. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

Jana S. (JaniS.) ID 159902
.
Oblasť: Nitra
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 27.7.2010
Naposledy: 26.10.2018 19:00
Aktualizácia: 21.10.2015 15:40
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 28
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 49
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 15 (zobrazuje sa 11-15)<< predošlé 1, 2

MÚČNIKY, POHÁRE

Rezy z gaštanového pyré s karamelovou šľahačkou



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 4 veľké vajcia, 6 PL kryšt. cukru, 6 PL preosiatej polohrubej múky, 100 ml oleja, 2 PL kakaa,1 pdp PLNKA: 100 g masla, 4 PL prášk. cukru, 250 g gaštanového pyré, 1 Zlatý klas, 300 ml mlieka KARAMELOVÁ ŠĽAHAČKA: 4 PL kryšt. cukru, 300 ml mlieka, 2 práškové šľahačky (osvedčila sa mi modrá ochutená od Dr.Oetker), 1 Smetafix

POSTUP PRÍPRAVY

1. Šľahačka: Kryštálový cukor upálime na karamel a opatrne zalejeme mliekom (zvykne to veľmi prskať na všetky strany). Necháme karamel úplne rozpustiť pri miernej teplote bez miešania (trvá to aj štvrť hodinu). Potom ešte asi 1 minútu povaríme za občasného premiešania a necháme vychladnúť v chladničke cez noc.
2. Cesto: Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme olej, kakao a múku s pdp. Cesto vylejeme na hlbší a menší plech, ktorý sme si vopred vymastili a pomúčili hrubou múkou. Pečieme ho pri teplote 175°C asi 5-7 minút. Následne ho necháme v miestnosti vychladnúť. Vzniknutú kôrku na povrchu jemne zoškriabeme, aby nám nerobila šarapatu pri natieraní plnky.
3. Plnka: Z mlieka a Zl. Klasu si urobíme hustý puding, ktorý necháme prikrytý potravinovou fóliou vychladnúť. Zvlášť si vyšľaháme maslo, prášk. cukor a pokrájané gašt. pyré. Do tejto masy potom postupne zašľahávame puding. Následne hotový krém natrieme na korpus a zarovnáme. Nakoniec navrstvíme šľahačku, na ktorú urobíme jemné vlnky vidličkou a ponad koláčik ozdobne preosejeme kakao alebo dozdobíme čokoládovou ryžou.
4. Šľahačka: Vychladnuté karamelové mlieko zmiešame s oboma práškovými šľahačkami a stužovačom a dobre dotuha vyšľaháme (tiež to chvíľu trvá).

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 42 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (44) posledné: 2.2.2014, 12:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Čokoládové muffins s príchuťou



POTREBNÉ PRÍSADY

1 nastrúhaná mliečna čokoláda Milka s príchuťou, 200 g hladkej múky, 2 ČL pdp, 160 g práškového cukru, 3 PL kakaa, 150 ml oleja, 150 ml bieleho smotanového jogurtu alebo 1 kyslá smotana, 2 vajcia

POSTUP PRÍPRAVY

V jednej miske si zvlášť zmiešame preosiate suché suroviny. V druhej miske si vyšľaháme mokré suroviny, do ktorých prišľaháme tie suché. Dáme do vymastených a pomúčených papierových košíčkov v muffinovom plechu. Pečieme pri 180 °C, pokiaľ sa nám hore nevytvorí zvráskavený klobúčik, teda asi 20-30 minút podľa rúry. Potom ich aj s košíčkami necháme vychladnúť na podnose - keďže košíčky po vychladnutí idú krásne z muffín dole. Možno ich ešte za tepla jemne poprášiť práškovým cukrom zmiešaným so škoricovým cukrom.

- dávka vyjde na asi 14-16 muffín
- na jednu dávku som použila malinovú čokinu a na druhú dávku zasa toffee čokinu (ich obaly vidieť aj na obrázku), avšak výzorovo sú si oba druhy muffín rovnaké
- pre čokoholikov radím pridať horkú alebo várovú čokoládu namiesto mliečnej
- ak je cesto príliš husté, možno doň priliať 3 - 5 PL mlieka

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (13) posledné: 12.4.2013, 19:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

ČOKOLÁDOVNÍK



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 6 vajec (žĺtka oddeliť od bielkov), 250 g prášk. cukru, 1 Hera alebo Palmarín, 100 g hladkej múky, polovíca balíčka pdp, 200 g nastrúhanej horkej / várovej čokolády POLEVA: 100 g prášk. cukru, 100 g masla, 2 PL kakaa, 2 PL mlieka, 2 ML Zlatého klasu

POSTUP PRÍPRAVY

1. Z bielkov si ušľaháme tuhý sneh.
2. Cukor a Heru šľaháme do hustého krému a postupne zašľahávame žĺtka, až vznikne hladká hmota.
3. Pridáme postrúhanú čokoládu a preosiatu múku zmiešanú s pdp.
4. Na konci opatrne varechou vmiešame sneh z bielkov a cesto nalejeme do 22 cm formy a pečieme pri 180 °C asi 40 minút (test špajdľou).
5. Po dopečení vyberáme cesto z formy až po jeho úplnom vychladnutí, prerežieme ho napoly, dolný plát potrieme riedkym pikantným džemom a 3 PL polevy. Priklopíme druhým plátom a polejeme zvyškom polevy, prípadne ešte dozdobíme.

Poleva: Vo vodnom kúpeli rozpustíme kakao, cukor, maslo, mlieko a Zlatý klas. Dobre vymiešame na homogénnu masu a ihneď použijeme na koláč.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 6.2.2011, 20:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Varená - pečená bábovka



POTREBNÉ PRÍSADY

250 g polohrubej múky, 200 g práškového cukru, 125 g masla, 1 vajce rozhabarkované v pohári, 1 PL kakaa, 300 ml mlieka, 1 vanilínový cukor, 1 pdp

POSTUP PRÍPRAVY

Mlieko uvaríme s práškovým cukrom, maslom, kakaom a necháme trochu vychladnúť. Potom do tejto masy vmiešame vajce, múku zmiešanú s pdp a s vanilínovým cukrom. Dobre to vymiešame a cestom naplníme vymastenú a vymúčenú formu. Pečieme pri 180 °C asi 35-40 minút v teplovzdušnej rúre, prípadne otestujeme špajdľou. Po vybratí z rúry možno bábovku ihneď vyklopiť z formy.

Add.: Ja si vždy preosejem múku a aj pdp cez hustejšie sito na prevzdušnenie a rozbitie drobných hrčiek, a až potom k tomu už len prisypem vanilínový cukor.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (8) posledné: 24.9.2010, 20:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Bábovka s chuťou Vianoc



POTREBNÉ PRÍSADY

260 g polohrubej múky, 200 g práškového cukru, 4 kopcové KL prášku DO PERNÍKA, 2 biele smotanové jogurty (dávam z Billy Zvolenský jogurt od firmy Senoble) , 100 ml oleja, 1 celé vajce, 3 kopcové PL kakaa, 1 PL kyslejšieho a nie veľmi tuhého džemu (slivkový, ríbezľový...), 1 KL čistej mletej škorice, príp. aj 2 hrste sušených hrozienok, ktoré sme si vopred namočili do vody / pár lyžíc čučoriedkového kompótu aj so šťavou / 1/2 nastrúhanej mliečnej čokolády

POSTUP PRÍPRAVY

Zmiešame sypké suroviny v jednej miske a mokré suroviny v druhej miske. Potom postupne pridávame tie sypké do tekutých a dôkladne vyšľaháme. Cesto vlejeme do vymastenej a pomúčenej formy a pečieme pri 180 °C asi 35 minút ( ja dávam v rúre zn. MORA mriežku na druhú priečku zdola, lebo keď som dávala na najspodnejšiu, tak to cesto sa pieklo dlhšie - taký malý tip). Na konci otestujeme špajdľou, či je cesto všade prepečené. Po vybratí z rúry možno ihneď vyklopiť bábovku na tácku.


Add.: Vždy, keď túto bábovku jem v takýto usmoklený a zachmúrený čas, pripomenú sa mi vianočné chvíle strávené pri pečení medovníkov a počúvaní kolied s padajúcimi vločkami snehu za oknom ...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (21) posledné: 14.9.2010, 20:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 15 (zobrazuje sa 11-15)<< predošlé 1, 2
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu