končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
Celkom: 12 (zobrazuje sa 11-12) | << predošlé 1, 2 |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Diabolské kuracie rezne...POTREBNÉ PRÍSADY 1 kg mäsa /morčacie alebo kuracie prsia/, 5 vajec, 1 lyžica kečupu, 1 lyžica plnotučnej horčice, 1 lyžica worčestrovej omáčky, 1 lyžička mletého čierneho korenia, 1 lyžička mletej sladkej papriky, 1 lyžička mletej tuhej papriky, 1 lyžička diabolského korenia, 1 lyžička kari korenia, 1 lyžička mletej rasce, 1 lyžička soli, 1 lyžička vegety - všetko môžete upraviť podľa potreby - ako znesiete pálivé. POSTUP PRÍPRAVY Všetko spolu dobre zmiešame v hlbšej miske, mäsko nakrájame na rezne, jemne naklepeme a naložíme do pripravenej marinády aspoň na 12 hod. Naložené mäso odložíme do chladu...Po 12 hodinách mäsko opekáme na rozpálenom oleji z každej strany 2 - 3 minútky. Podávame s ryžou alebo zemiakmi na rôzne spôsoby. Podávame s chladeným nápojom...najlepšie s pivom. :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 7.8.2013, 10:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie prsia nasladko...POTREBNÉ PRÍSADY U nás veľmi obľúbený receptík hlavne u detí, skvelý ako obed alebo rýchla večera...inšpirácia z časopisu. /Ak tu už je, tak si dáme repete :-) / 750g kuracích pŕs, trocha oleja, soľ, mleté čierne korenie, škorica, 1 konzerva ananásu, 1-2 hrste hrozienok... Kuracie prsia umyjeme usušíme a nakrájame na pásiky, osolíme, okoreníme a necháme asi 15 minút odstáť. Potom rozpálime olej - stačí, aby pokrýval dno kastrólika a na to "vyklopíme" mäsko, ktoré sprudka restujeme do biela. Následne zalejeme šťavou z kompótu, posypeme mletou škoricou /1-2 ČL/ alebo pridáme 1-2 tyčinky celej škorice a umyté hrozienka. Dusíme spolu asi 10 minút. Na záver pridáme na kocky nasekaný ananás a ešte dusíme 5 minút. Hotovo... POSTUP PRÍPRAVY Ako prílohu zvyknem podávať KARI RYŽU - podľa môjho rokmi odskúšaného receptu je krásne sypká, nerozvarená a nelepí sa: potrebujeme ryžu, ktorú podľa potreby preberieme a premyjeme na sitku...ja pre 5 osôb spotrebujem asi 500 ml ryže /áno správne mililitrov - meriam ju totiž to v odmerke a má to svoj dôvod/ , olej, soľ, vodu /a to množstvo je presne rovnaké - v tomto prípade 500 ml - ako ryže, preto aj ryžu aj vodu odmeriavam v odmerke /, kari korenie /ktoré môžeme zameniť za vegetu, bujón a pod. Niekedy do rôznych variant ryže pridávam hrozienka, hrášok alebo kukuricu, ktoré pridávam hneď na začiatku varenia./ V kastróliku rozpálime olej, na ňom mierne opražíme pripravenú ryžu, zalejeme odmeraným množstvom vody, osolíme, pridáme kari korenie /alebo vegetu, bujón. Ak chceme inú variantu, práve teraz pridáme hrozienka alebo kukuricu či hrach - sterilizované, čerstvé, či mrazené/. Prikryjeme a dusíme na miernom ohni, občas premiešame, lebo sa zvykne prichytiť o dno a necháme podusiť, kým vidíme vodu okolo zrniek ryže. Keď má podobu ryžovej kaše, odstavíme, prikryjeme a na 30 minút na ryžu veselo zabudneme - teraz sa nesmie odokrývať! Po tejto dobe zrnká "vysajú" aj zbytok tekutiny a ryža zostane mäkká, ale pritom sypká :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 21.1.2013, 22:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 12 (zobrazuje sa 11-12) | << predošlé 1, 2 |