končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 18 (zobrazuje sa 11-18) | << predošlé 1, 2 |
CHUŤOVKY |
SYROVÉ PAGÁČIKYPOTREBNÉ PRÍSADY múka, vajcia, soľ, cukor, droždie, smotana, syr, Hera, olej, posýpka POSTUP PRÍPRAVY Zmiešame kilo polohrubej múky, 2 kyslé smotany, 20 dg nastrúhaného Eidamu, 2 vajcia, 1 roztopenú Heru, 2 lyžice oleja, lyžica sušenej pažítky, 2 lyžičky soli, kocku droždia rozpustenú v 2,5 deci vlažného mlieka s lyžičkou cukru a necháme hodinu vykysnúť. Cesto rozvaľkáme na hrúbku 2 cm a vykrajujeme pagáčiky, ktoré potrieme vajíčkom a posypeme posýpkou (rasca, sezam, ľan, mak, slnečnica). Pečieme dozlatista asi 10 minút pri 180 stupňoch. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 30.12.2014, 19:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
SYROVÉ SLIMÁČIKYPOTREBNÉ PRÍSADY 1kg polohrubej múky, 2 Hery, 2 vajcia, 1 kyslá smotana, 2 lyžičky soli, 2 lyžičky vegety, sušená pažítka, deci mlieka, 3 syry v črievku Karička alebo Bambino, kvások z 2 balíčkov sušeného droždia, lyžičky cukru a pol deci mlieka, posýpka (sezam, ľan, slnečnica, rasca…) POSTUP PRÍPRAVY Vymiesime cesto z kila polohrubej múky, 2 roztopené Hery, 2 celé vajcia, 1 kyslá smotana, 2 lyžičky soli, trochu vegety, sušenú pažítku, deci mlieka, 3 črievka Karička alebo Bambino, kvások z 2 balíčkov sušeného droždia, lyžičky cukru a pol deci mlieka. Necháme hodinku vykysnúť, cesto musí byť lepkavé. Rozdelíme na kúsky veľkosti tenisovej loptičky, rozvaľkáme na kruh 30 cm, nakrájame na osminky, skrútime do slimáka, potrieť žltkom, posypeme strúhaným syrom alebo ľanom, sezamom, rascou, slnečnicou. Pečieme 10 min. pri 160 stupňoch až kým nezhnednú. Sú mäkké, krehké a veľmi chutné … ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
PIZZA KOLÁČIKYPOTREBNÉ PRÍSADY Lístkové cesto, kečup, šunka, syr, vajce, posýpka POSTUP PRÍPRAVY Lístkové cesto rozvaľkáme, potrieme kečupom, rozložíme naň šunku, plátkový syr a celé zrolujeme. Roládu nakrájame na centimetrové kolieska, ktoré poukladáme na vymastený plech, potrieme žĺtkom, posypeme posýpkou (sezam, rasca, mak, ľan, slnečnica) a pečieme vo vyhriatej rúre 15 minút pri 160 stupňoch. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 24.2.2013, 16:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
ZEMIAKOVÉ PAGÁČIKYPOTREBNÉ PRÍSADY Polohrubá múka, Hera, olej, uvarené zemiaky, vegeta, žĺtka, droždie, cukor, mlieko, posýpka (sezam, mak, slnečnica, rasca…) POSTUP PRÍPRAVY Zmiešame pol kila polohrubej múky, polovice roztopenej Hery, deci oleja, 250g v šupke uvarených nastrúhaných zemiakov, 2-3 lyžice vegety, 3 žĺtka, kvások z pol kocky droždia, lyžice cukru, deci mlieka a odložíme do tepla. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na hrúbku 1 cm, povykrajujeme pagáčiky, potrieme žĺtkom, posypeme sezamom, hrudkovou soľou, makom, slnečnicou, rascou, ľanom a pečieme 10 minút pri 160 stupňoch. Z uvedenej dávky vyšlo 72 pagáčikov (3 plechy). ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 3.11.2012, 18:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
CUKETOVÁ HORČICAPOTREBNÉ PRÍSADY 2 kilá cukety, pol kila cibule, 1 hlavička cesnaku, dijonská horčica 400g, 4-farebné korenie, vegeta, mletá paprika, olej POSTUP PRÍPRAVY Očistenú, nadrobno nakrájanú cuketu a cibuľu dusíme v hrnci s 2,5 deci oleja. Po zmäknutí pridáme pohár dijonskej horčice, rozpučený cesnak, podľa chuti vegetu, papriku, korenie, dusíme ešte pár minút, ponorným mixérom všetko rozmixujeme a ešte horúce naplníme do pohárov, ktoré uzatvoríme, zabalíme do deky a sterilizujeme v suchej pare 12 hodín. Z uvedenej dávky mi vyšlo 1,5 litra horčice. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (7) posledné: 2.11.2012, 21:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
PIKANTPOTREBNÉ PRÍSADY Kápia 2 kg, fialová cibuľa 1 kg, 1 hlávka cesnaku, 1 kg rajčín, 2 lyžice vegety, 5 feferóniek bez zrniečok, 1 deci oleja POSTUP PRÍPRAVY Zeleninu očistíme, posekáme nadrobno (netreba ju mlieť, rozvarí sa), pridáme vegetu, olej a varíme v hrnci na miernom ohni až kým sa neodparí všetka voda (môže to trvať až tri hodiny) a vytvorí sa hustá kaša. Ak chceme pikant krémovo jemný, rozmixujeme ho ponorným mixérom. Ešte horúci plníme do pohárikov, uzatvoríme, zabalíme do deky a sterilizujeme v tzv. suchej pare až do úplného vychladnutia. Pikant sa hodí na chlieb, hrianky, ako dochucovadlo do gulášov, omáčok. Pikantnú chuť určuje počet feferóniek - 5 malých guľatých feferóniek bez zrniečok úplne postačí, kto má rád štipľavejšie, zvýši dávku. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 18.9.2017, 21:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
SYROVÉ SLIMÁČIKYPOTREBNÉ PRÍSADY 1kg polohrubej múky, 2 Hery, 2 vajcia, 1 kyslá smotana, 2 lyžičky soli, 2 lyžičky vegety, sušená pažítka, deci mlieka, 3 syry v črievku Karička alebo Bambino, kvások z 1 kocky kvasníc, lyžičky cukru a pol deci mlieka, posýpka (sezam, ľan, slnečnica, rasca…) POSTUP PRÍPRAVY Vymiesime cesto z kila polohrubej múky, 2 roztopené Hery, 2 celé vajcia, 1 kyslá smotana, 2 lyžičky soli, trochu vegety, sušenú pažítku, deci mlieka, 3 črievka Karička alebo Bambino, kvások z 1 kocky kvasníc, lyžičky cukru a pol deci mlieka. Necháme hodinku vykysnúť, cesto musí byť lepkavé. Rozdelíme na kúsky veľkosti tenisovej loptičky, rozvaľkáme na kruh 30 cm, nakrájame na osminky, skrútime do slimáka, potrieť žltkom, posypeme strúhaným syrom alebo ľanom, sezamom, rascou, slnečnicou. Pečieme 10 min. pri 160 stupňoch až kým nezhnednú. Sú mäkké, krehké a veľmi chutné … ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 33 návštěvníkov) KOMENTÁRE (9) posledné: 9.12.2012, 9:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
OŠTIEPKOVÉ PAGÁČIKYPOTREBNÉ PRÍSADY 500g polohrubej múky, 1 Hera, 1 oštiepok, 250g zemiakov, 2-3 lyžice vegety, sušená pažítka, 3 žĺtka, lyžička sódy bikarbóny, posýpka (sezam, mak, slnečnica, rasca…) POSTUP PRÍPRAVY Zmiešame pol kila polohrubej múky, 1 roztopenú Heru, 1 nastrúhaný syr oštiepok, 250g v šupke uvarených nastrúhaných zemiakov, 2-3 lyžice vegety, sušenú pažitku, 3 žĺtka, lyžička sódy. Vykrojíme centimeter vysoké kolieska, potrieme žĺtkom, posypeme sezamom, hrudkovou soľou, makom, slnečnicou, rascou, ľanom a pečieme 10 minút pri 160 stupňoch. Z uvedenej dávky vyšlo 135 pagáčikov (3 plechy). ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 17.5.2016, 21:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 18 (zobrazuje sa 11-18) | << predošlé 1, 2 |