končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 194 (zobrazuje sa 191-194) | << predošlé 1,.,15, 16, 17, 18, 19, 20 |
HOVÄDZIE MÄSO |
stavnate reznePOTREBNÉ PRÍSADY hovadzia rostenka sol mlete korenie struhanka vajce hladka muka 100g rajcinovy pretlak voda 5 klincekov POSTUP PRÍPRAVY z hovadzej rostenky nakrajame rezne, osolime,okorenime,vklepeme v struhanke aby sa riadne zaklepala do v nutra. obalime v muke potom vo vajci. potom sprudka opecieme na panvici z obydvoch stran. dame do zapekacej misy podlejeme rajcinovym pretlakom zmiesany z vodou. pridame do omacky klinceky prikrijeme alobalom a pecieme cca30-40 minut Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) vanda c. (vrabcek2210) ID 6095 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 24.9.2006, 10:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Guláš na český spôsobPOTREBNÉ PRÍSADY 1,5 kg hovädzieho močingu, 4-5 väčších cibúľ, 5 lyžíc maggi polievkového korenia, 1 rajčinový pretlak (konzerva), 3 lyžice kečupu, 0,3 dcl čierneho piva, mletá paprika (1 pol. lyžica), 5 strúčikov cesnaku (riadnych), mletá rasca, mleté korenie, 1 najemno postrúhaný zemiak na zahustenie. POSTUP PRÍPRAVY U nás veľmi neletí klasický guláš mäsovo-zemiakový, ale skôr ten "český" variant :-). Na oleji osmažíme nakrájanú cibuľku, pridáme mäso nakrájané na kocky (treba tam dať aj všetky flaxne, tie sa potom nakoniec vyberú, ale bez nich by to chuťovo nebolo ono), zaprášime mletou paprikou a opekáme. Keď sa mäso "zatiahne" a zbelie,zalejeme vodou, aby bolo ponorené. Dusíme do polomäkka (cca 45 min až hodinku, podľa potreby prilievame vodu), potom pridáme postupne 5 lyžíc maggi, pretlak a kečup, nechame prevriet, potom pivo a dodusíme do mäkka. Nakoniec pridáme najemno postrúhaný zemiak, koreniny a prelisovaný cesnak, necháme na miernom ohni ešte 5 minút prevrieť (treba miešať sem-tam) a odstavíme (cibuľa sa má rozvariť). Vodu treba počas varenia prilievať opatrne priebežne, lebo šťava nesmie zostať riedka, skôr hustejšia (cibuľa a zemiak majú šťavu "správne" zahustiť). Treba variť vo vyššom hrnci, lebo keď pridáte pivo, pení to nejký čas. Ak treba, nakonci trocha dosoliť, lebo zemiak stiahne slanosť maggi polievkového korenia. Podávame so žemľovou knedľou a mäsko posypané kolieskami nakrájanej cibule, prípadne trochou nakladanej kápie. Alebo s knedličkami "Kornšpic". ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Adriana L. (kikina) ID 231 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 28.3.2007, 16:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
STEAK S HORČICOVOU OMÁČKOU (2 porcie)POTREBNÉ PRÍSADY SUROVINY 1/4 čajovej lyžičky soli, 1/4 čajovej lyžičky mletého čierneho korenia, 0,5 kg hovädzieho zadného (odstráňte viditeľné kúsky tuku). Na omáčku: 1/3 šálky cibule, 1/4 šálky koňaku alebo brandy, 1/4 šálku hovädzieho vývaru, 1/3 šálky horčice (1 šálka = 250 ml) POSTUP PRÍPRAVY POSTUP Umyte a osušte mäso. Okoreňte ho a osoľte. Do panvice nalejte trochu oleja, rozpáľte ho a vložte steak. Opekajte ho z každej strany 5 minút. Vyberte steak z panvice a udržujte ho teplý. Do panvice nasypte cibuľu a pražte ju 1 minútu. Pridajte koňak (brandy) a priveďte do varu (ale nevarte). Pridajte hovädzí vývar a horčicu, pomaly varte a miešajte cca 2 minúty. Hotovú omáčku nalejte na mäso. 1 porcia obsahuje cca 430 kcal, 40 g bielkovín, 20 g sacharidov, 15 g tuku, 1 g vlákniny. Koňak alebo brandy – aj keď dodajú jedlu vynikajúcu chuť – zvyšujú jeho energetickú hodnotu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Monika F. (Monika12) ID 2563 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 23.5.2009, 11:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
ROŠTENKA ESTERHÁZYPOTREBNÉ PRÍSADY Plátky roštenky, soľ, čierne korenie, hl.múka, koreňová zelenina, cibuľa, zrnká čierneho a nového korenia po 4ks, bobkový list, kúsok citrónovej kôry, citrónová šťava, 1,5 dcl, bieleho vina, kyslá smotana ...vývar ... POSTUP PRÍPRAVY Roštenky naklepeme, po okrajoch narežeme, osolíme okoreníme, obalíme v múke a prudko opečieme. Osobitne orestujeme koreňovú zeleninu s cibuľou s koerním a bobkovým listom a citronovou kôrou zalejeme vývarom (aj hovädzím). Do tejto zeleniny potom pridáme opečenú roštenku ktorú dusíme do mäkka (ja to robím v patentnom hrnci a naozaj je to super rýchlo). Potom roštenku preložíme , do šťavy pridáme víno citrónovú šťavu prevaríme–-tá vôňa priláka všetko osadenstvo domova (ja som to zmixovala ale originál sa nemixuje) a zahustíme múkou a kyslou smotanou -je to VINIKAJUCE !!! manžel pred konzumáciu nech Vám naleje víno a chváli Vás do neba lebo potom sa už nezmôže na slovo...... Prajem Dobrú chuť!!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Ema S. (majlus) ID 749 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 194 (zobrazuje sa 191-194) | << predošlé 1,.,15, 16, 17, 18, 19, 20 |