. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 23.796 (zobrazuje sa 23741-23750)<< predošlé 1,.,2370, 2371, 2372, 2373, 2374, 2375, 2376, 2377, 2378, 2379, 2380 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

Čokoládovo – banánový parfait



POTREBNÉ PRÍSADY

Na zdravú čokoládovú zmrzlinu:1 šálku mrazených banánových koliesok, 1 PL arašidového masla, odmerku čokoládového proteínu, 2 PL kvalitného kakaa, 1 ČL vanilkového extraktu, 1-2 PL mlieka. Na parfait:čerstvý banán nakrájaný na kolieska, kúsky horkej čokolády, ovsené vločky alebo musli, čerstvé čučoriedky (alebo iné ovocie podľa chuti)

POSTUP PRÍPRAVY

1. Všetky ingrediencie na zdravú zmrzlinu zmixujte na jemnú hmotu. Zmrzlinu môžete ihneď servírovať alebo dať na 15-20 minút do mrazničky trochu stuhnúť.2. Do pohára navrstvite čokoládovú zmrzlinu, banány, čokoládu, vločky a čučoriedky. Hotovo.\\r\\nViac receptov na: www.fitnessdezerty.sk

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Lívia Š. (katyperry31) ID 295352 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Super rýchle proteínovo – arašidové guličky



POTREBNÉ PRÍSADY

1 odmerku vanilkového proteínu, 2 PL medu alebo javorového sirupu, 2 PL kvalitného arašidového masla

POSTUP PRÍPRAVY

V miske zmiešame proteín s medom a arašidovým maslom. Do hmoty môžeme pridať ďalšie dobroty podľa chuti (kokos, oriešky, čokoládu..) V rukách vytvarujeme malé guličky – a je to :-) Podávame ihneď alebo odložíme do chladničky na neskôr. Viac receptov na www.fitnessdezerty.sk

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Lívia Š. (katyperry31) ID 295352 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Sigara börek



POTREBNÉ PRÍSADY

xxxx

POSTUP PRÍPRAVY

1 zvazok petrzlenovej vnate,400 g Feta syru,1 balenie YUFKA cesto (12 platov),150 g greckeho jogurtu,do jogurtu pridat nakrajanu petrzlenovu vnat ,2 PL sladkej papriky, sol,korenie,vymiesat,pridat 2 rozmiesane vajicka.Ruru vyhriat na 2oo stupnov,pripravit si olivovy olej.Fetu syr v miske dobre roztlacit vidlickou a nakoniec zmiesat s jogurtovou zmesou.\r\nDolezite: YUFKA platy pred tym ako zacnete potierat udrziavat zabalene vo vlhkej utierke!!!! Su velmi krehke a suche sa lamu.Zoberieme si jeden plat,ktory potrieme olivovym olejom.Na zaciatku(cca.3 sm od okraja) potrieme syrovou zmesou ca.2 PL.(na sirku platu)A pevne zakrutime, (mozete zalozit dovnutra aj boky)dame na plech vylozeny papierom na pecenie,potrieme rozslahanym vajcom s oliv.olejom a nakoniec posypeme sezamom.Pecieme ca.20 minut.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Marta K. (supermarta) ID 62155 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 2.2.2017, 7:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Ľanové slimáčiky z Juhoslávie



POTREBNÉ PRÍSADY

600 g polohrubej múky (+ niečo navyše pre istotu) 4 dl mlieka 1 kocka kvasníc 3 čajové lyžičky soli (morskej, klasickej radšej menej) 1 polievková lyžica cukru 1 dl oleja (napr. slnečnicový) 1 vajíčko 100 g Hery ľanové semienka, príp. rasca

POSTUP PRÍPRAVY

Kvások - do raničky vlejeme 2 dl mlieka a necháme trochu ohriať, pridáme 1 čl soli, 1 PL cukru, zamiešame. Nadrobíme kvasnice a zamiešame. Pridáme 4PL múky, pomiešame a necháme stáť v teple.
Do veľkej nádoby nasypeme 600 g polohrubej múky (časť môže byť hladká, napr. aj špaldová), opäť 1 čl soli,
opäť 2 dl vlažného mlieka, 1 dl oleja. Práškové suroviny najprv zmiešame, potom pridáme kvások, mlieko a olej. Vymiesime cesto, ktoré nemusí byť tuhé, a necháme v teple 1 hodinu kysnúť.
Medzitým si dočítame knihu, pripravíte dosku, valček, štetec (lepšie dva) a plnku.
Plnka je veľmi jednoduchá. Rozbijeme vajíčko, bielok si odložíme do misky, pôjde navrch. 100 g Hery zmiešame s 1 žĺtkom a 1 čl soli - odporúčam kovovú plochú misku, zvyšok plnky môžeme pohodlne vytrieť kúskom chleba (a podporiť bezodpadové hospodárenie).

Cesto vypracujeme tak, aby sa s ním dalo pracovať (obvykle ešte pridám pár lyžíc múky pekne na okraj a varechou odtláčame a tak obaľujeme hmotu v múke) a rozdelíme na tri časti, z ktorých vyformujeme gule a 2 z nich odložíme na pomúčený povrch. Pripravíme si plechy - jeden pomocný, tam budeme roládu krájať, a druhý s papierom na pečenie - odporúčam. Na rozvaľkané cesto natrieme 1/3 plnky a posypeme semienkami. Potom postupne rolujeme a štetcom oprašujeme - zametáme múku tak, aby na ceste ostalo čo najmenej. S pomocou tretej ruky (stačí detská) prevalíme rolu na pomocný plech.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Alena T. (činčila) ID 205017 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Rýchla, svieža tortička - "zvyšková" (-: s postupom



POTREBNÉ PRÍSADY

Zvýšili sa mi oblátky,orezky z tortičky,jogurtová náplň,tak som urobila takúto "rýchlovečku". Možno niekoho inšpirujem (-:

POSTUP PRÍPRAVY

xxx

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Iveta K. (ivetka001) ID 90150 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 28.5.2017, 18:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Makové wafle...



POTREBNÉ PRÍSADY

nezvyčajné, ale úplne úžasnééé... 160g masla, 130g práškového cukru, 3 vajcia, 100g mletého maku, 100ml mlieka, 200g hladkej múky, 1/2 balíčka kypriaceho prášku...

POSTUP PRÍPRAVY

Maslo /zmäknuté/, vajcia a cukor vyšľaháme, pridáme mak, premiešme, pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a znovu zamiešame. Nakoniec vlejeme mlieko, všetko spolu premiešame a pečieme wafle vo wafľovači, ktorý si predom zohrejeme. Ja dávam cca 3 PL cesta na jednu dávku a pečiem asi tak 3 minútky. Podávam s jahodovým lekvárom, s lemon curdom alebo ku zmrzlinke...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 22.4.2020, 20:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

♣ Ríbezľové tartaletky ♣



POTREBNÉ PRÍSADY

Na mrveničku: 150g masla, 200g hrubej múky, 50g mletých orechov, 125g kryštálového cukru, štipka škorice, 1 žĺtok... všetko spolu zmiešať a dať na 1/2 hodinku do chladničky. - Cesto: 175g hladkej múky, 1 vajce, 50g práškového cukru, 100g tvarohu, štipka soli, na hrot noža kypriaceho prášku, 40 ml oleja, 150g ríbezľovej marmelády /alebo kyslejšej marmelády/, 120g čerstvých ríbezlí...

POSTUP PRÍPRAVY

Tvaroh, vajce, cukor a soľ vyšľaháme, pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a nakoniec vmiešame olej. Formičky na tartaletky jemne vymastíme, cesto rozdelíme na 6 častí, každú natenko rozvaľkáme a vyložíme formičky. Na dno natrieme marmeládu, posypeme ríbezľami, nahusto posypeme mrveničkou a pečieme na 180°C, 25 minút. Necháme vychladnúť a vyklopíme.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Čerešňové muffiny s posýpkou...



POTREBNÉ PRÍSADY

Na mrveničkou - 100g masla, 100g kryštálového cukru, 150g hrubej múky. 1 balíček vanilkového cukru, štipka soli, 1 žĺtok...spolu zmiešame a dáme na 30 minút do chladničky.-Cesto: 125g zmäknutého masla, 100g práškového cukru, 225g polohrubej múky, 1 ČL kypriaceho prášku, 100g kyslej smotany, 3 vajcia, asi 300g vykôstkovaných čerešní /višní/...

POSTUP PRÍPRAVY

Maslo a cukor vymiešame, pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom, potom vmiešame kyslú smotanu a vajíčka. Polovicu cesta naplníme do košíkov na muffiny a poukladáme do každého čerešne /asi polovicu minieme/. navrch dáme zvyšok cesta, poukladáme znovu čerešne a posypeme posýpkou... Pečieme na 180°C, 25 minút.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Muffiny s marshmallows...



POTREBNÉ PRÍSADY

70g bobuľového ovocia /čučoriedky, jahody, černice/, 5 vajec, 190g masla, 225g kryštálového cukru, štipka soli, 225g polohrubej múky, 5 PL Ricotty /asi 100g/, asi 100g penových cukríkov /nastriháme na kúsky/...

POSTUP PRÍPRAVY

Maslo rozpustíme a necháme vychladnúť. Z bielkov vyšľaháme sneh, žĺtky vyšľaháme s cukrom, soľou a primiešame múku, maslo a ricottu. Nakoniec zľahka vmiešame sneh a ovocie /podľa potreby nakrájané na drobnejšie kúsky/. Do košíkov na mufiny dáme 1/3 cesta, vložíme pár kúskov cukríkov, znovu dáme asi 1 PL cesta a potom pečieme 25 minút na 180 °C. Asi po 20 minútach dáme na vrch každého muffinu penový cukrík a pečieme ešte 5 minút. Necháme vychladnúť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Gaštanová torta



POTREBNÉ PRÍSADY

cesto: 5 vajec, 140 g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 200 g polohrubej múky, citrónová kôra z polky citróna (nemusí byť), prášok do pečiva. krém: 250g gaštanové pyré, 250g mascarpone, 1/2 kyslej smotany

POSTUP PRÍPRAVY

Žĺtky vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom (z práškového cukru odložíme lyžicu do bielkov). Počas šľahania postupne pridávame 5 lyžíc horúcej vody. Z bielkov a práškového cukru vyšľaháme tuhý sneh. Pred koncom postupne pridáme 5 lyžíc studenej vody.
Sneh zľahka zamiešame k žĺtkom. Postupne pridávame múku s práškom do pečiva. Nalejeme do formy. S vyšľahanou hmotou manipulujeme opatrne. Pečieme cca 35 minút pri teplote 170 až 180 °C.
Ak máte doma väčšie tortové formy, tak si recept na tortové cesto upravte nasledovne:
Na jedno vajce použite 28 g práškového cukru, 40 g polohrubej múky a jednu lyžicu vody.
Krém: vyšlaháme gaštan.pyré s mascarpone a smotanou.
Upečené vychladené cesto prerežeme na polovicu, natrieme z oboch strán jahodovo-ríbezlovým džemom, dáme krém, prikryjeme druhou polkou cesta, celú tortu ešte potrieme zvyškom krému a ozdobíme ovocím.
Do krému netreba cukor, pyré je sladené

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Lenka N. (lenkaajanko) ID 235898 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 23.796 (zobrazuje sa 23741-23750)<< predošlé 1,.,2370, 2371, 2372, 2373, 2374, 2375, 2376, 2377, 2378, 2379, 2380 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu