. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Gabriela B. (GabrielaB.) ID 239449
Oblasť: Košice
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 1.4.2012
Naposledy: 6.3.2020 12:17
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 24
NÁVODY 1
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 24 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3 ďalšie >>

CUKROVINKY

Domáce detské piškóty



POTREBNÉ PRÍSADY

10 dkg práškového cukru, 4 žĺtky, 4 bielky, 10 dkg polohrubej múky, cukor na posypanie, papier na pečenie

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv si vymiešame sneh z 4 bielok. Aby bol pevnejší pridám pár lyžíc cukru. Zbytok cukru dobre vymiešame so žĺtkami. Do žĺtok zľahka primiešame sneh z bielok. Plech vyložíme papierom na pečenie a pomocou vrecka striekame rovnako veľké piškóty. Povrch poprášime pomocou sitka práškovým cukrom. Piškóty dáme upiecť. Pečieme zhruba na 175C, asi 8 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 13.10.2012, 18:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Kokosový koláč z 1 vajíčka



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 1,5 hrnčeka kokosu, 1 hrnček polohrubej múky, 1 hrnček mlieka, 1 hrnček cukru, ½ hrnčeka oleja, 1 vajíčko, 1 prášok do pečiva. Plnka: 0,6 litra mlieka, 2 zlaté klasy, 1 lyžica kryštálového cukru, 7 lyžíc kokosu, 1 salko (nechala som si aj do kávy), 200 g masla, kokosová aróma (nemusí byť).

POSTUP PRÍPRAVY

Rozhodla som sa, že upečiem kokosový koláč. Receptov je veľa, no ja ich nedodržujem a často si ich vymýšľam. Samozrejme, že dvakrát ten istý recept nezopakujem, lebo si ho nezapamätám. Rozhodla som sa, že si ich budem písať tu.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 36 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (27) posledné: 31.3.2017, 19:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Pudingový koláč z lístkového cesta



POTREBNÉ PRÍSADY

Jednoduchý a rýchly pudingový koláčik s ovocím. V kombinácii s jablkami som tento koláč robila prvýkrát. Brat nemá rád studený puding, no koláč si pochvaľoval. Chutil s jablkami tak zvláštne. Pri jedení sme mali pocit, že v koláči je aj tvaroch. Potrebujeme: 1 lístkové cesto, 1 l mlieka, 3 pudingové prášky (alebo zlatý klas), cukor, piškóty, ovocie aj kompótové (čo mate doma – ríbezle, čerešne, ja som tento krát použila čerstvé jablka)

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv si uvaríme puding. 0,7 litra mlieka dáme variť. V 0,3 litre mlieka vymiešame pudingové prášky. Keď mlieko začne vrieť, pridáme v mlieku vymiešane pudingové prášky a uvaríme hustý puding. Nakoniec pridáme do pudingu cukor. Nepoužívam váhu, čiže asi 5 polievkových lyžíc. Toľko aby bol puding dostatočne sladký.

Lístkové cesto rozdelíme na 2 časti. Jednu vyvaľkáme a dáme na plech (vystlaný papierom na pečenie, resp. vymastený tukom). Na cesto poukladáme piškóty. Na piškoty dáme ovocie (resp. až na vrch na puding). Piškóty zalejeme (poloteplým) pudingom. Prikryjeme druhým dielom rozvaľkaného lístkového cesta. Vrch koláča popicháme vidličkou a dáme do rúry vyhriatej na 175-180 stupňov piecť po dobu 30 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 5.10.2012, 14:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Zavárané lúpané paradajky vo vlastnej šťave



POTREBNÉ PRÍSADY

Paradajky, trosku soli, chuť do zavárania

POSTUP PRÍPRAVY

Tento rok je dobrá úroda paradajok. Nevedela som čo s nimi. Tak som sa rozhodla skúsiť sterilizovať celé lúpané paradajky, kt. používam na varenie - do lazaní, na cestoviny, do masa, ale aj na polievku . Predsa produkt z vlastnej záhrady, produkt vlastnoručne zaváraný ma svoje čaro. Neobsahuje kondzervanty, ani rôzne cukry ako paradajkové šťavy z papierového obalu. Hľadala som inšpiráciu na nete. Veľa tam toho nebolo, tak pridávam svoj postup.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 28.9.2012, 16:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Sladká ryžová kaša



POTREBNÉ PRÍSADY

Starý osvedčený jednoduchý recept, ale stretávam sa s tým, že mladšie ročníky túto dobrotu nepoznajú, tak pridávam recept. ryža, voda, mlieko, soľ, cukor, maslo, granko - množstvo surovín neviem napísať, keďže to robím len tak od oka.

POSTUP PRÍPRAVY

Ryžu umyjeme, dáme do hrnca a zalejeme vodou, tak aby bola na úrovni ryže. Varíme. Ked začne ryžová kaša vrieť pridáme štipku soli. Kľudne môžeme ryžu aj miešať. Keď je vody už pomenej (tak 3-5 minút od varu), do ryže pridáme mlieko. Dobre je keď je mlieko teple. Zalejeme mliekom tak tesne nad úrovňou ryže. Ryžu pomiešame a varíme kým mlieko nevrie, minimálne 5 minút. Do mäkkej ryže pridáme cukor, zamiešame a vypneme. Necháme zopár minúť postáť. Zdá sa vám, že je tam ešte dosť mliečka. Nevadí. Ryža mlieko vypije.
Dáme na tanier, polejeme rozpusteným maslom a posypeme grankom. Môžeme podávať.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Ovocný koláč s krémom alebo bublanina inak



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 2 vajíčka, 1 pohár kryšt. cukru, 2 poháre polohrubej múky, 1 pohár mlieka, 0,5 pohára oleja, 1 prášok do pečiva, ovocie kt. máme doma Krém: 0,7l mlieka, 2 vanilkové pudingy, cukor, 200 g masla

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto - všetky suroviny spolu krátko ručným mixérom zmiešame. Cesto vylejeme na papierom vystlaný plech.
Na cesto dáma kúsky ovocia. Ja som dávala slivky a jablka. Skúšala som to už aj s hroznom. Dáme upiecť.
Krém - Z mlieka, pudingových práškov uvaríme hustý puding. Pridáme cukor. Do teplého krému zašľaháme maslo. Aspoň máme istotu, že sa maslo a puding nezrazia :-D.
Hotový krém natrieme na upečené cesto a ozdobíme napr. čokoládou.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (19) posledné: 22.6.2016, 18:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Kakaove prišerky z odpaľovaného cesta



POTREBNÉ PRÍSADY

¼ litra vody, štipka soli, 70 g masla, 150 g polohrubej múky, 3-4 vajcia, tuk na vyprážanie, na obaľovanie: kakao, práškový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Rýchla chuťovka z odpaľovaného cesta, ktore zvládne aj začiatočnička.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (8) posledné: 9.9.2012, 11:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Nesterilizovaná čalamáda s borkénom



POTREBNÉ PRÍSADY

Je čas zavárania. Prikladám recept na dobru čalamádu. Robila som obe verzie.

POSTUP PRÍPRAVY

Prvá verzia: 3kg uhorky alebo 1,5 kg uhorky, 1,5 kg kapusty, 6 papriky, 6 cibule, 4-5 mrkvy, 1 deko, 0,5l octu, 0,5 kg cukru, 1 kávová. lyžica borkénu - (dvojsiričitan draselný). Všetko spolu zmiešať a nechať stáť 4-5 hodiny. Ešte raz premiešať a dať do fliaš.

Druhá verzia: 6kg kapusty, 2 kg uhorky, 2kg paprika, 1 kg cibuľa, 5 ks mrkva, 0,5 kg cukru, 2 lyžice soli, 2dkg (1 káv. lyžica) borkénu, 7dcl octu. Nechať stáť 24 hodín a naplniť do fliaš.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (7) posledné: 8.8.2012, 8:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DETSKÉ ŠPECIALITY

Penové cukríky alias domáce mashmallow



POTREBNÉ PRÍSADY

30 g želatíny, 450 g kryštálového cukru, 400 ml vody, 1-2 ČL vanilkovej arómy, 2 PL práškového cukru, 2 ČL škrobového prášku

POSTUP PRÍPRAVY

Želatínu nasypte do 100 ml horúcej vody a nechajte napučať. Medzitým z 300 ml vody a cukru uvarte sirup. Ak sirup pri varení začne peniť, odstavte ho, penu pozbierajte lyžičkou a dovarte ho približne 5 minút. Potom sirup preceďte. Ak máte cukrárenský teplomer, sirup varte kým nemá teplotu 116 stupňov. Sirup nechajte trošku vychladnúť, vlejte ho do želatíny a elektrickým šľahačom alebo robotom ho vyšľahajte do peny. Po niekoľkých minútach pridajte vanilkovú arómu a prešľahajte. Plech alebo zapekaciu misu potrite olejom, vyložte papierom na pečenie, kt. tiež potrite olejom a napenenú zmes vylejte do formy a nechajte odstáť do druhého dňa alebo cez noc v chlade. Hotovú hmotu vyklopte a vykrajujte rôzne tvary. Nakoniec poprášte zmesou práškového cukru a škrobom. (zmes môžete zafarbiť, prípadne pridať inú arómu)

Recept mám z časopisu. Neskúšala som to,ale určite vyskúšam aj na tvorbu poťahovky a vložim foto.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 4.6.2012, 10:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Postup na auto


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Moja siedma torta.

POSTUP PRÍPRAVY

piskotove cesto, tvarohovo slahackova plnka s broskynami.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (4) posledné: 14.5.2012, 20:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 24 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu