. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Darina H. (guginko) ID 65763
.
mimibazar.sk/guginko
Oblasť: Partizánske
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 29.10.2008
Naposledy: 6.12.2021 9:11
Aktualizácia: 2.7.2018 22:43
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 42
RODINNÉ FOTOGRAFIE 6
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 190
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 190 (zobrazuje sa 181-190)<< predošlé 1,.,14, 15, 16, 17, 18, 19

MÚČNIKY, POHÁRE

Dobrý priateľ bez vajec...



POTREBNÉ PRÍSADY

Ak chcete narýchlo upiecť nejaký CHUTNÝ A JEDNODUCHÝ KOLÁČIK, a navyše máte doma len "bežné" suroviny, vyskúšajte tento recept :-))

POSTUP PRÍPRAVY

V mise spolu vymiešajte 350g polohr. múky, 320g kryšt.cukru, 3dl mlieka, 120g mletých orechov a 1 ČL sódy bikarbóny. Cesto vylejte na vymastený a múkou vysypaný plech a upečte (cca 25min, pri 180˚C). Upečený koláčik možete potrieť džemom a čokoládovou polevou.

Ak chcete mať cesto "bohatšie", môžete doň pridať aj 2 vajíčka...... ale potom to už nebude "dobrý priateľ bez vajec"....... :-D.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 3.4.2010, 13:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

JOGURTOVÁ ŠARLOTA s lesným ovocím



POTREBNÉ PRÍSADY

Piškótová roláda: 4 vajcia, 130g práškového cukru, 1 PL horúcej vody, 1 balíček vanilkového cukru, 125g polohrubej múky, 60g roztopeného masla (alebo Hery), štipka prášku do pečiva, štipka soli. *** Jogurtová náplň: 800g ovocného jogurtu príchuť lesné ovocie (2 veľké tégliky), 6 PL práškového cukru, malý čučoriedkový kompót, malý malinový kompót, 20g potravinárskej želatíny (jemne mletej – Dr.Oetker), potravinárske farbivo ružové.

POSTUP PRÍPRAVY

Pozri nižšie.

Inšpirácia od Marcely Krištofíkovej (EmKa) ID 633. Ďakujem za skvelý nápad :-))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (11) posledné: 27.11.2012, 23:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

PIKANTNÁ KURACIA zmes v palacinke



POTREBNÉ PRÍSADY

Kuracie prsia, sterilizovaná kukurica, kúsok karfiolu, kúsok kelu, 2 rajčiny, pór, cibuľa, cesnak, chilli korenie, karí korenie, červená mletá paprika, korenie „kura tabasco“ (alebo iné korenie na kura), bazalka, soľ, olej, solamyl. Slané cesto na palacinky.

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji speníme cibuľu, pridáme na malé kocky nakrájané mäsko a orestujeme. Osolíme, pridáme pretlačený cesnak a všetky koreniny okrem bazalky. Podlejeme vodou, pridáme kukuricu, nakrájanú zeleninku a dusíme domäkka. Nakoniec pridáme bazalku a zahustíme lyžičkou solamylu. Z cesta urobíme palacinky, naplníme zmesou a posypeme strúhaným syrom. Podávame so zeleninovým šalátom (ja som robila z uhorky, rajčiny a čínskej kapusty).

Perfektne by sa tam hodili ešte zelené fazuľky, ale ja som nedala kvôli dcére, ktorá ich nemá rada a potom by sa na to ani nepozrela....... Ale vy kľudne dajte... :-))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Vrstvený ZELEROVÝ šalát - určite vyskúšajte!!!



POTREBNÉ PRÍSADY

Zeler v sladkokyslom náleve (kupovaný v Nemecku, ale myslím, že ho majú aj u nás v Bille), sterilizovaná kukurica, ananásový kompót, 1-2 jablká, 2 vajíčka, pór, šunka, Eidam (môže byť aj Gouda), tatárska omáčka, smotana na šľahanie (alebo sladká smotana), soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Postup dolu s obrázkami.

Zdanlivo nespojiteľné ingrediencie, ktoré však spolu chutia v tomto šalátiku vynikajúco!!! (Recept mám od mojej dobrej kolegyne, ktorej zaň veľmi pekne ďakujem :-) ).

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (39) posledné: 12.12.2015, 20:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

ŠPAGETY s kuracím mäskom, olivami a kukuricou



POTREBNÉ PRÍSADY

špagety, kuracie prsia, cibuľa, cesnak, sterilizovaná kukurica, zeler v sladkokyslom náleve, olivy s papričkou, bazalka (lepšia by bola čerstvá, ale ja som mala len sušenú), sójová omáčka, kečup, olivový olej, soľ, čierne mleté korenie, drvená rasca.

POSTUP PRÍPRAVY

Špagety uvaríme v slanej vode, scedíme a premiešame s olivovým olejom. Mäsko nakrájame na malé kocky, osolíme, pridáme sójovú omáčku a premiešame. Na oleji speníme cibuľu, pridáme mäsko a orestujeme. Pridáme pretlačený cesnak, bazalku, koreniny, osolíme, podlejeme vodou a podusíme. Potom pridáme olivy nakrájané na kolieska, zeler nakrájaný na menšie kúsky a kukuricu. Nakoniec pridáme kečup (nie príliš veľa), podľa potreby ešte pridáme vodu, aby nám vznikla omáčka a necháme prejsť varom. Premiešame so špagetami a môžeme papať.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 4.3.2010, 21:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

NUTELOVÉ slimáčiky z lístkového cesta



POTREBNÉ PRÍSADY

lístkové cesto, nutela, nahrubo nasekané vlašské orechy, 1 vajíčko.

POSTUP PRÍPRAVY

Lístkové cesto natenko rozvaľkáme (asi tak 2mm), potrieme nutelou (aby sa nám lepšie rozotierala, môžeme ju trochu zohriať v mikrovlnke), posypeme orechami a stočíme. Potom nakrájame na kúsky široké asi 2,5-3cm poukladáme na plech pokrytý papierom na pečenie, vrch aj boky potrieme rozšľahaným vajíčkom a upečieme (180˚C, cca 25min). Upečené posypeme práškovým cukrom.

Dobrú chuť sa praje...... sú chrumkavo-výborné...... :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (17) posledné: 22.9.2012, 21:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

GAŠTANOVÉ KOCKY s karamelovou šľahačkou



POTREBNÉ PRÍSADY

Piškóta: 4 vajcia, 6 PL kryštálového cukru, 6 PL polohrubej múky, 1 dl oleja, 1 PL kakaa, 1 kypriaci prášok do pečiva. Plnka: 100g masla, 3-4 PL práškového cukru, 1 kocka (250g) gaštanového pyré, 1 Zlatý klas, 2,5 dl mlieka. Šľahačka: 4 PL kryštálového cukru, 3 dl mlieka, 2 práškové šľahačky, 1 stužovač šľahačky (namiesto mlieka a práškovej šľahačky môžeme použiť aj 3 dl šľahačkovej smotany). Uvedené množstvo je na malý plech (25x35cm).

POSTUP PRÍPRAVY

Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme olej, kakao, múku a prášok do pečiva. Vymiešané cesto vylejeme na plech pokrytý papierom na pečenie a pečieme cca 20min. Z mlieka a Zlatého klasu uvaríme hustý puding, necháme vychladnúť. Zvlášť vymiešame maslo, cukor a gaštanové pyré. Spojíme s pudingom a premiešame. Hotový krém natrieme na vychladnutý korpus. Kryštálový cukor upálime na karamel, zalejeme mliekom, povaríme a necháme vychladnúť. Potom zmiešame so šľahačkami, stužovačom a dotuha vyšľaháme. Hotovou šľahačkou potrieme zákusok, ozdobíme podľa vlastnej fantázie...ja som len posypala kakaom.

Recept je veľmi jednoduchý, rýchly, bez váženia surovín... :-) a kocky fantastické pre tých, ktorí milujú gaštany a karamel............. :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 91 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (55) posledné: 19.2.2017, 15:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

KURACIE karí s ANANÁSOM a mandľami



POTREBNÉ PRÍSADY

300g kuracích pŕs, 300g kuracích pečienok, 1 cibuľa, 80g mandlí, 160g ananásového kompótu, šťava z ananásového kompótu, 3 plátky masla, karí korenie, soľ, olej, hladká múka.

POSTUP PRÍPRAVY

Toto skvelé jedlo sa u nás doma zje veeeľmi rýchlo... len sa tak po ňom "zapráši".... :o)))

Mandle krátko povaríme vo vriacej vode a rýchlo ošúpeme. Kuracie prsia pokrájame na rezance, pečienky odblaníme a pokrájame na menšie kúsky. Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme mäso a orestujeme. Potom pridáme pečienky, karí korenie, osolíme, podlejeme šťavou z kompótu a vodou a dusíme domäkka. V menšej panvici rozpustíme maslo, pridáme ananás a chvíľu smažíme. Potom pridáme olúpané mandle a spolu krátko povaríme. Zmes pridáme k mäsu, necháme prejsť varom a zahustíme múkou alebo solamylom. Podávame s ryžou.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 27.3.2009, 21:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Zapečené KAPUSTNÉ LISTY s kuracím mäskom



POTREBNÉ PRÍSADY

1 väčšia hlávka kapusty, 350g mletého kuracieho mäsa, 1 šálka ryže, 2 vajcia, 1 väčšia cibuľa, 3-4 strúčiky cesnaku, 1 PL kečupu, 1 PL horčice, 2 PL bieleho jogurtu, majoránka, mletá červená paprika, čierne mleté korenie, vegeta, soľ, olej.

POSTUP PRÍPRAVY

Celú hlávku kapusty vložíme do slanej vriacej vody a uvaríme do polomäkka. Ryžu uvaríme a zmiešame s mletým mäsom, vajciami, nakrájanou a osmaženou cibuľou, pretlačeným cesnakom, kečupom, horčicou, jogurtom a ostatnými koreninami, osolíme. Z kapusty jednotlivé listy opatrne oddelíme, zrežeme hrubé časti, naplníme zmesou a zavinieme. Poukladáme do vymastenej misy a zalejeme vodou z kapusty. Prikryjeme a zapekáme 15min., odokryté ešte zapekáme cca 20-30min. (podľa potreby). Podávame so zemiakmi.

Uvedené množstvo som mala do dvoch zapekacích mís.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Valentínske TIRAMISU srdce



POTREBNÉ PRÍSADY

Dlhé piškóty (2 balenia), okrúhle piškóty, 1 smotana na šľahanie, 200g neochuteného nátierkového masla, mletá zrnková káva, 1-2 PL práškového cukru (podľa chuti), 2 vanilkové cukry, stužovač šľahačky, kakao, rumová esencia, čokoláda na varenie, biela čokoláda, Cera, ružová "ryža" na zdobenie. Ešte potrebujeme potravinovú fóliu a prázdny obal od bonboniéry „I Love Milka“. Uvedené množstvo je na malú srdcovú formu, rozmery v cm: 19x18x3,5

POSTUP PRÍPRAVY

Inšpiráciu na nepravé Tiramisu mám odtiaľto z MMB od Ireny K. (Iriska13) ID 14906, akurát som to prispôsobila na dnešný Valentínsky deň :-). Je rýchla, jednoduchá, nepečená a výnimočne dobrá (chutila aj manželovi, ktorý sladké moc nemusí...).

V mise vyšľaháme smotanu s maslom, vanilkovým cukrom, preosiatym práškovým cukrom a stužovačom na tuhú hmotu. Odložíme do chladničky. Čokoládu s Cerou (podľa potreby) rozpustíme a naplníme ňou formičky od prázdnej bonboniéry, takisto urobíme aj biele srdiečka a dáme stuhnúť. Uvaríme si poriadne silnú kávu, vychladnutú precedíme a pridáme do nej rumovú esenciu. Dno a okraje formy vyložíme tromi vrstvami potravinovej fólie tak, aby okraje pretŕčali. Dlhé piškóty prekrojíme na polovicu a vyložíme nimi boky, aj celé dno formy, poriadne polejeme kávou. Plnku si rozdelíme na tri časti. Na poliate piškóty navrstvíme prvú časť plnky, na ňu poukladáme v káve namočené okrúhle piškóty, potrieme plnkou a postup zopakujeme. Povrch torty za pomoci sitka husto posypeme kakaom tak, aby nebolo vidieť bielu plnku. Srdce ozdobíme ružovou ryžou a pripravenými srdiečkami. Dáme na noc stuhnúť do chladničky.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 15.2.2009, 11:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 190 (zobrazuje sa 181-190)<< predošlé 1,.,14, 15, 16, 17, 18, 19
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu