končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 1.898 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,190 ďalšie >> |
TORTY |
Rýchla, svieža tortička - "zvyšková" (-: s postupomPOTREBNÉ PRÍSADY Zvýšili sa mi oblátky,orezky z tortičky,jogurtová náplň,tak som urobila takúto "rýchlovečku". Možno niekoho inšpirujem (-: POSTUP PRÍPRAVY xxx OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Iveta K. (ivetka001) ID 90150 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 28.5.2017, 18:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Nepečená ovocná tortaPOTREBNÉ PRÍSADY 130 g maslových sušienok 60 g rozpusteného masla 250 g mascarpone 350 g bieleho jogurtu 120 g práškového cukru 60 g malín (rozmixovaných) 100 g ríbezlí 1 a pol balíka želatínového stužovača za studena podlhovasté piškóty maliny, jahody na ozdobenie(môže byť rôzne ovocie, je to na vás)Môže byť aj mrazené ovocie ale treba nechať poriadne odkvapkať. POSTUP PRÍPRAVY Malú tortovú formu vystelieme papierom na pečenie. Keksíky si zomelieme na jemno, primiešame rozpustené maslo a spracujeme rukou. Natlačíme na dno tortovej formy, uložíme do chladničky. Mascarpone si vyšľaháme s jogurtom a cukrom, primiešame 60 g rozmixovaných malín, premiešame spolu. Pridáme aj želatínový stužovač pripravený podľa návodu alebo len tak priamo z balíka prisypeme (fungujú obe možnosti, ja som ho priamo vysypala). Nakoniec do plnky primiešame ríbezle a nalejeme na keksíkový korpus. Uložíme do chladničky stuhnúť, najlepšie cez noc. Vyberieme z chladničky, mokrým nožom opatrne prejdeme po okrajoch formy a odopneme ju. Obložíme na polovicu nakrájanými podlhovastými piškótami a ozdobíme ovocím. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Ivana S. (Ivvulienka) ID 116789 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Božská jesenná Pavlova .... penová torta s ganache a karamelizovanou hruškouPOTREBNÉ PRÍSADY Na 4 malé (priemer cca 15 cm) alebo dve väčšie (priemer cca 25 cm) tortičky : na korpus - 3 bielky, 160g jemného krupicového cukru, 1 kopcovitá ČL kukuričného škrobu, 2 ČL octu ... na ganache : 100 ml sladkej smotany a 100 g kvalitnej horkej čokolády, 15g masla ... 2 hrušky, 80g kryštálového cukru alebo hnedého či kokosového cukru, cca 0,5 - 1 dl vody POSTUP PRÍPRAVY korpus : rúru vyhrejeme na 150°C ... bielky vyšľaháme na tuhý sneh, pridáme kukuričný škrob a ocot ... na plech vystlaný papierom na pečenie rozvrstvíme do kruhu korpusy (buď menšie alebo väčšie), pečieme vo vyhriatej rúre cca 60 minút (ja som robila menšie tortičky, pri väčších pridáme pár minút - pokiaľ nie je vrch korpusov jemne ružový) - neotvárame !!! ... po upečení dvierka na rúre pootvoríme a necháme v rúre vychladnúť (cca 2-3 hodiny) ... ganache : smotanu privedieme do varu, pridáme polámanú čokoládu, odstavíme z ohňa a rozmiešame na hladkú hmotu, pridáme maslo, premiešame a necháme jemne vychladnúť ... do hrnca alebo hlbšej panvice dáme cukor, zalejeme vodou, privedieme k varu a vložíme ošúpané a rozkrojené hrušky, varíme cca 15 minút, hrušky by mali chytiť jemne hnedú farbu (lepší efekt je s tmavým hnedým cukrom) ... a je tu finále : na korpus dáme ganache, položíme hrušku, dozdobíme a potom už doprajeme chuťovým pohárikom lahodnú kombináciu jemného nadýchaného bezé cesta, čokolády a šťavnatej hrušky ... mňam ... výborná kombinácia ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
letné jahodové pokušeniePOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg jahody\r\n500 g Mascarpone\r\n250 ml smotana na šľahanie\r\n1 balíček talianske dlhé piškóty\r\n150 g práškový cukor POSTUP PRÍPRAVY 1.Do okrúhlej formy na pečenie s odnímateľným dnom poukladáme piškóty. Po bokoch formy poukladáme jahody nakrájané na plátky. Pár jahôd si necháme na konečné zdobenie.\r\n2.\r\nOčistené jahody rozmixujeme s trochou cukru tak, aby ostali kúsky a nie pyré. Nalejeme na piškóty. Rozmiešame mascarpone s cukrom, pridáme šľahačku a celé premiešame mixérom. Krém natrieme na jahodovú plnku.\r\n3.\r\nPoukladáme znovu piškóty a pokračujeme rovnakým spôsobom. Vrch ozdobíme čerstvými jahodami a lístkami mäty. Necháme stuhnúť v chladničke aspoň 12 hodín.\r\nDobrú chuť prajem ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Livia K. (Livi liluška) ID 322180 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 21.8.2016, 13:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
šťavnatá zdravá bublaninaPOTREBNÉ PRÍSADY 80 g kvalitné maslo 5 PL med 2 ks vajce 2 dl mlieka 200 g špaldová múka 50g mleté mandle 1/2 ks prášok do pečiva Dr.Oetker ks ovocie POSTUP PRÍPRAVY 1. K zmäknutému maslu pridáme med a vymiešame. 2. Pridáme žĺtka a mlieko a zamiešame. Z bielkov si vyšľaháme sneh. 3. Do cesta pridáme múku, pomleté mandle a PDP. Na najmenšom stupni mixéra zmiešame a zľahka primiešame sneh. 4. Cesto vylejeme do formy na tortu (kto má menší plech môže aj na plech). Na vrch posypeme ovocie (ja som dala mrazenú zmes lesného ovocia - podľa chuti môžete pridať čerstvé ovocie alebo kto má rád, tak kompót). Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Livia K. (Livi liluška) ID 322180 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 18.3.2017, 10:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Jahodová snehová tortaPOTREBNÉ PRÍSADY 4 vajcia, 100g práškového cukru, 1 vanilkový, 100g masla, 132g hl. múky, 1 PDP, 172g kryšt.cukru, mandľové lupienky, jahody cca 600g\\r\\ntortové červené želé, šľahačka v prášku+mlieko POSTUP PRÍPRAVY Suroviny si rozdelíme na dve polovice, lebo budeme piecť dve rovnaké cestá.\\r\\nVymiešame 2 žĺtka+50g práš.cukru+1/2 vanilkového+66g hl.múky+1/2PDP\\r\\nRozotrieme na dno tortovej formy (vymystené, vysypané múkou).\\r\\nVymiešame 2bielka+88g kryšt. cukru na sneh.\\r\\nRozotrieme na žĺtkové cesto a posypeme mandľovými lupienkami.\\r\\n\\r\\nJa som piekla v dvoch formách naraz teplovzdušná 180˚C, 20min.\\r\\n\\r\\nJahody som nakrájala na kocky, podľa návodu na želé som urobila želatínu (len som dala menej vody, teda nie 2,5dl ale len 2dl) a keď bola mierne vychladená premiešala som ju s jahodami.\\r\\nToto som dala na jedno vychladené cesto.\\r\\nPodľa návodu som vyšľahala šľahačku v prášku s plnotučným mliekom a natrela som ju na jahody.\\r\\nDruhé cesto som pokrájala na trojuholníky a povkladala som ich do šľahačky, tak ako je na fotke.\\r\\nJe to jednoduché, krásne a veľmi chutné!!!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | zuzana t. (zuzi1967) ID 159895 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 30.6.2016, 11:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
♥ Sacherova torta ♥POTREBNÉ PRÍSADY I keď je tu receptov na túto dobrôtku mnoho, žiadny nie ja takýto ako tento "môj"/...i keď ani tak celkom nie môj - už pred rokmi som si ho odpísala od jeho autorky, pani Cukrárky Jožky Zaukolcovej/. Je fantastická, pretože tam nejde žiadna "ťažká" čokoláda, či margarín alebo maslo... to jej dodáva ľahkosť a mäkkosť, pričom si zachováva neskutočnú čokoládovú chuť. ♣♣♣ Budeme potrebovať: 8 bielkov, 4 žĺtky /podelím sa s malým trikom: keďže do mnohých mojich polievok treba dávať žĺtka, tak bielky nevyhadzujem, ale si ich hneď za čerstva dávam do nádobky a následne do mrazničky. Potom sa dajú využiť buďto sem do Sacherky alebo do snehových pusiniek či makroniek... stačí ich nechať rozmraziť v chladničke/. 210g kryštálového cukru, 70g hladkej a 40g hrubej múky, 50 g kvalitného /najlepšie holandského/ kakaa, 80g oleja. POSTUP PRÍPRAVY Bielky si vyšľaháme do polotuha, potom prisypeme cukor a došľaháme dotuha. Múky zmiešame dokopy spolu s kakaom. K bielkom zašľaháme žĺtky /mixér dáme na najnižšiu rýchlosť/, prilejeme olej a zľahka vmiešame múčnu zmes. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme na 180°C cca 40 minút. ku koncu kontrolujeme špajdľou, aby sa nám cesto nelepilo... nechceme ho surové, ale ani suché. Dáme vychladnúť. Potom tortu prekrojíme na tri časti, každú natrieme lekvárom /ja používam malinový alebo z lesného ovocia, skrátka kyselkavý/. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 4.5.2016, 20:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
kakaovo maslovo jogurtová torta s tvarohovým krémom a s mandarínkamiPOTREBNÉ PRÍSADY KORPUS - 250g hl.múky, 250g práš.cukru, 200g masla, 250ml bieleho jogurtu,1PL kakaa,2čl prášku do pečiva, 1čl.vanilkového cukru, 2 vajcia,1/2čl sódy, 1PLoctu, 2čl červenej gélovej farby KRÉM - 150g krupicového cukru, 1sáčok jahodového pudingu, 300ml mlieka,150g masla ,500g mäkkého tvarohu, mandarínkový kompót, jahodový džem. NA ZDOBENIE - rastlinná šľahačka zafarbená gélovými farbami POSTUP PRÍPRAVY POSTUP - na korpus - vyšľaháme v miske maslo s cukrom a s vanilkovým cukrom, pridávame vajcia, potom pridáme múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva, jogurt zmiešaný s gélovou farbou a nakoniec dáme sódu rozmiešanú s octom. Pečieme asi 40min pri teplote180°C POSTUP - na krém - z pudingového prášku, cukru a mlieka uvaríme hustý puding,vychladnutý ho zašľaháme do vyšľahaného masla a nakoniec vmiešame opatrne tvaroh. Korpus rozkrojíme na tri pláty, na spodný natrieme džem poukladáme mandarínky,nanesieme krém, na krém znova natrieme tenkú vrstvu džemu a prikryjeme druhým plátom. Postup zopakujeme. tortu ozdobíme vyšľahanou zafarbenou šľahačkou OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Iveta K. (ivetka001) ID 90150 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 30.4.2016, 17:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Kávovo-orechová torta...POTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 8 bielkov, 280g práškového cukru, 110g mletých orechov, 120g polohrubej múky...♣♥♣ Krém: 8 žĺtkov, 140g práškového cukru, 250ml smotany na šľahanie /33%/, 250g masla alebo Hery, 40g hladkej múky, 140ml čiernej kávy... POSTUP PRÍPRAVY CESTO: Z bielkov a cukru ušľaháme tuhý sneh do ktorého zľahka vmiešame orechy zmiešané s múkou. vylejem do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme na 170 °C, 30 minút. Po upečení necháme vychladnúť a prekrojíme na tri časti. KRÉM: Žĺtky, smotanu, cukor a hladkú múku vymiešame a nad parou uvaríme do zhustnutia, po vychladnutí vyšľaháme s maslom alebo Herou... Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 15.4.2016, 18:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Masa a Medved cokoladova torta s mascarpone plnkou a visnamiPOTREBNÉ PRÍSADY Na korpus: 5ks vajce, 200g práškový cukor, 250g polohrubá múka, 125ml olej, 125ml voda, prášok do pečiva, 3 polievkove lyzice kakaa Plnka: 500g mascarpone, 500ml smotana na šľahanie, 4 PL práškový cukor, vanilkový cukor, stužovač šľahačky - 2 balenia (alebo balicek zelatiny v prasku), višne POSTUP PRÍPRAVY Korpus: Žĺtka vymiešame s cukrom do peny, postupne pridávame vodu a olej. Primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Vyšľaháme si tuhý sneh z bielkov, ktorý na záver zľahka vmiešame do cesta. Tortovú formu si vymažeme tukom a vysypeme múkou. Cesto si rozdelime na tri casti a pecieme postupne kazdy korpus zvlast. Pečieme na 180 °C. Plnka: Mascarpone vymiešame s vanilkovým a práškovým cukrom. Vyšľaháme si šľahačky so stužovačom alebo so zelatinou a zmiešame s mascarpone. Spodný korpus potrieme vrstvou krému a poukladáme naň višne.Na prostredný korpus nanesieme tenkú vrstvu krému a krémovou časťou ho položíme na višne.Opäť navrstvíme krém, poukladáme višne a taktiež vrchný korpus zo spodnej časti potrieme tenkou vrstvou krému a položíme krémovou časťou na višne. Ozdobime....a tortu dáme na chvíľu stuhnúť do chladničky. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Jana S. (masaamedved) ID 320249 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 8.3.2016, 20:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1.898 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,190 ďalšie >> |