končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 15 (zobrazuje sa 11-15) | << predošlé 1, 2 |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Rezy z gaštanového pyré s karamelovou šľahačkouPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 4 veľké vajcia, 6 PL kryšt. cukru, 6 PL preosiatej polohrubej múky, 100 ml oleja, 2 PL kakaa,1 pdp PLNKA: 100 g masla, 4 PL prášk. cukru, 250 g gaštanového pyré, 1 Zlatý klas, 300 ml mlieka KARAMELOVÁ ŠĽAHAČKA: 4 PL kryšt. cukru, 300 ml mlieka, 2 práškové šľahačky (osvedčila sa mi modrá ochutená od Dr.Oetker), 1 Smetafix POSTUP PRÍPRAVY 1. Šľahačka: Kryštálový cukor upálime na karamel a opatrne zalejeme mliekom (zvykne to veľmi prskať na všetky strany). Necháme karamel úplne rozpustiť pri miernej teplote bez miešania (trvá to aj štvrť hodinu). Potom ešte asi 1 minútu povaríme za občasného premiešania a necháme vychladnúť v chladničke cez noc. 2. Cesto: Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme olej, kakao a múku s pdp. Cesto vylejeme na hlbší a menší plech, ktorý sme si vopred vymastili a pomúčili hrubou múkou. Pečieme ho pri teplote 175°C asi 5-7 minút. Následne ho necháme v miestnosti vychladnúť. Vzniknutú kôrku na povrchu jemne zoškriabeme, aby nám nerobila šarapatu pri natieraní plnky. 3. Plnka: Z mlieka a Zl. Klasu si urobíme hustý puding, ktorý necháme prikrytý potravinovou fóliou vychladnúť. Zvlášť si vyšľaháme maslo, prášk. cukor a pokrájané gašt. pyré. Do tejto masy potom postupne zašľahávame puding. Následne hotový krém natrieme na korpus a zarovnáme. Nakoniec navrstvíme šľahačku, na ktorú urobíme jemné vlnky vidličkou a ponad koláčik ozdobne preosejeme kakao alebo dozdobíme čokoládovou ryžou. 4. Šľahačka: Vychladnuté karamelové mlieko zmiešame s oboma práškovými šľahačkami a stužovačom a dobre dotuha vyšľaháme (tiež to chvíľu trvá). ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 42 návštěvníkov) KOMENTÁRE (44) posledné: 2.2.2014, 12:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Čokoládové muffins s príchuťouPOTREBNÉ PRÍSADY 1 nastrúhaná mliečna čokoláda Milka s príchuťou, 200 g hladkej múky, 2 ČL pdp, 160 g práškového cukru, 3 PL kakaa, 150 ml oleja, 150 ml bieleho smotanového jogurtu alebo 1 kyslá smotana, 2 vajcia POSTUP PRÍPRAVY V jednej miske si zvlášť zmiešame preosiate suché suroviny. V druhej miske si vyšľaháme mokré suroviny, do ktorých prišľaháme tie suché. Dáme do vymastených a pomúčených papierových košíčkov v muffinovom plechu. Pečieme pri 180 °C, pokiaľ sa nám hore nevytvorí zvráskavený klobúčik, teda asi 20-30 minút podľa rúry. Potom ich aj s košíčkami necháme vychladnúť na podnose - keďže košíčky po vychladnutí idú krásne z muffín dole. Možno ich ešte za tepla jemne poprášiť práškovým cukrom zmiešaným so škoricovým cukrom. - dávka vyjde na asi 14-16 muffín - na jednu dávku som použila malinovú čokinu a na druhú dávku zasa toffee čokinu (ich obaly vidieť aj na obrázku), avšak výzorovo sú si oba druhy muffín rovnaké - pre čokoholikov radím pridať horkú alebo várovú čokoládu namiesto mliečnej - ak je cesto príliš husté, možno doň priliať 3 - 5 PL mlieka ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (13) posledné: 12.4.2013, 19:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
ČOKOLÁDOVNÍKPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 6 vajec (žĺtka oddeliť od bielkov), 250 g prášk. cukru, 1 Hera alebo Palmarín, 100 g hladkej múky, polovíca balíčka pdp, 200 g nastrúhanej horkej / várovej čokolády POLEVA: 100 g prášk. cukru, 100 g masla, 2 PL kakaa, 2 PL mlieka, 2 ML Zlatého klasu POSTUP PRÍPRAVY 1. Z bielkov si ušľaháme tuhý sneh. 2. Cukor a Heru šľaháme do hustého krému a postupne zašľahávame žĺtka, až vznikne hladká hmota. 3. Pridáme postrúhanú čokoládu a preosiatu múku zmiešanú s pdp. 4. Na konci opatrne varechou vmiešame sneh z bielkov a cesto nalejeme do 22 cm formy a pečieme pri 180 °C asi 40 minút (test špajdľou). 5. Po dopečení vyberáme cesto z formy až po jeho úplnom vychladnutí, prerežieme ho napoly, dolný plát potrieme riedkym pikantným džemom a 3 PL polevy. Priklopíme druhým plátom a polejeme zvyškom polevy, prípadne ešte dozdobíme. Poleva: Vo vodnom kúpeli rozpustíme kakao, cukor, maslo, mlieko a Zlatý klas. Dobre vymiešame na homogénnu masu a ihneď použijeme na koláč. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 6.2.2011, 20:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Varená - pečená bábovkaPOTREBNÉ PRÍSADY 250 g polohrubej múky, 200 g práškového cukru, 125 g masla, 1 vajce rozhabarkované v pohári, 1 PL kakaa, 300 ml mlieka, 1 vanilínový cukor, 1 pdp POSTUP PRÍPRAVY Mlieko uvaríme s práškovým cukrom, maslom, kakaom a necháme trochu vychladnúť. Potom do tejto masy vmiešame vajce, múku zmiešanú s pdp a s vanilínovým cukrom. Dobre to vymiešame a cestom naplníme vymastenú a vymúčenú formu. Pečieme pri 180 °C asi 35-40 minút v teplovzdušnej rúre, prípadne otestujeme špajdľou. Po vybratí z rúry možno bábovku ihneď vyklopiť z formy. Add.: Ja si vždy preosejem múku a aj pdp cez hustejšie sito na prevzdušnenie a rozbitie drobných hrčiek, a až potom k tomu už len prisypem vanilínový cukor. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (8) posledné: 24.9.2010, 20:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Bábovka s chuťou VianocPOTREBNÉ PRÍSADY 260 g polohrubej múky, 200 g práškového cukru, 4 kopcové KL prášku DO PERNÍKA, 2 biele smotanové jogurty (dávam z Billy Zvolenský jogurt od firmy Senoble) , 100 ml oleja, 1 celé vajce, 3 kopcové PL kakaa, 1 PL kyslejšieho a nie veľmi tuhého džemu (slivkový, ríbezľový...), 1 KL čistej mletej škorice, príp. aj 2 hrste sušených hrozienok, ktoré sme si vopred namočili do vody / pár lyžíc čučoriedkového kompótu aj so šťavou / 1/2 nastrúhanej mliečnej čokolády POSTUP PRÍPRAVY Zmiešame sypké suroviny v jednej miske a mokré suroviny v druhej miske. Potom postupne pridávame tie sypké do tekutých a dôkladne vyšľaháme. Cesto vlejeme do vymastenej a pomúčenej formy a pečieme pri 180 °C asi 35 minút ( ja dávam v rúre zn. MORA mriežku na druhú priečku zdola, lebo keď som dávala na najspodnejšiu, tak to cesto sa pieklo dlhšie - taký malý tip). Na konci otestujeme špajdľou, či je cesto všade prepečené. Po vybratí z rúry možno ihneď vyklopiť bábovku na tácku. Add.: Vždy, keď túto bábovku jem v takýto usmoklený a zachmúrený čas, pripomenú sa mi vianočné chvíle strávené pri pečení medovníkov a počúvaní kolied s padajúcimi vločkami snehu za oknom ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (21) posledné: 14.9.2010, 20:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 15 (zobrazuje sa 11-15) | << predošlé 1, 2 |