. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > KURACIE MÄSO A HYDINA

Maria P. (teleflex) ID 105501
.
Oblasť: Nitra
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 23.7.2009
Naposledy: 28.3.2024 12:53
Aktualizácia: 29.9.2018 12:06
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 40
RODINNÉ FOTOGRAFIE 531
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 1149
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 12 (zobrazuje sa 11-12)<< predošlé 1, 2

KURACIE MÄSO A HYDINA

Diabolské kuracie rezne...



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg mäsa /morčacie alebo kuracie prsia/, 5 vajec, 1 lyžica kečupu, 1 lyžica plnotučnej horčice, 1 lyžica worčestrovej omáčky, 1 lyžička mletého čierneho korenia, 1 lyžička mletej sladkej papriky, 1 lyžička mletej tuhej papriky, 1 lyžička diabolského korenia, 1 lyžička kari korenia, 1 lyžička mletej rasce, 1 lyžička soli, 1 lyžička vegety - všetko môžete upraviť podľa potreby - ako znesiete pálivé.

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko spolu dobre zmiešame v hlbšej miske, mäsko nakrájame na rezne, jemne naklepeme a naložíme do pripravenej marinády aspoň na 12 hod. Naložené mäso odložíme do chladu...Po 12 hodinách mäsko opekáme na rozpálenom oleji z každej strany 2 - 3 minútky. Podávame s ryžou alebo zemiakmi na rôzne spôsoby. Podávame s chladeným nápojom...najlepšie s pivom. :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 7.8.2013, 10:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie prsia nasladko...



POTREBNÉ PRÍSADY

U nás veľmi obľúbený receptík hlavne u detí, skvelý ako obed alebo rýchla večera...inšpirácia z časopisu. /Ak tu už je, tak si dáme repete :-) / 750g kuracích pŕs, trocha oleja, soľ, mleté čierne korenie, škorica, 1 konzerva ananásu, 1-2 hrste hrozienok... Kuracie prsia umyjeme usušíme a nakrájame na pásiky, osolíme, okoreníme a necháme asi 15 minút odstáť. Potom rozpálime olej - stačí, aby pokrýval dno kastrólika a na to "vyklopíme" mäsko, ktoré sprudka restujeme do biela. Následne zalejeme šťavou z kompótu, posypeme mletou škoricou /1-2 ČL/ alebo pridáme 1-2 tyčinky celej škorice a umyté hrozienka. Dusíme spolu asi 10 minút. Na záver pridáme na kocky nasekaný ananás a ešte dusíme 5 minút. Hotovo...

POSTUP PRÍPRAVY

Ako prílohu zvyknem podávať KARI RYŽU - podľa môjho rokmi odskúšaného receptu je krásne sypká, nerozvarená a nelepí sa:

potrebujeme ryžu, ktorú podľa potreby preberieme a premyjeme na sitku...ja pre 5 osôb spotrebujem asi 500 ml ryže /áno správne mililitrov - meriam ju totiž to v odmerke a má to svoj dôvod/ , olej, soľ, vodu /a to množstvo je presne rovnaké - v tomto prípade 500 ml - ako ryže, preto aj ryžu aj vodu odmeriavam v odmerke /, kari korenie /ktoré môžeme zameniť za vegetu, bujón a pod. Niekedy do rôznych variant ryže pridávam hrozienka, hrášok alebo kukuricu, ktoré pridávam hneď na začiatku varenia./


V kastróliku rozpálime olej, na ňom mierne opražíme pripravenú ryžu, zalejeme odmeraným množstvom vody, osolíme, pridáme kari korenie /alebo vegetu, bujón. Ak chceme inú variantu, práve teraz pridáme hrozienka alebo kukuricu či hrach - sterilizované, čerstvé, či mrazené/. Prikryjeme a dusíme na miernom ohni, občas premiešame, lebo sa zvykne prichytiť o dno a necháme podusiť, kým vidíme vodu okolo zrniek ryže. Keď má podobu ryžovej kaše, odstavíme, prikryjeme a na 30 minút na ryžu veselo zabudneme - teraz sa nesmie odokrývať! Po tejto dobe zrnká "vysajú" aj zbytok tekutiny a ryža zostane mäkká, ale pritom sypká :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 21.1.2013, 22:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 12 (zobrazuje sa 11-12)<< predošlé 1, 2
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu