. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Mária K. (masenka) ID 166
.
mimibazar.sk/masenka
Oblasť: Galanta
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 15.5.2005
Naposledy: 26.1.2016 11:32
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 367
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 20
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 20 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2

CHUŤOVKY

Strapaté zemiakové guľky



POTREBNÉ PRÍSADY

7 stredných zemiakov, 2 cibule, polohrubá múka, slaninka( alebo klobáska,alebo údené mäso) 1 vajce, soľ,kyslá kapusta(podľa chuti aj údený syr)

POSTUP PRÍPRAVY

Uvaríme si 5 zemiakov do mäkka, necháme vychladnúť, ošúpene,postrúhame na jemno. Dva zemiaky v surovom stave ostrúhame takisto na jemno a zmiešame s postrúhanými uvarenými.Pridáme vajce, soľ a polohrubú múku ( tú pridávame podľa toho,aby sa cesto nelepilo na ruky) Medzitým si opražíme cibuľu, dáme opražiť aj slaninku. Ak ste zvolili namiesto slaniny klobásu alebo údené mäso, nemusíte to opražiť zvlášť, stačí pridať k cibuľke a spolu opražiť. Dáme si zovrieť vodu vo väčšom hrnci, samozrejme dobre osolenú. Z cesta vykrajujeme menšie kúsky, ktoré jemne rozvaľkáme, vložíme do nich opečenú cibuľu so slaninou/klobásou...ja som pridala ešte aj údený syr pre pestrosť. V ruke vaľkaním spojíme cesto do tvaru guľky a takto hotové guľky vložíme do vriacej vody. Necháme nech vyplávajú na povrch, pomiešame a varíme ešte cca 5 minút. Po tomto čase vyberieme,necháme odkvapkať,podávame za tepla s kyslou kapustou,prípadne aj s opraženou kapustou(ak ostane,tak aj slaninkou) Toto som dnes vyskúšala na základe receptu z časáku Markíza, keď som prišla psychicky vyčerpaná zo skúšky, mozog mi už nefungoval, cigáni v žalúdku vyhrávali,doma nič,tak som po ceste nakúpila a vyskúšala to! Vzbudilo to vomne silnú spomienku na Tatry, kde si takéto zemiakové špecialitky dávame, a to je premňa najlepší relax počas týchto stresujúcich predštátnicovývh dní! Takže dobrú chuť! Snáď to bude chutiť aj vám! :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 29.12.2008, 18:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Čokoládová zmrzka



POTREBNÉ PRÍSADY

150 g cukru, 200 g mlieka, 200 g smotany, 75 g čokolády na varenie, 1 vajce, štipka vanilky

POSTUP PRÍPRAVY

Nasekajte čokoládu na kúsky a dajte ju do vodného kúpeľa spolu s časťou mlieka a vanilkou. Vyšľahajte vajce s cukrom, pridajte zbytok mlieka a roztopenú čokoládu (dôkladne vychladnutú), nakoniec vložte zmes do chladiacej nádoby

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

PIZZA

Drevorubačská pizza



POTREBNÉ PRÍSADY

100 g prerastenej údenej slaniny, 200 g nastrúhaného syra, 2 lyžice masla (alebo tuku), 100 g olúpaných paradajok, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, chlebové cesto, zväzok pažítky, lyžica nasekaného oregana, trocha vegety, mleté čierne korenie, soľ. Na obloženie: 100 g korenistej salámy, 1 konzerva tuniaka v oleji, 100 g čerstvých malých šampiňónov, po 1 malej červenej a zelenej paprike, 4 chilli papričky, niekoľko plnených olív.

POSTUP PRÍPRAVY

Maslo rozpálime na panvici a roztopíme v ňom slaninu nakrájanú na malé kocky. Pridáme cesnak rozotretý so soľou, cibuľu nakrájanú nadrobno a krátko opražíme. Primiešame paradajky a zmes dusíme, až kým sa takmer všetka tekutina neodparí. Ochutíme nasekaným oreganom, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a vegetou a necháme vychladnúť. Umyté šampiňóny a očistené papriky nakrájame na rezance. Salámu takisto nakrájame na rezance, tuniaka necháme odkvapkať a popučíme. Pripravíme si chilli papričky a olivy. Chlebové cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a rozdelíme do 4 foriem na pizzu. Povrch rovnomerne potrieme paradajkovou zmesou a rozložíme na ňu ostatné prísady. Vložíme do rúry predhriatej na 200 oC a pečieme asi 20 minút. 5 minút pred dopečením posypeme nastrúhaným syrom. Podávame posypané nakrájanou pažítkou

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Bavorské zemiaky



POTREBNÉ PRÍSADY

Horúce, prepasírované zemiaky, tvaroh, jogurt, nasekané mandle, jemne nakrájaná cibuľa, olej, mleté čierne korenie, soľ. (všetko od oka podľa požadovaného množstva konečného jedla)

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky prísady zmiešame zo zemiakmi, zmes dáme do vymastenej nádoby, vrch potrieme olejom a pečieme asi 30 minút pri teplote 180 stupňov. Ku koncu pečenia posypeme mandľami a necháme zapiecť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Smotanovo-zemiakový guláš



POTREBNÉ PRÍSADY

400g očistených zemiakov
100g cibule
40g rastl. tuku
800ml vody
20g mletej papriky
200g čerstvých húb (hrsť sušených)
300g chudých párkov
5dl mlieka
250g smotany
50g hladkej múky
soľ, korenie
kocku Masoxu

POSTUP PRÍPRAVY

Nakrájanú cibuľu opražíme dozlatista, zaprášime paprikou, speníme, zalejeme vodou, vložíme kocky zemiakov, nakrájané huby (namočené sušené), kocky párkov, soľ, korenie a Masox. Akonáhle začne guláš vrieť, zalejeme ho zálievkou z rozšľahaného mlieka so smotanou a múkou. Varíme 30 minút za občasného miešania.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Pestrá panvica



POTREBNÉ PRÍSADY

1kg malých zemiakov, červenú, zelenú a žltú papriku, cibuľu, 200g cesnakovej točenej klobásy, maslo, korenie, soľ, rozmarín, tymián.

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky uvaríme v šupke v slanej vode, olúpeme a väčšie prekrojíme na polovice. Cibuľu nakrájame na tenké kolieska, papriku na rezance. Na panvici rozohrejeme maslo, opečieme zemiaky, pridáme papriku, cibuľu a bylinky, osolím a okoreníme. Nakoniec pridáme klobásu ktorú v zmesi len prehrejeme.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Koláčik pre najmenších



POTREBNÉ PRÍSADY

70 g BIOšpaldovej krupice
2 veľké jablká
3 plátky masla + trošku na vytretie misky
hrsť hrozienok
polievkovú lyžicu slnečnicových semienok

POSTUP PRÍPRAVY

Hrozienka zalejeme vodou a necháme 20 minút stáť, potom vodu zlejeme. Jablká očistíme, na jemno nastrúhame, zmiešame s krupicou. Pridáme hrozienka a slnečnicu.
Maslom vytrieme zapekaciu misku (priemer 15 – 20 cm), na jej dno položíme 3 tenšie plátky masla a pripravené cesto rovnomerne roztrieme po celom dne. Pečieme v predohriatej rúre na 200 stupňov C 3 minúty, znížime teplotu na 180 stupňov C a pečieme ešte asi 15 – 20 minút.

Super koláčik pre detičky, najmä pri návštevách, kde sa podávajú rôzne koláče,chipsy a iné, čo by dieťatko nemalo,takto bude mať svoj vlastný zdravý a chutný koláčik :) je možné samozrejme pridať aj iné ovocie. hrušky, slivky..

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie rezančeky so špargľou



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g bielej špargle, 4 plátky kuracích pŕs, 1/8 bieleho vína, soľ, 1/2 lyžičky ďumbiera, 2 lyžice maizeny, 1/2 l vody, 1 cibuľa, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso nakrájame na rezančeky a marinujeme aspoň 12 hodín v zmesi vína, soli, ďumbiera, maizeny, vody a nadrobno nakrájanej cibule.
Špargľu ošúpeme a pokrájame na jemné, asi 3 cm dlhé, rezančeky. V hlbokej panvici rozpálime olej, vložíme rezančeky špargle, osolíme, za stáleho miešania 3 minúty popražíme. Špargľu vyberieme, pridáme olej, vložíme rezančeky mäsa a niekoľko minút prudko opekáme. K takto pripravenému mäsu pridáme špargľu, premiešame a spolu ešte asi dve minúty opekáme. Podávame teplé s ryžou a zeleninovou oblohou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 25.5.2013, 9:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Zemiakové placky s kapustou



POTREBNÉ PRÍSADY

800 g zemiakov, majoránka, soľ, korenie, hladká múka, 3 vajcia, mlieko, kapusta, cukor, ocot, slanina, cibuľa

POSTUP PRÍPRAVY

Zo zemiakov, majoránky, vajec, múky a mlieka urobíme cesto na haruľu. Dochutíme soľou a korením. Z cesta urobíme placky, ktoré vysmážame na oleji. Hotové placky plníme zmesou dusenej kapusty a na kocky pokrájanej slaniny osmaženej na cibuľke :) Dobrú chuť

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 5.11.2007, 18:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Omáčka na cestoviny s olivami a mäskom



POTREBNÉ PRÍSADY

cestoviny(akékoľvek) , cibuľa(jedna stredne veľká alebo veľká), olej, olivy bez kôstky, paradajkový pretlak, kuracie mäso(najlepšie prsia) smotana( sladká ,šľahačková) vegeta( umňa boduje Harmónia chuti od Maggi) soľ, oregano, majorán,cesnak(môže ale nemusí byť, a ja občas použijem aj sušený mletý kupovaný) voda.

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv si udusíme na oleji cibuľku do penista, neskôr pridáme kuracie mäso pokrájané na menšie kocky.
Necháme opiecť a potom pridáme paradajkový pretlak(množstvo podľa chuti,ja dávam dve menšie plechovky).Olivy pokrájané na koliecka môžete pridaťako prvé na mäso a trochu podusiť nech pustia chuť.
Dolejeme vodou podľa toho, koľko šťavy chceme mať.
Dochutíme vegetou, soľou a oreganom(toho nie veľa,iba tak akurát) cesnak(buď trochu rozdrveného alebo štipku sušeného mletéhp)a neskôr ku koncu trochu štipku majoránu.
Toto všetko dusíme pod pokrievkou cca 10-20 minut(podľa toho,aké je mäsko mäkké).
Medzitým si uvaríme cestoviny,ja ktomu varím najčastejšie vrtuľky alebo mušle.
Keď je mäsko už mäkké,pridáme nakoniec sladkú smotanu,množstvo podľa chuti prípadne podľa toho,koľko omáčky chceme aby bolo.Keď sa vám zdá,že má omáčka príliš výraznú chuť, zjemníte to vliatím celej smotany.ja dávam vždy aj viac vody aj viac smotany,lebo viem,že omáčka sa unás vždy rýchlo minie :) Keď je mäso mäkké, podávame buď ako kalsickú omáčku na cestoviny alebo halušky, alebo môžeme aj zapiecť na chvílu v trúbe spolu s cestovinami a na vrchu nasypaným postrúhaným syrom!
Tak dobrú chuť :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 22.1.2013, 20:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 20 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu