končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 30 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Francúzsky dezert – Créme bruléePOTREBNÉ PRÍSADY 400ml sladká smotana 4 ks žĺtky 65 g jemný kryštálový cukor 1 ks vanilkový lusk hnedý kryštálový cukor na posypanie POSTUP PRÍPRAVY 1. Smotanu spolu s polovicou vanilkového lusku povaríme na miernom ohni a takmer pri bode varu odstavíme. 2. Vaječné žĺtky vymiešame zvlášť v nádobe s kryštálovým cukrom. K vymiešaným žĺtkom pomaly prilievame teplú smotanu a s metličkou zašľaháme do jednotného krému. Krém prepasírujeme cez sitko (zbavíme sa tak lusku, prípadne jeho väčších častí, ktoré sa počas varenia smotany uvoľnili). Prípadnú penu, ktorá vznikla na povrchu odstránime. Môžeme aj pomocu flambovacej pištole bublinky na kréme popraskať. 3. Krémom naplníme ohňuvzdorné keramické misky a varíme vo vodnom kúpeli vo vopred predhriatej rúre na 180°C po dobu približne 45 minút, až kým sa krém po okrajoch celkom nespevní, pričom v strede misky a vo vnútri zostáva krém roztrasený – mierne pripomínajúci želé. 4. Vodný kúpeľ pre varenie Creme brulee zabezpečíme tak, že do vyššieho plechu dáme na spodok kuchynskú utierku, na ňu poukladáme misky naplnené krémom a do plechu nalejeme vriacu vodu - približne do výšky dvoch tretín misiek (tak aby sa nám voda nedostala dnu do misiek). Takto pripravený plech s miskami vložíme do rúry. Keď je krém hotový, misky vytiahneme z vodného kúpeľa a necháme dobre vychladnúť (najlepšie aspoň dve hodiny v chladničke). 5. Tesne pred podávaním posypeme povrch krému hnedým cukrom a pomocou flambovacej pištole skaramelizujeme. Na povrchu krému sa tak vytvorí pevná krusta – škrupinka. 6. Creme brulee môžeme podávať samotný, alebo ozdobený napríklad s kúskami ovocia. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Nepečená smotanová tortaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kelímok jemného tvarohu 1-2 lyžice trstinového cukru 2 kelímky kyslej smotany 1 vanilknový cukor 1 bal. dlhých piškót 1 bal. guľatých piškót 1 ovocný kompót (marhule, broskyne, jahody, ...) POSTUP PRÍPRAVY 1. V miske zmiešame kyslú smotanu, tvaroh, trstinový cukor a vanilínový cukor. 2. Dookola silikónovej formy naukladáme dlhé piškóty, ak sú veľmi dlhé, môžeme z nich časť odrezať (odrezané kúsky použite do torty). Na dno tortovej formy ide ako prvá tenká vrstva smotanovo-tvarohovej zmesi. Na to vedľa seba ukladáme okrúhle piškóty a kúsky ovocia. Zase pokračujeme vrstvou zmesi. Postup sa opakuje až do spotrebovania surovín. Posledná vrstva budú piškóty (rovnou plochou hore). Hotovú tortu prikryjeme fóliou a dáte na 1 deň do chladničky. 3. Formu na druhú deň vyberiete z chladničky a vyklopíte na tanier. Zdobíme podľa vlastnej fantázie. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 15.3.2013, 11:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
BábovkaPOTREBNÉ PRÍSADY 4-5 vajec 100ml oleja 100ml vody 1 vanilkový cukor 1/2 prášku do pečiva kakao 200g hladkej múky 200g práškového cukoru POSTUP PRÍPRAVY 1. Cukor a žĺtka spolu dobre vymiešame a postupne pridáme hladkú múku, prášok do pečenia, olej, vodu a opatrne pridáme vyšľahaný sneh. Keď máme cesto hladko vymiešané vylejeme ho do silikónovej formy. 2. Ak chceme mať cesto dvojfarebné, ešte pred vyliatím si odoberieme časť cesta, do ktorého primiešame kakao. Takto pripravenú hmotu nalejeme striedavo na spodok silikónovej formy a na ňu pomaličky vylejeme ostatné cesto. 3. Pečieme vo vyhriatej rúre asi pri 160° C - 170° C cca 40-45 minút. Po upečení necháme 2-3 min vychladnúť a vyklopíme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 12.3.2013, 17:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Torta - prasiatka :)PRO INSPIRACI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (27) posledné: 4.4.2013, 16:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Americké palacinky s bielou čokoládou a s orechmiPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 2 šálky hladkej múky 2 čaj. lyžičky prášku do pečiva 2 vajcia 2 šálky mlieka 1/4 šálky masla 1 šálka bielej nasekanej čokolády 1/2 šálky nasekaných orechov (najlepšie sú Macadamia ) POSTUP PRÍPRAVY Zmiešame všetky suché prísady a potom primiešame zvyšné ingrediencie. Americké palacinky sa robia hrubšie ako klasické a preto sa aj trošku dlhšie opekajú. Poznámka k receptu: Na vytvarovanie palaciniek odporúčame použiť silikónové formy v tvare srdiečka alebo kvetinky a úspech máte zaručený. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 20.2.2013, 12:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Čokoládová torta s jahodamiPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Cesto 160ml mlieka 1 lyžička masla 1 lyžička vanilkového extraktu 3 vajcia (žĺtka a bielka oddelene) 225g práškového cukru 150g polohrubej múky 3 lyžice kakaa holandského typu 1 lyžička prášku do pečiva Plnka 125ml smotany na šľahanie 125g čerstvých jahôd Poleva 160ml smotany na šľahanie 160g kvalitnej 70% horkej čokolády čerstvé jahody na ozdobu POSTUP PRÍPRAVY Cesto 1. Predhrejme si rúru na 180 stupňov a pripravíme si silikónovú formu v tvare srdca. 2. Maslo s mliekom zohrejeme v malom hrnci pokiaľ sa maslo nerozpustí (nie variť), vmiešame vanilkový extrakt a dáme stranou. 3. Do misky preosejme múku a pridáme kakao a kypriaci prášok. Vo väčšej miske zmiešame žĺtky s cukrom na hladkú hmotu. Zvlášť vyšľahajte bielky na sneh. K žĺtkom vlejte ľahko schladené vanilkové mlieko a pomaly vmiešame zmes múky s kakaom. Nakoniec opatrne pridáme sneh z bielkov. 4. Cestom naplníme silikónovú formu a pečieme asi 35 minút. Pred vytiahnutím torty z rúry, skontrolujeme či je upečená. Zapichneme do torty drevenú špajľu a keď zostane čistá, torta je upečená. Plnka Po vychladnutí tortu vyklopíme. Pomocou ostrého dlhého noža tortu rozpolíme na dve časti. Vyšľaháme smotanu s cukrom, pridáme roztlačené jahody a takto pripravenou hmotou naplníme spodný diel torty. Poleva Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 4.2.2013, 10:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Syrové muffinyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 3 hrnčeky postrúhaného syra 1 a 1/2 hrnčeka polohrubej múky 1 hrnček mlieka 50g masla 1 ks celé vajce 2 ČL prášku do pečiva 1/2 ČL soľ mladá cibuľka, cesnak POSTUP PRÍPRAVY Nastrúhame si tvrdý syr (Eidam, Ementál,..), pridáme múku, prášok do pečiva, soľ a premiešame v jednej miske. V druhej miske zmiešame tekuté prísady - vajce, vlažné roztopené maslo, mlieko, cesnak (podľa chuti) a najemno nakrájanú cibuľku. Tekuté prísady zmiešame so sypkými. Zmesou naplníme silikónovú formu na muffiny a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C asi 25 minút. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 19.2.2014, 15:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Závitky na záhorácky spôsobPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY olej 400g bravčového stehna alebo bravčové karé vykostené 550g kyslej kapusty 2 stredne veľké cibuľe 100g slaniny rasca soľ cesnak mletá paprika mleté korenie POSTUP PRÍPRAVY Slaninu pokrájame na kocky, dáme na panvicu a osmažíme, pridáme kapustu (je lepšie ju nakrájať) a necháme dusiť do polomäkka. Mäso umyjeme, nakrájame na plátky a jemne naklepeme. Potrieme cesnakom, osolíme, okoreníme a naplníme vychladnutou plnkou. Plátky zrolujeme, zviažeme silikónovu šnúrkou a na oleji prudko opečieme. Závitky vyberieme a vo výpeku do sklovita opražíme pokrájanú cibuľu a podlejeme trochou vriacej vody alebo vývaru. Závitky vložíme do silikonovej formy ryba, osolíme, opaprikujeme, okoreníme a zalejeme opraženou cibuľou. Dusíme v rúre prikryté vrchnákom asi 40 – 45 min. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 24.1.2013, 10:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Makové muffiny s brusnicamiPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 2 lyžice maku 100ml mlieka 75g sušených brusníc (dali sme viacej, lebo brusnice máme veľmi radi :)) 250g hladkej muky 2 lyžice kypriaceho prášku 1/2 lyžičky sódy bikarbóny 1 vajce 150g bieleho jogurtu 100g kryštálového cukru (môžete dať aj hnedý cukor) 80ml oleja 1 strednú hrušku (my sme dali dve aby sme mali muffiny šťavnatejšie) POSTUP PRÍPRAVY 1. Mak zalejeme mliekom a necháme napučať. 2. Zmiešame múku, kypriaci prášok a sódu bikarbónu. 3. V druhej miske si vymiešame jogurt s vajíčkom, olejom, cukrom a napučaným makom s mliekom. 4. Obe zmesy zmiešame a nakoniec pridáme brusnice a na hrubo postrúhanú hrušku. 5. Zmesou naplníme formu na muffiny a pečieme asi 30-40 min na 175C. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 14.1.2013, 11:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Slané košíčkyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY korenie 1 lístkové cesto 200g mrazenej zeleniny (najlepšie mix kukurica, hrášok, mrkva) 200g šunky nakrájanej na malé kocky 150g nastrúhaného tvrdého syra 1 vajce 150ml smotany na varenie soľ POSTUP PRÍPRAVY 1. Lístkové cesto si rozdelíme na menšie štvorčeky (6-8 ks) a vložíme ich do muffinovej formy tak, aby nám zostalo cesto prečnievať na vrchné prekrytie. 2. Zvyšné ingrediencie spolu zmiešame a takto pripravenou hmotou naplníme lístkové cesto. Vrch košíčkov prekryjeme prečnievajúcim cestom a pečieme približne 40 min. 3. Náplň do košíkov môžete meniť podľa chuti, vymeniť mrazenú zeleninu za čerstvú alebo pridať bylinky, ktoré vám chutia. Na dochutenie odporúčame nivovú omáčku, ktorú si jednoducho pripravíte zo smotany na varenie, nivy a bambína. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 5.1.2013, 20:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 30 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3 ďalšie >> |