končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 26 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3 ďalšie >> |
PREDJEDLÁ |
Šunková pomazánkaPOTREBNÉ PRÍSADY 25dkg šunky alebo šunkovej salámy, syr v črievku (Bambino), sladká smotana, 2 strúčky cesnaku, čierne korenie, vegeta, soľ, petržlenová vňať alebo pažítka POSTUP PRÍPRAVY Salámu si nakrájame na drobné kocky, vhodíme do mixéra spolu so syrom a trochou sladkej smotany. Rozmixujeme a podľa toho akú hustú alebo riedku pomazánku chceme prilievame smotanu, nakoniec pridáme nakrájaný cesnak a dokoreníme podľa chuti a ešte premixujeme. Cesnaku môžete použiť koľko chcete, len aby sa nakoniec z toho nestala cesnaková nátierka :) má veľmi výraznú chuť, takže to netreba preháňať. Dáme aspoň na pol hodku do chladničky schladiť. Podávame s bielym pečivom, ja používam bagety z Billy, nakrájam ich na kolieska a natriem nátierku a ozdobím petržlenovou vňaťou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Lucia S. (petrofka) ID 116803 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 24.4.2013, 21:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
PREDJEDLÁ |
nakladané tofuPOTREBNÉ PRÍSADY 1 biele tofu, olivový olej, cibula/cesnak, korenie podľa chuti - u nás vyhrala majoránka+oregáno., soľ POSTUP PRÍPRAVY Veľmi rýchla pochúťka. Nakrájame si tofu, cibuľku - na mesiačiky, a naukladáme do pohára. Striedame cibuľka, tofu, soľ, korenie, zalejeme olejom a zasa cibuľka, tofu, soľ, korenie.. až kým nie je plný pohár. \r\nJa som pridala aj umeocot. Prípadne tofu naložiť aj inými koreninami - výraznými, napr. gulášove s cesnakom - táto kombinácia je jedlá aj pre chlapov :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Žaneta J. (tweetinka) ID 4775 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 21.10.2011, 13:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
PREDJEDLÁ |
Bruschetta...po mojom.POTREBNÉ PRÍSADY bagetu alebo v mojom prípade chlieb, 8 ks rajčín, pár stoniek čerstvej bazalky, 4-6 strúčikov cesnaku, 4 Pl olivového oleja, soľ, mleté čierne korenie mozzarella /nemusí byť/ ... POSTUP PRÍPRAVY Najskôr si pripravíme "náplň": rajčiny si umyjeme, prekrojíme napoly, stred vydlabeme /môžeme použiť do leča/, dužinu nakrájame na drobno a dáme do misky, cesnak ošúpeme a roztlačíme, pridáme k rajčinám, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom, a pridáme nasekanú bazalku, premiešame a necháme chvíľu postáť... Bagetu nakrájame na cca 2 cm hrubé krajce, prípadne chlieb si nakrájame na rovnako hrubé krajce a ešte prekrojíme napoly...na platni /na ktorej sa pečú lokše/ si každý krajec z obch strán zľahka opečieme. Ešte na teplé kúsky bagiet /chleba/ si navrstvíme pripravenú "zmes", podľa chuti môžeme posypať nadrobno nakrájanou mozzarellou. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 26.1.2017, 13:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
PREDJEDLÁ |
syrPOTREBNÉ PRÍSADY 220-250g hermelín ,2lyžice petrž.vnaťe ,2pl parmezánu,1/3hrnčeka sušené(,na drobnučké kusky )mleté,paradajky,k ním 1lyžicu oleja,2-3 stručiky cesnaku,1čl bazalka POSTUP PRÍPRAVY uz dávnejšie bol v tv relácii o varení,aj v časákoch,ale niečo tam chýbalo,našla som si tento receptík aj foto od B.Adamsovej a je to on !OMG! tak si ho tu ukladám ,samozrejma patrí do predjedla ,tvaruju sa aj rozné malé guličky,ktoré sa napichnu na špajdlu ,obaluju sa aj v orechoch,alebo farebnom korení,je vela podobných receptíkov ,,,ne-tatarák,falošný tatarák ,kadejaké názvy som uz videla červený syr..atd postup :na tanier položíme syr, spojíme petržlen, parmezán , paradajky s olejom, cesnak a bazalku,,, v miske ,dobre premiešať spojíme so syrom a necháme pri izbovej teplote cca aspon hodinu pred podávaním ,podáva sa s krekrami,opeč.chlebíkom... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Erika O. (retro) ID 14453 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 14.12.2011, 20:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
PREDJEDLÁ |
Zeleninové košíčkyPOTREBNÉ PRÍSADY lístkové cesto + svieže šampiňóny + pór + camambert (kupujem ten v žlto-zelenom obale v Lidl) príp. plesnivec či iný syr s plesňou alebo používam nivu + kečup + francúzsky dressing + červená paprika + biele korenie + rozmarín + soľ + formičky na puding (sú to také tie maličké formičky, ktoré sú ako na tortu so zúbkovým okrajom, ale môžete použiť akékoľvek, aké máte, ja používam tieto: http://www.makro.sk/e_shop/detail/54435-formicka-babovka-11cm-6ks) + olej + múka POSTUP PRÍPRAVY Toto je jedno z jedál, ktoré vyzerá veľmi efektne, keď ho pekne naservírujete, je hotové veľmi rýchlo a chutí každému bez rozdielu. Hodí sa ako slávnostné raňajky alebo ako predjedlo pre hostí. POSTUP: - vyvaľkáme si lístkové cesto - vykrojíme kruh napr. hnčekom alebo nejakou miskou - formu si vymastíme olejom a vysypeme múkou - do formičky vložíme cesto a pritlačíme okolo okrajov Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) saska z. (saskazimova) ID 229310 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 23.12.2018, 8:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
PREDJEDLÁ |
NAŠE VELKONOČNE PAPANIČKOPRO INSPIRACI POSTUP PRÍPRAVY ..... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Vladimira M. (kubikviky) ID 30469 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 10.4.2012, 10:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
PREDJEDLÁ |
Senzačné zapekané bagetkyPOTREBNÉ PRÍSADY potrebujeme ... bagetu, mozzarellu, prosciutto, paradajku, čerstvú bazalku alebo inú bylinku na ozdobu, príp. bazalkové pesto (nemusí byť) POSTUP PRÍPRAVY ... jednoduché a famózne ... bagetku nakrájame na kolieska, ktoré opečieme nasucho na panvici alebo v rúre pod grilom, paradajku a mozzarellu nakrájame na plátky ... plátky mozzarelly zabalíme so prosciutta (na plátok mozzarelly polovicu plátku prosciutta) a osmažíme na rozpálenej panvici (najlepšie s nepriľnavým povrchom), opečenú bagetku potrieme bazalkovým pestom (nemusí byť), dáme plátok paradajky, osmaženú mozzarellu a ozdobíme bazalkou alebo inou bylinkou ... výborné rýchle a chutné pohostenie pre návštevu alebo rýchla večera ... mňaaam ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
PREDJEDLÁ |
PLNENE VAJICKO*****POTREBNÉ PRÍSADY Varené vajíčka,odrezky z údeného mäsa,horčica,maslo POSTUP PRÍPRAVY Vajíčka uvaríme na tvrdo,ošúpeme a rozkrojíme napoly-nie na poli.Vyberieme žltka,postrúhame na jemno,pridáme mäkké maslo a jemne pomleté údené mäso.Vyšľaháme s pridaním trošky horčice,poprípade osolíme.Dáme do cukrárskeho vrecka a naplníme polky bielok.Aby stáli rovno,predtým im zarovnáme spodok.Zdobíme,čím chceme. Ked si to pripravíme v predstihu,máme o časť pohostenia pre kúpačov postarané. DUFAM,ZE IM BUDE CHUTIT ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
PREDJEDLÁ |
rolada s bylinkovým maslomPOTREBNÉ PRÍSADY 3 vajcia, 1 lyžičku kryštálového cukru, 60 g hladkej múky, 1 lyžičku kypriaceho prášku, 60 g zemiakového škrobu (Solamyl), 150 g ovčieho syra (ja som použila Sabinovskú hrudku), 300 g masla (v pohode aj rastlinné alebo kombinácia), štipku soli, 1 červená paprika, 2 lyžice nasekaných byliniek (zmes, ja som mala pažitku, petržlen. vňať a trošku tymianu) POSTUP PRÍPRAVY Ako na to: Vajcia rozklepneme, žĺtky oddelíme od bielkov. V miske vymiešame žĺtky s cukrom a 2 PL horúcej vody do penista. Z bielkov, zo štipky soli a z 3 PL studenej vody vyšľaháme tuhý sneh, ktorý opatrne zapracujeme do žĺtkovej peny. Nakoniec zľahka vmiešame preosiatu múku s kypriacim práškom a so Solamylom. Rúru vyhrejeme na 200 stupňov. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vo vyhriatej rúre na strednej priečke pečieme asi 10-12 min. Upečené cesto vyklopíme na čistú navlhčenú utierku a stiahneme papier. Piškótu zvinieme a necháme vychladnúť. ovčí syr prepasírujeme cez sitko, zmiešame so zmäknutým maslom a vymiešame do peny. Primiešame pokrájanú červenú papriku a posekané bylinky. Vychladnutý piškótový plát potrieme pripraveným krémom, opäť pevne zvinieme a odložíme na studené miesto. Pred podávaním pokrájame na plátky. dobrú chuť :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Marcela V. (krupicka) ID 41990 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
PREDJEDLÁ |
Ciabatta - talianske pečivoPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY polotovar - múka na ciabattu, voda, olej POSTUP PRÍPRAVY Skúšala som ciabattu z polotovaru a vydarila sa. Jediný problém je, že v postupe na obale nie je spomenutý olej, ale keď som si vrecúško obzrela poriadne, bolo tam na vrchu pod názvom "stačí doplniť vodu a olej". Ja som ich vtedy už mala v rúre, takže... ale zrejme trochu olivového oleja do ciabatty patrí. Napriek tomu boli aj tie moje chutné, spravila som také bochníčky, ktoré som krájala ako sendvič a spravila z nich obložené chlebíčky. Mám aj iný recept na ciabattu, keď vyskúšam, porovnám a napíšem. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Eva J. (EBJ) ID 142116 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 26 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3 ďalšie >> |