končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 53 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >> |
POLIEVKY |
kapustnicaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 1 kg kyslej kapusty, susene hribiky, jemne pikantna klobaska, 2 bobkove listy, 5 zrniecok cierneho korenia, 3 zrnka noveho korenia (kto chce moze dat aj rajcinovy pretlak) a ked je uvarena, dochutime kyslou smotankou POSTUP PRÍPRAVY vsetko dame spolu varit a ked su hribiky a klobaska hotove, odstavime z ohna, dochutime kyslou smotanou a papame :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
vianocne cukrovinky rok 2011PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY prisady a postupy su uvedene v jednotlivych receptoch :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
medovnickyPOTREBNÉ PRÍSADY 560 g. hladkej muky 280 g. praskoveho cukru 4 polievkove lyzice medu 4 vajicka 1 polievkova lyzica sody bikarbony trosku skorice NA POTRETIE VAJICKO ROZSLAHANE POSTUP PRÍPRAVY vsetky ingrediencie spolu zmiesame, nechame stat (ja osobne ani nenechavam a hned spracuvam cesto) , vykrajujeme take ozdoby ake sa nam pacia, vykrojene ich dame na papier na pecenie, potrieme vajickom a nechame piect 8 minut na 200 stupnoch. Su makke hned po vybrati a ked ich uskladnime, dame do dozicky aj nakrajane jablcko aby ostali pekne makke stale. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 14.1.2013, 22:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
bananove jednohubkyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY piskoty banan cokolada (troska cery moze ale nemusi byt) POSTUP PRÍPRAVY zoberieme piskotik, banan si rozrezeme na kolieska, jedno koliesko vlozime na piskot, dame na to dalsi piskot, ked mame spojene piskot banan piskot,pichneme do stredu sparadlo. v hrnci si rozpustime cokoladu s trosickou cery, ak nemame ceru staci cokolada, chytime piskot za sparatko, namocime v cokoladke a nechame stuhnut. Je to vynikajuca jednohubka pre deti aj pre dospelych ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (7) posledné: 24.11.2012, 12:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
orechovnik a makovnikPOTREBNÉ PRÍSADY 80 dkg muky (55 dkg hrubej, 25 dkg hladkej) 20 dkg smetolu (hera) 15 dkg prask. cukru 2 zltky 1 drozdie 2 dcl mlieka (vratane toho co ide do kvasku) PLNKA NA JEDEN KOLAC (Z TOHTO CESTA VYJDU STYRI KOLACE) TAKZE PLNKU SI TREBA NASOBIT STYRMI 20 dkg maku (alebo orechov) 15 dkg krystaloveho cukru 50 ml vody (treba z toho spravit kasu skor hustejsiu ako redsiu, lebo ak si spravite redsiu, vytecie vam z kolaca von) 1/2 balicka vanilkoveho cukru POSTUP PRÍPRAVY Spravime si kvasok (deci tepleho mlieka, stipka cukru a drozdie, nechame pracovat). Suroviny z cesta spracujeme spolu a nechame vykysnut (toto cesto nie je take klasicke co kysne rychlo a vela. to kysne dlhsie a nevyzera velmi nakysnuto, len trosku). Podla vahy si rozdelime cesto na 4 rovnake kusy. Rozvalkame ich na obdlzniky, natrieme ich plnkou, zrolujeme a potrieme bielkami co nam ostali Pecieme 25 min. pri teplote 170 stuponv. Hned po upecei potrieme vrch kolacov studenym mliekom alebo vodou aby sa nam korka nelamala. Zoberieme si velku dosku a otocime plech na dosku aby nam cesto usadlo a budeme ich mat stvorcove tie makovnicky a medovnicky (alebo nechame len tak ako ja na obrazku a budeme mat klasicky tvar). Na plech si pekne pri peceni ulozime tieto styri cesta naplnene bud orechami alebo makom a akurat nam to vyjde a pekne sa tam zmestia vsetky styri. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 21.1.2012, 12:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
vanilkove rybickyPOTREBNÉ PRÍSADY 15 dk praskoveho cukru 15 dkg mletych orechov 40 dkg polohrubej muky 1 vajce 1 margarin POSTUP PRÍPRAVY su to klasicke vanilkove rozteky, ale tento rok som sa rozhodla robit nie v tvare roztekov ale rybiciek :) Vsetky suroviny spolu dobre zmiesame, rozvalkame, vyrezeme tvary ake sa nam pacia, upecieme a este teple ked ich vyberieme ich obalujeme v zmesi (vanilkovy cukor zmiesany s praskovym cukrom). ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
burizonove gulkyPOTREBNÉ PRÍSADY 2,5 sacku bielych burizonov (kto chce moze aj arizonky ale tie sacky maju mensie tak treba porovnat) 1 salko 10 dkg palmarinu 35 dkg cukru POSTUP PRÍPRAVY Najprv si roztopime na ohni cukor (kto to robi prvykrat, tak najskor nam stvrdne tak sa nezlaknite a potom sa zacne topit len treba dobre miesat). Potom pridame palmarin ked je ten rozpusteny tak pomalicky tam pridame salko. Hned po nom mozeme vypnut ohen a pridame do toho burizony. Premiesame dobre (varechou lebo to je horuce) a potom s vlhkymi rukami formujeme a formujeme gulicky, ktore potm vkladame do papierovych kosickov). Bude to velmi lepkava masa, tak si pripravte misku so studenou vodou a treba si namacat tie ruky aby sa to dalo pekne formovat. DOBRU CHUT :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 30.11.2013, 20:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
linecke kolacikyPOTREBNÉ PRÍSADY 30 dkg hladkej muky 13 dkg cukru 13 dkg masla (alebo tuku) 1 vajce 1/2 balicka vanilkoveho cukru POSTUP PRÍPRAVY Cesto spracueme, vykrajujeme bud typicke kolieska alebo co kto chce, ja som tento rok robila stvorecky. spodok nechame plny, do vrchej casti vykrojime dierku. Upecene potrieme lekvarom aky mame radi a spajame. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
rafaello gulkyPOTREBNÉ PRÍSADY 1 dcl vody (staci aj 80cl) 25 dkg susene mlieko 20 dkg praskovy cukor, 20 dkg kokosu, 1 vanilkovy cukor 12,5 dkg masla POSTUP PRÍPRAVY V hrnci zohrejeme vodu, pridame maslo a miesame, az kym sa nerozpusti. Pridame cukor, tiez rospustime. Ostavime z ohna. Pridame susene mlieko, vanilkovy cukor a vymiesame na hladko. Pridame kokos, zamiesame. Nechame stuhnut v chladnicke. Potom robime gulky a obalujeme ich v kokose a davame do kosickov. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 40 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 12.12.2013, 10:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
tekvicovy privarokPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY tekvica cibulka 1 polievkova lyzica hladkej muky 1 kysla smotana POSTUP PRÍPRAVY Nastruhame si tekvicu. Na oleji si oprazime pol cibulky, pridame nastruhanu tekvicu, zalejeme vodou, trosku posolime, dame trosicku rasce mletej a nechame dusit. Ked bude tekvicka udusena, v jednej kyslej smotane dobre rozmiesame 1 lyzicu hladkej muky a pridame k tekvici, dobre pomiesame, nechame prejst varom, odstavime z ohna. Podavame s varenymi zemiakmi a volskym okom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 53 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >> |