končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 52 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Vianočka zo špaldovej múkyPOTREBNÉ PRÍSADY 250-300 g špaldovej múky,1 malé vajíčko,0,7 dcl oleja,pol vrecka PDP,1/4 kocky kvasníc, 1dcl mlieka,trošku soli,1,5 PL hnedého cukru,trochu nastrúhanej citronovej kôry,na posypanie mandle POSTUP PRÍPRAVY Pripravíme si kvások:do vlažného mlieka zamiešame trošku hnedého cukru,premiešame,nech sa rozpustí a pridáme namrvený kvások.Necháme pracovať cca 10-15 minút.Pripravíme ostatné suroviny a pridáme tam kvások.Všetko spolu riadne premiešame.Múku začínam dávať od 250 g a ak treba,pridám.Cesto musí byť kompatibilné a nelepiť sa.Hned ho rozdelíme na tri časti a zapletieme vianočku.Dáme na plech,kde je papier na pečenie a potrieme troškou oleja.Necháme asi 30 minút kysnúť,či skôr oddýchnuť.Vianočka viac menej nenaberie takmer vôbec veľkosť.Potom potrieme vajíčkom a posymeme mandľami.Dáme piecť na 30-40 minút pri teplote 180 stupňov.Tu už krásne narastie.Je mňamková.Je z nej malá vianočka,takže ak chcete,zdvojnásobte množstvá. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Monika M. (monci81) ID 46679 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 31.3.2012, 18:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
VianočkaPOTREBNÉ PRÍSADY 50 dkg polohrubej múky + soľ + citrónová kôra + 7 dkg mletého cukru 2 dkg droždia + 250 ml mlieka 6 dkg roztopeného masla hrozienka, oriešky vajíčko na potretie POSTUP PRÍPRAVY 50 dkg polohrubej múky + soľ + citrónová kôra + 7 dkg mletého cukru- zmiešať 2 dkg droždia + 250 ml mlieka- vykysnúť kvások 6 dkg roztopeného masla hrozienka, nasekané oriešky - všetko spolu zmiešať a dať vykysnúť (cesto si môžeme urobiť aj v domácej pekárničke) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) Michaela B. (BMichaela) ID 148092 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 26.1.2013, 15:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Vianočka naša naj...POTREBNÉ PRÍSADY 700g polohrubej múky,4g soli,125g práškového cukru,30g kvasníc,3žĺtka,300ml mlieka,100g masla ,1 vanilínový cukor,kôra z 1 citróna . 50g hrozienok ,50g mandlí do cesta . Na potretie 1 vajíčko a na posypanie 50g mandlí. POSTUP PRÍPRAVY Prepáčte ale nestihla som odfotiť skôr . Takže začíname 700g polohrubej múky,4g soli,125g práškového cukru,30g kvasníc,3žĺtka,300ml mlieka,100g masla ,1 vanilínový cukor,kôra z 1 citróna dáme do pekárničky a pustíme program na kysnutie cesta. Kto nemá nevadí nemusíte robiť kvások ,taktiež môžete všetko zmiešať spolu a nechať vykysnúť.Po nakysnutí pridáme hrozienka a nasekané mandle a necháme 15´kysnúť .Dáme na múkou posypanú dosku ,rozdelíme na 9 častí a urobíme dlhé valčeky. Spletieme valčeky 4,3,2 a uložíme na seba .Dáme na plech vyložený papierom a necháme ešte 15´kysnúť. Potrieme vajíčkom ,posypeme mandľami , ktoré sme nakrájali na lupienky.Do stredu vianočky zapichneme špajdle. Pečiem 30´pri 150°C , prikryjem alobalom a pri teplote 180°C dopečiem 20´. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Helena B. (pivnakozmetika) ID 191611 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
vianočka s čokoládou ,brioškyPOTREBNÉ PRÍSADY cesto:6 - 7 šálok hladkej múky, 6 lyžičiek sušených kvasníc , ½čl cukor , 1 ½ čl soli, 1 zmäknuté maslo , 1 1 / 3 čl teplej vody,4vajcia ,mlieko POSTUP PRÍPRAVY zamiesiť cesto bežným postupom v pekárničke,vypracovať a potom až pridať 1lyžicu škorice,1veľkého mikuláša alebo 150gramov mliečnej čokolády,malé kusky,hrozienka alebo brusnice ,zapliecť ,potrieť ešte jedným žltkom,recept som si našla na youtube a s týmto základným receptom robila aj briošky ,do ktorých ale nedala už čokoládového mikuláša ale 1ks čoko.pudingu ,ukladám si to tu ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Erika O. (retro) ID 14453 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 4.7.2012, 8:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
VianočkaPOTREBNÉ PRÍSADY moja prva vianocka :) Na kvasok: 1 PL hladkej muky, 1 PL krystaloveho cukru, 100ml tepleho mlieka, kocku drozdia Na cesto: 80g masla, 80g praskoveho cukru, 200g hladkej muky, 200g polohrubej muky, 3 lyzicky vanilinoveho cukru, 2 zltky, 75ml tepleho mlieka, 50g hrozienok, 1 PL rumu, 1 bielok na potretie, 1 vajce na potretie, pol lyzicky soli, mandlove lupienky POSTUP PRÍPRAVY 1. Pripravime kvasok: V teplom mlieku rozmiesame cukor a muky, rozdrobime drozdie a prikryte nechame kysnut. Pripravime cesto: Zmaknute maslo s cukrom vyslahame do penista, postupne zaslahame zltka a prilejeme mlieko. Pridame preosiatu zmes muky s vanilinovym cukrom a solou. Nakoniec prilejeme kvasok. Vypracujeme cesto. ( ja som ho robila v rukach mozte aj s vareskou mne sa lepsie v rukach, mozte skusit aj DP- ja som neskusala este). Nakoniec do cesta pridame hrozienka a prilejeme rum. Prikryjeme utierkou a nechame kvasit na teplom mieste. 2. Na pomucenej doske cesto uhnietime a rozdelime na 8 rovnakych bochnikov. Jeden bochnik este rozdelime na dve casti ktore odlozime nabok. Zvysnych 7 vytvarujeme na valceky rovnakej dlzky s priemerom asi 2,5 - 3 cm. Spodok vianocky pletieme zo 4 vrkocov. Neviem vysvetlit ako ale na internete najdete rozne postupy a videa treba skusit. Vyzera to zlozito ale ide to samo :). Spodny vrkoc prelozime na plech vylozeny papierom na pecenie a potrieme bielkom. Stredny vrkoc sa pletie klasicky z 3 vrkocov. Po upleteni polozime na spodny vrkoc a potrieme bielkom. Vrchy vrkoc upletieme z poslednych dvoch bochnikovktore tiez rozvalakate na valceky rovnako dlhe. Len ich tak zamotajte dookola a polozte na vrch vianocky. Vianocku prikryjeme a dame este na 30 minut nakysnut. Potom ju potrieme vajickom a posypeme mandlami. 3. Dame ju najpv do vyhriatej rury na 160 stupnov na 10 minut a potom na zvysnych 30 minut zvysime teplotu na 180 stupnov. Ku koncu pecenia ju mozete prikryt alobalom aby moc nestmavla. Na konci som pre isotu spajdlou skusala ci sa cesto nelepi a az potom som ju vybarala. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Natália L. (jessi21) ID 155347 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 13.12.2011, 16:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
ÚŽASNÁ PUDINGOVÁ VIANOČKAPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto : 900g hladkej múky, 1 kypriaci prášok do pečiva, 5 PL oleja, z 3 bielkov sneh a kvások : 500 ml teplého mlieka, 1 a 1/2 kocky kvasníc, 100g práškového cukru. Puding: 500ml mlieka, 2 čokoládové pudingy Dr.Oethker / alebo iný/, 2 PL kakaa, 300g práškového cukru, 250g masla /Hera, Palmarín, Rajo... Nakoniec 3 žĺtky na potretie. POSTUP PRÍPRAVY Najskôr si vo väčšej mise pripravíme hutnejšie cesto z múky, kypriaceho prášku, oleja, kvásku a nakoniec pridáme z 3 bielkov vyšľahaný sneh. Cesto odložíme na 1 hodinu na teplé miesto a necháme vykysnúť. Uvaríme si puding z mlieka, 2 čokoládových pudingov, kakaa a práškového cukru úplne klasickým spôsobom. Hneď ako puding odstavíme, tak pridáme celé máslo Hera, necháme rozpustiť a šľahačom zapracujeme do pudingu. Keď je cesto vykysnuté, cca po 1 hodinke, rozdelíme si ho na doske na 8 rovnakých častí. Každú časť postupne vyvaľkáme na tenko / asi 30x30cm/ a natrieme tenkú vrstvu pudingu cca, 1 až 2 PL, rozotrieme po celej ploche cesta a zrolujeme na tenkú roládku. Zapletáme 2 takto pripravené roládky spolu. Preložíme na plech vyložený papierom na pečenie, každú vianočku potrieme žĺtkom. Na veľký plech sa zmestia všetky 4 vianočky. Pečieme pri 180°C asi 30 minút do zlatista. Rovnako dobre chutí s kávičkou ako aj úplne sama :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) Darina K. (dardela) ID 180972 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 9.4.2012, 19:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Francúzkske raňajky vyprážaná vianočka s opekaným ovocímPOTREBNÉ PRÍSADY 4-6 vajec, 100ml mlieka, 50 ml smotany, 1CL pomarancovej kory, 1/2 CL vanilkovej esencie, 1 PL medu, 1 vianocka, maslo, olej, 300g cerstveho ovocia (maliny, cernice, nektarinky marhule, jahody...), 150ml cerveneho vina, 50g kr. cukru, maslo POSTUP PRÍPRAVY Ruru predhrejeme na 180 stupnov. Vo vacsej plytkej mise rozslahame vajcia, pridame mlieko, smotanu, pomarancovu koru, vanilkovu esenciu, med a sol. Vianocku nakrajame na 2 cm hrube platky. Namocime ich do vajcovej zmesi a nechame v nej niekolko minut - po chvili platky otocime, aby dobre nasiakli. Vo velkej panvici zohrejeme trochu oleja a lyzicu masla. Platky pecieme z kazdej strany. Opecene ich dame na plech a kym ich budeme podavat udrziavame ich vo vyhriatej rure. Ovocie opecieme na masle, zalejeme cervenym vinom, pridame krystalovy cukor. Kratko povarime a ovocie vyberieme dierovanou lyzicou. Podavame spolu s platkami vianocky. Jednoduche a vynikajuce ranajky, odporucam vam vyskusat :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Monika P. (monkap) ID 69860 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 4.7.2011, 14:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Vianočka♥POTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 600g hl. múky, 140g pr. cukru, 1/4l mlieka, 30g droždia, 2 vajíčka (1 vajíčko na potretie), 120g Hery, hrsť hrozienok namočených v rume, lyžička soli, sekané mandle, citrónová kôra, lyžica pomarančovej kôry naloženej v cukre - môžete a nemusíte. POSTUP PRÍPRAVY Kvások pripravíme zvlášť a ten následne zapracujeme do cesta. Cesto dávam miesiť do domácej pekárne a v nej nechám aj krásne nakysnúť. Cesto sa nesmie lepiť, musí krásne odchádzať od dna a stien. Takto hotové cesto rozdelíme na 9 častí, potom na 4, 3 a 2 časti ktoré spletáme. Pred položením druhého poschodia z 3 častí spodné cesto v mieste položenia potrieme ľahko bielkom aby sa nám krásne pri pečení obe poschodia spojili, to isté aj pri poslednej vrstve. Celú vianočku krásne potrieme vajíčkom, prípadne môžeme potrúsiť po vianočke mandle. Pečieme 45-50min / na 170 stupňoch kým nám krásne nezhnedne. Vianočka je jedna báseň, odporúčam skúsiť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov) Lívia Č. (cicka76) ID 56030 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 10.12.2014, 8:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Šlahačková vianočkaPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g hladkej muky * stipka soli * 2 zltky + 1 vajicko na potieranie * 250 ml slahacky * 40 g cukru * 2 kopcovite lyzice medu * 150g masla * 30 g drozdia * 1 CL vanilkovej esencie * nastruhana citronova kora * * 100 g hrozienok ,predtym namocenych v rume * mandlove lupienky POSTUP PRÍPRAVY Toto bola naša vianočná raňajková vianočka...recept som našla v jednom časopise,a keďže sa u nás prudko osvečil,snáď sa ujme aj u Vás:)cestíčko je vďaka množstvu tuku(maslo,šlahačka) úžasne vláčne,a dlho mäkučké... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) martina p. (mauka) ID 8602 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (15) posledné: 28.1.2013, 11:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Sladučká sviatočná madľová vianočka - prudko jedlá :o)POTREBNÉ PRÍSADY u nás bolo takmer ihneď po nej, vydrží pekne mäkučká aj 4 - 5 dní a tá vôňa čo z nej ostáva po byte.... fantázia :o) Potrebujeme: 500 g polohrubej múky (najlepšie pohronské mlyny) 3 žĺtká 100 g kryštálového cukru 150 g masla (vlažného) 1 kvasnice (42 g) 250 ml mlieka, štipka soli mandle, hrozienka (nešetríme) citrónová alebo limetková kôra Na ozdobu: trstinový, vanilkový cukor, mandle, 1 vajíčko POSTUP PRÍPRAVY Z polovice vlažného mlieka, lyžice cukru a droždia si rozrobíme kvások. Kým nám kvások vzíde, preosejeme si do väčšej misy múku, pridáme zvyšný kryštálový cukor, 3 žĺtky, potrieme si citrónovú /príp. limetkovú/ kôru, štipku soli, zbytok mlieka. Keď kvások vzíde pridáme ho do pripravených surovín. Do vymiešaného cesta pridáme nasekané mandle (na menšie kúsky, samozrejme bez šupky a hrozienka - určite nešetríte!!) Vláčne cesto necháme na teplom mieste vykysnúť. Po vykysnutí preložíme cesto na polovicu a krájame na 5 prípadne 9 dielov. Pripravíme si plech vystlaný papierom na pečenie, kde budeme postupne vrstviť vrkoče. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Monika P. (sponkaX) ID 14917 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (17) posledné: 28.11.2011, 21:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 52 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >> |