končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 361 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,37 ďalšie >> |
MLETÉ MÄSO |
Mleté mäsko so špenátom, šampiňónmi a olivamiPOTREBNÉ PRÍSADY 400 g mletého mäsa (odporúča sa hovädzie, morčacie alebo kuracie), 1 väčšia cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 PL mletej červenej papriky, čili podľa chuti, 1 PL oregana, 1/2 PL mletej rímskej rasce, cca 10 šampiňónov, 1 veľký balík čerstvého špenátu, 4 kopcovité PL kapár alebo 1 veľká hrsť zelených olív, väčšia hrsť lieskových orechov (mandlí, vlašských alebo kešu orechov), čerstvo mleté čierne korenie, soľ, olivový olej + veľká panvica a veľká misa POSTUP PRÍPRAVY ... prudko jedlý recept - ako inak od Anetky ... určite stojí za to vyskúšať ... ja som robila z hovädzieho mäska, nabudúce skúsim morčacie alebo kuracie ....teda ideme na to : ... nakrájame nadrobno cibuľu a cesnak a hodíme na rozpálenú panvicu s trochou oleja, opekáme cca 3 minútky. Plameň pod panvicou nastavíme na maximum, pridáme mleté mäso, mletú červenú papriku, čili, oregano, rímsku rascu - dobre premiešame, aby sa mäso rozdrobilo. Osolíme a okoreníme, miešajte cca 8 minút, aby bolo mäso tepelne upravené, následne obsah panvice presypeme nabok do veľkej misy. Nakrájame na plátky šampiňóny, do panvice nalejeme trocha oleja a opečieme na ňom huby cca 5 minút. Osolíme, okoreníme a pridáme ich do misy k mäsu. Do panvice znovu dáme trocha olivového oleja a nasypeme špenát. Miešame cca 1 minútu, kým špenát trochu nezvädne. Pridajte ho tiež do misy bokom. Panvicu opäť vráťte na sporák, rozohrejte ju a nasucho na nej opečieme orechy cca 1-2 minúty, následne ich pridáme do veľkej misy, prihodíme aj kapary alebo olivy. Všetko v mise dobre premiešame a dochutíme v prípade potreby soľou a korením. Podávame so šalátom príp. s toastom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Plnené cuketyPOTREBNÉ PRÍSADY Ingrediencie: 4 väčšie cukety 300 g mletého mäsa – použite Váš Mlynček na mäso 1 šálka ryže 1 cibuľa 2 lyžičky oleja soľ a čierne korenie čerstvá bazalka 1/2 šálky strúhanky 1/2 šálky strúhaného syra 1 vajce POSTUP PRÍPRAVY Príprava: 1. Umyte a nakrájajte cukety na polovicu. Opatrne vyberte vnútrajšok cukety lyžicou, aby sa neporušila šupka. 2. Dajte trochu oleja do vopred vyhriatej panvice a osmažte nadrobno nakrájanú cibuľu. K cibuli pridajte vnútrajšok z cukety. Akonáhle cuketa s cibuľkou zosklovatie pridajte mleté mäso a osoľte. Varte po dobu 30 minút a podlievajte trochou vývaru alebo bieleho vína. Pridajte bazalku a panvicu odstráňte z ohňa. 3. V inej miske so slanou vodou krátko sparte cuketu a v tej istej vode neskôr uvarte ryžu. 4. K zmesi pridajte vajce, uvarenú ryžu a dobre premiešajte. Naplňte cukety zmesou a posypte strúhankou a syrom. Pečte 30 minút v predhriatej trúbe na 180°C dozlata. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Nela V. (nely) ID 282137 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 7.1.2015, 18:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Koložvárska kapustaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg kapusta kyslá, 500 g mäso mleté, 2 ks klobása, 200 g ryža guľatozrnná, paprika červená sladká, 1 ks cibuľa, cesnak granulovaný, soľ, korenie čierne mleté, 2 ks vajce, 500 ml smotana na varenie, POSTUP PRÍPRAVY Ryžu prepláchneme, opražíme na oleji, posolíme, ochutíme granulovaným cesnakom a zalejeme 400-500ml vody. Keď sa odparí voda odstavíme ju zo sporáka a necháme ju trošku vychladnúť. - -Nakrájame na drobno cibuľu, pridáme kyslú kapustu ktorú sme si pred tým vyžmýkali ( nepremývať ! ), pridáme červenú mletú papriku, cesnak ( buď pretlačený alebo granulovaný) a mleté čierne korenie. ( môžeme podliať vodou ak treba ) A dusíme cca 15 minút.- -Mleté mäso si opečieme na oleji a pridáme do neho soľ, korenie, mletú červenú papriku.- -Klobásku nakrájame na kolieska. - Väčšiu zapekaciu misu vymastíme buď maslom alebo stačí aj olejom a ukladáme vrstvy. Kapusta-ryža-mleté mäso-klobása-kapusta-ryža-mleté mäso-klobása-kapusta. Dáme piecť do rúry na 180 stupňov na 20 minút. Zmiešame si vajcia so smotanou a polejeme celý vrch rovnomerne. Necháme zapiecť ešte na 200 stupňov a 10 minút. Ako neskúsená kuchárka (keď sa tak môžem vôbec nazvať - kuchárkou ) som skúšala už asi 3 koložvárske kapusty, niektoré dokonca z varechy, no fakt sa niektoré ani nedali jesť. Buď priveľa ryže, priveľa mäsa alebo bez chuti. Konečne mám recept ktorý mi absolútne vyhovuje a inú kapustu už ani nebudem robiť :) Priateľ sa oblizoval a mňáámkal asi polhodinu a ja tiež :D Koložvárskych je tu milión, ale táto je podľa mňa tak dobrá, že som sa rozhodla ju sem pridať :) Tak ak sa ju rozhodnete vyskúšať, prajem Vám Dobrú chuť :) Dúfam že Vám táto kapusta pošteklí Vaše chuťové poháriky v tom najlepšom :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 37 návštěvníkov) Viktória T. (Vikulqa) ID 307428 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (16) posledné: 25.10.2017, 17:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Jarné rolky/závitkyPOTREBNÉ PRÍSADY Ryžové papiere, Ryžové rezance ,Mleté mäso, Čínska kapusta-biela, Sušené čínske huby, Stredná mrkva ,Pol cibulky ,Sójová omáčka, Vegeta/soľ,korenie ,Olivový olej POSTUP PRÍPRAVY 1.Ryžové rezance dáme do vriacej vody podľa návodu a necháme postáť. Potom scedíme. 2.Huby dáme taktiež do vriacejj vody a necháme postáť, kým nezmäknú. Vylejeme vodu,vyžmýkame a nakrájame na kúsky. 3.Potom si nakrájame cibulku,kapustu a mrkvu nadrobno. 4. Ja som to robila odoka, takže asi pol balenia mletého mäsa som dala na panvicu s rozohriatym olivovým olejom (asi lyžičku). Mäso posmažíme, kým nezhnedne a potom pridáme zeleninu s hubami, čo sme si nakrájali. Dochutíme sójovou omáčkou, vegetou/solou a korením podla svojej chuti. Chvílku osmažíme a pridáme polovicu ryžových rezancov (dalšiu polovicu použijeme ako prílohu). 5.Do väčšej misky alebo hlbokého taniera dáme teplú vodu a máčame ryžové papiere,kým nezmäknú. 6.Položíme opatrne mäkký ryžový papier a plníme plnkou. Plnku si dáme na okraj a pomaly rolujeme,potom zahneme boky a dorolujeme. 7.Rozpálime olivový olej na panvici a vkladáme rolky, asi tak 3-4 kusy, pretože sa dosť lepia. Posmažíme , aby boli zlatisté. 8.No a ked už máme vysmažené rolky, tak podávame s ryžovými rezancami a sójovou alebo sladkou chilli omáčkou. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Marcela K. (MacQa) ID 132364 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Fašírka na plech s mrkvou a orechamiPOTREBNÉ PRÍSADY 1kg bravcoveho pliecka, velka cibula, 2 struciky cesnaku, 2 polievkove lyzice sojovej omacky a horcice, pol salky mandli alebo vlaskych orechov, 2 velke mrkvy, 4 vajcia, polovica kapie, majoran, sol. POSTUP PRÍPRAVY Vsetko zomelieme, orechy, kapiu a mrkvu je mozne aj rozmixovat, rozprestrieme na peciaci papier a pecieme a pecieme :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Martina K. (Martina46) ID 31472 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Polpete z mletého mäsa v paradajkovej omáčke ♥ ♥ ♥POTREBNÉ PRÍSADY 500 g mletého mäsa * staré pečivo * 2 cibule * 4 strúčiky cesnaku * 50 g syra Grana Padano * kúsok zeleru * mrkva * 1 konzerva paradajok Nostia * 200 ml vývaru * soľ * korenie * POSTUP PRÍPRAVY Suroviny nakúpené v predajni LIDL. Výborný recept podľa Ihnačáka . OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 13.10.2014, 14:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Pastiersky koláčPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g hovädzieho mletého mäsa, syr čedar, šalotka, 2 strúžky cesnaku, olej, maslo, mleté korenie, chilli, citrónová šťava, červené víno, paštrnák a karfiol POSTUP PRÍPRAVY Hovädzie mäso si pomelieme a osmažíme na cibuľke. Pridáme čierne korenie, najlepšie čerstvo namleté, trochu soli, podlejeme trochou, asi