končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 20 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2 |
TORTY |
Druha v zivote - pre mamicku a sestricku k narodeninamPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY mramorovy korpus od Dasi, krem kombinovany-ladove gastany, salko, potah zo salkoveho marcipanu. POSTUP PRÍPRAVY Naplnena a vyzdobena len tak narychlo, rano pred odchodom do prace :( OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (13) posledné: 13.5.2009, 20:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jablkovy kolacPOTREBNÉ PRÍSADY recept podla: jana j. (Janushinka) ID 30839 Dakujem za recept, vyborny kolacik, vsetkym chutil. POSTUP PRÍPRAVY http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=8925 velmi jednoduchy :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
MOJA PRVA TORTA V ZIVOTE - Na krst - mal to byt kocik, len ho nikto nespoznal :(PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY mramorovy korpus, krem z ladovych gastanov, banany, potah z MMF POSTUP PRÍPRAVY dakujem Martine Z. od ktorej som sa inspirovala http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=10900 aj vsetkym zienkam ktore sem dali svoje recepty, vsetky napady som cerpala odtialto. Ked som ju zdobila, prave sme mali vypadok internetu a tu vyzdobu som robila len tak po pamati :( OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (14) posledné: 10.5.2009, 14:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Kysnute rozky plnene ham and eggs k pivu, vinuPOTREBNÉ PRÍSADY Kysnute cesto: 500g hladkej muky, pol kocky kvasnic, 3-4 dcl vlazneho mlieka, 1KL cukru, 2 KL soli, na hrot noza prasku do peciva, 1 dcl oleja, 1 vajce. Napln: 100-150 g sunky, 1 vajce, 1 strede velka cibula, maslo alebo olej, petrzlenova vnat, cierne korenie, sol. POSTUP PRÍPRAVY Urobime klasicky kysnute cesto, zamiesime, nechame kysnut aj 30-45 minut na teplom mieste. Potom ked vykysne pripravime si napln: Na oleji/masle spenime na drobne kocky pokrajanu cibulu, opecieme do sklovita. Pridame na drobne kocky pokrajanu sunku a petrzlenovu vnat. Kratko podusime, zlozime z ohna a primiesame surove vajicko, okorenime. Premiesame. Potom cesto rozdelime na dve casti. Kazdu z nich rozvalkame do kruhoveho tvaru, prekrojime najprv na 4 casti, a potom este na mensie, aby sme dostali 16 trojuholniikov, podobne ako ked krajame pizzu. Do sirsej casti kazdeho trojuholnika lyzickou vlozime kusok naplne a zvinieme do tvaru rozka. Potrieme rozslahanym vajickom, nechame este chvilu na plechu podkysnut. Posypeme cim chcete, napr. vegetou, alebo mletou pikantnou paprikou. Pecieme na 220 stupnov do zlatista. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Pudingova babovka s bananom a hrozienkamiPOTREBNÉ PRÍSADY 4-5 vajec, 200 g prask. cukru, 2 dcl oleja, 1 prasok do peciva, 1 vanilkovy cukor, 3 vacsie banany, hrst hrozienok, 3 rozne pudingove prasky (ja som dala cokoladovy, vanilkovy a mandlovy), mandlova aroma. POSTUP PRÍPRAVY Najprv sa miesaju zltky s praskovym a vanilkovym cukrom do peny, postupne primiesame nakrajane banany na malicke kocky a hrozienka. Nakoniec primiesame olej a prasok do peciva. Potom do tejto zmesi pridame z bielkov uslahany sneh z bielkov. Cele si to rozdelime do 3 misiek. Do kazdej prisypeme jeden pudingovy prasok. Do mandlovej zmesi som pridala zopar kvapiek mandlovej aromy. Do vysypanej babovkovej formy nalievame postupne vsetky tri zmesy a nakoniec nozom vytvorime osmicky aby bola babovka po upeceni mramorova. (Mne sa to moc nepodarilo a aj tak sa mi tie pudingy farebne nejak zliali, ale na chuti to vobec neskodi). Pecieme na 180 stupnov asi 40 minut. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 23.11.2008, 20:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Jablkovy kolacPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 500g hladkej muky, 150g pras. cukru, 1 cele vajce, 1 zltok, 1 Hera, citronova kora, prasok do peciva Plnka: 1 kg jablk, mleta skorica, 1 vanilkovy cukor, 1 vanilkovy puding, zazvor, citronova kora POSTUP PRÍPRAVY Z prisad spracujeme cesto, ktore dame do chladnicky na cca 2 hodiny. Medzitym ocistime a postruhame jablka. Poriadne ich vyzmykame od stavy a do tejto zmesy pridame ostatne prisady, ochutname, pripadne dochutime kryst. cukrom. Cesto si rozdelime na 2 casti. prvu vyvalkame alebo iba polozime na mensi plech (alebo tortovu formu s priemerom 26cm) vystlany papierom na pecenie a prstami postlacame tak aby bolo cesto aj po okrajoch trosku zdvihnute aby plnka nevytiekla. Na to rozotrieme pripravene jablka a prikryjeme vyvalkanym druhym cestom, alebo ho tam jednoducho nastruhame. Popichame cele vidlickou a potrieme bielkom.Pecieme v teplovzdusnej rure na 180 stupnov cca 40 minut. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 12.6.2009, 22:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Zeleninova polievka na chladne jesenne dniPOTREBNÉ PRÍSADY 1/2 sacka mraz. polievkovej zeleniny (hrasok, mrkva, zeler, karfiol..atd), 1 kocka zeleninoveho bujonu, 2 zemiaky, cierne korenie, 1 KL mletej sladkej cervenej papriky, na posypanie petrzlenova vnat. POSTUP PRÍPRAVY zeleninu, ocistene zemiaky pokrajane na kocky a bujon dame varit, ked vsetko zmakne, dochutime korenim a paprikou a kratko povarime. pred podavanim posypeme petrzlenovou vnatou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Smotanova hubova polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY 2-3 hrste susenych dubakov (alebo inych hub), 2,5 dl smotany na varenie (sladka), 3-4 zemiaky, 1 PL hladkej muky na zahustenie, 1 kocka huboveho bujonu, bobkovy list, cele cierne korenie, sol ocot a samozrejme voda :) POSTUP PRÍPRAVY Huby umyjeme v studenej vode a dame varit do osolenej vody spolu s nakrajanymi zemiakmi a bujonom (pozor ak davate aj sol aj bujon aby ste nepresolili). Pridame bobkovy list a zopar zrniecok cierneho korenia. Varime na miernom ohni kym budu zemiaky uvarene. Potom vymiesame smotanu s hladkou mukou a vlejeme za staleho miesania do polievky. Este chvilku povarime, dochutime octom a mozeme podavat. Tuto polievku milujeme a preto ju varime aj na vianoce. Zvladne ju kazdy. Dobru chut! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 4.11.2010, 18:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Šunkovo-syrové slimákyPOTREBNÉ PRÍSADY 1 lístkové cesto, kečup, chilli omáčka, 150g šunky, 150g plátkového syra, pizza korenie, vegeta, vajce na potretie POSTUP PRÍPRAVY Cesto vyvaľkáme, potrieme kečupom a troškou chilli omáčky (cca 3-4 kvapky), poukladame platky šunky, na to syr, posypeme pizza korením, zrolujeme do rolády a krájame na kolieska. na plechu potrieme rozšľahaným vajcom a do stredu nasypeme trosku vegety. Pečieme najlepšie s ventilatorom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 16.2.2009, 14:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Karamelovo-kokosové šuhajdyPOTREBNÉ PRÍSADY 200g čokolády na varenie, 200g masla (alebo cera), Plnka: 1 salko, kokos podľa vlastného uváženia POSTUP PRÍPRAVY Inšpirovala som sa receptom od Slávky (http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=692) iba náplň je iná. Takže: nad parou (alebo vo vodnom kúpeli? :) ) roztopíme čokoládu s maslom (masla môže byť aj trochu menej, lebo potom v teple šuhajdy rýchlo mäknú. Alebo sa môže dať aj cera pre lepšie tuhnutie a lesk, ale ja mám radšej klasické maslo. (NIE RASTLINNÉ!!!). Kým sa nám úplne roztopí, rozložíme si papierové košíčky. Čokoládu potom vlejeme naspodok košíkov a kým bude tuhnúť, pripravíme si náplň. Deň vopred uvarenú konzervu salka (varíme aspoň tie 2 hodiny) otvoríme a zmiešame s kokosovou múčkou. Tej múčky pridávame toľko, aby sa salko neroztekalo, aby vznikla hustá hmota. potom ňou po lyžičkách plníme šuhajdy. Mne sa hmota aj tak trochu roztekala, tak treba dať pozor aby sa neroztiekla po celom čoko základe aby sme mohli rýchlo poliať druhou vrstvou čokolády aj po okrajoch. Škoda že som na to prišla až na koniec, ale hádam nevadí. Keď dáme druhú vrstvu čokolády, dáme stuhnúť. Zdobenie je už na Vás. :) Dobrú chuť! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) KOMENTÁRE (14) posledné: 29.12.2008, 15:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 20 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2 |