končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 114 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,12 ďalšie >> |
CHUŤOVKY |
PÁROK V ROŽKUPOTREBNÉ PRÍSADY rožky, párky, horčica POSTUP PRÍPRAVY Potrebujeme 1 balenie dunajských párkov (7 ks), 7 rožkov a horčicu. Párky prekrojíme na polovicu a 1-2 minúty povaríme. Rožky prekrojíme na polovicu a nožíkom vydlabeme dieru na párok. Do každého rožku dáme 2-3 lyžičky horčice. A nakoniec do rožku vložíme párok. Podávame teplé. Energetická hodnota jedného kúska je 700 kJ. Dobrú chuť! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
JEDNOHUBKYPOTREBNÉ PRÍSADY klobása, syr, šunka, uhorky, olivy, syr v črievku POSTUP PRÍPRAVY Na 30 jednohubiek potrebujeme 3 rohlíky, 100 g plátkového syra, 30 olív, uhorky, syr v črievku, šunku a klobásu. Všetko nakrájame na kolieska, syr a šunku na štvorčeky a olivy na polovicu. Rohlíky natrieme syrom z črievka, naň príde šunka, klobáska, plátkový syr, uhorka a na vrch olivy. Jednohubku prepichneme špáradlom alebo party šabličkou. Energetická hodnota jednej jednohubky je 216 kJ (52 kcal). Dobrú chuť! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 21.2.2014, 16:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
SÓJOVÉ MLIEKOPOTREBNÉ PRÍSADY sójové bôby, voda POSTUP PRÍPRAVY Vrecko 450 g sóje preberieme od nečistôt. Vysypeme do misky a zalejeme 2 litrami vody. Po 5 hodinách sója pekne napučí. Sóju prepláchneme studenou vodou cez sitko. Vysypeme do misky, zalejeme 2 litrami vody a necháme napučať ešte 5 hodín. Ak sa voda znova zamúti, sóju prepláchneme. Asi po 10 hodinách je sója riadne napučaná, prepláchneme ju naposledy a prilejeme do nej pol litra vody aby sa ľahšie rozmixovala. Sóju aj s vodou vysypeme do mixéra a riadne rozmixujeme na hustú kašu. Masu vysypeme do hrnca, zalejeme 2 litrami vody a necháme za stáleho miešania zovrieť. Na povrchu sa ešte pred varom vytvorí hustá pena, ktorú pozbierame a vyhodíme. Miešame a zberáme penu až kým mlieko nezačne vrieť. Po zovretí znížime teplotu na 75-80 °C a zohrievame za stáleho miešania ešte 15 minút. Uvarené mlieko precedíme cez husté sitko a lyžicou vytlačíme do poslednej kvapky. Zostane nám suchá sójová drť - okara, ktorá obsahuje len malú časť tuku, bielkovinu, vitamíny skupiny B a vlákninu. Používa sa na prípravu polievok, karbonátkov, paštét a nátierok, môžeme ju pridávať do párkov a klobás. Dá sa použiť na prípravu slaných ale aj sladkých pokrmov. Po upečení chutí ako kokos, môžeme ju pridávať do orechových náplní alebo namiesto tvarohu do koláčov. Pridaním Salka a rastlinného stuženého tuku sa znej dá vyrobiť známa sójová tyčinka - suk. Získané sójové mlieko ešte raz precedíme cez jemné sitko a prelejeme do fliaš. Podľa tohto receptu vyjde 2 až 2,5 litra hustého mlieka, ktoré môžeme ďalej použiť na výrobu sójového syra - tofu alebo ako kravské mlieko. Uskladňujeme ho v chladničke a spotrebujeme do 5-7 dní. Sójové mlieko je zdrojom vápnika, železa, tiamínu (vitamín B1), niacínu (vitamín B3), vitamínu E, lecitínu a vlákniny. Obsahuje fytoestrogény, prírodné látky podobné hormónu estrogén, ktoré v tele pôsobia podobne ako tento hormón. Vďaka nim je významnou prevenciou a podporou liečby ženských problémov spojených s menopauzou. V porovnaní s kravským mliekom neobsahuje laktózu ani kazeín. Je významným zdrojom bielkovín, svojím zložením aminokyselín sa približuje zloženiu aminokyselín bielkovín živočíšneho pôvodu. Bielkoviny sójového mlieka obsahujú osem esenciálnych aminokyselín, ktoré naše telo potrebuje, ale nevie si ich vyrobiť a musí ich prijímať potravou. Tuky obsiahnuté v sójovom mlieku sú tvorené najmä nenasýtenými mastnými kyselinami, vďaka ktorým je vhodnou prevenciou srdcových a cievnych ochorení. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 16.4.2014, 13:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
TVAROHOVÉ REZANCEPOTREBNÉ PRÍSADY rezance, tvaroh, olej, soľ, cukor, voda POSTUP PRÍPRAVY Potrebujeme široké rezance, nízkotučný hrudkovitý tvaroh, práškový cukor, soľ a vodu. Rezance vysypeme do vriacej osolenej vody a varíme 3 minúty. Prepláchneme vodou a necháme odkvapkať. Pridáme lyžicu slnečnicového oleja, 250 g nízkotučného hrudkovitého tvarohu a 100 g práškového cukru a všetko dobre premiešame. Energetická hodnota jednej 250 g porcie je 1910 kJ (bez cukru 1070 kJ). Celkové náklady nepresiahnu 2 eurá. Dobrú chuť! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (7) posledné: 11.2.2014, 9:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
ŠAMPIŇÓNY V SLANOM NÁLEVEPOTREBNÉ PRÍSADY šampiňóny, voda, soľ POSTUP PRÍPRAVY Šampiňóny očistíme, umyjeme, naplníme do pohárov, zalejeme nálevom (1 lyžica soli na liter vody) a sterilizujeme 30 minút. Takto sterilizované šampiňóny vydržia v pohári niekoľko rokov a sú vhodné na ďalšiu úpravu (okrem grilovania a vyprážania). Energetická hodnota 100 g je 150 kJ. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (3) posledné: 1.9.2015, 23:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
UTOPENCIPOTREBNÉ PRÍSADY špekáčiky, cibuľa, ocot, voda, korenie, vegeta POSTUP PRÍPRAVY Špekáčiky zbavíme šupky a nakrájame na 2 cm kolieska. Cibuľu olúpeme a nakrájame na kolieska. Navrstvíme do pohárov a zalejeme vriacim nálevom z 2 deci octu, litra vody, lyžičky čierneho mletého korenia a lyžice vegety. Poháre uzatvoríme viečkom a po vychladnutí odložíme do chladničky, kde ich necháme 1-2 dni odležať. Energetická hodnota 100 g je 1400 kJ. Dobrú chuť! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (3) posledné: 10.8.2014, 19:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
VAJÍČKOVÝ CHLIEB S CIBUĽOUPOTREBNÉ PRÍSADY Chlieb, vajcia, cibuľa, soľ, olej POSTUP PRÍPRAVY Budeme potrebovať chlieb (môže byť aj starší), vajíčka, cibuľu, soľ, olej. Nakrájame si chlieb a cibuľu. V miske rozmiešame vajíčka. Primiešame nadrobno nakrájanú cibuľu a osolíme. Obalíme chlebíky z každej strany a vypražíme ich na rozpálenom oleji. Energetická hodnota jedného chlebíka je 500 kJ. Dobrú chuť! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 7.2.2014, 21:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
GULÁŠPOTREBNÉ PRÍSADY mäso, cibuľa, zemiaky, paprika, soľ, korenie, majoránka POSTUP PRÍPRAVY Kilo bravčového pliecka nakrájame na centimetrové kocky, pol kila cibule nakrájame nadrobno. Pridáme deci oleja a dusíme pod pokrievkou 5 minút. Zalejeme litrom vody, pridáme lyžicu soli, lyžičku mletého čierneho korenia, 2 lyžice mletej červenej papriky a varíme až do zmäknutia mäsa. Medzitým očistíme a nakrájame kilo zemiakov a pol kila červenej mäsitej papriky. Keď je mäso mäkké, pridáme zemiaky, papriku, podľa potreby prilejeme vodu a varíme 10-15 minút do zmäknutia zemiakov. Po uvarení pridáme lyžicu majoránky rozmrvenej na prášok, prípadne lyžicu sušeného cesnaku a trochu čili. Energetická hodnota jednej porcie je 2300 kJ. Dobrú chuť! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 26.5.2014, 18:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Syrové chilli pagáčikyPOTREBNÉ PRÍSADY múka, rastlinný tuk, syr, smotana, chilli korenie, vajce, vegeta, semienka, sóda bikarbóna POSTUP PRÍPRAVY Z pol kila polohrubej múky, 250 gramov rozpusteného rastlinného tuku Hera, 300 gramov nastrúhaného tvrdého, 2,5 deci smotany na varenie, 2 lyžíc vegety, lyžičky sódy bikarbóny a lyžičky chilli korenia vymiesime cesto, ktoré rozvaľkáme na hrúbku 1 centimetra, povykrajujeme kolieska, potrieme vajíčkom, posypeme sezamom, makom, slnečnicou. Pagáčiky pečieme vo vyhriatej rúre 15 minút pri 180 stupňoch. Z uvedenej dávky mi vyšlo 94 pagáčikov (3 plechy). Energetická hodnota jedného pagáčika je 201 kJ. Dobrú chuť! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (2) posledné: 11.2.2014, 17:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Fazuľová polievka na kyslo za 15 minútPOTREBNÉ PRÍSADY smotana, zemiaky, fazuľa, soľ, korenie, bobkový list, ocot POSTUP PRÍPRAVY Do hrnca dáme liter smotany na varenie a kilogram očistených, na malé kocky pokrájaných zemiakov. Osolíme, okoreníme, dochutíme bylinkami, bobkovým listom, zakryjeme pokrievkou a varíme 10 minút. Nakoniec pridáme 3 plechovky červenej fazule, vyberieme bobkový list, zamiešame a odstavíme. Na tanieri ešte dochutíme octom alebo citrónom. Energetická hodnota jednej porcie: 1273 kJ. Cenové náklady: 4 Eurá. Dobrú chuť! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 2.10.2014, 11:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 114 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,12 ďalšie >> |