. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Anna J. (Aldo) ID 47989
.
mimibazar.sk/aldo
Oblasť: Kráľovský Chlmec
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 31.5.2008
Naposledy: 18.7.2023 21:41
Aktualizácia: 28.9.2014 21:42
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 22
RODINNÉ FOTOGRAFIE 41
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 21
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 21 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3 ďalšie >>

TORTY

Budapeštianska torta



POTREBNÉ PRÍSADY

7 vajec, 7 lyžíc cukru, ½ pr. do pečiva, štipka sódy bikarbóny, 5 lyžíc polohrubej múky, 2 lyžice kakaa, čokoládová poleva na ozdobu. Krém: 4 lyžice cukru, 200 ml vody, 1 vajce, 2 žĺtky, 2 lyžičky polohrubej múky, 1 vanilka, 70 g kakaa, 100 g čokolády na varenie, 350 g masla.

POSTUP PRÍPRAVY

Bielky vyšľaháme pridáme cukor, žĺtky zmiešame s pr. do pečiva a sódou bikarbónou, postupne primiešame do snehu a nakoniec primiešame múku premiešanú s kakaom. Upečieme, prekrojíme na 3 pláty.
Krém: cukor skaramelizujeme ( ja som dala nie 4 lyžice, ale 5, pretože je to potom dosť horké od čokolády a kakaa), zalejeme vodou a miešame, kým sa rozpustí. Do vychladnutého pridáme žĺtky, vajce, múku, vanilku, kakao, 250 g masla a uvaríme hustý krém., pridáme posekanú čokoládu a miešame, kým sa nerozpustí. Keď vychladne, vmiešame zvyšok masla, najlepšie na druhý deň. Plníme korpus, celú potrieme krémom.

Recept je z knihy Recepty zo života, 6 časť, je výborná, na fotke vyzerá tak nenápadne, mne ju poradila susedka cukrárka, vraj niečo tak dobré už dávno nejedla, a mala pravdu, cez víkend som robila dve, jednu som darovala švagrovi, druhá bola pre manžela.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (10) posledné: 19.9.2010, 20:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

medovníčky



POTREBNÉ PRÍSADY

500g hl.múky, 150 g cukru, 125 g masla, 125 g masla, 125 g medu, 3 vajíčka, 1 lyžička sódy bikarbóny, 1 lyžička škorice, 4 rozdrvené klinčeky - ja som dala perníkové korenie Kotányi. Zmiešame sypké suroviny, do ktorých pridáme vajíčka, roztopené maslo a med. Vypracujeme cesto, ktoré dáme na noc odležať do chladničky. Pečieme na druhý deň po vykrojení, po upečení ešte horúce potrieme vaajíčkomm roztrepaným s 1 lyžicou vody a zdobíme polevou: 1 bielok, 150 g pr. cukru,2 lyžice citronovej šťavy.

POSTUP PRÍPRAVY

500g hl.múky, 150 g cukru, 125 g masla, 125 g masla, 125 g medu, 3 vajíčka, 1 lyžička sódy bikarbóny, 1 lyžička škorice, 4 rozdrvené klinčeky - ja som dala perníkové korenie Kotányi. Zmiešame sypké suroviny, do ktorých pridáme vajíčka, roztopené maslo a med. Vypracujeme cesto, ktoré dáme na noc odležať do chladničky. Pečieme na druhý deň po vykrojení, po upečení ešte horúce potrieme vaajíčkom roztrepaným s 1 lyžicou vody a zdobíme polevou: 1 bielok, 150 g pr. cukru,2 lyžice citronovej šťavy.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

šalátová zmes



POTREBNÉ PRÍSADY

súrne!!!! kúpila som v Tescu šalatovú zmes - predprípravená zmes rôznych druhov, potrebujem pripraviť, nejaký dobrý receptík by sa našiel???Ďakujem!!!! Viem, že mám ísť do diskusií, ale napísala som to aj tam, len na mňa nikto nereagoval.....

