končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 14 (zobrazuje sa 11-14) | << predošlé 1, 2 |
RYŽA A CESTOVINY |
Cestoviny so smotanovou omáčkouPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY bezvaječná cestovina masox sladká smotana šunková saláma hladká múka maslo bazalka POSTUP PRÍPRAVY Dajte variť cestoviny, podľa návodu. Do misky vylejte smotanu a rozmrvte do nej masox. Nakrájajte salámu a opražte ju na masle, zalejte smotanou s bujónom a varte. Pridajte aj trochu mlieka (aby toho bolo viac). Cez sitko to zahustite hladkou múkou rozmiešanou v mlieku. Ešte chvíľu povarte. Omáčkou zalejte cestoviny a posypte bazalkou.Na vylepšenie omáčky môžete pridať aj šampiňóny, kukuricu... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Kávová pochútkaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY CESTO:4 vajcia, 180g kryštálového cukru, 3 lyžice silnej kávy, 180g hrubej múky, 1 kypriaci prášok. KRÉM:3dl mlieka, 1 žltok, 3 lyžice hrubej múky, 1 lyžica mletej kávy, 200g masla, 200g práškového cukru, 50g mletých orechov /na posypanie/ POSTUP PRÍPRAVY Žltky vymiešame s cukrom do peny, postupne pridáme horúcu kávu a všetko spolu vymiešame.Potom zapracujeme múku s kypriacim práškom a napokon sneh z bielkov. Cesto upečieme na vymastenom a pomúčenom plechu. Vychladnuté cesto pozdlžne prekrojéme na polovicu. Jednu natrieme hrubou vrstvou krému a zykryjeme druhou polovicou. Vrch a boky natrieme zvyškom kremu a posypeme pomletými orechmi. Dáme do chladu odležat a pokrájame na rovnaké rezy. KRÉM: V troche mlieka rozmiešame žltok a múku, vlejeme do zvyšku vriaceho mlieka a miešame,kým zmes nezhustne. Maslo vyšlaháme s cukrom a spojíme ho s vychladnutou kašou, do ktorej sme pridali kávu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (2) posledné: 14.5.2009, 12:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Omelety s kuracím ragúPOTREBNÉ PRÍSADY 4 vajcia, 4 lyžice smotany, 2 lyžice hladkej múky,sol olej Kuracie ragú: 200g kuracích prs, olej, sol, mleté čierne korenie, 1/2 cibule, 100 g šampionov,1 červená paprika, 50g hrášku, 1 lyžička citronovej štavy, 2dl smotany, 1 lyžica maizeny POSTUP PRÍPRAVY Vajcia vyšlaháme so smotanou a štipkou soli a za stáleho miešania pridáme múku. Na panvici zohrejem trocha oleja a postupne na nom upečieme omelety. Omelety naplníme kuracím ragú, pleložíme na polovicu a podávame so zeleninovým šalátom. Kuracie ragú: Maso pokrájame na kocky a prudko opečieme. Pridáme očistenú nadrobno pokrájanú cibulu, osolíme, okoreníme a krátko podusíme. Šampiony očistíme, pokrájame, papriku očistíme, zbavíme jadier, pokrájame a spolu so šampionmi pridáme k masu. Podlejeme trochou vody a dusíme asi 5 minút. Pridáme hrášok, ochutíme citr. štavou a udusíme domakka. V smotane rozmiešame maizenu, vylejem na ragú a za stáleho miešania krátko povaríme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Masová velkonočná roládaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 500g lístkového cesta, olej, 200g chudeho maska /podla vášej chuti/, 150g poru,4 paradajky, 4 vajcia natvrdo uvarené, sol, mleté čierne korenie, 1 vajce, mak alebo rasca. POSTUP PRÍPRAVY Lístkové cesto rozvalkáme na hrúbku 3mm do tvaru obdlžnika. Na troche oleja si opražíme za stáleho miešania mleté maso, osolíme, okoreníme, podlejeme vodou a opekáme, kým sa voda nevyparí.Pridáme očistený umytý nadrobno pokrájaný por, premiešame a rozložíme na pripravené cesto. Posypeme ošúpanými, na drobno posekanými vajciami, pokrájanými paradajkami. Boky cesta preložíme, aby nám plnka nevytiekla a zavinieme. Závin uložíme na plech, potrieme rozšlahaným vajcom, posypeme makom alebo rascou a vo vyhriatej rúre pečieme do zlatista ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 14 (zobrazuje sa 11-14) | << predošlé 1, 2 |