tak 1dcl, dobrého vína, citrónová šťava a necháme dusiť aby sa odparila šťava. Uvarený karfion alebo paštrnák (množstvo podľa veľkosti formy) rozmixujeme s trochou syra a masla na tuhú kašu. Ku karfiolu dávama jeden paštrnák. Pekáč potrieme maslom, dáme vrstvu mäsa, navrch kašu z karfiolu a paštrnáku, posypeme syrom, pokrájanou chilli papričkou, muškátovým orechom a dáme piecť. \r\n\r\nPodávame s pečenou cviklou. \r\nCviklu zabalíme po kusom do alobalu a pečieme 1 hodinu. Vychladnutú ošúpeme, nakrájame a pokvapkáme kvalitným olivovým olejom a balzamikovým octom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Sona F. (anqua) ID 52532 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 8.1.2017, 19:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
masova strudlaPOTREBNÉ PRÍSADY 500g ml. masa 500g sampinonov paradajkovy pretlak cigula casnak sol mck bazalka oregano struhanka sunka listkove cesto vajicko na potretie POSTUP PRÍPRAVY pripravime si cibulavy zaklad+ cesnak oprazime pridame pokrajane sampinony podusime a pridame ml maso sol vsetky korenia a oprazime pridame pretlak premiesame a stuhanku na zahustenie odstavyme a nechame vychladnut asi na 60%. rozvallkame cesto dame sunku maso a zatocime. dame na namasteny plech natrieme vajickom a poprepichujeme vidlickou. pecieme 30-35 minut na180-200 stupnoch ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) hana f. (zabinka25) ID 289736 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Cottage piePOTREBNÉ PRÍSADY Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu : http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2013/10/cottage-pie.html 25g masla 2 stredne velke cibule,nakrajane na drobno 2 struciky cesnaku,nakrajanych na drobno 500g mleteho hovadzieho masa 25 g hladkej muky 1 vacsiu mrkvu,nakrajanu na kusky 500 ml hovadzieho vyvaru (ja som pouzila kuraci ) 1 PL rajcinoveho pretlaku ( ale myslim ze mozte pouzite aj plechovku nakrajanych rajcin ) 2 PL pazitky,nakrajanej 700 g zemiakovej kase POSTUP PRÍPRAVY Ruru si predhrejeme na 180C. V mensom hrnci si rozpustime maslo.Pridame cibulu a cesnak.Smazime 5 min pokial nam nezmeknu (vyhnite sa tomu aby vam zhnedli ).Pridame mlete maso.Smazime az kym nam cele nezhnedne.Pridame muku.Premiesame a povarime 1 min.Napokon pridame mrkvu,vyvar a rajcinovy pretlak.Osolime,okorenime.Dobre premiesame a znizime plamen na najnizsie a nechame pomalicky varit asi 10 min.Pridame pazitku.Zamiesame a napokon si to prelejeme do keramickej formy (alebo plechu alebo v com to len uznate za vhodne piect ).Navrch si rozotrieme zemiakovu kasu.A dame piect na 30 min.(Vrch musi byt zlatavo hnedy ) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 21.3.2014, 6:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Zapečené mäsové guľkyPOTREBNÉ PRÍSADY 400g mletého bravčového mäsa, 1 cibuľa,4 strúčiky cesnaku,korenie na mleté mäso,soľ,mleté čierne korenie,mletá červená paprika,menšie zemiaky,olej,kyslá smotana, petržlenová vňať,údený syr,sójová omáčka POSTUP PRÍPRAVY Mleté mäso osolíme, ochutíme koreninami a nasekanou petržlenovou vňaťou. Pridáme pokrájanú cibuľu, 2 strúčiky cesnaku. Z masy vytvarujeme malé guľky a prudko ich opečieme na oleji. Zemiaky uvaríme v šupke do polomäkka. Potom ich pozdlžne prekrojíme, rozložíme do zapekacej misky, polejeme olivovým olejom, osolíme a dáme na 5 minút predpiecť do vyhriatej rúry.Potom na každý kúsok zemiaka dáme kúsok syra položíme opečenú guľku, prichytíme špáradlom. Vložíme späť do rúry a zapečieme.Kyslú smotanu ochutíme mletým čiernym korením, nasekanou pretržlenovou vňaťou, dvomi prelisovanými strúčikmi cesnaku a dobre premiešame. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Viera M. (vierinka1) ID 111995 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 15.10.2013, 15:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 361 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,37 ďalšie >> |