končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 22 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3 ďalšie >> |
CHUŤOVKY |
MIEŠANÝ ŠALÁT / aj k údenému mäsu/POTREBNÉ PRÍSADY 1konzerva sterilizovanej červenej fazule, 1 konzerva šampiónov, 1 konzerva hrášok, 1 konzerva kukurica - zrno, 2 pol.lyžice steriizovanej nakrájanej kápie, 1 stredne veľka červená cibuľa, 1 biely jogurt alebo 1 pochúťková smotana, 1 majolka, soľ. POSTUP PRÍPRAVY Sterilizovanú červenú fazuľu, krájané šampióny, hrášok, kukuricu, na drobno pokrájanú červenú cibuľu dáme do misy. Posolíme podľa chuti. Biely jogurt alebo smotanu zmiešame s majolkou. Nalejeme na zeleninu v mise a dobre premiešame. Necháme postáť aspoň 1 hodinu aby sa chute spojili. Lepšiu stráviteľnosť cibuľe dosiahneme tak, že nakrájanú ju prelejeme varenou vodou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Slané štvorčekyPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 250g polohr.múky, 1/2 balíčka kypr.prášku, 125 g palmarín /Hera/, 1 vajce, 1 žĺtok, šťava z 1/2 citróna, soľ Plnka: 125g tvaroh, 80g Niva, 1 pol.lyžica kyslej smota, 1 čaj.lyžička horčice, soľ, mleté čierne korenie /nemusí byť kto nemá rád. Na potretie. 1 žĺtok Na posypanie: nezomletý mak, strúhaný syr, soľ, mletá červ.paprika POSTUP PRÍPRAVY Suroviny na cesto zmiesime. Dobre vypracované odložíme do chladu na 30min. Potom vyvaľkáme na hrúbku 3 milimetre. Pokrájame na štvorce 5x5cm. Dáme na plech. Polovicu štvorcov natrieme rozšľahaným žltkom, posypeme soľou, makom, strúhaným syrom a štipkou mletej papriky. Upečieme do ružova. Tvaroh a nivu nastrúhame, pridáme smotanzu, horčicu, soľ /kto nemá rád slané tak nedá/ prípadne mleté čierne korenie. Dobre vymiešame. Plnkou pospájame upečené a vychladnuté štvorčeky /čistý s posypaným/ ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Orechy v medePRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Orechy, med POSTUP PRÍPRAVY Mám prosbu. Nevie niektorá žienka ako sa nakladajú orechy do medu? Ďakujem. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (19) posledné: 5.12.2008, 8:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
STERILIZOVANÁ ČERVENÁ KAPUSTA k pečenému mäsu /polotovar/POTREBNÉ PRÍSADY 5kg červenej kapusty Nálev: 2 litre voda, 1/2 litra ocot, 120g soľ, 200g kryšt.cukor, 2dcl olej POSTUP PRÍPRAVY Kapustu nakrájame a zalejeme horúcim nálevom - všetky suroviny na nálev spolu rozvaríme. Občas premiešame a necháme stáť do vychladnutia. Dáme do pohárov uzatvorime a sterilizujeme cca 1/2 hodiny. Keď potrebujeme k mäsu postupujeme nasledovne: Na troche oleja orestujeme do sklovita na kocky nakrájanú cibuľu. Pridáme kapustu z pohára a dusíme do mäkka. Podľa chute pridáme mletú rascu, ocot, cukor - kto ako má rád. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 6.3.2009, 8:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OVOCIE |
Hroznový sirupPOTREBNÉ PRÍSADY xxx POSTUP PRÍPRAVY Chcela by som tento rok urobiť sirup z tmavého hrozna. Bola by som povďačná keby niekto prispel dobrým receptom. Na mmb som nenašla. Ďakujem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 9.9.2008, 6:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
KURACIE PEČIENKYPOTREBNÉ PRÍSADY 1 balík kuracích pečienok, l konzerva šampiónov, 1 väčšie jablko, 1 väčšia cibula, oravská slaninka, grilovacie korenie, trošku oleja, 1/2dcl bieleho vína. POSTUP PRÍPRAVY Pečienky očistíme, umyjeme a pokrájame na väčie kusy, prípadne ak sú dve spojené tak len oddelíme. Trochu osušíme, posypeme grilovacím korením a premiešame. Oravskú slaninku pokrájame na tenké plátky. Zapekaciu misu vymažeme jemne olejom a vyložíme plátkami slaninky. Rozložíme pečienky, na pečienky dáme rovnomerne cibuľu, ktorú sme pokrájali na rezance, potom scedené a prepláchnuté šampióny a jabĺčko, ktoré sme očistili a pokrájali na tenké plátky. Podlejeme víno. Dáme do vyhriatej rúry. Pečieme na 180 stupňoch. Po 15 minutách premiešame. Pečieme asi 30min. Príloha ľubovolná – zemiakové pyré, ryža alebo len chlebík. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 3.4.2009, 15:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
TOFU NA SMOTANEPOTREBNÉ PRÍSADY 1 ks tofu, l ks šampióny v konzerve, sójová omáčka, olej, kečup, šunková saláma /nemusí byť/, kari korenie, pochúťková smotana, mlieko a solamyl, ak niekto má rád slanšie tak aj soľ. POSTUP PRÍPRAVY Tofu pokrájame na kocky dáme do misy a polejeme sójovou omáčkou. Premiešane a v chlade necháme asi 1hodinu. Vo vhodnej nádobe si rozohrejeme olej, pridáme tofu a trochu opražíme. Pridáme scedené a prepláchnuté šampióny, za lyžicu kečupu, pokrájanú šunkovú salámu, ½ lyžičky kari korenia. Podlejeme vodou a dusíme cca 15 minút. Do smotany dáme 2dcl mlieka a za lyžičku solamylu, dobre rozmiešame a vylejeme na tofu, privedieme do varu. Na zjemnenie omáčky môžeme pridať ½ lyžičky kryštálového cukru. Podávame s cestovinamy alebo knedlikom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 15.8.2008, 15:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
ZELENINOVÝ ŠALÁTPOTREBNÉ PRÍSADY 2-3 kareláby gigant, 1a1/2kg paprika, 1kg mrkva, 10 veľkých cibúľ, 2 hl.kapusty, 1 karfiol.Nálev: 4l vody, 8dcl octu, 2 bal.deko, 750g cukor – uvariť. POSTUP PRÍPRAVY Všetkú zeleninu očistiť. Kareláb a mrkvu na hrubo postrúhať. Cibuľu pokrájať na koliečka alebo rezance. Papriku pokrájať taktiež na rezance. Kapustu nastrúhať a karfiol rozobrať na malé ružičky. Zeleninu spolu premiešať. Uvariť nálev a ešte horúcim ale precedeným zaliať zeleninu. Nechať v chlade postáť 24h. Môže sa aj 2 až 3x premiešať. Dať do pohárov, zaliať nálevom. Sterilizovať 5min. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 10.6.2008, 18:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
KEČUP „HEINZ“POTREBNÉ PRÍSADY 2kg paradajky, 25dkg cibuľa, 3 mäsité červené papriky /môže byť aj feferónka/ 1 cvikla, 1 kúsok škorice, 4 klinčeky, 10ks nové korenie, 5ks čierne korenie, 3ks bobkový list, kúsok badiánu 2lyžičky sladkej papriky, 1,25dcl octu, 1 poliev.lyžica horčice, 1 lyžica solamyl, 2 kávové lyžičky soli, 20dkg cukor. POSTUP PRÍPRAVY Paradajky, cibuľu, papriku, feferónku a ošúpanú surovú cviklu pokrájame a dá- me variť. Škoricu, klinčeky, nové korenie, čierne korenie, bobkový list a badián dáme do gázy alebo do kúska plátna, zaviažeme a varíme spolu so zeleninou. Varíme asi 2hodiny. Uvarené okrem korením prepasírujeme, pridáme sladkú papriku a cukor. Dáme znovu variť. Keď sa varí a cukor je rozpustený pridáme nálev z octu, horčice, soli a solamylu. Necháme prejsť varom. Horúce dáme do pohárov, uzavrieme a sterilizujeme cca 10min. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 8.8.2014, 19:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
KAPUSTOVÝ ŠALÁT S RYŽOUPOTREBNÉ PRÍSADY biela kapusta, mrkva, petržlen, cibuľa, sterilizovaný hrášok a kukurica, šoľ, biely jogurt, majolka, ryža POSTUP PRÍPRAVY Bielu kapustu menšiu nastrúhať, pridať surovú strúhanú mrkvu, petržlen a nakrájanú cibuľu /môže byť aj feferónka/. Pridáme sterilizovaný hrášok a kukuricu. 20dkg ryže uvaríme vo vode ochutenej soľou a kari korením. Prepláchneme strudenou vodou a pridáme k zelenine. Dochutíme soľou. Biely jogurt zmiešame s majolkou a zalejeme zeleninu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 22 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3 ďalšie >> |