. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Slávka K. (slavenka) ID 760
.
mimibazar.sk/slavenka
Oblasť: Košice
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 27.8.2005
Naposledy: 22.3.2020 15:58
Aktualizácia: 19.3.2015 14:15
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 35
RODINNÉ FOTOGRAFIE 143
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 2
RECEPTY 168
NÁVODY 2
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 168 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,17 ďalšie >>

TORTY

Varená modelovacia hmota na torty



POTREBNÉ PRÍSADY

Jedna z tých lacnejších.... a super sa mi s ňou pracovalo. 150ml vody, 70g masla, 150g hladkej múky, 500g jemného práškového cukru, pár kvapiek mandľovej arómy

POSTUP PRÍPRAVY

Neviem, či tu už takýto receptík je. Ak, áno, tak to dám preč. Upozornite ma prosim na to, aby sa tu recepty nedupľovali.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 565 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (341) posledné: 11.3.2017, 22:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jablkové muffinky s nutelou



POTREBNÉ PRÍSADY

*250g práškového cukru *350g polohrubej múky *2vajíčka *100ml oleja *trošku soli *1lyžica (r)umu *250ml mlieka *1 škoricový cukor *hrozienka podľa chuti *1 prášok do pečiva *350g nastrúhaných jabĺk *štipka sódy bicarbóny

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny dávame postupne do nádoby. Jablká vytlačíme od šťavy a tak vložíme do cesta. Na záver pridávame prášok do pečiva a sódu bicarbónu a už len zľahka premiešame.
Ukladáme do muffinkových foriem a do každej vložíme lyžičku nutely.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (20) posledné: 9.4.2011, 14:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Štedrý jablkovo-tvarohový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 350g polohrubej múky, 80g tuku, 1/2 prášku do pečiva, 40g cukru práškového, 2 vanilky, 1 vajíčko, 1dcl. mlieka * PLNKA JABLKOVÁ: 5-6 jabĺk nastrúhaných na veľké slížiky, 3 lyžice cukru, 1škoricový cukor, 2hrste popučených pišót. * PLNKA TVAROHOVÁ: 250g krémového tvarohu, 2,5 dcl mlieka, 1 krémový prášok - maizena, 1 vajíčko, 2lyžice cukru (podľa chuti), 1cl. rumu.

POSTUP PRÍPRAVY

1. Z ingrediencií si vypracujeme tuhé cesto a vložíme do chladničky.
2. Nastrúhame jablka ale necukrujeme ich (pustia veľa šťavy a to nechceme).
3. Pripravíme tvaroh zmiešaním všetkých prísad.
4. Cesto vyberieme z chladničky a rozdelíme na dve časti.
5. Rozvaľkáme prvú časť a vložíme do formy vypláchnutej vodou.
6. Na cesto rozložíme jablká, ktoré v rukách vytlačíme od prebytočnej šťavy.
7. Pocukrujeme a poškoricujeme .... a rozložíme potlačené piškóty.
8. Nalejeme tvarohovú plnku.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 46 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (19) posledné: 23.3.2013, 19:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Karfiol so šampiňónmi



POTREBNÉ PRÍSADY

karfiol 0,5kg, soľ 10g, maslo 50g, šapiňóny 50g, smotana na dochutenie

POSTUP PRÍPRAVY

Opláchnutý karfiol vložíme do mierne osolenej vody, keď sa čiastočne uvarí, vyberieme ho a rozoberieme na ružičky.
Očistené a opláchnuté šapiňóny nakrájame na plátky, vložíme do nádoby s roztopeným maslom, krátko dusíme. Potom pridáme pripravený karfiol, zmes dochutíme soľou a zľahka premiešame. Na dochutenie môžete použiť aj kyslú smotanu - lyžičku na hotový šalát.
Karfiol so šampiňónmi podávame ako prílohu k rozličným pokrmom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Mramorová torta so želatínovým krémom


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=8873 podla tohto receptu
Plnka: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=5341
Ozdoba: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=1827

POSTUP PRÍPRAVY

Celá torta bola inšpirovaná a kombinovaná receptíkmi z MMB

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 10.6.2008, 18:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Žemľové knedle kysnuté (5 porcií) z pekárne



POTREBNÉ PRÍSADY

430g hrubá múka, 300g teplé mlieko, 12g droždie, 10g soľ, trošku cukru, 1 menší žĺtok, 90g pokrájaná žemľa

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky ingrediencie vložíme do pekárne a zvolíme vhodný program... môj sa volá DOUGHT a je len miesenie a kysnutie cesta a trvá 1:30 . Posekané žemle pridajte až neskôr aby sa nerozmrvili.:)
Nakysnuté cesto rozdelíme na rovnomerné diely s hmotnosťou asi 600g a vyvaľkáme do tvaru šišiek. Šišky zavaríme do vricej vody, mierne osolenej a varíme 20 -25 minút.
V priebehu varenia knedle obraciame, aby sa rovnomerne uvarili. Knedle môžete aj naparovať v paráku...tiež zhruba 25 minút.
Uvarené knedle vyberieme z vody, prepichujeme vydličkou, aby sa odparili a nakrájame na rovnomerné plátky.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 5.11.2012, 13:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Bavorské dolky - šišky (5 porcií) z pekárne alebo aj bez nej...



POTREBNÉ PRÍSADY

Menšie guľaté dolky z ľahšieho kysnutého cesta, vypražené dozlata, netreté lekvárom, posypané postrúhaným tvarohom a ozdobené šľahočkou. Dolky sú ľahké, na reze pórovité a dobre prepražené.18g Droždie, 63g cukor, 200g teplé mlieko, 500g polohrubá múka, 1 vajíčko, citrónová kôra, soľ, 58g tuk, olej na vyprážanie (do cesta môžete pridať aj kvapku rumu)

POSTUP PRÍPRAVY

Keď budete robiť v pekárni, tak stačí vštko vložiť do nádoby na miesenie a kysnutie a zapnúť vodný program.
Ak budete robiť vez pekárne:
Rozdrobené droždie zamiešame s trochou cukru, rozriedíme malým množstvom vlažného mlieka, pridáme trochu preosiatej polohrubej múky, zamiešame na riedke cesto - kvások - a necháme ho na teple nakysnúť.
Do zvyšku preosiatej múky pridáme vajíčko, zvyšok cukru, dobre umytú, najemno postrúhanú citrónovú kôru, soľ, roztopený vlažný tuk a zvyšné množstvo vlažného mlieka. Nakoniec pridáme nakysnutý kvások, všetko spolu zamiešame na cesto a necháme nakysnúť.
Dobre nakysnuté cesto vyvaľkáme na hrubší plát (asi 15 mm) a okrúhlou formou vypichujeme dolky (5ks na porciu).
Dolky uložíme na pomúčenú dosku a necháme ich znovu nakysnúť. Do nakysnutých doliek urobíme rúčkou hrubšej varechy alebi inou vhodnou pomôckou jamku ( touto stranou dolky vkladáme do oleja). Pripravené dolky vyprážame na rozohriatom oleji dozlata. Po vypražení spodnej strany dolky obrátime a dopražíme.
Vypražené dolky natrieme vymiešaným lekvárom, posypeme postrúhaným tvarohom a na tvaroh nastriekame dávku vyšľahanej šľahačky osladenej práškovým cukrom.
Dolky môžeme podávať aj studené.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 7.10.2012, 15:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Biely koláč - pascha



POTREBNÉ PRÍSADY

0,5 kg bielej hladkej múky, 1 zlatý klas, 1 žĺtko, 1,5 lyžice sušeného mlieka (môže byť aj sunar), 1/5 (polovica) kocky droždia, 3 lyžice oleja, 2 dcl teplého mlieka (podľa hustoty aj viac), soľ a cukor podľa chuti, hrozienka alebo papája kocočky :))

POSTUP PRÍPRAVY

Koláč som robila v pekárni, ale môže sa robiť aj bez nej.
Všetky suroviny zmiešame a miesime aspoň 15-20 minút. Necháme vykysnúť na teplom mieste. Vytvarujeme koláč - vianočku alebo bochník, položíme na plech a necháme ešte kysnúť 10-15 minút. Pečieme v mierne predhriatej rúre. Po upečení som potrela cukrovou vodou...
Ak robíte v pekárni, tak tam suroviny nahádžete a dáte program sladký koláč s medium kôrkou a malý. Ja som pridávala papájové kocočky ale až počas posledného miesenia. Raz som dávala hrozienka už na začiatku a úplne sa mi rozomleli....

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (8) posledné: 24.3.2012, 9:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Hamburské bravčové stehno (10porcií)



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg bravčové stehno, 200g šunka, 150g sterilizované uhorky, 30g soľ, 150g koreňová zelenina (mrkva, zeler, petržlen), 100g cibuľa, 150g margarín, 50g slanina bez kože, 3g divé korenie (nové korenie, celé čierne, bobkový list, tymian), 50g citrón, 50g ocot, 900g voda , 100g hladká múka, 50g horčica, 20g cukor, 500g mlieko, 100g smotana 12%,
PRÍLOHA: žemľové knedle, karlovarské knedle

POSTUP PRÍPRAVY

Plátok duseného bravčového stehna, nakrájaný cez vlákno a poliaty krémovou omáčkou. Na povrchu mäska je šunka nakrájaná na rezančeky a uhorka. Mäsko je šťavnaté, má typickú vôňu a chuť, je prešpikované šunkou a uhorkou. Omáčka je smotanovožtkastá, má jemnú pikantnú chuť a hustejšiu konzistenciu..... toľko sa píše v normách v reštauračnom stravovaní....
1. Opracované, umyté, osušené stehno prešpikojeme polovičnou dávkou šunky, kyslých uhorie a osolíme.
2. Očistenú a umytú koreňovú zeleninku a cibuľu nakrájame na plátky a na polovičnej dávke rozohriateho tuku s pokrájanou slaninkou krátko popražíme.
3. Do základu vložíme pripravené mäsko, pridáme divé korenie, starostlivo opláchnutý citrón, nakrájaný na tenké plátky, mäsko zastrekneme octom, mierne zalejeme horúcou vodou, prikryjeme pokrývkou a dusíme domäkka.
4. Počas dusenia mäso obraciame, podlievame vlastnou šťavoua podľa potreby podlievame horúcou vodou.
5. Mäkké mäso zo šťavy vyberieme, šťavu zahustíme zápražkou pripravenou z tuku a preosiatej hladkej múky.
6. Potom ju rozriedíme vodou, dochutíme horčicou, cukrom, rozmiešame drôtenou metličkou a za občasného miešania varíme najmenej jednu hodinu.
7. V priebehu varenia pridáme do omáčky mlieko a nakoniec zjemníme smotanou.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 3.1.2013, 14:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

syrovo-kukuricový šalát



POTREBNÉ PRÍSADY

1 konzerva sladkej sterilizovanej kukurice (vyberte kvalitnu), 200g tvrdého syra nakrájaného na kocočky, 1 tatárska omáčka ( môžete nahradiť jogurtom alebo kyslou smotanou), 1 lyžička vegety, 1 lyžička sójovej omáčky sladkej

POSTUP PRÍPRAVY

Vštko pekne zmiešate a necháte chvíľku postáť.... a hotovo.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 13.7.2009, 16:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 168 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,17 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu