. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > POLIEVKY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1.252 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,126 ďalšie >>

POLIEVKY

Francúzska cibuľová polievka...



POTREBNÉ PRÍSADY

veľmi jednoduchá... 6ks cibule, 60g masla, 120g hladkej múky, 2 l hovädzieho bujónu /ak nemáme hotový použijeme 2 kocky bujónu/, 1 PL cukru, soľ, starší rožok, nastrúhaný tvrdý syr...

POSTUP PRÍPRAVY

Cibuľu nakrájame na kolieska. Olej si rozpálime, pridáme cibuľu a na miernom ohni udusíme do mäkka. Pridáme cukor a asi 1 minútku pražíme. Pridáme múku, opražíme ju, zalejeme vývarom /alebo vodou a pridáme kocky bujónu/ a varíme na miernom ohni 1 hodinu. Podľa chuti dosolíme. Rožok nakrájame na kolieska, dáme opiecť do rúry dozlata, posypeme časťou strúhaného syra, ktorý necháme roztopiť. Polievku podávame s kolieskami rožka a trochou strúhaného syra.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Polievka z Hokaidó tekvice (Vajdó-Hokaidó :-) )



POTREBNÉ PRÍSADY

1 tekvička Hokaidó 1 kelímok sladkej smotany soľ muškátový oriešok mleté čierne korenie 1 stredná cibuľa 2 PL oliv. oleja 2 strúčiky cesnaku 1 krajec chleba tekvicový olej tekvicové jadierka

POSTUP PRÍPRAVY

Cibuľu ošúpeme, pokrájame a speníme na oleji. Prihodíme kocky tekvice a osolíme, prihodíme trocha mletého čierneho korenia a chvíľu restujeme za stáleho miešania.
Potom tekvicu podlejeme vodou alebo vývarom a prikryté dusíme domäkka. Behom 15 minút by mala byť tekvička mäkká. Odstavíme.
Ponorným mixérom tekvicu rozmašírujeme na kašu, dáme späť na horák a do vriacej vlejeme smotanu. Ja ju zvyknem ešte trocha nariediť mliekom, podľa úvahy a želanej hustoty môžeme priliať ešte ďalší vývar.
Postrúhame ždibec muškátového orieška a pridáme do polievky, ktorú ešte trocha povaríme.

V panvici opečieme na troche oleja krajec chleba, ku koncu pridáme zopár tekvicových jadierok a tiež ich narýchlo opečieme. Hrianku potrieme cesnakom a pokrájame. Vkladáme do polievky pri servírovaní, posypeme opečenými jadierkami a pokvapkáme tekvicovým olejom. Mňam! :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Polievka zo suchého hrachu...



POTREBNÉ PRÍSADY

slovenská klasika, ktorá má toľko podôb, že sa asi ani v jednej rodine nevarí rovnako...Ja má skoro expresnú verziu - hrach nenamáčam :-) Potrebujeme: 1 šálku suchého hrachu, 3 bobkové listy, olej, 2 PL hladkej múky, soľ, kocku mäsového vývaru, 2-3 nožičky párkov /alebo inej údeniny nakrájanej na kocky, kolieska/, 1 strúčik cesnaku, majoránka...

POSTUP PRÍPRAVY

Ako som vyššie písala, hrach nenamáčam a pekne zmäkne aj tak. Takže do hrnčeka nasypem suchý hrach, viac krát ho prepláchnem pod tečúcou vodou, pridám 2 šálky vody a bobkový list. Dám variť. Počas toho zberám lyžicou penu, ktorá sa vytvára na povrchu. Varím asi 1 1/2 hodinky niekedy 2 hodinky. Do druhého hrnca si dám rozohriať olej, prisypem múku, osmažím, za stáleho miešania prilievam vodu a prihodím bujónovú kocku. a povarím za občasného miešania. Bobkový list vyberiem a hrach rozmixujem ponorným mixérom a vlejem do hrnca s vývarom. Osolím, pridám na kolieska nakrájané párky, prelisovaný cesnak, podľa potreby a hustoty dolejem vodu a privediem k varu. Odstavím, nasypem majoránku a podávam s čerstvým chlebíkom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Smotanová kuracia polievka...



POTREBNÉ PRÍSADY

750ml kuracieho vývaru, 750 ml vody, 3 PL hladkej múky, 1 stonka stopkatého zeleru, 2 zemiaky, 250 ml mlieka, 250 ml smotany na šľahanie, 60g masla, soľ.

POSTUP PRÍPRAVY

Rozpustíme maslo, osmažíme na ňom múku, postupne a za stáleho miešania vlievame bujón, pridáme nadrobno nakrájaný zeler a očistené, nadrobno nakrájané zemiaky, povaríme do mäkka. Potom zalejeme mlieko ma smotanou, podľa chuti dosolíme a necháme prevrieť. Môžeme podávať s kúskami vareného kuracieho mäska.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Feniklová polievka s údeným lososom...



POTREBNÉ PRÍSADY

1 hlavička feniklu, asi 150g ošúpaných zemiakov, 1 cibuľa, 500ml mlieka, 500ml zeleniového vývaru, 200ml smotany na šľahanie, olej, soľ, voda podľa potreby, kúsky údeného lososa /ja kupujem v LIdli/.

POSTUP PRÍPRAVY

Tak na túto polievku som si robila zálusk dlho. Už i preto, že fenikel sa v mojej kuchyni nenájde príliš často a tak som bola zvedavá, ako bude chutiť. A chutí teda fantasticky...







Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Polievka z vodnice - bielej reďkovky.



POTREBNÉ PRÍSADY

Netradičná, ale vynikajúca polievka... 250g vodnice /bielej reďkovky/, 200g očistených zemiakov, 200g zeleru, 1 cibuľa, olej, voda, zeleninový bujón, 150ml smotany na šľahanie, 2 PL kyslej smotany, soľ...

POSTUP PRÍPRAVY

Vodnicu si olúpeme, takisto aj cibuľu. Všetku zeleninu nakrájame na kocky. Na oleji si opečieme cibuľku, pridáme vodnicu, zeler, zalejeme vodou. Pridáme zemiaky, bujón a varíme do mäkka, cca 20 minút. Prilejeme obe smotany, polievku do hladka rozmixujeme, podľa chuti osolíme a prevaríme. Podávame s opraženou cibuľkou. Má jemnú chuť a trochu pripomína šampiňóny.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 10.3.2017, 18:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Drožďová polievka so zeleninou...



POTREBNÉ PRÍSADY

Tak túto polievku si buď na prvý krát obľúbite alebo ju nebudete mať v láske /u nás našťastie vyhrala prvá možnosť, preto ju varím celkom rada a dosť často/...

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebujeme: 3 mrkvy, 1 petržlen, kúsok zeleru... trochu oleja, ml. červenú papriku, rascu, soľ, kocku droždia, 1-2 hrste ovsených vločiek, vodu.





Zeleninu si očistíme a nakrájame na kocky. Dáme so menšieho hrnca, osolíme a zalejeme vodou. Keď zelenina zmäkne, odstavíme ju a necháme tak... Na oleji si speníme droždie, pridáme ml. červenú papriku, vločky, popražíme a zalejeme zeleninou spolu s vodou, v ktorej sa varila a vodu ešte dolejeme. Prisypeme rascu, prípadne dosolíme a privedieme do varu. Odstavíme a podávame...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Rukolová polievka...



POTREBNÉ PRÍSADY

Keď sa mi do rúk dostal tento recept, bola som skeptická... u nás šalátové polievky majú "stopku", pretože ich nikto nemá rád. Ale keďže bola jednoduchá nielen na suroviny, ale aj na prípravu... nedalo mi nevyskúšať ju. Bola som milo prekvapená chuťou a dostala sa natrvalo do môjho receptára.

POSTUP PRÍPRAVY

1 balenie rukoly /asi 125g/, 200ml smotany na šľahanie, 2 PL hladkej múky, 1 kocka zeleninového bujónu, soľ, olej, asi 1,5l vody... krutóny do polievky.





Na troške oleja si osmažíme múku, zalejeme asi polovicou vody, dáme rozpustiť bujón, osolíme a povaríme. Rukolu opláchneme a vložíme do vriacej polievky, prilejeme smotanu a necháme povariť cca 2 minúty. Potom polievku rozmixujeme ponorným mixérom a môžeme sa do nej pustiť. Ľahká, letná, nenáročná na čas, prípravu, suroviny... a pritom chutí výborne.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Turecká šošovicová polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

300 g červenej šošovice 2 PL olivového oleja 1 veľká cibuľa (najemno nasekaná) 160 g mrkvy (pokrájanej na menšie kocky) 1 PL rajčinového pretlaku 2 ČL mletej rasce 1 ČL mletej červenej papriky 2 PL nasekanej čerstvej mäty ½ ČL sušeného tymiánu alebo oregána štipka mletého čierneho korenia 2 litre vývaru soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Červenú šošovicu namočíme na 20 minút do vody. Vodu zlejeme a ešte dvakrát ju dobre prepláchneme. Odložíme nabok.

V hrnci zohrejeme 2 PL oleja, pridáme najemno nasekanú cibuľu a restujeme, kým nebude cibuľa urobená do sklovita.

Pridáme rajčinový pretlak, kmín, papriku, mätu, tymián, štipku čierneho korenia a restujeme ešte 30 sekúnd. Potom nasypeme šošovicu, pridáme mrkvu, zalejeme vývarom, jemne posolíme a necháme zovrieť. Varíme dovtedy, kým nebude šošovica aj mrkva mäkká.

Uvarenú polievku prepasírujeme alebo rozmixujeme tyčovým mixérom dohladka. Dochutíme soľou alebo čiernym korením.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Eva M. (Ewa EM) ID 322695 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Hráškový krém s usmaženou slaninkou


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

http://www.hrncekoverecepty.sk/2016/06/hraskovy-krem-s-osmazenou-slaninkou.html

POSTUP PRÍPRAVY

http://www.hrncekoverecepty.sk/2016/06/hraskovy-krem-s-osmazenou-slaninkou.html

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Silvia F. (CapsLock) ID 184015 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.252 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,126 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu