končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 1.252 (zobrazuje sa 201-210) | << predošlé 1,.,16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26,.,126 ďalšie >> |
POLIEVKY |
Jednoducha vajickova polievka na kysloPOTREBNÉ PRÍSADY 3 zemiaky, bobk.list, 2 cele cierne korenia, sol, hl. muka, mala smotana, 2vajcia, pazitka (aj susena) POSTUP PRÍPRAVY Najskor si uvarim 2-3 vajcia na tvrdo a necham vychladnut. Potom si dam varit na kocky nakrajane zemiaky spolu s bobkovym listom a celym ciernym korenim, posolim. Ked su zemiaky uvarene dam si zvlast do misky cca 3PL hl.muky a vymiesam s trochou smotany, ostatnu vylejem za staleho miesania do zemiakov. Pridam nadrobno nakrajane uvarene vajco na tvrdo , zamiesam. Ked sa zacne polievka znova varit ( so smotanou ) vlejem " rozhabkanu" muku so smotanou a zahustim. Dochutim octom, cukrom , pazitkou..popripade este dosolim. Mnam ,-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) Alexandra M. (fifr) ID 27412 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 13.12.2013, 14:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Chutná tekvicová polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 tekvica, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 l vody, 1 kocka zeleninového bujónu, štipka soli a kúsok masla POSTUP PRÍPRAVY Na oleji opražíme cibuľu, pridáme prelisovaný cesnak a nadrobno na kocky nakrájanú tekvicu. Restujeme cca 5 minút. Potom zalejeme 1 l vody, keď polievka vrie, pridáme 1 kocku zeleninového bujónu a varíme 10 minút. Odstavíme z ohňa, rozmixérujeme ponorným mixérom, pridáme štipku soli, kúsok masla a necháme prevrieť. Podávame s opraženými kúskami chleba. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Katarína Š. (winslet) ID 67466 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 1.9.2012, 21:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Zemiaková polievka na kysloPOTREBNÉ PRÍSADY 3-4 zemiaky,cca 1,5 l vody,soľ,2 bobkové listy,2 dcl vody,2 kopcovité lyžice hladkej múky,1-3 lyžice smotany na varenie(môže byť aj na šľahanie),1-1a1/2 lyžice octu POSTUP PRÍPRAVY V obrázkovom postupe OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Monika M. (monci81) ID 46679 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 1.2.2022, 19:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Cesnaková krémová polievka - aj deti ľúbia :)PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 1 stredná cibuľa, 6-7 strúčikov cesnaku (pôvodný recept písal 12), 1 lyžica múky, 7 dl vody + 3 dl mlieka (nemala som doma šľahačku) bujón (alebo lyžica vegety) opražený chlieb (rohlík) - na kocky, v rúre na papieri na pečenie opiecť POSTUP PRÍPRAVY Na troške oleja dáme pod pokrievkou zmäknúť cibuľu, potom pridáme nakrájaný cesnak - tiež chvíľu necháme spariť. Pridáme múku, trošku opražíme a nalejeme vodu (ochutenú bujonom alebo soľou a vegetou)+mlieko, ochutíme (môžeme pridať aj č.korenie). Necháme trošku povariť, dávame pozor, kvôli mlieku to môže rýchlo vykypieť, znížime teplotu, dovaríme. Rozmixujeme tyčovým mixérom a podávame. Síce to bola ľahšia polievka, keďže som sľahačku nahradila mliekom, ale deťom strašne chutila. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) Henrieta C. (henina) ID 87360 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 14.1.2013, 19:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Recept na tirolskú polievkuPOTREBNÉ PRÍSADY 20 g masla 2 mrkvy nakrájané na tenké paličky 2 nožičky stonkového zeleru nakrájané na malé kúsky 100 g jačmenných krúp 200-300 g údeného mäsa vcelku, my máme radi údené morčacie mäso, môže byť aj moravské 3 bobkové listy POSTUP PRÍPRAVY Tento recept som odkukala z programu „S Italem v kuchyni“, ktorý dávajú na Prime. Trochu som si ho upravila podľa chutí mojich milých domácich a tak sa polievočka stala u nás jednou z najobľúbenejších. Hoci do nej dávam údené mäso, myslím si, že raz za čas to nie je problém. Pokiaľ to „raz za čas“ nie je raz za týždeň. Tu je recept: 20 g masla 2 mrkvy nakrájané na tenké paličky 2 nožičky stonkového zeleru nakrájané na malé kúsky Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | dobreazdravo m. (dobreazdravo) ID 243510 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 25.6.2012, 17:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Rýchla a jednoduchá krupicovo-zeleninová polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY obyčajné maslo, detská krupica, vňať zeleru, mrazená zelenina (najlepšie asi mrkva s hráškom) - ja používam väčšinou čerstvú mrkvu a mrazený hrášok, soľ, vegeta, voda POSTUP PRÍPRAVY Maslo roztopíme na slabom ohni v hrnci, pridáme aspoň polievkových lyžíč krupice a trošku popražíme, zalejeme vodou (asi 1,5 litra), pridáme posekanú zelerovú vňať. Keď sa začne variť vsypeme mrazenú zeleninu, pridáme lyžičku vegety, soľ a varíme asi 10-15 minút - kým nie je zelenina celkom mäkká. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Dana P. (pokemonka) ID 48024 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 4.8.2012, 8:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
fazuľová polievka so smotanovými osúchmiPOTREBNÉ PRÍSADY deň vopred namočená fazuľa, soľ, hladká múka, smotana na šľahanie osúchy: 300g polohrubej múky, 300g hladkej múky, 1 vajce, 1dcl oleja, 3dcl mlieka, 1 kvasnice, 2ČL soli, 2 kyslé smotany POSTUP PRÍPRAVY moja obľúbená z detstva :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Martina Š. (avivazka) ID 137431 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Pikantna paradajkova so zemiakmiPOTREBNÉ PRÍSADY zemiaky cibula paradajkovy pretlak/drvene paradajky v konzerve bujon/vegeta klincek skorica sol mlieko ume ocot cukor fereron/eros pista pasta olivovy olej POSTUP PRÍPRAVY Ocistene zemiaky nakrajaj na male kocky, a daj varit spolu s cibulou, do ktorej si napichala par klincekov, s troskou skorice a stipkou soli (ozaj stipkou, neskor pridas bujon). Ked su zemiaky uvarene do makka, vyber cibulu, na panvici si na lyzici olivoveho oleja opraz pretlak/paradajkove pyre, nechaj prazit cca 3-5 minut, potom pridaj PL cukru (mozno sa to zda niekomu zbytocne, ved pretlak sa da pridat priamo do zemiakov, ale nie je to ono. osmazenie pretlaku da polievku zvlastnu skolskojedalensku prichut, v tom je to caro ,-) ). Do zemiakov pridaj bujon a feferonku (ja som dala eros pista pastu, mensiu kavovu lyzicku). Paradajkovu zmes pridaj do zemiakov a nechaj prejst varom. Na zaver pridaj trochu (deci) mlieka, udajne zabrani naslednej kyseline z polievky. Dochucuj solou, octom, cukrom... Pozor! Ume ocot je slany, pozor teda na pomery so solou/bujonom a tymto octom... Tato polievka sa da samozrejme spravit aj bez stiplavej zlozky, vyhoda je, ze je s tymi zemiakmi sytejsia. Ja si do nej pridavaj aj struhany syr. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Zuzana H. (Huma) ID 28927 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 13.6.2012, 5:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Perfektná hubováPOTREBNÉ PRÍSADY 1ks cibula, olej, cervena paprika mleta, asi 2-3 PL hladkej muky, mrkva cca 5 ks, hrst mrazeneho hrasku, stredne velke zemiaky 2 ks, susene huby, voda, sol, korenie mlete a cele, rasca, bujon hubovy alebo zeleninovy, bobkovy list 2 ks POSTUP PRÍPRAVY Huby si namocime do studenej vody aspon 3h pred varenim. Na troche oleja si spenime nadrobno pokrajanu cibulku, pridame mletu cervenu papriku, chvilku orestujeme, aby nezhorkla a prisypeme hladku muku. Zaprazku zalejeme studenou vodou ( ja som dala asi 2.5l), zamiesame a pridame scedene huby. Ked voda zacne vriet, stisime plamen, pridame na kolieska pokrajanu mrkvu a na kocky pokrajane zemiaky, bobkove listy, cele korenie, rascu, bujon. Varime asi hodinku, pridame mrazeny hrasok, povarime par minut. Nakoniec dochutime solou a mletym ciernym korenim. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Ivana B. (brculka8) ID 173421 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 3.8.2013, 21:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
mrkvova polievka so zazvorom.POTREBNÉ PRÍSADY Suroviny 400 g mrkva 50 g maslo 1 ks cibuľa 100 g smotana na varenie 120 g cestovina pohánková 500 ml vývar kurací olej soľ zázvor čerstvý korenie čierne mleté POSTUP PRÍPRAVY Cibuľku orestujeme na oleji do zlatista a pridáme nastrúhanú mrkvu. Na záver restovania pridáme pár plátkov zázvoru. Mrkvu zalejeme vývarom a necháme na malom ohni variť, kým nie je mäkká. Rozmixujeme ponorným mixérom a precedíme. Do precedenej polievky dáme smotanu a povaríme ešte päť minút. Odstavíme a dochutíme soľou a korením. Na záver pridáme maslo a rozmiešame ho do polievky. Môžete ju podávať aj vlažnú, vtedy do nej však prikvapkávajte pár kvapiek citrónovej šťavy. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Andrea Z. (ondre) ID 95183 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1.252 (zobrazuje sa 201-210) | << predošlé 1,.,16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26,.,126 ďalšie >> |