končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 1.168 (zobrazuje sa 171-180) | << predošlé 1,.,13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23,.,117 ďalšie >> |
SLADKÉ JEDLÁ |
RAFAELLOOOOOOOO ***POTREBNÉ PRÍSADY 250g sušené mlieko,12,5dkg kryštálový cukor,10dkg maslo,kokosová múčka,0,75dl voda,mandle. POSTUP PRÍPRAVY Do studenej vody pridáme kryštálový cukor varíme 5 minút.Necháme vychladnúť. 25 dkg sušeného mlieka,maslo a vychladnutý sirup spolu premiešame a vypracujeme.Necháme stuhnúť.Robíme malé guľky,do ktorých dáme mandľu.Guľky vygúľame v kokose a naukladáme do papierového košíčka. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Anita M. (kijjarka) ID 124533 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 26.5.2013, 1:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Medvedie LabkyPOTREBNÉ PRÍSADY Na cesto:250 g polohrubej múky ,125 g masla alebo Hery ,125 g práškového cukru,125 g kokosovej múčky ,1vajce,1 balíček Vanilínového cukru,1/2 balíčka Kypriaceho prášku do pečiva,štipka soli Na ozdobenie: práškový cukor na posypanie,1 balíček Polevy tmavej POSTUP PRÍPRAVY Na prípravu cesta maslo, cukor, múku zmiešanú s kypriacim práškom, kokos, vajce a vanilínový cukor prepracujeme do hladka.Cesto rovnomerne rozdelíme na menšie kúsky (asi veľkosti menšieho orechu – záleží na formičkách, ktoré máme k dispozícii). Jednotlivé kúsky vtlačíme do vymastených a múkou vysypaných formičiek na medvedie labky. Formičky ukladáme na plech natesno smerom hore. Pečieme v predhriatej rúre. Po upečení vyklopíme labky z formičiek, posypeme práškovým cukrom a konce namáčame v poleve, ktorú sme vybrali zo sáčku a roztopili vo vodnom kúpeli. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Anita M. (kijjarka) ID 124533 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Medvedie labkyPOTREBNÉ PRÍSADY Na cesto: 250 g polohrubej múky 125 g masla alebo Hery 125 g práškového cukru 125 g kokosovej múčky 1vejce 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker 1/2 balíčka Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker štipka soli Na ozdobenie: práškový cukor na posypanie 1 balíček Polevy tmavej Ešte potrebujeme: plech na pečenie (30 x 40 cm) formičky na medvedie labky POSTUP PRÍPRAVY Príprava: Na prípravu cesta maslo, cukor, múku zmiešanú s kypriacim práškom, kokos, vajce a vanilínový cukor prepracujeme do hladka.Cesto rovnomerne rozdelíme na menšie kúsky (asi veľkosti menšieho orechu – záleží na formičkách, ktoré máme k dispozícii). Jednotlivé kúsky vtlačíme do vymastených a múkou vysypaných formičiek na medvedie labky. Formičky ukladáme na plech natesno smerom hore. Pečieme v predhriatej rúre.Po upečení vyklopíme labky z formičiek, posypeme práškovým cukrom a konce namáčame v poleve, ktorú sme vybrali zo sáčku a roztopili vo vodnom kúpe ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Anita M. (kijjarka) ID 124533 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Piškotová "TORTA"POTREBNÉ PRÍSADY Tento recept je velmi jednoduchý...šup-šup a za 10minút je hotový!! Potrebujeme 3 pohár kyslá smotana,2balíček piškoty,1vanilkový cukor,2-3kakaa,2-3 marmelády(viac druhov može byt broskynový,jahodový,malinový,slivkový...atd...) POSTUP PRÍPRAVY Splníme spodok misky spiškotom.Sparvíme prvú vrstvu...Na piškoty zložíme jednu smotanu premiešanú s marmeládou.Ukladáme dalšiu vrstvu piškoty,a druhuú smotanu premiešanú skakaom.Nakoniec spravíme poslednú vrstvu-zase piškoty,a smotanu premiešanú svan.cukrom... Naozaj velmi jednoduchý a rýchly recept :D ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Anita M. (kijjarka) ID 124533 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
MakronkyPOTREBNÉ PRÍSADY 250 g mandľová múka 60 ml vody 2x 95 g bielok 250 g cukor kryštáľ 250 g cukor múčka Cukrárske farbivo podľa potreby POSTUP PRÍPRAVY Predhrejte rúru na 170 °C. Pripravte si hrniec s vodou a kryštálovým cukrom a na strednom plameni priveďte do varu. Cukrová voda by mala mať teplotu 118 °C. Pozor, aby sa teplota už nezvyšovala. Cukor a mandľovú múku premiešajte cukrárskou stierkou s 95g bielok. Do mixéru dáme zvyšné bielka (95g) a zľahka jemne našľaháme (cca 30 sekúnd). Potom začneme pomaly prilievať do bielok pripravenú cukrovú vodu. Teplota musí byť presne 114 °C a šľaháme do tuha. Vyšľahanú hmotu premiešame s cukrárskou farbou a zmiešame so zmesou z cukru, mandľovej múky a bielok. Hotovou zmesou naplňte cukrárske vrecko. Na plech dajte papier na pečenie a striekajte makaronky o priemere asi 4 cm. Makaronky nechajte na 30 minút zaschnúť. Že sú makaronky správne vyschnuté spoznáte tak, že sa vrch nelepí na prst. Potom makaronky vložte do rúry a pečte presne 11 minút. Medzitým si pripravte dva druhy krému. Hotový krém dajte do cukrárskeho vrecka a vždy jeden pár makaroniek spojte dokopy krémom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Vlada H. (vladamimi) ID 95571 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 5.9.2020, 16:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
*♥*Kokosové buchtičky s úžasným kokosovým krémom*♥*POTREBNÉ PRÍSADY Cesto - 400 g polohrubej múky, 50 ml oleja, 200 ml vlažného mlieka, 1 vajce, 20 g droždia, 2 PL kryšt. cukru, trocha soli, *****Zálievka - 400 ml mlieka, 100 g masla (orientačné množstvo), 6 kopcovitých PL kokosu (aj viac, ktor má rád), *****Posýpka - 80 g práškového cukru, 1 bal.vanil.cukru, *****Kokosový krém - 1 plechovka kokosového mlieka, 80 g práškového cukru, 2 PL kukuričného škrobu, 50 g masla a 50 ml rumu POSTUP PRÍPRAVY 1) Prísady na cesto spracujeme v DP, kto nemá, tak si pripraví kvások z teplého mlieka, droždia a cukru, vleje ho do preosiatej múky a všetko zamieša. Potom pridá vajco, olej a soľ (asi 1/4 čL) všetko treba dobre vymiesiť a dať vykysnúť na teplé miesto. 2) Cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, rozdelíme ho a vytvarujeme valce. 3) Valčeky pokrájame na kúsky a ukladáme do pekáča alebo formy s PNP a prikryté necháme ešte kysnúť. 4) Kým buchtičky podrastú, čo je asi 30 minút, pripravíme si zálievku - mlieko zohrejeme a pridáme doň maslo a pripravíme si zmes na posypanie buchtičiek - zmiešame cukry a kokos. Taktiež zapneme rúru na 200°C. 5) Na nakysnuté buchtičky nalejeme časť zálievky a počkáme chvíľu, prípadne zatrasieme pekáčom. Mlieka dolejeme toľko, aby buchtičky v ňom plávali, resp. aby boli ponorené asi do 4/5. ( Množstvo mliečnej zálievky je preto len orientačné, závisí od naplnenia pekáča buchtičkami). Takže ak treba, dolejeme zase časť zálievky. Ja som to robila asi na trikrát. 6) Po celom povrchu buchtičky zasypeme cukrovo-kokosovou zmesou. 7) Pekáč dáme do rúry a pečieme na 200°C asi 20 minút, potom teplotu treba znížiť na 180°C a dopiecť, kým sa vsaje všetko mlieko a povrch buchtičiek bude chrumkavý - cca 30 minút. ( Ale pozor! Vieme, že každá rúra je iná, ja som mala buchtičky takmer hotové po tých prvých 20 minútach, potom som ich nechala už len 5 minút pri tej 180tke. Ale celú dobu bežal v rúre ventilátor, takže asi to urýchlil). 8) Kým sa buchtičky pečú, pripravíme krém - v troche studeného mlieka rozmiešame škrob, zvyšné mlieko nalejeme do rajnice, vsypeme doň cukor a keď skoro vrie, vlejeme rozmiešaný škrob. Poriadne miešame, znížime teplotu a povaríme chvíľu, (ja som vliala aj mlieko, ktoré mi ostalo zo zálievky buchtičiek)... pár minútiek. Odstavíme, pridáme maslo a riadne rozmiešame. Nakoniec pridáme aj rum ( pre deti vynecháme ). Krém nemá byť taký hustý ako puding, má byť o dosť tekutejší. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (11) posledné: 19.11.2016, 16:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Jablkovo-tvarohové guľkyPOTREBNÉ PRÍSADY Jablká, tvaroh, detská krupica POSTUP PRÍPRAVY 4-5 jabĺk postrúhame na strúhadle, pridáme 2-3 lyžice tvarohu a detskú krupicu. Detská krupica má byť tak v pomere 1:1. Hmota nesmie byť veľmi hustá, lebo potom budú guľky tvrdé. Dá sa urobiť aj bez tvarohu, čisto len s jablkami. vytvarujeme si z hmoty guličky veľké asi ako pinpongová loptička. Vhodíme do vriacej, osolenej vody. Počkáme kým vyplávajú na vrch. Na masle si opražíme strúhanku, pridáme vanilkový cukor a spolu to zmiešame. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov) Anita H. (anitahe) ID 186210 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (7) posledné: 27.11.2013, 17:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Krupicový trhanecPOTREBNÉ PRÍSADY 3dl hrubej krupice, 0,5l mlieka, 1 vajce, 0,5 dl oleja, štipka soli, 2-3 hrste krištálového cukru,hrozienka za hrsť, malinový syrup. POSTUP PRÍPRAVY Do mlieka namočíme krupicu na 1 hodinu, pridáme surové vajce a štipku soli, dobre premiešame. V menšom pekáči dobre zohrejeme olej v rúre, vlejeme krupicu, pečieme asi pol hodiny pri 180 stupňoch, aby bolo trochu opečené,aj v prostriedku, nožom potrháme, aby aj zo spodu nebolo prilepené, pridáme krištálový cukor, pečieme 10-15 minút, potom pridáme hrozienka, ešte 5 minút pečieme. Sú tam hrudky, trochu pripečené. Dáme si na tanier a polejeme syrupom, môžeme papať, dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Erika V. (Erika&V) ID 3162 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
jablkové guľkyPRO INSPIRACI POSTUP PRÍPRAVY jablcka osupeme a na struhadle nastuhame, pridame polohrubu muku,tolko kolko prijme, aby sa dali tvarovat gulky...do hrnca si dame zovriet vodu / pridame stipku soli/..ked voda zacne vriet vhodime gulky..ked vyplavaju, nechame povarit asi 4 minutky a vyberieme..dochutime podla toho ako chceme...ja som pouzila struhanku,praskovy cukor a roztopene maslo , gulky sme si macali v kyslej smotane + vanilkovy cukor.. a jablkove gulky poliate pudingom + slahacka...jednoduche, rychle a pritom velmi chutne ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) ivana p. (iivvkkaa) ID 111055 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 3.3.2013, 17:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Zázvorové keksy , koláčiky , sušienkyPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g hrubej múky * 5 ČL nastrúhaného čerstvého zázvoru / ja dávam viac ,my ich máme radi viac pikantné/ 1 ČL mletej škorice* 2 ČL prášku na pečenie* ½ ČL soli 170 g masla* 1 šálka hnedého cukru* 3 ČL medu* 1 veľké vajce* POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny zmiešame a hotové cesto necháme minimálne 15 minút odstáť v chladničke. Cesto rozvaľkáme po menších častiach na 0,5cm , pomocou formičky vykrojíme kolieska a poukladáme na plech na ktorý sme uložili papier na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre 190°C , 8-10minút. Necháme dostatočne vychladiť , aby príjemne chrumkali v ústach. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Helena B. (pivnakozmetika) ID 191611 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 28.4.2015, 22:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1.168 (zobrazuje sa 171-180) | << predošlé 1,.,13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23,.,117 ďalšie >> |