končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Maria P. (teleflex) ID 105501 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Kuracie prsia nasladko...[ recept č. 46439 zo dňa 3.3.2012 ] POTREBNÉ PRÍSADY U nás veľmi obľúbený receptík hlavne u detí, skvelý ako obed alebo rýchla večera...inšpirácia z časopisu. /Ak tu už je, tak si dáme repete :-) / 750g kuracích pŕs, trocha oleja, soľ, mleté čierne korenie, škorica, 1 konzerva ananásu, 1-2 hrste hrozienok... Kuracie prsia umyjeme usušíme a nakrájame na pásiky, osolíme, okoreníme a necháme asi 15 minút odstáť. Potom rozpálime olej - stačí, aby pokrýval dno kastrólika a na to "vyklopíme" mäsko, ktoré sprudka restujeme do biela. Následne zalejeme šťavou z kompótu, posypeme mletou škoricou /1-2 ČL/ alebo pridáme 1-2 tyčinky celej škorice a umyté hrozienka. Dusíme spolu asi 10 minút. Na záver pridáme na kocky nasekaný ananás a ešte dusíme 5 minút. Hotovo... POSTUP PRÍPRAVY Ako prílohu zvyknem podávať KARI RYŽU - podľa môjho rokmi odskúšaného receptu je krásne sypká, nerozvarená a nelepí sa: potrebujeme ryžu, ktorú podľa potreby preberieme a premyjeme na sitku...ja pre 5 osôb spotrebujem asi 500 ml ryže /áno správne mililitrov - meriam ju totiž to v odmerke a má to svoj dôvod/ , olej, soľ, vodu /a to množstvo je presne rovnaké - v tomto prípade 500 ml - ako ryže, preto aj ryžu aj vodu odmeriavam v odmerke /, kari korenie /ktoré môžeme zameniť za vegetu, bujón a pod. Niekedy do rôznych variant ryže pridávam hrozienka, hrášok alebo kukuricu, ktoré pridávam hneď na začiatku varenia./ V kastróliku rozpálime olej, na ňom mierne opražíme pripravenú ryžu, zalejeme odmeraným množstvom vody, osolíme, pridáme kari korenie /alebo vegetu, bujón. Ak chceme inú variantu, práve teraz pridáme hrozienka alebo kukuricu či hrach - sterilizované, čerstvé, či mrazené/. Prikryjeme a dusíme na miernom ohni, občas premiešame, lebo sa zvykne prichytiť o dno a necháme podusiť, kým vidíme vodu okolo zrniek ryže. Keď má podobu ryžovej kaše, odstavíme, prikryjeme a na 30 minút na ryžu veselo zabudneme - teraz sa nesmie odokrývať! Po tejto dobe zrnká "vysajú" aj zbytok tekutiny a ryža zostane mäkká, ale pritom sypká :-) |
Lea B. (artemissska) ID 147444 (21.1.2013, 20:54) |
Dnes som vyskúšala váš recept a bola som milo prekvapená . Obom s manželom nám tieto kuracie prsia na sladko veľmi chutili a to som bola aj prekvapená, že ich vlastne jedol. Ďakujem za receptík, pridávam si ho k obľúbeným a určite ho budem robiť častejšie . |
ODPOVEDAŤ |
Maria P. (teleflex) ID 105501 (21.1.2013, 22:36) | ||
som veľmi rada, že sa receptík ujal | ||
ODPOVEDAŤ |