. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

Ivan K. (ikzm1) ID 254041
.
Oblasť: Zlaté Moravce
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 17.9.2012
Naposledy: 14.12.2023 13:49
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 114
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 31 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

ZASNEŽENÁ BÁBOVKA



POTREBNÉ PRÍSADY

múka, cukor, vajcia, mlieko, olej, smotana, prášok do pečiva, čokoláda, zdobenie

POSTUP PRÍPRAVY

Vyšľaháme štvrť kila polohrubej múky, štvrť kila kryštálového cukru, deci oleja, deci mlieka, pol balíčka prášku do pečiva, 3 vajcia, cesto vylejeme do vymastenej, múkou vysypanej bábovkovej formy, zakryjeme alobalom a pečieme 30-40 minút pri 180 stupňoch. Vychladnutú bábovku oblejeme polevou vyrobenou z 200 g čokolády na varenie, pol deci sladkej smotany a lyžice oleja. Ozdobíme bielymi cukrovými ozdobami.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (7) posledné: 13.2.2014, 14:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

TRDELNÍKOVÝ KOLÁČ



POTREBNÉ PRÍSADY

múka, mlieko, maslo, vajce, orechy, cukor, soľ, vanilkový cukor, citrónová kôra, škorica

POSTUP PRÍPRAVY

V pekárničke (program cesto na rezance, 15 minút) som vymiesil pol kila polohrubej múky, 10 deka kryštálového cukru, 3 žĺtka, 3 deci vlažného mlieka, 125 gramovú kocku mäkkého masla, pol kávovej lyžičky soli, balíček vanilkového cukru, lyžičku strúhanej citrónovej kôry, rozmrvil pol kocky droždia (musí sa mrviť, vtedy je čerstvé). Cesto som nechal hodinku vykysnúť v miske-rýchlokyske zabalenej do deky. Z bielkov, ktoré mi zostali som vidličkou vyšľahal poloriedku penu (nie sneh), pridal som 10 deka mletých orechov, 10 deka kryštálového cukru (môže byť aj kockový roztlčený na malé hrudky), lyžicu škorice, balíček vanilkového cukru. Cesto som rozdelil na 2 časti, rozvaľkal a roztiahol na omastený plech, potrel orechovo-cukrovou plnkou (treba ju trochu vidličkou pritlačiť aby sa dostala pod povrch cesta) a piekol vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 10-15 min. Koláč po upečení môžme posypať práškovým cukrom. Tento koláč mali byť pôvodne trdelníky namotané na plechovke od piva obalenej v alobale. Cesto však z plechoviek pri pečení zliezlo, tak manželku napadlo, že druhú časť cesta použijeme na koláč. Výsledok stál za to… :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 29.5.2015, 15:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

ČOKOLÁDOVO-JAHODOVÁ STUDENÁ TORTA



POTREBNÉ PRÍSADY

kyslá smotana, jahody, piškóty, mlieko, Granko, puding Dr. Oetker 30%, puding Olé bez varenia, sirup

POSTUP PRÍPRAVY

Na dno tortovej formy som vysypal balíček piškót, pokropil ich vanilkovým a karamelovým sirupom, zalial uvareným hustým čokoládovým pudingom Dr.Oetker 30% osladený Grankom, na to som vysypal tri plechovky jahôd bez šťavy, po vychladnutí som na jahody napatlal krém z troch kyslých smotán a jedného čokoládového pudingu Olé bez varenia, posypal Grankom, zakryl alobalom a odložil na deň do chladničky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 2.11.2013, 19:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

SLIVKOVÉ OČI



POTREBNÉ PRÍSADY

múka, droždie, vajcia, mlieko, vanilkový cukor, olej, soľ, mak, slivky, tvaroh

POSTUP PRÍPRAVY

Vypracujeme cesto zo 600 g polohrubej múky, 3 žĺtkov, 2,5 deci oleja, 2 vanilkových cukrov, pol litra vlažného mlieka, pol lyžičky soli, rozmrvíme pol kocky droždia (alebo pol balíčka sušeného), pridáme lyžicu nemletého maku. Odložíme na hodinku do tepla, potom ešte raz premiesime a necháme ešte pol hodinku dokysnúť. Cesto rozvaľkáme a vykrojíme kolieska s priemerom 6-7 cm vysoké 0,5 cm, do stredu vydlabeme jamku a vložíme tvaroh zmiešaný s vanilkovým cukrom, na to položíme prekrojenú slivku obalenú vo vanilkovom cukre, kraje koláčikov potrieme olejom, poukladáme na vymastený plech a necháme ešte štvrť hodinku dokysnúť. Pečieme v rúre 10-15 minút pri 180 stupňoch. Z uvedenej dávky vyšlo 36 slivkových očí. Za inšpiráciu ďakujem rennatte z www.DobruChut.sk

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 10.9.2013, 21:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

JAHODOVÉ REZY



POTREBNÉ PRÍSADY

múka, vajcia, olej, cukor, mlieko, puding, džem, jahody, želatína

POSTUP PRÍPRAVY

Z dvoch hrnčekov polohrubej múky, 5 lyžíc mlieka, 4 vajec, 1 hrnčeka cukru, pol hrnčeka oleja a lyžičky kypriaceho prášku vyšľaháme cesto, ktoré pečieme na vymastenom plechu 15 minút pri 180 stupňoch. Vychladnuté natrieme jahodovým džemom, naň dáme plnku, ktorú sme vytvorili z uvareného vanilkového pudingu zmiešaného s jemným tvarohom a práškovým cukrom podľa chuti. Na vrch poukladáme umyté čerstvé jahody, ktoré zalejeme jahodovou želatínou a odložíme do chladničky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 8.6.2013, 21:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

BUCHTY LEKVÁROVÉ



POTREBNÉ PRÍSADY

múka, droždie, vajcia, mlieko, vanilkový cukor, olej, soľ, hrozienka, mak, lekvár

POSTUP PRÍPRAVY

Vypracujeme cesto zo 600 g polohrubej múky, 3 žĺtkov, 2 deci oleja, 2 vanilkových cukrov, pol litra vlažného mlieka, pol lyžičky soli, rozmrvíme pol kocky droždia (alebo pol balíčka sušeného), pridáme hrsť hrozienok a lyžicu nemletého maku. Odložíme na hodinku do tepla, potom ešte raz premiesime a necháme ešte pol hodinku dokysnúť. Cesto rozvaľkáme na štvorce 10x10 cm vysoké 0,5 cm, do stredu dáme hustý slivkový lekvár, preložíme zo 4 strán, potrieme olejom, poukladáme na vymastený plech spojom nadol, buchty tesne vedľa seba a necháme ich ešte štvrť hodinku dokysnúť. Pečieme v rúre 10-15 minút pri 180 stupňoch.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

VENČEKY Z ODPAĽOVANÉHO CESTA



POTREBNÉ PRÍSADY

múka, voda, olej, soľ, vajcia, vanilkový cukor, rum, puding, maslo, mlieko

POSTUP PRÍPRAVY

Dáme zovrieť 1/4 litra vody, deci oleja a štipku soli, pomaly vsypeme 140 gramov polohrubej múky a miešame na horúcej platni 5-8 minút, až kým sa hmota prestane lepiť. Necháme to vychladnúť a do vlažného cesta jedno po druhom prišľaháme 4 vajcia, balíček vanilkového cukru, prípadne trochu rumu. Vlažné cesto dáme do zdobiaceho vrecka a na vymastenom plechu vytláčame venčeky, ktoré pečieme 25 minút pri 180 stupňoch. Po upečení venčeky ešte teplé rozrežeme a po vychladnutí plníme krémom z pudingu Olé bez varenia, do ktorého pridáme jedno malé roztopené maslo.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 3.5.2013, 18:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

ČEREŠŇOVÁ BUBLANINA



POTREBNÉ PRÍSADY

vajcia, múka, cukor, olej, voda, soľ, kypriaci prášok, čerešne

POSTUP PRÍPRAVY

V miske som ručným šľahačom vyšľahal 5 vajec, štvrť kila polohrubej múky, štvrť kila cukru, deci oleja, štipku soli, deci vody, 1 kypriaci prášok do pečiva. Cesto som vylial na vymastený pomúčený plech, na vrch som nahádzal zavárané čerešne bez kôstiek, (zubár je drahý) a piekol v rúre 20 minút pri 180 stupňoch. Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 2.7.2013, 15:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

NEPEČENÁ SMOTANOVO-OVOCNÁ TORTA



POTREBNÉ PRÍSADY

kyslá smotana, piškóty, ovocie, puding Olé bez varenia, želatínový stužovač Oetker, čokoládvá ryža

POSTUP PRÍPRAVY

Zo 4 kyslých smotán, 1 vanilkového pudingu Olé bez varenia, 1 želatínového stužovača Oetker za studena a nadrobno nasekaných broskýň z plechovky (bez šťavy) som vyrobil plnku. Na spodok tortovej formy som poukladal dlhé piškóty, ktoré som pofŕkal šťavou z broskýň, na to som napatlal polovicu plnky, na ňu prišla ďalšia vrstva piškót, ktorú som pofŕkal broskyňovou šťavou a piškóty som zasypal vrstvou lesného ovocia (použil som mrazený mix ríbezle, čučoriedky, černice, maliny). Na vrch som napatlal druhú polovicu plnky, ktorú som posypal čokoládovou ryžou a šup s tým celým na deň do chladničky. Chutí osviežujúco, sladko-kyselkavo. Kto má rád sladšie, do plnky môže pridať trochu práškového cukru alebo vanilkový sirup. Celkové náklady nepresiahli 6 eur. Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (9) posledné: 2.6.2013, 12:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

ŠUMIENKOVÝ ZÁHRYZOK



POTREBNÉ PRÍSADY

Múka, olej, mlieko, vajcia, práškový cukor, kakao, sóda bikarbóna, maslo, tvaroh, vanilkový cukor, rum, Zlatý klas, šumienky

POSTUP PRÍPRAVY

Vymiešal som 3 vajcia a 150 g práškového cukru, postupne som primiešaval 2 deci oleja, 2 deci mlieka, 300 g polohrubej múky, lyžičku sódy bikarbóny a 30 g kakaa. Cesto som vylial na pomastený a pomúčený plech a piekol 15 minút pri 160 stupňoch. Medzitým som vyrobil tvarohovú plnku zmiešaním 250 g mäkkého masla, 150 g práškového cukru, 2 balíčkov vanilkového cukru, pol kila jemného tvarohu a pár kvapiek rumu. Plnku som rozotrel na upečený a vychladnutý koláč. V pol litri vody som v hrnci na sporáku roztopil 120 g práškového cukru, 4 citrónové šumienky, po zovretí som pridal 2 Zlaté klasy roztopené v pol litri vody a celé to miešal na miernom ohni až do zhustnutia, po miernom vychladnutí som vlažné pudingové želé rozotrel na tvarohovú plnku a šup s tým celým do chladničky. Recept na tento super zákusok som našiel v knihe Recepty zo Života 2 z roku 1999.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (11) posledné: 31.8.2013, 22:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 31 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu