končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 17 (zobrazuje sa 11-17) | << predošlé 1, 2 |
SLADKÉ JEDLÁ |
Parené buchtyPOTREBNÉ PRÍSADY 500g múky (1/2polohrubá, 1/2 hladká), 1 kvasnice, 40g práškového cukru, 2dcl mlieka, soľ, 1 vajce, hustý džem podľa chuti (ja som dala jahodový), granko POSTUP PRÍPRAVY Múku si preosejeme do misky, tak isto aj cukor, do toho rozdrvíme kocku droždia a zalejeme vlažným mliekom, zakryjeme utierkou a dáme na teplé miesto aby kvasnice pokysli. (ja si vždy trochu predhrejem rúru a potom to vložím tam).Po nakysnutí kvasníc pridáme vajce a soľ, ruky si potrieme olejom a vypracujeme polotuhé cesto. Necháme zase pokysnúť (opäť v teplej rúre). Vykysnuté cesto rozvalkáme na doske asi na hrúbku 1cm do tvaru dlhšieho obdĺžnika. Na cesto kladieme kôpky džemu asi 3-4cm od seba na dolnú polovicu cesta a potom cesto preložíme a nožom pokrájame na kocky ktoré rukou spracujeme do tvaru buchty. Necháme pod utierkou chvílu pokysnúť a potom dať do hrnca napariť na cca 8min. a vyberieme, Ja som ich potrela troškou oleja nakoľko som ich pri sevírovaní neprelievala rozpusteným maslom ale som len posypala grankom. Servíruje každý podľa seba, či dá granko, maslo alebo posýpku, to je na každom podľa chuti. Moje buchty sa naparili do rozmerov väčších ako dlaň a z tohoto množstva som ich urobila 10ks v tejto veľkosti. Dobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie plackyPOTREBNÉ PRÍSADY Kuracie prsia, soľ, korenie, vegeta, sójová omáčka, 2 vajíčka, 3PL Solamylu, petržlenová vňať, na drobno nakrájaná cibuľa POSTUP PRÍPRAVY Kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky, pridáme k nim 2 vajíčka, sol, korenie, vegetu, sójovú omáčku, nasekanú vňať a cibulu nakrájanú na drobné kúsky (ja som použila mladú jarnú cibulku ale dá sa to robiť aj s obyčajnou) a na koniec poprášime solamylom a dobre premiešame a dáme odstáť na nejaký čas do chladničky. Nakoniec opekáme na oleji. Ja som robila z 2ks väčších pŕs a urobila som 10ks placiek, na panvicu som dávala na 1placku za kopcovitú 1PL zmesi a "roztľapkala" na panvici. Podávame s ryžou alebo zemiakmi, kto ako má rád, my sme mali k tomu aj šalátik (cherry paradajky, cibula, paprika, sol, korenie a petrž.vňať). Dobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 26.3.2018, 17:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Citrónové kari prsiaPOTREBNÉ PRÍSADY Kuracie prsia, soľ, čierne mleté korenie,1 čl kari, vegeta, 1čl červená paprika, citrón,olej a voda+múka (na zahustenie) POSTUP PRÍPRAVY Kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky, osmažíme na oleji, osolíme, dáme štipku č.korenia, kari, papriku, krátko osmažíme, zalejeme vodou a pridáme umytý, na kolieska nakrájaný citrón (ja dávam 4-5ks aby to nebolo moc kyslé) a dusíme kým mäso nezmäkne a na koniec už len zahustíme s vodou a múkou. Ako príloha sú vhodné varené zemiaky alebo pyré. Dobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Rýchly obed z kuracích pŕs s horčicovou omáčkouPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Kuracie prsia, soľ, čierne mleté korenie, červená paprika (sladká), vegeta, hl. múka, horčica, menšia mrkva a syrčeky. POSTUP PRÍPRAVY Kuracie prsia nakrájame na menšie kocky, osolíme, okoreníme, dáme červenú papriku, "vyváľame" v múke a sprudka opečieme na oleji. Potom pridáme vodu a cca 2PL horčice, vegetu a k tomu nastrúhame mrkvu, kludne aj na väčšom struháku, nemusí byť úplne nadrobno, ako kto chce. Necháme podusiť kým mrkva nezmäkne a potom pridáme syrčeky. Zahusťovať nemusíme lebo to bude dostatočne husté z múky v ktorej sme vyválali prsia a tiež aj syrčeky urobia svoje. Množstvo surovín je na každom, kto ako chce a ako mu chutí. Podávame s knedľou, po prípade s pyré. Dobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
BEBE TrioPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 6 bielkov, 200g práškového cukru, 2PL strúhanky, 2PL hl. múky, 150g kokosu\r\nPlnka: 6 žĺtkov, 200g prášk.cukru, 700ml mlieka, 2 Zlaté klasy, 200g masla, 1 čokoláda na varenie, 2balíky Bebe, trochu vlažného mlieka na namáčanie keksov POSTUP PRÍPRAVY Cesto: Bielky vyšľaháme s troškou soli, potom pridáme cukor a šlaháme ďalej do hustej peny, neskôr pridáme múku, strúhanku a kokos a dáme piecť na 180 stupňov asi 20min. \r\nPlnka: 500ml mlieka privedieme do varu, žĺtky vyšľaháme s cukrom a potom pridáme zvyšné mlieko v ktorom rozmiešame 2 zlaté klasy. Túto zmes pridáme k vriacemu mlieku a uvaríme hustý puding ktorý necháme vychladnúť, po vychladnutí pridáme maslo a vyšlaháme na krém. Rozdelíme na 2 časti a do jednej pridáme roztopenú a vychladnutú čokoládu\r\nZačneme vrstviť, na cesto natrieme bledý krém, potom dáme Bebe namočené v mlieku, na to čokoládový krém a zase Bebe (tie už nemusíme namáčať do mlieka), dáme stuhnúť do chladničky ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 20.10.2013, 12:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Rýchla a jednoduchá mliečna šampiňónová polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY Šampiňóny (najlepšie čerstvé nie z konzervy), zemiaky, cibuľa, soľ, korenie, vegeta, hríbový bujón, oregano, mlieko, smotana na varenie a solamyl (alebo hladká múka na zahustenie) POSTUP PRÍPRAVY Na oleji opražíme cibulku, nakrájané šampiňóny, zemiaky nakrájané na menšie kocky, osolíme, okoreníme, dáme oregano, zalejeme vodou aby boli suroviny zaliate (potom budeme dolievať mlieko tak netreba veľa vody) a hodíme tam jeden hríbový bujón. Varíme kým nie sú zemiaky mäkké. Keď sú už zemiaky uvarené tak prilejeme mlieko (množstvo podľa toho koľko polievky chcete mať) a povaríme. Smotanu zmiešame so solamylom a vlejeme do polievky, za stáleho miešania privedieme do varu a vypneme. Polievku dochutíme podľa potreby vegetou. Podávame s čerstvým chlebíkom. Veľmi jednoduchý a rýchly recept ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Bravčové medajlónky na vínePOTREBNÉ PRÍSADY Bravčové karé 1 citrón 3dcl bieleho vína 1 malá smotana na varenie 1 ČL masla korenie, soľ, vegeta, múka POSTUP PRÍPRAVY Bravčové karé nakrájame na rezne, v prípade že sú rezne väčšie tak ich prekrojíme ešte na polovicu. Mäso jemne vyklepeme, osolíme, okoreníme a ovegetíme, pokvapkáme citrónom a necháme cca 10 min odležať. Dáme do múky, ale len tak jemne a sprudka opečieme na oleji. Môžete to robiť rovno v hrnci kde sa bude ďalej mäso dusiť ale mne sa to lepšie robí ak si mäso opečiem na panvici a potom preložím do hrnca spolu s výpekom. Opečené mäso zalejeme vínom, ak sa vám zdá že to bude silné tak môžte dať aj 1dcl vody ale netreba. Mäso dusíme do mäkka a potom prilejeme smotanu na varenie a už len chvílku povaríme. V prípade že sa vám to bude zdať málo slané tak dochutiť soľou alebo vegetou. Zahusťovať netreba nakoľko vo výpeku už bola múka ako sa mäso opekalo. Po odstavení zo sporáku pridáme maslo na zjemnenie. Podávame so zemiakovým pyré. Tento recept je veľmi jednoduchý a rýchly a hlavne výborný, takže ho zvládne aj kuchár "začiatočník". Dobrú chuť!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 19.6.2013, 0:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 17 (zobrazuje sa 11-17) | << predošlé 1, 2 |