. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > PREDJEDLÁ

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 26 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3 ďalšie >>

PREDJEDLÁ

Šunková pomazánka



POTREBNÉ PRÍSADY

25dkg šunky alebo šunkovej salámy, syr v črievku (Bambino), sladká smotana, 2 strúčky cesnaku, čierne korenie, vegeta, soľ, petržlenová vňať alebo pažítka

POSTUP PRÍPRAVY

Salámu si nakrájame na drobné kocky, vhodíme do mixéra spolu so syrom a trochou sladkej smotany. Rozmixujeme a podľa toho akú hustú alebo riedku pomazánku chceme prilievame smotanu, nakoniec pridáme nakrájaný cesnak a dokoreníme podľa chuti a ešte premixujeme. Cesnaku môžete použiť koľko chcete, len aby sa nakoniec z toho nestala cesnaková nátierka :) má veľmi výraznú chuť, takže to netreba preháňať. Dáme aspoň na pol hodku do chladničky schladiť.
Podávame s bielym pečivom, ja používam bagety z Billy, nakrájam ich na kolieska a natriem nátierku a ozdobím petržlenovou vňaťou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Lucia S. (petrofka) ID 116803 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 24.4.2013, 21:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

PREDJEDLÁ

nakladané tofu



POTREBNÉ PRÍSADY

1 biele tofu, olivový olej, cibula/cesnak, korenie podľa chuti - u nás vyhrala majoránka+oregáno., soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Veľmi rýchla pochúťka. Nakrájame si tofu, cibuľku - na mesiačiky, a naukladáme do pohára. Striedame cibuľka, tofu, soľ, korenie, zalejeme olejom a zasa cibuľka, tofu, soľ, korenie.. až kým nie je plný pohár. \r\nJa som pridala aj umeocot. Prípadne tofu naložiť aj inými koreninami - výraznými, napr. gulášove s cesnakom - táto kombinácia je jedlá aj pre chlapov :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Žaneta J. (tweetinka) ID 4775 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 21.10.2011, 13:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR

PREDJEDLÁ

Bruschetta...po mojom.



POTREBNÉ PRÍSADY

bagetu alebo v mojom prípade chlieb, 8 ks rajčín, pár stoniek čerstvej bazalky, 4-6 strúčikov cesnaku, 4 Pl olivového oleja, soľ, mleté čierne korenie mozzarella /nemusí byť/ ...

POSTUP PRÍPRAVY

Najskôr si pripravíme "náplň": rajčiny si umyjeme, prekrojíme napoly, stred vydlabeme /môžeme použiť do leča/, dužinu nakrájame na drobno a dáme do misky, cesnak ošúpeme a roztlačíme, pridáme k rajčinám, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom, a pridáme nasekanú bazalku, premiešame a necháme chvíľu postáť...





Bagetu nakrájame na cca 2 cm hrubé krajce, prípadne chlieb si nakrájame na rovnako hrubé krajce a ešte prekrojíme napoly...na platni /na ktorej sa pečú lokše/ si každý krajec z obch strán zľahka opečieme. Ešte na teplé kúsky bagiet /chleba/ si navrstvíme pripravenú "zmes", podľa chuti môžeme posypať nadrobno nakrájanou mozzarellou.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 26.1.2017, 13:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

PREDJEDLÁ

syr



POTREBNÉ PRÍSADY

220-250g hermelín ,2lyžice petrž.vnaťe ,2pl parmezánu,1/3hrnčeka sušené(,na drobnučké kusky )mleté,paradajky,k ním 1lyžicu oleja,2-3 stručiky cesnaku,1čl bazalka

POSTUP PRÍPRAVY

uz dávnejšie bol v tv relácii o varení,aj v časákoch,ale niečo tam chýbalo,našla som si tento receptík aj foto od B.Adamsovej a je to on !OMG! tak si ho tu ukladám ,samozrejma patrí do predjedla ,tvaruju sa aj rozné malé guličky,ktoré sa napichnu na špajdlu ,obaluju sa aj v orechoch,alebo farebnom korení,je vela podobných receptíkov ,,,ne-tatarák,falošný tatarák ,kadejaké názvy som uz videla červený syr..atd


postup
:na tanier položíme syr,
spojíme petržlen, parmezán , paradajky s olejom, cesnak a bazalku,,, v miske ,dobre premiešať
spojíme so syrom a necháme pri izbovej teplote cca aspon hodinu pred podávaním ,podáva sa s krekrami,opeč.chlebíkom...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Erika O. (retro) ID 14453 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 14.12.2011, 20:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

PREDJEDLÁ

Zeleninové košíčky



POTREBNÉ PRÍSADY

lístkové cesto + svieže šampiňóny + pór + camambert (kupujem ten v žlto-zelenom obale v Lidl) príp. plesnivec či iný syr s plesňou alebo používam nivu + kečup + francúzsky dressing + červená paprika + biele korenie + rozmarín + soľ + formičky na puding (sú to také tie maličké formičky, ktoré sú ako na tortu so zúbkovým okrajom, ale môžete použiť akékoľvek, aké máte, ja používam tieto: http://www.makro.sk/e_shop/detail/54435-formicka-babovka-11cm-6ks) + olej + múka

POSTUP PRÍPRAVY

Toto je jedno z jedál, ktoré vyzerá veľmi efektne, keď ho pekne naservírujete, je hotové veľmi rýchlo a chutí každému bez rozdielu. Hodí sa ako slávnostné raňajky alebo ako predjedlo pre hostí.

POSTUP:

- vyvaľkáme si lístkové cesto
- vykrojíme kruh napr. hnčekom alebo nejakou miskou
- formu si vymastíme olejom a vysypeme múkou
- do formičky vložíme cesto a pritlačíme okolo okrajov

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

saska z. (saskazimova) ID 229310 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 23.12.2018, 8:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

PREDJEDLÁ

NAŠE VELKONOČNE PAPANIČKO


PRO INSPIRACI

POSTUP PRÍPRAVY

.....

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Vladimira M. (kubikviky) ID 30469 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 10.4.2012, 10:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

PREDJEDLÁ

Senzačné zapekané bagetky



POTREBNÉ PRÍSADY

potrebujeme ... bagetu, mozzarellu, prosciutto, paradajku, čerstvú bazalku alebo inú bylinku na ozdobu, príp. bazalkové pesto (nemusí byť)

POSTUP PRÍPRAVY

... jednoduché a famózne ... bagetku nakrájame na kolieska, ktoré opečieme nasucho na panvici alebo v rúre pod grilom, paradajku a mozzarellu nakrájame na plátky ... plátky mozzarelly zabalíme so prosciutta (na plátok mozzarelly polovicu plátku prosciutta) a osmažíme na rozpálenej panvici (najlepšie s nepriľnavým povrchom), opečenú bagetku potrieme bazalkovým pestom (nemusí byť), dáme plátok paradajky, osmaženú mozzarellu a ozdobíme bazalkou alebo inou bylinkou ... výborné rýchle a chutné pohostenie pre návštevu alebo rýchla večera ... mňaaam

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

PREDJEDLÁ

PLNENE VAJICKO*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Varené vajíčka,odrezky z údeného mäsa,horčica,maslo

POSTUP PRÍPRAVY

Vajíčka uvaríme na tvrdo,ošúpeme a rozkrojíme napoly-nie na poli.Vyberieme žltka,postrúhame na jemno,pridáme mäkké maslo a jemne pomleté údené mäso.Vyšľaháme s pridaním trošky horčice,poprípade osolíme.Dáme do cukrárskeho vrecka a naplníme polky bielok.Aby stáli rovno,predtým im zarovnáme spodok.Zdobíme,čím chceme.
Ked si to pripravíme v predstihu,máme o časť pohostenia pre kúpačov postarané.

DUFAM,ZE IM BUDE CHUTIT

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

PREDJEDLÁ

rolada s bylinkovým maslom



POTREBNÉ PRÍSADY

3 vajcia, 1 lyžičku kryštálového cukru, 60 g hladkej múky, 1 lyžičku kypriaceho prášku, 60 g zemiakového škrobu (Solamyl), 150 g ovčieho syra (ja som použila Sabinovskú hrudku), 300 g masla (v pohode aj rastlinné alebo kombinácia), štipku soli, 1 červená paprika, 2 lyžice nasekaných byliniek (zmes, ja som mala pažitku, petržlen. vňať a trošku tymianu)

POSTUP PRÍPRAVY

Ako na to:
Vajcia rozklepneme, žĺtky oddelíme od bielkov. V miske vymiešame žĺtky s cukrom a 2 PL horúcej vody do penista. Z bielkov, zo štipky soli a z 3 PL studenej vody vyšľaháme tuhý sneh, ktorý opatrne zapracujeme do žĺtkovej peny. Nakoniec zľahka vmiešame preosiatu múku s kypriacim práškom a so Solamylom. Rúru vyhrejeme na 200 stupňov. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vo vyhriatej rúre na strednej priečke pečieme asi 10-12 min. Upečené cesto vyklopíme na čistú navlhčenú utierku a stiahneme papier. Piškótu zvinieme a necháme vychladnúť. ovčí syr prepasírujeme cez sitko, zmiešame so zmäknutým maslom a vymiešame do peny. Primiešame pokrájanú červenú papriku a posekané bylinky. Vychladnutý piškótový plát potrieme pripraveným krémom, opäť pevne zvinieme a odložíme na studené miesto. Pred podávaním pokrájame na plátky.
dobrú chuť :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Marcela V. (krupicka) ID 41990 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

PREDJEDLÁ

Ciabatta - talianske pečivo


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

polotovar - múka na ciabattu, voda, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Skúšala som ciabattu z polotovaru a vydarila sa. Jediný problém je, že v postupe na obale nie je spomenutý olej, ale keď som si vrecúško obzrela poriadne, bolo tam na vrchu pod názvom "stačí doplniť vodu a olej". Ja som ich vtedy už mala v rúre, takže... ale zrejme trochu olivového oleja do ciabatty patrí. Napriek tomu boli aj tie moje chutné, spravila som také bochníčky, ktoré som krájala ako sendvič a spravila z nich obložené chlebíčky. Mám aj iný recept na ciabattu, keď vyskúšam, porovnám a napíšem.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Eva J. (EBJ) ID 142116 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 26 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu