končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
Celkom: 168 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,17 ďalšie >> |
TORTY |
Varená modelovacia hmota na tortyPOTREBNÉ PRÍSADY Jedna z tých lacnejších.... a super sa mi s ňou pracovalo. 150ml vody, 70g masla, 150g hladkej múky, 500g jemného práškového cukru, pár kvapiek mandľovej arómy POSTUP PRÍPRAVY Neviem, či tu už takýto receptík je. Ak, áno, tak to dám preč. Upozornite ma prosim na to, aby sa tu recepty nedupľovali. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 565 návštěvníkov) KOMENTÁRE (341) posledné: 11.3.2017, 22:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jablkové muffinky s nutelouPOTREBNÉ PRÍSADY *250g práškového cukru *350g polohrubej múky *2vajíčka *100ml oleja *trošku soli *1lyžica (r)umu *250ml mlieka *1 škoricový cukor *hrozienka podľa chuti *1 prášok do pečiva *350g nastrúhaných jabĺk *štipka sódy bicarbóny POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny dávame postupne do nádoby. Jablká vytlačíme od šťavy a tak vložíme do cesta. Na záver pridávame prášok do pečiva a sódu bicarbónu a už len zľahka premiešame. Ukladáme do muffinkových foriem a do každej vložíme lyžičku nutely. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov) KOMENTÁRE (20) posledné: 9.4.2011, 14:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Štedrý jablkovo-tvarohový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 350g polohrubej múky, 80g tuku, 1/2 prášku do pečiva, 40g cukru práškového, 2 vanilky, 1 vajíčko, 1dcl. mlieka * PLNKA JABLKOVÁ: 5-6 jabĺk nastrúhaných na veľké slížiky, 3 lyžice cukru, 1škoricový cukor, 2hrste popučených pišót. * PLNKA TVAROHOVÁ: 250g krémového tvarohu, 2,5 dcl mlieka, 1 krémový prášok - maizena, 1 vajíčko, 2lyžice cukru (podľa chuti), 1cl. rumu. POSTUP PRÍPRAVY 1. Z ingrediencií si vypracujeme tuhé cesto a vložíme do chladničky. 2. Nastrúhame jablka ale necukrujeme ich (pustia veľa šťavy a to nechceme). 3. Pripravíme tvaroh zmiešaním všetkých prísad. 4. Cesto vyberieme z chladničky a rozdelíme na dve časti. 5. Rozvaľkáme prvú časť a vložíme do formy vypláchnutej vodou. 6. Na cesto rozložíme jablká, ktoré v rukách vytlačíme od prebytočnej šťavy. 7. Pocukrujeme a poškoricujeme .... a rozložíme potlačené piškóty. 8. Nalejeme tvarohovú plnku. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 46 návštěvníkov) KOMENTÁRE (19) posledné: 23.3.2013, 19:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Karfiol so šampiňónmiPOTREBNÉ PRÍSADY karfiol 0,5kg, soľ 10g, maslo 50g, šapiňóny 50g, smotana na dochutenie POSTUP PRÍPRAVY Opláchnutý karfiol vložíme do mierne osolenej vody, keď sa čiastočne uvarí, vyberieme ho a rozoberieme na ružičky. Očistené a opláchnuté šapiňóny nakrájame na plátky, vložíme do nádoby s roztopeným maslom, krátko dusíme. Potom pridáme pripravený karfiol, zmes dochutíme soľou a zľahka premiešame. Na dochutenie môžete použiť aj kyslú smotanu - lyžičku na hotový šalát. Karfiol so šampiňónmi podávame ako prílohu k rozličným pokrmom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Mramorová torta so želatínovým krémomPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Cesto: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=8873 podla tohto receptu Plnka: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=5341 Ozdoba: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=1827 POSTUP PRÍPRAVY Celá torta bola inšpirovaná a kombinovaná receptíkmi z MMB OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 10.6.2008, 18:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Žemľové knedle kysnuté (5 porcií) z pekárnePOTREBNÉ PRÍSADY 430g hrubá múka, 300g teplé mlieko, 12g droždie, 10g soľ, trošku cukru, 1 menší žĺtok, 90g pokrájaná žemľa POSTUP PRÍPRAVY Všetky ingrediencie vložíme do pekárne a zvolíme vhodný program... môj sa volá DOUGHT a je len miesenie a kysnutie cesta a trvá 1:30 . Posekané žemle pridajte až neskôr aby sa nerozmrvili.:) Nakysnuté cesto rozdelíme na rovnomerné diely s hmotnosťou asi 600g a vyvaľkáme do tvaru šišiek. Šišky zavaríme do vricej vody, mierne osolenej a varíme 20 -25 minút. V priebehu varenia knedle obraciame, aby sa rovnomerne uvarili. Knedle môžete aj naparovať v paráku...tiež zhruba 25 minút. Uvarené knedle vyberieme z vody, prepichujeme vydličkou, aby sa odparili a nakrájame na rovnomerné plátky. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 5.11.2012, 13:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Bavorské dolky - šišky (5 porcií) z pekárne alebo aj bez nej...POTREBNÉ PRÍSADY Menšie guľaté dolky z ľahšieho kysnutého cesta, vypražené dozlata, netreté lekvárom, posypané postrúhaným tvarohom a ozdobené šľahočkou. Dolky sú ľahké, na reze pórovité a dobre prepražené.18g Droždie, 63g cukor, 200g teplé mlieko, 500g polohrubá múka, 1 vajíčko, citrónová kôra, soľ, 58g tuk, olej na vyprážanie (do cesta môžete pridať aj kvapku rumu) POSTUP PRÍPRAVY Keď budete robiť v pekárni, tak stačí vštko vložiť do nádoby na miesenie a kysnutie a zapnúť vodný program. Ak budete robiť vez pekárne: Rozdrobené droždie zamiešame s trochou cukru, rozriedíme malým množstvom vlažného mlieka, pridáme trochu preosiatej polohrubej múky, zamiešame na riedke cesto - kvások - a necháme ho na teple nakysnúť. Do zvyšku preosiatej múky pridáme vajíčko, zvyšok cukru, dobre umytú, najemno postrúhanú citrónovú kôru, soľ, roztopený vlažný tuk a zvyšné množstvo vlažného mlieka. Nakoniec pridáme nakysnutý kvások, všetko spolu zamiešame na cesto a necháme nakysnúť. Dobre nakysnuté cesto vyvaľkáme na hrubší plát (asi 15 mm) a okrúhlou formou vypichujeme dolky (5ks na porciu). Dolky uložíme na pomúčenú dosku a necháme ich znovu nakysnúť. Do nakysnutých doliek urobíme rúčkou hrubšej varechy alebi inou vhodnou pomôckou jamku ( touto stranou dolky vkladáme do oleja). Pripravené dolky vyprážame na rozohriatom oleji dozlata. Po vypražení spodnej strany dolky obrátime a dopražíme. Vypražené dolky natrieme vymiešaným lekvárom, posypeme postrúhaným tvarohom a na tvaroh nastriekame dávku vyšľahanej šľahačky osladenej práškovým cukrom. Dolky môžeme podávať aj studené. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 7.10.2012, 15:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Biely koláč - paschaPOTREBNÉ PRÍSADY 0,5 kg bielej hladkej múky, 1 zlatý klas, 1 žĺtko, 1,5 lyžice sušeného mlieka (môže byť aj sunar), 1/5 (polovica) kocky droždia, 3 lyžice oleja, 2 dcl teplého mlieka (podľa hustoty aj viac), soľ a cukor podľa chuti, hrozienka alebo papája kocočky :)) POSTUP PRÍPRAVY Koláč som robila v pekárni, ale môže sa robiť aj bez nej. Všetky suroviny zmiešame a miesime aspoň 15-20 minút. Necháme vykysnúť na teplom mieste. Vytvarujeme koláč - vianočku alebo bochník, položíme na plech a necháme ešte kysnúť 10-15 minút. Pečieme v mierne predhriatej rúre. Po upečení som potrela cukrovou vodou... Ak robíte v pekárni, tak tam suroviny nahádžete a dáte program sladký koláč s medium kôrkou a malý. Ja som pridávala papájové kocočky ale až počas posledného miesenia. Raz som dávala hrozienka už na začiatku a úplne sa mi rozomleli.... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (8) posledné: 24.3.2012, 9:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Hamburské bravčové stehno (10porcií)POTREBNÉ PRÍSADY 1 kg bravčové stehno, 200g šunka, 150g sterilizované uhorky, 30g soľ, 150g koreňová zelenina (mrkva, zeler, petržlen), 100g cibuľa, 150g margarín, 50g slanina bez kože, 3g divé korenie (nové korenie, celé čierne, bobkový list, tymian), 50g citrón, 50g ocot, 900g voda , 100g hladká múka, 50g horčica, 20g cukor, 500g mlieko, 100g smotana 12%, PRÍLOHA: žemľové knedle, karlovarské knedle POSTUP PRÍPRAVY Plátok duseného bravčového stehna, nakrájaný cez vlákno a poliaty krémovou omáčkou. Na povrchu mäska je šunka nakrájaná na rezančeky a uhorka. Mäsko je šťavnaté, má typickú vôňu a chuť, je prešpikované šunkou a uhorkou. Omáčka je smotanovožtkastá, má jemnú pikantnú chuť a hustejšiu konzistenciu..... toľko sa píše v normách v reštauračnom stravovaní.... 1. Opracované, umyté, osušené stehno prešpikojeme polovičnou dávkou šunky, kyslých uhorie a osolíme. 2. Očistenú a umytú koreňovú zeleninku a cibuľu nakrájame na plátky a na polovičnej dávke rozohriateho tuku s pokrájanou slaninkou krátko popražíme. 3. Do základu vložíme pripravené mäsko, pridáme divé korenie, starostlivo opláchnutý citrón, nakrájaný na tenké plátky, mäsko zastrekneme octom, mierne zalejeme horúcou vodou, prikryjeme pokrývkou a dusíme domäkka. 4. Počas dusenia mäso obraciame, podlievame vlastnou šťavoua podľa potreby podlievame horúcou vodou. 5. Mäkké mäso zo šťavy vyberieme, šťavu zahustíme zápražkou pripravenou z tuku a preosiatej hladkej múky. 6. Potom ju rozriedíme vodou, dochutíme horčicou, cukrom, rozmiešame drôtenou metličkou a za občasného miešania varíme najmenej jednu hodinu. 7. V priebehu varenia pridáme do omáčky mlieko a nakoniec zjemníme smotanou. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 3.1.2013, 14:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
syrovo-kukuricový šalátPOTREBNÉ PRÍSADY 1 konzerva sladkej sterilizovanej kukurice (vyberte kvalitnu), 200g tvrdého syra nakrájaného na kocočky, 1 tatárska omáčka ( môžete nahradiť jogurtom alebo kyslou smotanou), 1 lyžička vegety, 1 lyžička sójovej omáčky sladkej POSTUP PRÍPRAVY Vštko pekne zmiešate a necháte chvíľku postáť.... a hotovo. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 13.7.2009, 16:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 168 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,17 ďalšie >> |