končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 19 (zobrazuje sa 11-19) | << predošlé 1, 2 |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Šuhajdy zo salkaPOTREBNÉ PRÍSADY 1-2 konzervy sladeného salka, čoko poleva (100 g varová čokoláda + 70 g Cera) - podľa počtu šuhájd POSTUP PRÍPRAVY Konzervu (dve) salka varíme 1,5 - 2 hodiny vo vode. Keď trošku vychladne konzervu otvoríme. Na dno košíčkov nalejeme trošku čoko polevy, necháme zatuhnúť, potom vrstvu skaramelizovaného salka (môžme do neho pridať 1 malé maslo) a znova polevu. Vrch môžeme ozdobiť lentilkou, orechami, čo vás napadne. A šup s nimi do krabíc a na balkón, aby vydržali (nezjedené) aspoň do Vianoc :-) Tieto šuhajdy sú veľmi chutné a nenáročné na prípravu. Najlepšie salko, ktoré sa mi osvedčilo a rýchlo hustne (stačí variť 1,5 hodiny ) je z CBA a značka je Milmóó :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 113 návštěvníkov) KOMENTÁRE (88) posledné: 10.6.2015, 11:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Škvarkové pagáčikyPOTREBNÉ PRÍSADY 600 g hl. múka, 150 g masti, 300 g škvariek, 1/2 droždia, 3 dcl mlieka, trošku cukru, soľ, 1 vajce, + vajce na potretie POSTUP PRÍPRAVY Z mlieka, cukru a droždia urobíme kvások. Zatiaľ zmiešame múku, masť, vajce, soľ a posekané (alebo pomleté) škvarky a prilejeme kvások. Dobre vypracujeme a necháme vykysnúť (pribl. hodinku). Nezľaknite sa, cesto veľmi nevykysne, ale pri pečení pekne podrastie. Vyvaľkáme na hrúbku 1 - 1,5 cm a povykrajujeme. Dáme na vymastený plech, každý pagáčik potrieme vajcom, necháme ešte chvíľku vykysnúť a šup do rúry. Pečieme do zlatova - pribl. 15 minút. Dobrú chuť :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 14.12.2007, 10:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Šúľance s makomPOTREBNÉ PRÍSADY Zemiakové cesto (kúpenské alebo domáce), mak, cukor, maslo POSTUP PRÍPRAVY Vypracujeme cesto (ja mám osvedčené zn. BASK), dáme zovrieť vodu - do nej trošku soli a kým voda zovrie,šuľkáme do zblbnutia.... Šúľance dáme uvariť (kým nevyplávajú na povrch) a scedíme. Pridáme maslo, mak a cukor. Ja som kúpila už zomletý mak s cukrom, ale neosvedčil sa, nabudúce urobím po starom (zmiešam zomletý mak s práškovým cukrom) ....v tomto boli malé tvrdé hrčky a ani mojim drahým nechutil :-( OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (11) posledné: 4.2.2008, 19:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Kornútkománia ešte razPOTREBNÉ PRÍSADY A tu je odkaz na plnku: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=3003&user=25512 POSTUP PRÍPRAVY Každý rok si hovorim, že ich už v takom množstve nebudem robiť, a zase mi nedalo...vystála som pri sporáku skoro dieru. Ale vytočila som 140 kusov....asi 5 z toho som pokazila :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (16) posledné: 5.8.2009, 20:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
"Ázijské rezance" môjho manželíkaPOTREBNÉ PRÍSADY Rezance, olej, cibuľa, pór, mrkva, slaná a sladká sójová omáčka, chilli (kto má rád pikantnejšie) a dobrého manžela :-) POSTUP PRÍPRAVY Rezance zaliať prevarenou vodou a nechať postáť pár minút, zatiaľ nakrájať: cibuľu, pór, mrkvu - všetko na rezance. Na oleji popražíme cibuľku, pridáme pór, mrkvu a nakoniec scedené rezance. Pridáme sladkú a slanú sójovú omáčku, (chilli omáčku) a všetko popražíme. Odstavíme a papáme a manžela si za nič na svete nedáme :-) Toto jedlo nám učarovalo v jednom ázijskom bistre a manžel ho už robí lepšie, ako originál kuchári :-) Rezance sú fajné aj s kuracím mäskom na rôzne spôsoby, alebo len tak samotné. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 36 návštěvníkov) KOMENTÁRE (29) posledné: 24.8.2009, 17:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Plnka na zmrzlinkyPOTREBNÉ PRÍSADY 10 dg kr. cukor, 1 dcl teplá voda, 3 dcl mlieko + 1 zl. klas + 3 žĺtky, 1 maslo (250 g) , 20 dg práškový cukor POSTUP PRÍPRAVY Ideme na to: 10 dg cukor kryštál - urobiť z neho karamel, potom pridať 1 dcl teplej vody a rozpustiť ho. Do karamelu pridať zmiešané: 3 dcl mlieka + 1 zlatý klas + 3 žĺtky a uvariť puding. Nechať vychladnúť. Zatiaľ vymiešať 1 maslo + 20 dg práškový cukor. Vychladnutý puding opatrne vmiešať do masla. Plniť a dať stuhnúť. Po stuhnutí vrch poliať čokoládovou polevou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 49 návštěvníkov) KOMENTÁRE (26) posledné: 22.12.2007, 21:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jednoduchšia príprava piškótového cestaPOTREBNÉ PRÍSADY Dobrá rada pre maminky a nemaminky POSTUP PRÍPRAVY Tento postup pri príprave piškótového cesta robím už roky podľa mojej maminy. Výhoda je tá, že netreba zvlášť vymiešať bielka a zvlášť ostatné prísady ale ja to robím všeeetko v jednom šľahači: Najskôr poriadne vyšľahám bielka s troškou soli, potom pridám cukor, postupne prilievam žĺtka, vodu, olej a do vyšľahanej masy ručne primiešam múku s kypriacim práškom do pečiva. A potom už len vlejem do vymastenej a múkou vysypanej formy a upečiem. Koláčik je krásne a skoro bezpracne upečený. Konkrétne týmto šumienkovým koláčikom som sa inšpirovala od Veroniky Novákovej (nikazpd). Ďakujem Veronika, zatiaľ tuhne v chladničke :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 21.1.2008, 13:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Cesnakové pagáčikyPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 1 kg hladká múka + 2 hrste polohrubá, 1 droždie, kl cukru, 8 dcl mlieko, 1 dcl olej, soľ, 1/2 prášku do pečiva PLNKA: 1 Hera + 3 celé hlávky pretlačeného cesnaku + 2 kl vegeta POSTUP PRÍPRAVY Vypracujeme cesto, necháme vykysnúť a rozdelíme na 4 bochníčky. Každý bochník postupne rozvaľkáme a natrieme plnkou. Zrolujeme do valca, natrieme vajíčkom a posypeme sézamom. Krájame buď na trojuholníčky, alebo na štvorčeky,, nie veľmi na tenko, lebo pri pečení by sa trošku pováľali (aj mne sa pár kúskov). Dáme na vymazaný plech a pečieme približne 15 -20 min. pri 160-180 stupňoch. A potom už len dobrú chuť... Ja som k tomu uvarila hustú fazuľovú polievočku s klobáskou. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 64 návštěvníkov) KOMENTÁRE (36) posledné: 10.6.2015, 11:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Párky v lístkovom cestePOTREBNÉ PRÍSADY 12 malých párkov, 1 lístkové cesto, 1 vajce, kečup, oregáno POSTUP PRÍPRAVY Lístkové cesto vyvaľkáme, natrieme vajcom, kečupom, posypeme oregánom (poprípade strúhaným syrom) a vykrojíme 12 štvorcov. Do každého štvorca vložíme olúpanú párku, preložíme cestom, potrieme vajcom a dáme do rúry upiecť na 15-20 min, na 160 stupňoch. Veľmi jednoduché, rýchle a fajnéééé. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 34 návštěvníkov) KOMENTÁRE (26) posledné: 21.3.2017, 16:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 19 (zobrazuje sa 11-19) | << predošlé 1, 2 |