končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 15 (zobrazuje sa 11-15) | << predošlé 1, 2 |
SLADKÉ JEDLÁ |
SYROVE PRACLIKYPOTREBNÉ PRÍSADY neskor POSTUP PRÍPRAVY vsetko spolu vymiesime, cesto si rozdelime na dve polovice, vyvalkame a vykrajujeme formickou pracliky alebo to, co sa vam paci... :) cesto by malo byt vysoke tak 3 az 4mm kladieme na plech pokryty papierom na pecenie, potierame vajickom, posolime a posypeme drvenou rascou, makom, syrom..cimkolvek, co mate radi :) peciem do zlatova. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 10.8.2009, 18:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
NAJLEPSIA "velkonocna pecka"...plnka AKO JU ROBIM JA...SPECIALNE VYLEPSENY RECEPTPOTREBNÉ PRÍSADY dopisem neskor POSTUP PRÍPRAVY neskor OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (6) posledné: 21.3.2013, 17:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Velkonocny vencekPOTREBNÉ PRÍSADY Takto som ho upiekla ja...podla receptu z mmb..Martinky P. id9033 POSTUP PRÍPRAVY ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (6) posledné: 25.3.2008, 18:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Najlepsi CEZAR SALATPOTREBNÉ PRÍSADY 1 hlavicka ladoveho salatu, kuracie nozicky-bejzbolky :)..kolko kto spapa, starsi chlieb...cierny alebo rascovy, ancovicky, olivovy olej, balzamico ocot, plnotucna horcica, drvenu rascu,majoneza, 1 citron a citronova stava, sol, mlete cierne korenie, cukor, drvene chilli, PARMEZAN GRANA PADANO. POSTUP PRÍPRAVY Kuracinku si umyjeme, dame do misy na pecenie alebo na plech, kto co pouziva..polejeme rastlinnym olejom, ten je lepsi na pecenie...posolime, posypeme drvenym chilli, drvenou rascou, polejeme citronovou stavou z jedneho citrona a jeden citron nakrajame na osminky a supneme ich k masku...vsetko to premiesame, aby sa prisady dostali vsade, podlejeme vodou, a misu zakryjeme alobalom. Dame do vyhriatej rury piect. Ked zacne vonat, skontrolujeme, pekne sa to dusi v tej stave...poriadne masko vytrapime..pecieme, podla potreby podlievame, aby nam nakoniec ostalo dost stavy, lebo neskor tam budeme davat opecene chlebove korky, ktore sa tej stavy musia napit.Stava, ktora nam ostane musi byt viac olejova ako vodnata...Potom masko odkryjeme a este nechame dopiect tak aby masko bolo take zlatohnede ako na fotke. Zabudla som, ze tam mame citrony..tie su z toho najlepsie, pekne sa opecu a skaramelizuju... Ladovy salat omyjeme studenou vodou, a vysusime..ja mam susicku na salat, supnem to tam a je krasne suchy..kto nema..tak necha odkvapkat a moze jemne popritlacat papierovou utierkou. Natrhame ho na mensie kusky do misy...jedna hlavicka vyde tak na 4 mensie porcie, no nam to staci akurat tak pre dvoch, lebo je taky dobry, ze sa ho nevieme dojest a kedze sa u nas usadila delena strava,,,tak ho papame aj kazdy tyzden. Pokracujem..medzi tym si natrham chlebik na kusky..supnem na plech a dam do rury..kym sa pecie kuriatko..a necham ich vysusit do chrumkava...davajte pozor nech sa vam nepripalia..Mne sa to stalo..ale bolo to este tusim lepsie :) Urobime si dresing..zmiesame polovicu poharika majonezy, malu lyzicku balzamicoveho octa, mini lyzicka cukru, stipka soli, mlete cierne korenie, za lyzicku citronovej stavy, troska olivoveho oleja, lyzicku horcice. Vsetko pridavame opatrne, aby to nebolo prekyselene..treba postupne ochutnavat. Ja som tam supla este troska oleja z tych ancoviciek, je to vyraznejsie.. :) Premiesame a keby sa vam to zdalo huste, dolejeme trosinka vody. Vytiahneme kuracinu, bejzbolky si prelozime na tanierik a do vypeku supneme chlebove korky..krutony..ktore sa obalia tym vypekom..a su mnam mnam mnam..aj same sa daju jest.. FINAALE..naberieme salat na tanier...na salat polozime bejzbolky, aj citrony z pekaca..aby sa kazdemu uslo, na to chlebove korky, pokrajane ancovicky..na kusky..kolko kto zvladne..mne stacia aj tri kusky..take male slize..lebo su dost slane a silne....lyzickou "pofrkame" to vsetko dresingom a nakoniec nastruhame PARMEZAN...tot vsjo..Rychlo papat...my to nikdy nevydrzime a samozrejme pojedame uz pri priprave... Ta chut, ked sa vam to vsetko v ustach spoji..je uzasnaaaa...Pre takych labuznikova ako sme my doma to je zazitok... :))) Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 2.5.2012, 23:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jablkove pytePOTREBNÉ PRÍSADY 500g polohrubej muky 150 praskoveho cukru 2 vajicka prasok do peciva 1 vanilkovy cukor stipka soli 1 HERA alebo MASLO 1 citron JABLKA..olupane, nastruhame a do toho pridame 2 balicky skoricoveho cukru. POSTUP PRÍPRAVY Muku si preosejeme, pridame stipku soli, praskovy cukor, prasok do peciva, natruhame cele maslo alebo heru, 2 vajicka, nastruhanu citronovu koru a vymiesime cesto, kym je maslo tuhsie... Nemiesime dlho, lebo by sa nam zacalo teple lepit. Ak sa nahodou aj zacne..dame ho do chladnicky, aby ztuhlo a bude sa s nim dobre pracovat. Len s nim musime potom rychlo robit. Rozdelime si ho na dve polovice. Prvu polovicu vyvalkame opatrne na pomucenej doske na pribliznu velkost pekaca a kedze tento typ cesta je velmi krehky, ja som si to vymyslela tak, ze si ho krajam po pasikoch siroke asi 7 cm a tie este dam na polovicu a potom ich prenasam na plech, na ktorom je papier na pecenie. Takto pokryjeme cely plech, tam kde nam nahodou chybaju nejake kusky, podoplname a "utapkame" :) Natrieme postruhane jablka zmiesane so skoricou..mozu tam byt aj hrozienka..ja som nemala...a znova to zakryjeme cestom...Postup kladenia cesta je ten isty... :) Pecieme vo vyhriatej rure...ja mam elektricku..na 170 az 180 stupnoch, ale kontrolujem to..nikdy neudavam cas pecenia, lebo to uz odhadnem, ked sa pozriem. Kolacik zacne byt zlatavy, treba ho pozriet aj zo spodu troska..a ked je zlaty aj tam..tak je HOTOVO... posypeme praskovym cukrom...a mnam do toho...!!! Nam chuti najviac so sladkou smotanou..nevyslahanou alebo aj so slahackou :))) Tento moj vyzera skoro ako "patchwork"..ha. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 11.1.2010, 19:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 15 (zobrazuje sa 11-15) | << predošlé 1, 2 |