POSTUP PRÍPRAVY

,,,,,

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (3) posledné: 20.2.2015, 13:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Na oslavu výročia sobáša - nášho (18 rôčkov)


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

spodná vrstva - ako opitý Izidor, prostredná - gaštanovo - čokoládová, vrchná -len čokoládová

POSTUP PRÍPRAVY

Keď som ju začala robiť, vôbec som nemala predstavu, ale potom moja 5 ročná povedala, aby bola trojdimenzionálna......no comment.... chcela povedať trojposchodová, ale trojdimenzionálna bola rukolapnejšia varianta....

za ten plech neestetický sa hanbím, ale už som to nevedela preložiť :-)))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (13) posledné: 10.2.2010, 20:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Do práce na zajtrajšiu oslavu MDŽ


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

piškotový korpus, tvarohovo - jogurtovo- šľahačková plnka s ríbezľami

POSTUP PRÍPRAVY

už dávno som túto variantu chcela vyskúšať, pretože sa mi tu veľmi zapáčila, trošku som zmenila spôsob prípravy trávy, varenú poťahovaciu hmotu som zafarbila na zeleno a nastrúhala na najhrubšom strúhadle, len som jej urobila málo.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (2) posledné: 18.3.2010, 15:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Nepečené cukrovinky



POTREBNÉ PRÍSADY

pre inšpiráciu - v prípade záujmu doplním. Dcéra nedala pokoj, aby sme pripravili niečo z jej kuchárskej knihy s mackom Pooh. Tak sme pripravili.....

POSTUP PRÍPRAVY

v košíčkoch sú kukuričné lupienky s čokoládou, bielo - ružové sú kokosové, hnedé - čoko masa s piškotami.

Pufove čokoládové rezy
150 g mliečnej čokolády - ja som mala horkú
100 g masla
2 lyžice medu
150 g piškótov
8 kandizovaných čerešní - my sme nemali

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (5) posledné: 23.4.2009, 18:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

pre seba samu na narodeniny



POTREBNÉ PRÍSADY

mramorový korpus, parížska šľahačka s bielou čokoládou a banány, varená poťahovacia hmota

POSTUP PRÍPRAVY

klasika

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (18) posledné: 26.1.2012, 20:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Pre inšpiráciu


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

obyčajná piškóta so štipkou škorice, banány a krém s uvareným salkom, potiahnuté varenou modelovacou hmotou

POSTUP PRÍPRAVY

klasika...pre sestru na narodeniny, ktoré sme oslavovali na vianoce

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 26.1.2012, 20:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Pre mamu na dnešné narodeniny - prvá poťahovaná torta v živote!!!


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

mramorový korpus, vnútri malinové želé vlastná výroba z mrazených malín, parížska šľahačka a banány, na ružičky varená modelovacia hmota - pracovalo sa s ňou fantasticky, potiahnutá je falošným marcipánom.

POSTUP PRÍPRAVY

pre inšpiráciu

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (9) posledné: 8.1.2009, 12:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Marhuľový - alebo slivkový - koláčik



POTREBNÉ PRÍSADY

V prvom kroku:1 Hera, 1,5 hrnčeka kryštálového cukru, 3 hrnčeky polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 1 vanilka - potom v neskoršom štádiu 1,5 hrnčeka mlieka, 2 vajíčka., samozrejme ovocie.

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept som vygooglila ešte v lete, teraz som si spomenula, a práve ho pečiem so slivkami z mrazničky, tak sa chcem podeliť, pretože je dobručký, rýchly, nenáročný. Takže: suroviny z prvého kroku zmesime rukou na mrveničku a odoberieme zo zmesi dve veeeeľké hrste na misku, do zvyšku pridáme 2 vajcia a mlieko, dobre premiešame, vylejeme na vymastený a vysypaný plech, poukladáme ovocie - pôvodný recept je na marhule, ja som skúšala už aj so spomínanými slivkami - podľa chuti dáme na slivky škoricu, a posypeme odobratou mrveničkou, upečieme. Ja to mám práve v rúre, keď stihnem pridám aj fotku.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 21 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu