. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Daša B. (Donatela23) ID 80117
.
mimibazar.sk/donatela23
Oblasť: Levice
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 2.2.2009
Naposledy: 3.2.2021 20:00
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 514
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 7
RECEPTY 14
NÁVODY 2
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 14 (zobrazuje sa 11-14)<< predošlé 1, 2

RYŽA A CESTOVINY

Cestoviny so smotanovou omáčkou


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

bezvaječná cestovina masox sladká smotana šunková saláma hladká múka maslo bazalka

POSTUP PRÍPRAVY

Dajte variť cestoviny, podľa návodu.
Do misky vylejte smotanu a rozmrvte do nej masox. Nakrájajte salámu a opražte ju na masle, zalejte smotanou s bujónom a varte. Pridajte aj trochu mlieka (aby toho bolo viac). Cez sitko to zahustite hladkou múkou rozmiešanou v mlieku. Ešte chvíľu povarte. Omáčkou zalejte cestoviny a posypte bazalkou.Na vylepšenie omáčky môžete pridať aj šampiňóny, kukuricu...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Kávová pochútka


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO:4 vajcia, 180g kryštálového cukru, 3 lyžice silnej kávy, 180g hrubej múky, 1 kypriaci prášok. KRÉM:3dl mlieka, 1 žltok, 3 lyžice hrubej múky, 1 lyžica mletej kávy, 200g masla, 200g práškového cukru, 50g mletých orechov /na posypanie/

POSTUP PRÍPRAVY

Žltky vymiešame s cukrom do peny, postupne pridáme horúcu kávu a všetko spolu vymiešame.Potom zapracujeme múku s kypriacim práškom a napokon sneh z bielkov.
Cesto upečieme na vymastenom a pomúčenom plechu. Vychladnuté cesto pozdlžne prekrojéme na polovicu. Jednu natrieme hrubou vrstvou krému a zykryjeme druhou polovicou. Vrch a boky natrieme zvyškom kremu a posypeme pomletými orechmi. Dáme do chladu odležat a pokrájame na rovnaké rezy.
KRÉM: V troche mlieka rozmiešame žltok a múku, vlejeme do zvyšku vriaceho mlieka a miešame,kým zmes nezhustne. Maslo vyšlaháme s cukrom a spojíme ho s vychladnutou kašou, do ktorej sme pridali kávu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (2) posledné: 14.5.2009, 12:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Omelety s kuracím ragú



POTREBNÉ PRÍSADY

4 vajcia, 4 lyžice smotany, 2 lyžice hladkej múky,sol olej Kuracie ragú: 200g kuracích prs, olej, sol, mleté čierne korenie, 1/2 cibule, 100 g šampionov,1 červená paprika, 50g hrášku, 1 lyžička citronovej štavy, 2dl smotany, 1 lyžica maizeny

POSTUP PRÍPRAVY

Vajcia vyšlaháme so smotanou a štipkou soli a za stáleho miešania pridáme múku. Na panvici zohrejem trocha oleja a postupne na nom upečieme omelety. Omelety naplníme kuracím ragú, pleložíme na polovicu a podávame so zeleninovým šalátom.
Kuracie ragú: Maso pokrájame na kocky a prudko opečieme. Pridáme očistenú nadrobno pokrájanú cibulu, osolíme, okoreníme a krátko podusíme. Šampiony očistíme, pokrájame, papriku očistíme, zbavíme jadier, pokrájame a spolu so šampionmi pridáme k masu. Podlejeme trochou vody a dusíme asi 5 minút. Pridáme hrášok, ochutíme citr. štavou a udusíme domakka. V smotane rozmiešame maizenu, vylejem na ragú a za stáleho miešania krátko povaríme.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Masová velkonočná roláda


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

500g lístkového cesta, olej, 200g chudeho maska /podla vášej chuti/, 150g poru,4 paradajky, 4 vajcia natvrdo uvarené, sol, mleté čierne korenie, 1 vajce, mak alebo rasca.

POSTUP PRÍPRAVY

Lístkové cesto rozvalkáme na hrúbku 3mm do tvaru obdlžnika. Na troche oleja si opražíme za stáleho miešania mleté maso, osolíme, okoreníme, podlejeme vodou a opekáme, kým sa voda nevyparí.Pridáme očistený umytý nadrobno pokrájaný por, premiešame a rozložíme na pripravené cesto. Posypeme ošúpanými, na drobno posekanými vajciami, pokrájanými paradajkami. Boky cesta preložíme, aby nám plnka nevytiekla a zavinieme. Závin uložíme na plech, potrieme rozšlahaným vajcom, posypeme makom alebo rascou a vo vyhriatej rúre pečieme do zlatista

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 14 (zobrazuje sa 11-14)<< predošlé 1, 2
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu