končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 31 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Fajnové pudingové rezy s ovocímPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 5 vajička, 12 lyžic kryštaloveho cukru, 12 lyžic muky, 3 lyžice oleja, pol balička prašku do pečiva, kompotove ovocie - čierne ríbezle, čučoriedky, černice alebo aké máte radi. KREM: 1 L mlieka, 3bal. zlaty klas, 10 lyžic cukru, 3 lyžice kakaa, 1 palmarin, 2 želatinové ovocné pudingy v prašku. POSTUP PRÍPRAVY CESTO: Vajička s cukrom vymiešame do peny, pridame olej, múku, a prašok do pečiva. vymiešame a vylejeme na vymasteny a pomúčeny plech a dame piecť. KREM: V 750 ml mlieka rozvarime palmarín a cukor.Vo zvyšku mlieka rozmiešame 3 zlate klasy a kakao a vylejeme do vriaceho mlieka. Varíme do zhustnutia a ešte teplý krém vylejeme na upečene cesto a rozotrieme. Odkvapkané ovocie ukladame na krém a zo želé a kompotovej šťavy uvaríme želatínu, ktoru vylejeme na ovocie a dame schladiť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Syrové rožkyPOTREBNÉ PRÍSADY 250g muky, troška soli, 125g struhaneho parenicoveho syra, 125g masla, 5 lyžic bieleho vína, 1 vajičko na potieranie, struhany syr na posypanie, mleta paprika, olej. POSTUP PRÍPRAVY Múku, sol, víno, struhaný parenicovy syr, maslo vymiešame z toho hladke cesto. Nechame to trošku odležať.Cesto rozvalkame a narežeme trojuholniky. Zavinieme zo širšej strany a vytvorime rožky.Potrieme rozšlahaným vajičkom zmišanym so soľou a mletou červenou paprikou a troškou oleja.Na vrch posypeme struhanym syrom. Pečieme na vymastenom a pomučenom plechu do zlatista. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Suprový jahodový zákusokPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 4 vajička, 20dkg praškový cukor, 1dcl oleja, 1dcl vody, 3 lyžice kakaa, 20dkg muky, pol prašku do pečiva. KREM: 20dkg masla, 15 dkg praškový cukor, 2 jahodove pudingy v prašku, zavarané jahody, čokoladova poleva. POSTUP PRÍPRAVY CESTO: Žltky vymiešať s cukrom, pridať olej, vodu, kakao, prašok do pečiva. Všetko vymiešať a nakoniec pridajte tuhy sneh z bielkov.Cesto vyliat na vymasteny a pomučeny plech a dajte piecť. KREM: V 3dcl jahodovej šťavy uvariť pudingy a nechať vychladnuť.Maslo vymiešať s cukrom a pridavajte vychladnlutý jahodovy puding.Do krému zamiešajte kusky jahôd a natierať na cesto. Na vrch postruhajte cokoladu alebo polejte čokoladovou polevou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 20.5.2009, 10:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Rebierko na pivePOTREBNÉ PRÍSADY bravčove kare s kosťou alebo rebierka, 8 lyžic svetleho piva, 1 lyžica horčice, 2 lyžice oleja, mlete korenie, sol, 1 jablko, štipku muškatoveho orieška POSTUP PRÍPRAVY Pivo, horčicu, olej, muškatovy oriešok, sol a korenie zamiešame na marinadu. Tymto potrieme rebierka alebo kare a nechame pol hodiny postať. Potom to dame na pekač a na to nakrajajte jablko a dajte piecť. Za obcasneho podlievanie pečte do mäkka a podlievajte pivom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Pečene zemiaky s uhorkovou plnkouPOTREBNÉ PRÍSADY Zemiaky, PLNKA: šalatova uhorka, 1/4 l bieleho jogurtu, trošku kôpru, podla chuti cesnak, sol, korenie POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky umyte a v šupke pečte asi hodinu na 200 stupňov. Z čerstvych uhoriek odrežte konce.Olupanu uhorku treba pozdlžne rozrezať a lyžicou vybrať jadierka. Dužinu najemno postruhajte a štavu dobre vytlačte. Zamiešajte do toho jogurt a kôpor, sol, čierne mlete korenie a pretlačeny cesnak. Uppečene zemiaky vyberte z rury a na vrchnej strane ich nadrežte. Zemiak roztvorte tak aby vznikla dutina na uhorkovu plnku. Podavajte teple ako prilohu k masku alebo samostatne. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Nepečene trubičkyPOTREBNÉ PRÍSADY 2 vrecka piškoty, 3 vrecka cukrikov Arašidky v cukre, 3 lyžice kakaa, 2 cele vajička, 3 bielky, parižska šlahačka, čokoladova poleva POSTUP PRÍPRAVY Piškoty a cukriky pomelieme a zmiešame skakaom,vajičkami a bielkami. Cesto vypracujeme a vyvalkame na plat hruby asi 2mm.Ak sa vam bude cesto lepiť pužijte praškovy cukor na podsypanie.Plat rozkrajajte na obdlžniky, ktore treba namotať na take rurky aby vznikli trubičky. Cesto nechajte schnuť 24 hodin na tychto rurkach. plnime potom tou parižskou šlahačkou a polejeme čokoladovou polevou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Palacinky s malinovym kremomPOTREBNÉ PRÍSADY maliny, alebo malinovy kompot, , malinovy sirup, cukor, šľahačka na šlahanie POSTUP PRÍPRAVY Najprv si urobime palacinky. maliny a malinovy sirup a cukor 2 lyžice zmiešame. Rozmixujeme a prepasirujeme cez sitko.Ušlahame tuhu šlahačku a zmiešame s malinovou zmesou. Palacinku zložime na polovicu a potom este raz na polovicu, vznikne taky trojuholnik a na to dame malinove pyre, ktore možme ešte pokvapkať roztopenou čokoladou alebo posypať grankom. Deti to miluju. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Fazulova nežna polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY sušene huby, asi 3 zemiaky, gombasecka klobasa, mrkva, velka fazula, sušine slivky, udene kolienko, cibula, klinčeky, smotana na šlahanie, trocha koňaku, trošku muky na zahustenie. POSTUP PRÍPRAVY Udene kolienko uvarime vo vode, vyberieme, vykostime a masko pokrajame na male kocky.Do vyvaru z kolienka dame fazulu, mrkvu na kolieska, celu cibulu a v nej napichane klinčeky asi 3-4, narezanu klobasu, sušene slivky porezane na male kusky a huby.Keď je všetko polomakke pridame zemiaky na kocky. Dovarime do makka a pridame to narezane masko do polievky.Smotanu zahustime trochou muky a pridame do polievky. Do taniera dame trošicku asi za lyžičku koňaku a potom naberame polievku. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Jednoduche tyčninky z listkoveho cestaPOTREBNÉ PRÍSADY listkove cesto, vajičko, sezam, sol, mak .... POSTUP PRÍPRAVY Rozmrazene listkove cesto rozvalkat na pomučenej doske asi na 3mm hrubku a nožom rezať na tyčinky asi 2 cm široke. poukladajte na plech a potrite rozšlahanym vajičkom a posypte solou, makom, sezamom... čo len chcete. a šup s tym na par minut do rury kym niesu tak jemne zlatiste. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Kokosovo-želatinove rezyPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 6 vajec, 120g praškovy cukor, prašok do pečiva, 2 polievkove lyžice kakaa, 120 g muky KOKOSOVA PLNKA: 125 g palmarin, 150g praškovy cukor, 200g kokos, 4 bielka - sneh ŽELATINA: 2dcl ovocneho sirupu, 2dcl vody, 1 vanilkovy cukor, 1 ovocny puding 2 baličky BB keksov, cokoladova poleva POSTUP PRÍPRAVY CESTO: žltky ymiešame s cukrom.Pridame ostatne suroviny a tuhy sneh.Pečieme na vymastenom a pomučenom plechu. Vychladnute cesto natrieme džemom. KOKOSOVA PLNKA: maslo s cukrom vymiešame, pridame kokos a sneh zo 4 bielkov. Plnku natierame na džem. ŽELATINA: všetko spolu zmiešať a uvarime. Ešte teplu želatinu natrieme na kokosovu plnku a na to ukladame BB keksy. Na keksy nalejeme roztopenu cokoladovu polevu. Ked keksy zmeknu potom rezeme na kocky podla tvaru keksov alebo kocky možme narezať ešte na polovicu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 31 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |