končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 24 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3 ďalšie >> |
CUKROVINKY |
Domáce detské piškótyPOTREBNÉ PRÍSADY 10 dkg práškového cukru, 4 žĺtky, 4 bielky, 10 dkg polohrubej múky, cukor na posypanie, papier na pečenie POSTUP PRÍPRAVY Najprv si vymiešame sneh z 4 bielok. Aby bol pevnejší pridám pár lyžíc cukru. Zbytok cukru dobre vymiešame so žĺtkami. Do žĺtok zľahka primiešame sneh z bielok. Plech vyložíme papierom na pečenie a pomocou vrecka striekame rovnako veľké piškóty. Povrch poprášime pomocou sitka práškovým cukrom. Piškóty dáme upiecť. Pečieme zhruba na 175C, asi 8 minút. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 13.10.2012, 18:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Kokosový koláč z 1 vajíčkaPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 1,5 hrnčeka kokosu, 1 hrnček polohrubej múky, 1 hrnček mlieka, 1 hrnček cukru, ½ hrnčeka oleja, 1 vajíčko, 1 prášok do pečiva. Plnka: 0,6 litra mlieka, 2 zlaté klasy, 1 lyžica kryštálového cukru, 7 lyžíc kokosu, 1 salko (nechala som si aj do kávy), 200 g masla, kokosová aróma (nemusí byť). POSTUP PRÍPRAVY Rozhodla som sa, že upečiem kokosový koláč. Receptov je veľa, no ja ich nedodržujem a často si ich vymýšľam. Samozrejme, že dvakrát ten istý recept nezopakujem, lebo si ho nezapamätám. Rozhodla som sa, že si ich budem písať tu. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 36 návštěvníkov) KOMENTÁRE (27) posledné: 31.3.2017, 19:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Pudingový koláč z lístkového cestaPOTREBNÉ PRÍSADY Jednoduchý a rýchly pudingový koláčik s ovocím. V kombinácii s jablkami som tento koláč robila prvýkrát. Brat nemá rád studený puding, no koláč si pochvaľoval. Chutil s jablkami tak zvláštne. Pri jedení sme mali pocit, že v koláči je aj tvaroch. Potrebujeme: 1 lístkové cesto, 1 l mlieka, 3 pudingové prášky (alebo zlatý klas), cukor, piškóty, ovocie aj kompótové (čo mate doma – ríbezle, čerešne, ja som tento krát použila čerstvé jablka) POSTUP PRÍPRAVY Najprv si uvaríme puding. 0,7 litra mlieka dáme variť. V 0,3 litre mlieka vymiešame pudingové prášky. Keď mlieko začne vrieť, pridáme v mlieku vymiešane pudingové prášky a uvaríme hustý puding. Nakoniec pridáme do pudingu cukor. Nepoužívam váhu, čiže asi 5 polievkových lyžíc. Toľko aby bol puding dostatočne sladký. Lístkové cesto rozdelíme na 2 časti. Jednu vyvaľkáme a dáme na plech (vystlaný papierom na pečenie, resp. vymastený tukom). Na cesto poukladáme piškóty. Na piškoty dáme ovocie (resp. až na vrch na puding). Piškóty zalejeme (poloteplým) pudingom. Prikryjeme druhým dielom rozvaľkaného lístkového cesta. Vrch koláča popicháme vidličkou a dáme do rúry vyhriatej na 175-180 stupňov piecť po dobu 30 minút. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 5.10.2012, 14:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Zavárané lúpané paradajky vo vlastnej šťavePOTREBNÉ PRÍSADY Paradajky, trosku soli, chuť do zavárania POSTUP PRÍPRAVY Tento rok je dobrá úroda paradajok. Nevedela som čo s nimi. Tak som sa rozhodla skúsiť sterilizovať celé lúpané paradajky, kt. používam na varenie - do lazaní, na cestoviny, do masa, ale aj na polievku . Predsa produkt z vlastnej záhrady, produkt vlastnoručne zaváraný ma svoje čaro. Neobsahuje kondzervanty, ani rôzne cukry ako paradajkové šťavy z papierového obalu. Hľadala som inšpiráciu na nete. Veľa tam toho nebolo, tak pridávam svoj postup. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 28.9.2012, 16:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Sladká ryžová kašaPOTREBNÉ PRÍSADY Starý osvedčený jednoduchý recept, ale stretávam sa s tým, že mladšie ročníky túto dobrotu nepoznajú, tak pridávam recept. ryža, voda, mlieko, soľ, cukor, maslo, granko - množstvo surovín neviem napísať, keďže to robím len tak od oka. POSTUP PRÍPRAVY Ryžu umyjeme, dáme do hrnca a zalejeme vodou, tak aby bola na úrovni ryže. Varíme. Ked začne ryžová kaša vrieť pridáme štipku soli. Kľudne môžeme ryžu aj miešať. Keď je vody už pomenej (tak 3-5 minút od varu), do ryže pridáme mlieko. Dobre je keď je mlieko teple. Zalejeme mliekom tak tesne nad úrovňou ryže. Ryžu pomiešame a varíme kým mlieko nevrie, minimálne 5 minút. Do mäkkej ryže pridáme cukor, zamiešame a vypneme. Necháme zopár minúť postáť. Zdá sa vám, že je tam ešte dosť mliečka. Nevadí. Ryža mlieko vypije. Dáme na tanier, polejeme rozpusteným maslom a posypeme grankom. Môžeme podávať. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Ovocný koláč s krémom alebo bublanina inakPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 2 vajíčka, 1 pohár kryšt. cukru, 2 poháre polohrubej múky, 1 pohár mlieka, 0,5 pohára oleja, 1 prášok do pečiva, ovocie kt. máme doma Krém: 0,7l mlieka, 2 vanilkové pudingy, cukor, 200 g masla POSTUP PRÍPRAVY Cesto - všetky suroviny spolu krátko ručným mixérom zmiešame. Cesto vylejeme na papierom vystlaný plech. Na cesto dáma kúsky ovocia. Ja som dávala slivky a jablka. Skúšala som to už aj s hroznom. Dáme upiecť. Krém - Z mlieka, pudingových práškov uvaríme hustý puding. Pridáme cukor. Do teplého krému zašľaháme maslo. Aspoň máme istotu, že sa maslo a puding nezrazia :-D. Hotový krém natrieme na upečené cesto a ozdobíme napr. čokoládou. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov) KOMENTÁRE (19) posledné: 22.6.2016, 18:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Kakaove prišerky z odpaľovaného cestaPOTREBNÉ PRÍSADY ¼ litra vody, štipka soli, 70 g masla, 150 g polohrubej múky, 3-4 vajcia, tuk na vyprážanie, na obaľovanie: kakao, práškový cukor POSTUP PRÍPRAVY Rýchla chuťovka z odpaľovaného cesta, ktore zvládne aj začiatočnička. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (8) posledné: 9.9.2012, 11:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Nesterilizovaná čalamáda s borkénomPOTREBNÉ PRÍSADY Je čas zavárania. Prikladám recept na dobru čalamádu. Robila som obe verzie. POSTUP PRÍPRAVY Prvá verzia: 3kg uhorky alebo 1,5 kg uhorky, 1,5 kg kapusty, 6 papriky, 6 cibule, 4-5 mrkvy, 1 deko, 0,5l octu, 0,5 kg cukru, 1 kávová. lyžica borkénu - (dvojsiričitan draselný). Všetko spolu zmiešať a nechať stáť 4-5 hodiny. Ešte raz premiešať a dať do fliaš. Druhá verzia: 6kg kapusty, 2 kg uhorky, 2kg paprika, 1 kg cibuľa, 5 ks mrkva, 0,5 kg cukru, 2 lyžice soli, 2dkg (1 káv. lyžica) borkénu, 7dcl octu. Nechať stáť 24 hodín a naplniť do fliaš. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (7) posledné: 8.8.2012, 8:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DETSKÉ ŠPECIALITY |
Penové cukríky alias domáce mashmallowPOTREBNÉ PRÍSADY 30 g želatíny, 450 g kryštálového cukru, 400 ml vody, 1-2 ČL vanilkovej arómy, 2 PL práškového cukru, 2 ČL škrobového prášku POSTUP PRÍPRAVY Želatínu nasypte do 100 ml horúcej vody a nechajte napučať. Medzitým z 300 ml vody a cukru uvarte sirup. Ak sirup pri varení začne peniť, odstavte ho, penu pozbierajte lyžičkou a dovarte ho približne 5 minút. Potom sirup preceďte. Ak máte cukrárenský teplomer, sirup varte kým nemá teplotu 116 stupňov. Sirup nechajte trošku vychladnúť, vlejte ho do želatíny a elektrickým šľahačom alebo robotom ho vyšľahajte do peny. Po niekoľkých minútach pridajte vanilkovú arómu a prešľahajte. Plech alebo zapekaciu misu potrite olejom, vyložte papierom na pečenie, kt. tiež potrite olejom a napenenú zmes vylejte do formy a nechajte odstáť do druhého dňa alebo cez noc v chlade. Hotovú hmotu vyklopte a vykrajujte rôzne tvary. Nakoniec poprášte zmesou práškového cukru a škrobom. (zmes môžete zafarbiť, prípadne pridať inú arómu) Recept mám z časopisu. Neskúšala som to,ale určite vyskúšam aj na tvorbu poťahovky a vložim foto. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 4.6.2012, 10:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Postup na autoPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Moja siedma torta. POSTUP PRÍPRAVY piskotove cesto, tvarohovo slahackova plnka s broskynami. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 14.5.2012, 20:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 24 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3 ďalšie >> |