končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 13 (zobrazuje sa 11-13) | << predošlé 1, 2 |
SLADKÉ JEDLÁ |
rýchle lievancePOTREBNÉ PRÍSADY 160g hrubej múky 200ml mlieka 80g cukru 1lyžička kypriaceho cukru 2 žĺtky 2 bielky 1 lyžička kakaa škorica, kryš.cukor, vanilínový cukor POSTUP PRÍPRAVY Mlieko cukor a žĺtka vymiešame.pridáme postupne múku s kypriacim práškom a sneh z bielkov. Časť cesta si odlejeme a zamiešame doň kakao Z pripravených ciest pečieme v tostovači alebo na panvici na lievance na kvapke oleja lievance.Hneď keď ich vyberieme tak ich posypeme škoricou zmiešanou skryštal. a vanil. cukrom. Môžeme aj natrieť džemom alebo ozdobiť šľahačkou. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 21.2.2009, 15:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Punčový koláč od prababkyPOTREBNÉ PRÍSADY 2 piškóty z 5 vajec: 5 lyžíc kryštálového cukru 5 lyžíc múky 1/2 prášok do pečiva 1 piškóta zo 6 vajec: 6 lyžíc kryštálového cukru 6 lyžíc múky 1/2 prášok do pečiva Plnka: 1dcl rumu 25dg kockového cukru šťava z 5 pomarančov šťava z 1 citrónv pridať červený sirup Poleva: 150g čokolády na verenie, 100-120 g Palmarínu POSTUP PRÍPRAVY Piškóty z piatich vajec: Vajcia si poriadne do peny vymiešame s kryštálovým cukrom (šľaháme asi 10min). Potom tam pridáme múku a práškový cukor. Cesto vylejem na plech vyloˇuený papierom na pečenie. Takto si pripravíme obe piškoty. Piškóta zo šiestich vajec: tak ako z piatich. Plnka: Piskótu zo šiestich vajec potrháme do misy. Zalejeme šťavou z pomarančov a citrónov, pridáme rum s cukrom (v hrnci na plameni si v rume za stáleho miešania rozpustíme cukor). Podľa potreby pridáme ovocný sirup červenej farby a poriadne zmiešame. Na pišktóty natrieme tenkú vrstvu džemu (malinový, ríbizlový) a na jednu piškótu navrsvýme plnku a prikryjeme druhým plátom piškóty. Na noc dobre zaťažíme a na druhý deň polejem čokoládou. Čokoládu si nad parou rozpostíme s rastliným tukom(palmarín) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 15.4.2015, 14:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Ríbezľový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 400g polohrubej múky + na vysypanie plechu 60g práškového cukru 4 žĺtky 2 lyžice mlieka 240g margarínu + 10g na vymastenie plechu 1 prášok do pečiva POLEVA: 600g ríbezlí (môžu byť aj mrazené) 4 bielky 350g práškového cukru + 50g POSTUP PRÍPRAVY Múku premiešame s práškomdo pečiva. Pridáme tuk, žĺtky, cukor, mlieko a ručne umiesime cesto. Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto do tavru odĺžnika veľkosti pekáča ( ja mám veľkosť 25x40) a prenesiéme na plech. V predhriatej rúre do ružova upečieme (cca. 200-250 °C). Po vybraní z rúry dáme na cesto ríbezle. Z bielkov a 350g práškového cukru vyšľaháme penu, ktorú pomocou stierky rozotrieme na ríbezle. Posypeme 50g práškového cukru a v mierne teplej rúre dopečieme, aby sa pena rozpustila. Tento múčnik sa skvele hodí na horúce letné dni je zároveň kyslý aj sladký..... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 27.2.2009, 18:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 13 (zobrazuje sa 11-13) | << predošlé 1, 2 |