končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 14 (zobrazuje sa 11-14) | << predošlé 1, 2 |
CHUŤOVKY |
Falošná kačacia pečeňPOTREBNÉ PRÍSADY 1/2 kg pravčovej pečene, soľ, 1 sladká šľahačková smotana, 1 káv. lyžička vegety, 1 dl oleja, korenie a 4 vajcia POSTUP PRÍPRAVY Pečeň zomelieme, pridáme 1 kávovú lyžičku soli, vegety, olej, sladkú smotanu, trošku korenia mletého a 4 rozšľahané vajcia. Dobre spolu zošľaháme, vylejeme do vymastenej formy - ja dávam do srnčieho chrbáta - potom sa dobre krája a porcuje) a pečieme as 35-40 minút pri 150 stupňov. Chutí znamenite. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 20.8.2016, 10:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Vynikajúce zemiakové pagáčePOTREBNÉ PRÍSADY 3 šálky polohrubej múky, 2 šálky varených postrúhaných zemiakov, 1 vajce, 2-3 kávové lyžičky soli, 2 dl oleja, kvások z 1 šálky mlieka a 1 kocky droždia, asi 20 dg tvrdého syra (na posyp) POSTUP PRÍPRAVY Do múky pridáme zemiaky, vajce, soľ, olej a nabublaný kvások - zmiesime cesto (pozor - tajomstvo výborných pagáčov je v tom, že cesto zostane riedke aj keď sa bude trošku lepiť). Necháme vykysnúť, vykrajujeme pagáče, potierame slaným vajcom, posypeme syrom a pečieme. Chutia neskutočne. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 58 návštěvníkov) KOMENTÁRE (39) posledné: 4.2.2014, 20:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Výborné linecké kolieskaPOTREBNÉ PRÍSADY 1/2 kg hladkej múky, 25 dg práš. cukru, 1 CERA, 1/2 Helie, 2 žĺtky + 1 celé vajce, 1/4 balíčka prášku do pečiva a 4 balíky Zlatý klas. POSTUP PRÍPRAVY Všetky vymenované suroviny zmiesime (trvá to trošku dlhšie, ale s cestom sa výborne pracuje). Vykrajujeme kolieska (srdiečka, kvetinky hviezdičky:-))), pečieme pomalšie len do zlatista. Vychladnuté spájame lekvárom - sú výborné. Pozn. z jednej tejto dávky vám vyjde cca 90 ks spojených koláčikov. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (16) posledné: 16.12.2014, 20:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Tiramisu tortaPOTREBNÉ PRÍSADY 2-3 bal. detských piškót, 2 sladké (33%-tné) smotany, mlieko, cukor, želatina, káva, vanilkový cukor, 3 žĺtky, granko na posypanie POSTUP PRÍPRAVY Do hrnca si pripravíme želatinovú hmotu: 3 dl mlieka + 3 KL želatiny - necháme asi 1 hodinu postáť. Po hodinke k tomu pridáme 3 PL kr. cukru, 1 bal. van. cukru a 3 žĺtky. Túto zmes spolu varíme až do zovretia - ručne šľaháme (nie nad parou!!!). Po zovretí ihneď vypneme a necháme vychladnúť - občas premiešame. Keď sa nám zmes chladí, uvaríme si asi 1/4 l čiernej zrnkovej kávy, ktorú trošku osladíme. Vyšľaháme si 2 smotany (fakt musia byť 33%-tné) - do šľhačky pridáme vychladenú uvarenú zmes a zľahka premiešame. Do tortovej okrúhlej formy dáme naspodok trošku krému - na krém naukladáme piškóty, ktoré namáčame v káve - znovu navrstvíme krém (len tak aby sme piškóty zakryli), znovu piškóty namočené v káve - takto vrstvíme a končíme vrstvou krému. Vrch posypeme grankom )nešetrite - krásne sa rozpustí) a necháme asi 3-4 hodinky postáť v chladničke. Krásne sa krája (ako torta), a úžasne chutí. VYskúšajte, zaiste neoľutujete. MŃam! Chystám sa ju práve robiť, takže doplním aj foto. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 14 (zobrazuje sa 11-14) | << predošlé 1, 2 |