končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 1.168 (zobrazuje sa 191-200) | << predošlé 1,.,15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25,.,117 ďalšie >> |
SLADKÉ JEDLÁ |
lievancePRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY lievancové cesto z droždia, parížska šlahačka, ochutený tvaroh, jahody, čokoláda, lekvár POSTUP PRÍPRAVY . ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Jana Halajová (gingerka) ID 38161 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Zdravé špaldové palacinky (bez kravského mlieka,vajec a cukru) :-)POTREBNÉ PRÍSADY 200g špaldovej múky, 50g pohánkových vločiek, cca 600 ml sójového mlieka, 1 PL sójového alebo klasického masla, 1 PL agávového sirupu, štipka morskej soli POSTUP PRÍPRAVY Do letného mliečka pridáme maslo, múku, vločky, Agave a štipku soli.Všetko spolu zamiešame, kľudne aj ponorným mixérom na polohusté cesto.Necháme asi 20 min. postáť.Prvý krát palacinkáreň potrieme maslom a zvoľna prepečieme dôkladne z obidvoch strán.Ostatné palacinky sa mastiť nemusia, vôbec sa neprilepujú. My ľúbime citrónové palacinky: palacinku pokvapkáme citrónovou šťavou,posypeme čistou škoricou a polejeme javorovým sirupom.Alebo len natreté Melasou.Samozrejme záleží od Vašej chute,takže palacinky si naplňte podľa seba.Ja preferujem zdravú a diétnu verziu a chutia aj tak. Z tejto dávky vyšlo cca 14 menších ks,ale záleží aj od hrúbky cesta a veľkosti panvice. Keďže sú bez cukru,palacinky sa môžu použiť aj na slano naplnené podusenou zeleninou. Prajem dobrú chuť :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Mária K. (konteska) ID 177553 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 23.5.2013, 18:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Vynikajúce tvarohové fánky ...POTREBNÉ PRÍSADY 450 g hladkej múky, 1 KL sódy bikarbóny, trochu soli, 3 vajcia, 250 g jemného tvarohu (ja som dala 275 g tvaroh - PILOS - z LIDLA), 100 g palmarinu (ja som dala maslo) a 1 PL rumu /nemusí byť/... POSTUP PRÍPRAVY Všetko dobre vymiesiť /miesila som dosť dlho/, cesto je husté....dať na hodinku odpočinúť do chladničky...potom vyvaľkať na asi 0,5 cm a radielkom vykrojiť....smažiť na horúcom oleji z oboch strán...ešte teplé obaliť (práškový cukor zmiešaný s vanilkou)...z jednej dávky je približne 25 ks... :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 50 návštěvníkov) alena k. (ala75) ID 80836 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (39) posledné: 22.2.2020, 8:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
pudingoš podla Miinka K. (miinka) ID 45774 |PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY x POSTUP PRÍPRAVY x ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Erika j. (erikaPN3) ID 258622 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Cokoladovy kolacik detska verziaPOTREBNÉ PRÍSADY 3 vajcia 150g krystaloveho cukru 1 lyzicka vanilkovej aromy 1 plna lyzica kakaa 1 vacsie jablko 100g mletych mandli 70g jemnej detskej krupice olej POSTUP PRÍPRAVY Jablko osupeme a nastruhame. Zltka oddelime od bielok. Z bielok vyslahame tuhy sneh. Zltka vymiesame s cukrom do penista. K zltkam a cukru pridame kakao, detsku krupicu a vanilkovu aromu, znova vymiesame. Primiesame nastruhane jablko a cesto nechame chvilku postat. Zatial si vyhrejeme ruru na 180st. a formu si vytrieme olejom,pripadne vysypeme struhanym kokosom. Do cesta nakoniec primiesame sneh z bielok, zlahka aby sme neporusili nadychanost bielok a kolac nam neklesol (nepouzivame prasok do peciva, ani sodu). Cesto vylejeme do prichystanej formy a dame piect do vyhriatej rury na 30 minut. Hotovu tortu nechame chvilku vychladnut a potom odstranime kraj tortovej formy. Tortu nechame poriadne vychladnut. Polejeme pravou belgickou cokoladou roztopenou v slahackovej smotane, najlepsi je este teply :o) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Janka K. (walky) ID 58982 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 29.4.2015, 8:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Hrnčeková bábovkaPOTREBNÉ PRÍSADY hrnček kryštáloveho cukru, 2 hrnčeky polohrubej múky, jeden vanilkový puding alebo Zlatý klas, 1 prášok do pečiva, 1 vanilkový cukor, 2 vajíčka, 3/4 hrnčeka oleja, hrnček mlieka, tvaroh, hrozienka, kakao, orechy, kokos - aké chcete a ľúbite prísady, také si nachystajte, práškový cukor na posypanie POSTUP PRÍPRAVY Do misky si dáme cukor, múku, prášok pudingu, prášok do pečiva, vanilínový cukor a premiešame. Postupne pridáme mlieko, vajíčka, olej, tvaroh, hrozienka ... Poriadne rozmiešame. Nachystáme si formu na bábovku a to tak, že ju vymastíme a vysypeme strúhankou. Dáme si predhriať rúru na asi 160 stupňov. Do formy nalejeme 3/4 cesta a do zbytku pridáme kakao, alebo nastrúhanú horkú čokoládu a vylejeme do formy. Cesto vo forme trochu rozmiešame, aby bola bábovka pekne farebná. Dáme piecť približne na 40minút. Vyskúšame špáratkom, či sa cesto nelepí a ak bude suché bábovku vytiahneme vyklopíme na väčší tanier. Po miernom vychladení cez sitko preosieme práškovy cukor a papáme :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Sabi H. (Bupinka25) ID 263233 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
ŠÚĽANCE S MAKOMPOTREBNÉ PRÍSADY 300g zemiakov\\100g hrubej múky\\soľ\\kryštálový cukor\\mak POSTUP PRÍPRAVY Deň vopred (alebo aj v teň deň) uvaríme zemiaky v šupke. Na druhý deň ich ošúpeme a pomelieme na mäsovom mlynčeku.\r\nDo zemiakov pridáme múku, soľ a vypracujeme hladké cesto. esto zbytočne dlho nemiesime, aby sa nezačalo lepiť.\r\nNa pomúčenej utierke cesto vytvarujeme na valček hrubý cca 1,5 cm, z ktorého postupne nakrájame cca 1 cm kúsky. Tieto potom ešte medzi dlaňami ušúľame.\r\nVaríme v osolenej vode, kým šúľance nevyplávajú na hladinu. Posypeme mletým makom zmiešaným s kryštálovým cukrom a na dozdobenie môžme na tanieri aj práškový cukor.\r\n\r\nDobrú chuť ,) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Sabi H. (Bupinka25) ID 263233 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 10.1.2014, 14:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
sulance z zemiakovPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY zemiakova kasa od nedele co ostala, ci varene zemiaky,polohruba muka,vajicko, mak ci orechy,lyzicka masla a este kypiaci prasok POSTUP PRÍPRAVY chcela som upratat chladnicku od silvestra ci posilvestra,a aaa zemiaky varene pomagane co s nimi?? no do kosa nie? uz tych 25dkg nik nebude jest-zbytok, a zasiahla babka nieee urobime sulance na veceru. ja : predstava bordelu z muky a roboty nieeee babka : to je chvilka postavila som hrniec s vodou troska osolit. pomucila dosku vykydla zemiakovu kasu a ostruhala som poriadne na struhaku nech su tam neni hrudky pomagala pridala vajicko trosku kypiaceho prasku a magat a magat a pridavat muku aby bolo cesto tuchsie a sulat velke sulky potom male sulky az najmensie sulky a to uz syn somnou hadzal do hrnca,a miesat a miesat az vyplavu vsetky navrch a voda zovrie mozme scedit . pridate lyzicku masla potom na tanieri orechy ci mak a hotovo,odisly tak rychlo ze ich nemam ani odfotene... a mam veceru z kosa ha ha ha ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Klaudia Š. (bohyna) ID 15794 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (13) posledné: 16.10.2019, 17:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Nepečená piškótová tortaPOTREBNÉ PRÍSADY 2 balíčky guľatých piškót 3 kelímky kyslej smotany 3-4 balíčky vanilkového cukru 200g guľatého ovocia POSTUP PRÍPRAVY 1. Do malej misky si dáme smotany a vanilkové cukre a zamiešame. 2.Na dno veľkej misky dáme piškóťy a nalejeme trochu smotany. Na smotanu dáme ovocie. Takto to robíme až dovedy, dokým sa nám neminie smotana 2.Takto urobenú tortu dáme na asi 3,5 hodiny do chladničky a podávame. Prajem dobrú chuť:D ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Miroslav Š. (mirkostofa) ID 265158 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Vyprážané jablkáPOTREBNÉ PRÍSADY 300 g jabĺk, 2 až 3 vajcia, hladká múka, hnedý cukor, mletá škorica, vanilínový cukor, smotana na šľahanie, olej na vyprážanie POSTUP PRÍPRAVY Celé vajcia rozšľaháme. Prilejeme do nich smotanu, ochutíme mletou škoricou, vanilínovým cukrom, prisypeme múku a vypracujeme polotuhé cestíčko. Jablká aj so šupkou nakrájané na hrubšie kolieska zbavíme zrniečok a posypeme ich hnedým cukrom. Jednotlivé kolieska obalíme v hladkej múke, v cestíčku a vypražíme v panvici na rozpálenom oleji. Na tanieri dozdobíme lístkami mäty. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Bibiána V. (bibiana1986) ID 74423 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 3.1.2013, 14:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1.168 (zobrazuje sa 191-200) | << predošlé 1,.,15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25,.,117 ďalšie >> |