Feta syru,1 balenie YUFKA cesto (12 platov),150 g greckeho jogurtu,do jogurtu pridat nakrajanu petrzlenovu vnat ,2 PL sladkej papriky, sol,korenie,vymiesat,pridat 2 rozmiesane vajicka.Ruru vyhriat na 2oo stupnov,pripravit si olivovy olej.Fetu syr v miske dobre roztlacit vidlickou a nakoniec zmiesat s jogurtovou zmesou.\r\nDolezite: YUFKA platy pred tym ako zacnete potierat udrziavat zabalene vo vlhkej utierke!!!! Su velmi krehke a suche sa lamu.Zoberieme si jeden plat,ktory potrieme olivovym olejom.Na zaciatku(cca.3 sm od okraja) potrieme syrovou zmesou ca.2 PL.(na sirku platu)A pevne zakrutime, (mozete zalozit dovnutra aj boky)dame na plech vylozeny papierom na pecenie,potrieme rozslahanym vajcom s oliv.olejom a nakoniec posypeme sezamom.Pecieme ca.20 minut. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Marta K. (supermarta) ID 62155 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 2.2.2017, 7:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Ľanové slimáčiky z JuhosláviePOTREBNÉ PRÍSADY 600 g polohrubej múky (+ niečo navyše pre istotu) 4 dl mlieka 1 kocka kvasníc 3 čajové lyžičky soli (morskej, klasickej radšej menej) 1 polievková lyžica cukru 1 dl oleja (napr. slnečnicový) 1 vajíčko 100 g Hery ľanové semienka, príp. rasca POSTUP PRÍPRAVY Kvások - do raničky vlejeme 2 dl mlieka a necháme trochu ohriať, pridáme 1 čl soli, 1 PL cukru, zamiešame. Nadrobíme kvasnice a zamiešame. Pridáme 4PL múky, pomiešame a necháme stáť v teple. Do veľkej nádoby nasypeme 600 g polohrubej múky (časť môže byť hladká, napr. aj špaldová), opäť 1 čl soli, opäť 2 dl vlažného mlieka, 1 dl oleja. Práškové suroviny najprv zmiešame, potom pridáme kvások, mlieko a olej. Vymiesime cesto, ktoré nemusí byť tuhé, a necháme v teple 1 hodinu kysnúť. Medzitým si dočítame knihu, pripravíte dosku, valček, štetec (lepšie dva) a plnku. Plnka je veľmi jednoduchá. Rozbijeme vajíčko, bielok si odložíme do misky, pôjde navrch. 100 g Hery zmiešame s 1 žĺtkom a 1 čl soli - odporúčam kovovú plochú misku, zvyšok plnky môžeme pohodlne vytrieť kúskom chleba (a podporiť bezodpadové hospodárenie). Cesto vypracujeme tak, aby sa s ním dalo pracovať (obvykle ešte pridám pár lyžíc múky pekne na okraj a varechou odtláčame a tak obaľujeme hmotu v múke) a rozdelíme na tri časti, z ktorých vyformujeme gule a 2 z nich odložíme na pomúčený povrch. Pripravíme si plechy - jeden pomocný, tam budeme roládu krájať, a druhý s papierom na pečenie - odporúčam. Na rozvaľkané cesto natrieme 1/3 plnky a posypeme semienkami. Potom postupne rolujeme a štetcom oprašujeme - zametáme múku tak, aby na ceste ostalo čo najmenej. S pomocou tretej ruky (stačí detská) prevalíme rolu na pomocný plech. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Alena T. (činčila) ID 205017 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Rýchla, svieža tortička - "zvyšková" (-: s postupomPOTREBNÉ PRÍSADY Zvýšili sa mi oblátky,orezky z tortičky,jogurtová náplň,tak som urobila takúto "rýchlovečku". Možno niekoho inšpirujem (-: POSTUP PRÍPRAVY xxx OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Iveta K. (ivetka001) ID 90150 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 28.5.2017, 18:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Makové wafle...POTREBNÉ PRÍSADY nezvyčajné, ale úplne úžasnééé... 160g masla, 130g práškového cukru, 3 vajcia, 100g mletého maku, 100ml mlieka, 200g hladkej múky, 1/2 balíčka kypriaceho prášku... POSTUP PRÍPRAVY Maslo /zmäknuté/, vajcia a cukor vyšľaháme, pridáme mak, premiešme, pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a znovu zamiešame. Nakoniec vlejeme mlieko, všetko spolu premiešame a pečieme wafle vo wafľovači, ktorý si predom zohrejeme. Ja dávam cca 3 PL cesta na jednu dávku a pečiem asi tak 3 minútky. Podávam s jahodovým lekvárom, s lemon curdom alebo ku zmrzlinke... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 22.4.2020, 20:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
♣ Ríbezľové tartaletky ♣POTREBNÉ PRÍSADY Na mrveničku: 150g masla, 200g hrubej múky, 50g mletých orechov, 125g kryštálového cukru, štipka škorice, 1 žĺtok... všetko spolu zmiešať a dať na 1/2 hodinku do chladničky. - Cesto: 175g hladkej múky, 1 vajce, 50g práškového cukru, 100g tvarohu, štipka soli, na hrot noža kypriaceho prášku, 40 ml oleja, 150g ríbezľovej marmelády /alebo kyslejšej marmelády/, 120g čerstvých ríbezlí... POSTUP PRÍPRAVY Tvaroh, vajce, cukor a soľ vyšľaháme, pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a nakoniec vmiešame olej. Formičky na tartaletky jemne vymastíme, cesto rozdelíme na 6 častí, každú natenko rozvaľkáme a vyložíme formičky. Na dno natrieme marmeládu, posypeme ríbezľami, nahusto posypeme mrveničkou a pečieme na 180°C, 25 minút. Necháme vychladnúť a vyklopíme. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Čerešňové muffiny s posýpkou...POTREBNÉ PRÍSADY Na mrveničkou - 100g masla, 100g kryštálového cukru, 150g hrubej múky. 1 balíček vanilkového cukru, štipka soli, 1 žĺtok...spolu zmiešame a dáme na 30 minút do chladničky.-Cesto: 125g zmäknutého masla, 100g práškového cukru, 225g polohrubej múky, 1 ČL kypriaceho prášku, 100g kyslej smotany, 3 vajcia, asi 300g vykôstkovaných čerešní /višní/... POSTUP PRÍPRAVY Maslo a cukor vymiešame, pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom, potom vmiešame kyslú smotanu a vajíčka. Polovicu cesta naplníme do košíkov na muffiny a poukladáme do každého čerešne /asi polovicu minieme/. navrch dáme zvyšok cesta, poukladáme znovu čerešne a posypeme posýpkou... Pečieme na 180°C, 25 minút. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Muffiny s marshmallows...POTREBNÉ PRÍSADY 70g bobuľového ovocia /čučoriedky, jahody, černice/, 5 vajec, 190g masla, 225g kryštálového cukru, štipka soli, 225g polohrubej múky, 5 PL Ricotty /asi 100g/, asi 100g penových cukríkov /nastriháme na kúsky/... POSTUP PRÍPRAVY Maslo rozpustíme a necháme vychladnúť. Z bielkov vyšľaháme sneh, žĺtky vyšľaháme s cukrom, soľou a primiešame múku, maslo a ricottu. Nakoniec zľahka vmiešame sneh a ovocie /podľa potreby nakrájané na drobnejšie kúsky/. Do košíkov na mufiny dáme 1/3 cesta, vložíme pár kúskov cukríkov, znovu dáme asi 1 PL cesta a potom pečieme 25 minút na 180 °C. Asi po 20 minútach dáme na vrch každého muffinu penový cukrík a pečieme ešte 5 minút. Necháme vychladnúť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Gaštanová tortaPOTREBNÉ PRÍSADY cesto: 5 vajec, 140 g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 200 g polohrubej múky, citrónová kôra z polky citróna (nemusí byť), prášok do pečiva. krém: 250g gaštanové pyré, 250g mascarpone, 1/2 kyslej smotany POSTUP PRÍPRAVY Žĺtky vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom (z práškového cukru odložíme lyžicu do bielkov). Počas šľahania postupne pridávame 5 lyžíc horúcej vody. Z bielkov a práškového cukru vyšľaháme tuhý sneh. Pred koncom postupne pridáme 5 lyžíc studenej vody. Sneh zľahka zamiešame k žĺtkom. Postupne pridávame múku s práškom do pečiva. Nalejeme do formy. S vyšľahanou hmotou manipulujeme opatrne. Pečieme cca 35 minút pri teplote 170 až 180 °C. Ak máte doma väčšie tortové formy, tak si recept na tortové cesto upravte nasledovne: Na jedno vajce použite 28 g práškového cukru, 40 g polohrubej múky a jednu lyžicu vody. Krém: vyšlaháme gaštan.pyré s mascarpone a smotanou. Upečené vychladené cesto prerežeme na polovicu, natrieme z oboch strán jahodovo-ríbezlovým džemom, dáme krém, prikryjeme druhou polkou cesta, celú tortu ešte potrieme zvyškom krému a ozdobíme ovocím. Do krému netreba cukor, pyré je sladené ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Lenka N. (lenkaajanko) ID 235898 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 23.796 (zobrazuje sa 23741-23750) | << predošlé 1,.,2370, 2371, 2372, 2373, 2374, 2375, 2376, 2377, 2378, 2379, 2380 ďalšie >> |