. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Viktória Kováčová (viktoria1984) ID 36482
Oblasť: Humenné
Telefon: 0918414410
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 22.2.2008
Naposledy: 1.9.2015 22:50
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 1
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 13
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 13 (zobrazuje sa 11-13)<< predošlé 1, 2

SLADKÉ JEDLÁ

rýchle lievance



POTREBNÉ PRÍSADY

160g hrubej múky
200ml mlieka
80g cukru
1lyžička kypriaceho cukru
2 žĺtky
2 bielky
1 lyžička kakaa
škorica, kryš.cukor, vanilínový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Mlieko cukor a žĺtka vymiešame.pridáme postupne múku s kypriacim práškom a sneh z bielkov. Časť cesta si odlejeme a zamiešame doň kakao
Z pripravených ciest pečieme v tostovači alebo na panvici na lievance na kvapke oleja lievance.Hneď keď ich vyberieme tak ich posypeme škoricou zmiešanou skryštal. a vanil. cukrom. Môžeme aj natrieť džemom alebo ozdobiť šľahačkou.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 21.2.2009, 15:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Punčový koláč od prababky



POTREBNÉ PRÍSADY

2 piškóty z 5 vajec:
5 lyžíc kryštálového cukru
5 lyžíc múky
1/2 prášok do pečiva
1 piškóta zo 6 vajec:
6 lyžíc kryštálového cukru
6 lyžíc múky
1/2 prášok do pečiva
Plnka: 1dcl rumu
25dg kockového cukru
šťava z 5 pomarančov
šťava z 1 citrónv
pridať červený sirup
Poleva: 150g čokolády na verenie, 100-120 g Palmarínu

POSTUP PRÍPRAVY

Piškóty z piatich vajec:
Vajcia si poriadne do peny vymiešame s kryštálovým cukrom (šľaháme asi 10min). Potom tam pridáme múku a práškový cukor. Cesto vylejem na plech vyloˇuený papierom na pečenie. Takto si pripravíme obe piškoty. Piškóta zo šiestich vajec:
tak ako z piatich.

Plnka:
Piskótu zo šiestich vajec potrháme do misy. Zalejeme šťavou z pomarančov a citrónov, pridáme rum s cukrom (v hrnci na plameni si v rume za stáleho miešania rozpustíme cukor). Podľa potreby pridáme ovocný sirup červenej farby a poriadne zmiešame.

Na pišktóty natrieme tenkú vrstvu džemu (malinový, ríbizlový) a na jednu piškótu navrsvýme plnku a prikryjeme druhým plátom piškóty. Na noc dobre zaťažíme a na druhý deň polejem čokoládou. Čokoládu si nad parou rozpostíme s rastliným tukom(palmarín)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 15.4.2015, 14:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Ríbezľový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 400g polohrubej múky + na vysypanie plechu
60g práškového cukru
4 žĺtky
2 lyžice mlieka
240g margarínu + 10g na vymastenie plechu
1 prášok do pečiva

POLEVA: 600g ríbezlí (môžu byť aj mrazené)
4 bielky
350g práškového cukru + 50g

POSTUP PRÍPRAVY

Múku premiešame s práškomdo pečiva. Pridáme tuk, žĺtky, cukor, mlieko a ručne umiesime cesto.
Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto do tavru odĺžnika veľkosti pekáča ( ja mám veľkosť 25x40) a prenesiéme na plech. V predhriatej rúre do ružova upečieme (cca. 200-250 °C). Po vybraní z rúry dáme na cesto ríbezle. Z bielkov a 350g práškového cukru vyšľaháme penu, ktorú pomocou stierky rozotrieme na ríbezle. Posypeme 50g práškového cukru a v mierne teplej rúre dopečieme, aby sa pena rozpustila.
Tento múčnik sa skvele hodí na horúce letné dni je zároveň kyslý aj sladký.....

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 27.2.2009, 18:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 13 (zobrazuje sa 11-13)<< predošlé 1, 2
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu